Torsdag och friluftsdag

Torsdag och friluftsdag med jobbet. Har haft en skitmorgon med mensåkommor som en femtonåring !!! Man har visst inte rostat ihop ännu. Motorn fungerar lika bra då ( 1980 ) som nu - undra om man kan bli med smått ???? Måste ha rätt olja i systemet !!! Silikonolja ??? Funderar ! Hmmmm...Undrar hur en veteranbil känner sig när man vrider om nyckeln ? Känner den sig som mig ? Som en tonåring, precis lagom inkörd ?  




Onsdagsträff

Onsdagsträff med Corvette-vännerna.............
 
Vi åkte till Skanssundet efter jobbet för att träffas och äta gott. Thomas hade bjudit in oss till att ha Bistrot öppet för oss denna kväll. Tycker Jerka och jag fick ihop en hel del folk! Det blev så bra.......dessutom ringde tjtjerna och ville låna mammas Corvette - det är kul!
 
 
 

EGO



Jobbar med genusfrågor på jobbet !







Dimma

Lever i en dimma - gör jag det??? Är det dimma eller är det avgaser ?? Vad ser jag ?? Röken av bränt gummi är nog bäst !! Luktar gott också !!

Igår morse var det dimma, löptränade halvmilen i dis och dimma. Morgonen gav 5,8 grader i utetemperatur, snart dags för lite glykol !! På lördag kanske !! 




Jobbade, blåste såpbubblor med barnen och de blev STORA !!! Då var det fint väder....


Jobba sent, handla, hämta tvätt, middag och sen satt jag i telefonen i två och en halv timme med en mycket trevlig person !!!! Sen natti natti....






Skön söndag

Skön söndag - vård av mig själv. Vaknade tidigt, klockan var nog bara strax efter fem. Ute var det 6,9 grader och jag tyckte det var kallt i stugan. Kröp tillbaka under duntäcket och tog fram filten. Låg och myste ett bra tag. Tänkte på mig och på livet. 


Efter en stund var det dags för fika och sedan mitt vanliga morgon-race 🏁





Löpträning i morgonsolen, det var så fint och så vackert ute. Luften är mycket speciell just nu, mycket klar och frisk. 

Efter löpträning blev det bubbel. Ja inte champagne utan bad, en stund i ute spat på fyrtiofem minuter med full massage på rygg och höft. Har ännu ont efter förra helgens vurpa då jag blev knuffad vid poolkanten i Miskarps och föll rakt ner i stenplattorna. 







Efter badet blev det frukost med bästa Maria. Vi intog sedan söndagslunken. Solade, slappade pch njöt av dagen. Jag ringde några Corvette-vänner och sedan fick vi fikabesöke. Satt hela eftermiddagen i solen och njöt. Sen blev det middag, kvällspromenad på en halv mil och över en timme i ute-spat. Massage och ännu mer avkoppling. 

Min palm blommar - så häftigt !!!




Mmmmm en härlig söndag för kropp och själ. 

Saknar Rättvik

 
 
 
 
 
                         
 
Vår härliga morgonpromenad till alla vackra bilar på stan..........allt är inte bara bilar i Rättvik. Det handlar om sommaren med bad, vackra vyer, fina vänner, gott att äta och dricka och självklart.......
 
........bilar.
 
 


Fick massor av fina bilder av Lars B som jag tittar på just nu och jag känner mig både lycklig och ledsen. Så jobbigt faktiskt! Tänka sig att det kan bli så, varför? Hela min mage saknar semestern och tårarna brinner bakom ögonlocken, är jag så känslosam ??? Jag är i alla fall lycklig över att jag hade en så bra vecka i Rättvik och ledsen över att jag saknar till fället och vill vara där just idag. Torsdagen den 31 juli 2014. Det kan kanske vara svaret..............?

 
 
 
 

Söndag

Söndag morgon - kallt och kyligt. Ligger kvar under duntäcke och filt 


Hade visst inte hunnit bloggat torsdag och fredag. Jag har jobbat för mycket igen ! 

Katten myser i sin nya stol 




Lördag

En speciell dag..❤️

Började med en Corvette-tur före klockan sju 




Tog morgonfika i bilen idag ....

Sen fortsatte dagen precis så dom jag ville ha den. Den avslutades också toppen då Maria kom hem på middag och sov kvar. 

Fredag

Var på jobbet kvart i sju och jobbade fram till halv sju. Då tyckte jag deg var dags för helg. Kom hem till räkor och kräftor, nubbe och lite annat gott i glaset . 

På morgonen var det så kyligt i bilen så rumpvärmaren fick jobba lite 😊


Katten kom in ....  


På kvällen tog jag en Power Walk i mörkret 


Somnade gott 😴😴


Torsdag

Bara jobb idag. Började kvart i sju och slutade halv sex - pust ! 
Gjorde inget roligt på min fritid ...

Onsdag

Onsdag - en dag mitt i veckan ! Den här dagen blev ingen vanlig dag. Fick hoppa in som vikarie. Öppna skolan och laga mat till åttio personer idag också 
. På eftermiddagen fick jag jobba på mitt schema och vara mig själv. Göra mitt jobb. Spelade brännboll och duckboll ute, så underbart. 

Körde en bus-kväll , missade viktigt möte och gjorde bus. Jag behöver det. Nu tänker jag bara på MIG ibland och inte på alla andra !! 




en tisdag

en tisdag ka bli så annorlunda mot vad man tänkt sig............
 
Kom till jobbet och kocken var sjuk, vem får hoppa in då? Jo, det var jag som sattes på att laga mat med en kollega. Vi lagade mat till åttio personer utan problem. fick dessutom beröm för att det blev så gott !
 
Vad är rast ? Fanns inte ! Fullt ös med lekar och aktiviteter ute, möte i personalgruppen, stänga verksamheten och sen - sen - sen. Vet inte om jag vågar skriva om det ?? Men jag vart kvar på jobbet till sju. En och en halv timme för länge men så trevligt och så härligt att bli av med massa måsten!
 
Inget Sundby gård ikväll, men tvätt och lite städ när jag kom hem. Sen kom ovädret! Ösregn och storm......
 
 
Tisdagen för tre veckor sedan var så mycket bättre !!!!  Läääääääääängtar! Saknar!
 

Vatten är bättre i en sjö än från ovan............
 

Måndag

Lugn morgon. Sover länge. Börjar nio idag. Tar moppen till jobbet. Jobbig arbetsdag. Löser upp lite trådar och jobbar på!!!

Hem till löpträning och ute-spa, har ont i låret efter helgen. 


På posten kommer mina ventilhattar !






Söndag

Söndag - uppe medtuppen och gasglada Corvette-vänner.

Igår kväll badade jag här!


 Hade förarmöte vid halv nio. Nio startade dragracingen. Körde på, hade flyt. Torr bana och uppehåll. Sen vart det strul. 

Läckage i höger bana, sanering. Tillåtet att bara köra i vänster. 

Då kör en C3a ut. Då händer det. Allt blir till ett mörkt moln runt bilen. Räddningstramet ut på banan. Första budskapet glykolvatten ,nästa bud - olja !!! Nej !!  Sanering av hela sträckan. Båda banorna avstängda i nästan en timme. Sen kör vi på, hittar snabbt flytet.

Sen startar dragracingen. Skriver upp alla starttider och in-line tider. Tror vi bara kan starta, men datorn fixar inte det. Killarna knappar in nummer och tider och datorn gör en stege. 

Alla hinner köra en gång i bracket-stegen. Sen kommer regnet. 

Det blir lunch och sen banracing. Jag städar bort staket och Barsebäck och får se sista finalen i banracing sedan blir det prisutdelning. 


Regnet fortsätter över Mantorp och vi kör hem mot Stockholm. När vi kommer mellan Linköping och Norrköping är det uppehåll och torrt !!! Vad är det här. 

Hem till middag och ett varmt ute-spa. Tina upp lite efter allt regn och kyla.

Får ert MMS på en bild av mig. 


Sover så gott under natten. 

Lördag

Lördag och en dag på Mantorp med regn. Hur roligt är det ??? Inte alls. Allt regnade bort. Tävlingar, radikalbilar, dubbeldragstern, diesel-Doris , dragracing och banracingen blev som att köra på isgata. Halt .....




Prognosen och morgonen såg mer lovande ut än vad vädret vart!


På kvällen hade vi trevligt, åt och drack gott, badade i poolen och skrattade !!


Livets låga brinner ännu, fast med lite tvekan inför söndagens tävlingar. 

Fredag

Uppe tidigt och vattnade blommorna, fikade och började packa till Mantorp. Öppnade på jobbet, hade bra på jobbet fram till jag skulle gå hem. 


Huvudet på käpphästen  -  pinne som kropp och sen svans, river hindret!

Stressar hem - många tankar roterar i mitt huvud. Tänker tankar .......

Packar ihop mina kläder, duschar och backar sedan ut Corvetten. Kör hela vägen till Mantoro, tankar upp/tankar om. Träffar mina vänner, så här ska livet levas !!! 

Roffe hjälper till att borra hål i våra skyltar som ska sättas upp. 




Sen drar vi och handlar mat/frukost till funktionärerna och brer en hel del mackor. Tror det blev tjugo ost och skinka, trettiofem köttbullemackor. 


Inspektion av Racing-ansvarig. 


Ute börjar bilarna fylla upp Racing-depån. Besiktningsteamet jobbar för fullt, Diesel-Doris kommer till Mantorp. Flaggorna vajar i vinden och regnet kommer.


Tobbe har checkat in på hotellet. Vi åker till hotellet, gänget har ätit klart. Vi äter och de fikar. Äter en otroligt god middag . Hämtar en öl, hänger med vänner ute. Känner mig glad, glad över att det finns de som ger mig energi och boost. 





Torsdag

Torsdag - börjat senare och stänger idag :-)

Kaffe - så börjar dagen 
Löpträning - så startar man kroppen
Mobilen - samtal med Corvettevänner ger mig energi
Jobb - roligt och man får lön
Jobba över - för att bli klar och slippa stress
Tanka - nilen behöver också energi
Blött - tvättade bilen inför Mantorp och mina ben 😀





Hittade på nätet.............


 
Ibland sjunker ålder på oss i Corvette-klubben till 11 år..................;-)
 
Njut  av livet så länge du kan!!
 

Onsdag

Onsdag 13 augusti.
Öppnade på jobbet. Jobb - jobb - jobb.
Klockan fyra lämnade jag yrket och tog Chryslern till förrådet i Sundbyberg. Helt kaos i hela trafiken! Fick sitta i kö vilket inte är bra för mina nerver eller mitt humör. Kom till Syndbyberg efter fem - skitsyressad. Snälla Håkan som alltid ställer upp hade öppet så vi kunde plocka i våra saker dom vi behövde till Mantorp. Jag, Roffe och Jerka plockade i lugn och ro ihop det jag behövde. Lyckades slutföra ett uppdrag - pust ! Den paddan är borta, det känns bra. 


Efter att plockat ihop alla saker så åkte jag över till mamma och pappa för att hälsa på dem. Åt middag och god efterrätt med mycket skratt och härliga kommentarer. Måste säga att de är så sköna, båda två. Sen kom en klubbkompis över för att hämta några kort som han behövde och sådana hade pappa. Pappa har det mesta :-)



Pappa sprang runt och visade både bilar i skala 1:18 , 1:24 och 1:1


Strax innan elva lämnade jag mamma och pappa supertrött men glad. Glad över att jag har mina underbara föräldrar och fina vänner - en trevlig onsdag blev det. 

Hamnade sedan i kö, kö, kö på Essingeleden. Avstängt mellan Essingeleden och Nynäsvägen vid Årstaberg. Vägarbetare, polis och trafikolycka. Fick köa klockan elva på natten - så tråkigt/jobbigt/stressande. Vid Kungens kurva släppte det och jag fick blyfot. När jag kom till Vårsta ringde jag mamma och vi satt och pratade till dess jag hade Chryslern i carporten :-)




Tisdag

Lugn morgon med kaffemugg och lite arbete vid datorn. Sen blev det lite löpträning före arbetsdagen började. Frös lite om benen, idag var det kallare ute ! 



Men det vara bara till att tagga till och köra fullt ös ! Efter jobbet drog jag till Sundby Gård och träffade alla Corvette-vänner, tittade på fina bilar och åh gott.
 









Tankade bilen i Länna ! Passade på att kolla in himlen .
 



Hemma efter en bra dag , en bra tisdag !

Måndag 11augusti

Jobbat mest hela dagen. Prata med lite Corvette-vänner i morse på mobilen, sen studiedag på jobbet.

Efter jobbet åkte vi till Farsta och besökte Löplabbet. Det tog en timme och fyrtiofem minuter för att prova fram ett par nya löparskor så att jag var helt nöjd 😊


rosa , rosa, rosa 



Nu trimmar vi......

Söndag 10 augusti

Sov otroligt länge idag också, klockan hon vart åtta tror jag eller sju. Jag som tidigare vaknade fem, var är den tjejen någonstans ???

Bloggade fjorton dagar i min nätdagbok...

Löptränade i värmen klockan tolv 


Körde ut Corvetten gör att åka och fira/gratta Tage idag. Fika och tårta 😀





Det blev middag och Hilding 80 år visade sin busiga sida. 


Hem sent i natten. Lycklig eller olycklig - jag vet inte. Kan inte svara på det, för jag har inget svar. Hemma ropade jag Sesam öppna dig 😝 och det fungerade !





Lördag 9 augusti

Sov till halv elva. Barnen letar efter sin mamma. Vaknar bakis - fy fan !

Klippte rosorna bakis och kände dubbelt så synd om mig.


På eftermiddagen och ett par timmar i solen mådde jag bättre.

Körde en löpträning 


Hämtade Maria i VH. Var förbi krogen och blev så glad - de hade min skjorta :-) :-) :-)




Middag och spa-bad.

Sen tig jag ut Corvetten och körde hem Maria. Hur härlig tur som helst :-)





Sen kom det regn, lyckades komma hem precis innan ösregnet. 




Fredag den 8 augusti



Började dagen med löpträning , sen jobb och avslutar dagen med krogen.

På jobbet rensade vi ut källaren och målade väggar. Efter jobbet åkte vi till Linda för att duscha innan utgång. 


Lite gott innan taxin kom för att hämta oss. Festade loss ordentligt på kök och bar i Västerhankninge. Stammisarna där undrade vilka vi var ? Jag trodde vi skulle behöva lätta ankare tidigare från krogen, men men. Herr president på stället bjöd upp till dans och vi var så välkomna. Träffade ett skönt gäng med intresse för motorfordon/MC. Sen kom taxi och hämtade oss, blev hemkörd till dörren. Kom hem och insåg att jag festat bort skjortan :-( 

Torsdag 7augusti

Jobb, jobb.

Efter jobbet träffade jag min nya kompis Cissi ocv vi åt middag ihop. Delade inte på rn Cola trots etiketten Bästis !!!


Hemma i stugan blev det en mugg te. 




Onsdag 6 augusti

Jobb


Sen hem och hämta bilen. 


Lars som var i Nykvarn kom förbi oss och så åkte vi allihopa till Skanssundet. Maria åkte också med !





Sommar, sol och glasögon på!

Tobbe som väntade in Maria fick köra hårt. Varma däck ....


God middag på Skanssundets Bistro



.....och uppträdande 


Sol sommar och bruna ben



Glass på bryggan ! 

Tisdag 5 augusti



Började dagen med löpträning, körde halvmilen och det gick strålande !


Körde maskerad med barnen på jobbet. 


Åkte direkt från jobbet till Sundby gård med Linda. Bilen hade jag under kapell eftersom det var åsk och oväder under dagen. Kvällen blev superfin!























Måndag 4augusti

Öppnade på jobbet, nu är semestern över. Ska njuta av sommaren iallafall ! Efter jobbet blev det moppen ner till skön och ett dopp.



Efter badet åt vi en god middag och drack lite gott.




Katten njuter av att vi är hemma !


Sen blev det en Power-Walk




Höstmörkret är på G.



Sen vart det lite bubbel och massage. 


Sov gott efter första arbetsdagen :-)

Söndag 3augisti

Eftersom det är söndag så vart det en arbetsdag hemma innan arbete börjar i morgon. Jag körde tvättmaskinen hela dagen, tror det blev åtta stycken. Städade, fixade med blommor etc. En helt vanlig söndag utan foto. Tror jag sov till elva, vilket inte händer så ofta . 

Lördag 2 augusti

 
Packade in alla kassar i Lars Corvette och drog till Wheels klockan sju på morgonen.
 
 
 
Klubbparkering, frukost och tårta på Wheels. Vi firade dagen på en otroligt bra bilträff.
 
 
 
 
 
 
Vi hamnade hemma hos mamma och pappa på kvällen och på deras altan. Någon Stockholms cruising blev det aldrig i år heller.
 
 
  
 

Fredag 1 augusti

 
Idag ska vi åka hem men jag vill inte!
 
 
 
När vi skulle åka hem kom regnet!
 
 
Tillbaka i Stockholm och köerna där!
 
 
 
Var och handlade alla saker till frukosten i morgon på Wheels Solvalla.
 
 
Sen kom Lars, han ska sova hos oss då han också vill åka till Wheels i morgon. Det blev lite biltvätt innan maten.
 
 
 
 Wheels Solvalla och klubbparkering

Torsdag 31 juli

Promenad till knäcktplatsen genom skog, vattendrag - så fint!
Efter en toppenbra dag på stan så hade vi ett möte inför Mantorp uppe på hotellet. När vi nästan vara klara så kom Björn förbi.
Vi åt middag på hotellet och kollade in crusingen som passerade hotellet.
Satte oss på en parkbänk och lyssnade på Krans när han presenterade bilarna, vi hjälpte dock till med att välja ut rätt bilar till tjejen som skulle plocka ut bilarna från cruisingtåget.
Han hade kvällens snyggaste bil.
Folkfest på stan ända in på natten/morgonen.....

Onsdag 30 juli

Ännu en vacker morgon möter oss i Rättvik.
 
 
Jag kör en löpträning idag också! Klara färdiga gå!
 
Vackra bilar på min löprunda.
 
 
 
 
Den vackraste stod på parkeringen vid hotellet.
 
.-
 
 
 
 
Tillbaka i Rättvik blev det ett uppfriskande bad från Långbryggan och en promenad på staden.
 
 
Hela onsdagens kväll och natt var vi på stan och kollade in alla bilar som cruisade.
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 29 juli

 
Måndag morgon möter solen oss och visar Rättvik från solsidan. Så fint det är här!
 
 
Började morgonen med lite löpträning. Så fantastiskt härligt!
 
 
När jag kom till torget hade någon hällt Yes i fontänen, det bubblade bra ;-)
 
 
Efter frukost gick vi ner till staden, vissa skulle jobba idag!
 
 
Vi andra kollad en mopperallyt!
 
 
Dagens godaste!
 
 
Efter badet bjöd Lars på lite gotti gott.
 
 
 
 
 
Rättviks badpojkar!
 

Papporna satt i skuggan och drack vatten ......och pratade, pratade, pratade.
 
 
hur fin dag som helst. Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet/insjön vill jag bo......
 
 
Sen blev det lunch/fika på kondiset. Hela klanen gick dit och vi fick femton sittplatser i uterummet så vi kunde ha koll på alla fina bilar som rullade på gatan utanför. Vilken filmvisning!
 
 
Tog med mig papporna till torget där Glenn mötte upp med moppe-taxi ;-)
 
 
Jag går bara omkring och myser när jag är här!
 
 
Många vackra bilar....
 
 
Den här är jag så kär i, den söker kontakt med en ny ägare. Jag vill så gärna svara ja!
 
 
Tyroleren och jag stannade till på stan och lyssnade på lite sköna toner från grabbarna på torget.
 
 
När vi kom tillbaka till hotellet var det minnes-stund! Minnes-stund och en häpp!
 
 
Vi hade så roligt och jag testade fotografering från olika perspektiv..............
 
 
 
..................vilket alla inte tyckte var lika roligt. Svenska avundsjukan smyger sig in.
  
 
På kvällen efter middagen på terrassen kom regnet och vi fyllde på med vatten...........
 
 
ingen ville eller orkade gå ner på stan utan vi satt på hotellet och mös i vår lilla klanhörna. På stan var det inte så mycket bil som rullade, vi ser allt från hotellet. En lugn kväll.
  
 
 
 

Måndag 28 juli

Har inte bloggat på fjorton dagar, nu ska vi se om vi kan fylla på nät-dagboken fjorton dagar. Eftersom jag är bäst ibland så kommer det säkert att lyckas. Minnet är det inget fel på just nu, vi börjar med söndag för fjorton dagar sedan.
Söndag morgon och semester. Ledighet är underbart. Idag gick jag upp klockan fem och gjorde mig klar inför avresa till Rättvik. Ska tillbringa ett par underbara dagar i Rättvik med mina bästa vänner. Lämnade huset vid sjutiden och det kändes riktigt bra för en gångs skull, efter allt som hänt mig denna sommar.
Vi åkte C5a upp till Rättvik, hämtade ut kontanter och köpte Bilsport för att läsa ett reportage om sommarmötet. Sedan körde vi nercabbat ända upp till Rättvik. En helt underbar resa. Allt gick så fint!
 
 
En lycklig tjej(tant) på väg till Rättvik, nu ska jag upp och kolla in fina bilar, bada, träna och umgås med mina vänner i ett par dagar.
 
 
Är vi på rätt väg ? Mot Rättvik !
 
 
Stannade på ett vackert ställe och åt en god brunch vid en sjö!
 
Var i Rättvik efter elva och då var det dags att packa ryggsäcken och gå upp i backen för att kolla in backrace. Papporna fick åka bil och moppe upp i värmen. Vi hittade en bra plats och satte dem i var sin stol i skuggan.
 
 
Fick lova att röja lite sly för att de skulle se hela banan :-)
 
 
 
 
 
Viktigt att hålla vätskebalansen med rätt sorts vätska under raggarveckan.....
 
 
en ny klanmedlem...............
 
 
Efter backrace tog vi en öl på stan på olika vattenhål, vi kollade in bilarna som snurrade runt på vägarna i Rättvik. I år var fontänen grön!
 
 
Lika bra här som utomlands!
 
 
dagens middag blev en viltkebab på vägrenen mellan stan och Statoil i Rättvik. I lagom höjd med bilarnas avgaser avnjuter man en god middag och tittar på alla fina bilar som passerar.
 
jag ville inte gå upp till hotellet på direkten så jag tog mig bort till Knäcktplasen för att se de bilar som stod parkerade där. Kvällen vackraste  <3 
 
Sen blev det mingel på hotell-terrassen
 
 
 
Cruisingen på stadens gator fortgår långt in på natten.
 
 
Godanatt första bästa dagen i Rättvik. Somnade som en stock efter ett mindre migränanfall....
 

RSS 2.0