Doft......på G...från G

Det doftar överallt, det doftar gott, gott, gott.
I handskfacket på min Toyota finns en gran......


i min älskade Transport doftar det gott. Dessvärre är den trasig igen. Höll bara för en resa fram och tillbaka till Jönköping. Inte roligt, inte roligt. Men det doftar gott även om bilen är trasig.



I entre-hallen till huset hänger en gran och på kontoret en gran. Jag har funderat lite över dessa granar som sprider en härlig doft. Varför har jag dem ???? Mina tjejkompisar köper doftljus och tänder, jag har inte ett litet doftljus någon stans.

C4:an luktar gott och C3.an oxå.

OLJA från meckade händer luktar gott.

Mitt citronträd doftar gott......

  men det är ingen GRAN !!!!!

Köpte en lavendel på stam till sovrummet. Lavendel ska ha lugnande effekt, får se om det är så. Det står där och doftar gott fast det inte heller är en GRAN.




Får se om man kan bli lite lugnar i all stress som råder, ska man tro att det har lugnande effekt. Vaknade iaf kvart i fem i morse. En halvtimme tidigare än vanligt. Har satt på en tvättmaskin, vikit tvätt, druckit te, bloggat och nu är kaffe på gång. Klockan är snart sex och efter kaffet ska jag ut och prova löparskorna.

Annars går man väl in i väggen och drunknar ????????ha ha ha vilket uttryck !



Mitt Olivträd som inte heller är någon gran kommer att dofta såpa. Jag har dränkt det i en hink med såpa för att se om jag kan bli av med all ohyra. Den har fått sköldlöss och undrar om det blir några oliver på det efter denna behandling. Förra året fick jag en oliv.......till MIG!

I helgen ska jag riva ut köket och så ska jag hinna klämma in en fest på lördag kväll och så vill jag åka in till Stockholm hetaste gata nu sommartid på fredag kväll. Alltså gatan heter SVEAVÄGEN..... och nu är vi på G.

Nu har jag fikat och ska dra en löparrunda......klockan är tio över sex.

Amerikansk gran....

Vet du vad jag har här inne ?????



Lite Amerikanskt i en Japanbil, det ska det va tycker jag :-) Det botar lite, som medicin för den sjuke.



Hoppade in i min Rallybil, dvs min gamla Toyota.
Åhhhhhhh vad det doftar gott i min gamla bil. Vad kan de bero på ?????
Jag älskar mina doftande granar, nu doftar det gott i alla mina bilar.
Lite  Amerikanskt kan ju inte skada i den här bilen oxå.
Så fram för mina doftande granar, det är de som doftar GOTT !!!! Gott nytt Bil !

Hjääälp, nu kom det en spindel på mitt köksbordpå väg mot MIG !!!!! Jag putta ner den på golvet, man ska visst inte döda dem för då kan det bli regn. Det kanske blir regn idag iaf. Men jag har inte dödat den. Igår kom det regn och så kom det åska. Ute börjar det bli riktigt sommargrönt !!!!

Jag ska stå ute och grilla korv idag så jag vill ha sol...........

Inte polerat Corvette......

Denna helg bord man ha polerat på Corvetten, men det han jag inte med. Jag har varit på Elmia mässan och tittat på nypolerade bilar. Där fanns fina polermedlen att köpa. I Söndags polerade jag våran båt och igår polerade vi och rev pressen på mamma och pappas båt.

Ska iaf köra ut min Corvette efter jobbet en dag så jag kan polera den. Första maj hoppas jag på fint väder och mycket sol. Då ska jag ut på gatorna och demonstrera mot höga bensinpriser.



Solen bör skina över månaden MAJ......jag vill åka Corvette!!!!!!!!
Saknar den som bara den.

Måste kolla med killarna i garaget, kanske är Transporten sönder igen. Den lät inte bra sista milen från Jönköping i lördags. Det blir att åka ¨tårtan¨igen.

Annandag påsk

Idag ska vi polera och riva båtställning på mamma och pappas båt. Sen är det påskmat i Nynäshamn. Ingen rast ingen RO.

påskdagen

Upp tidigt som vanligt, kan inte sova på morgonen. Vaknar vid kvart över fem som vanligt och det bara krypar i kroppen för att göra något. Var uppe och bakade tårta och paj medan jag fikade, innan bloggningen. Klockan nio åkte vi till båten för att polera och cleana den. Jobbade som bara den fram till halv tre, TRE måste jag vara hemma för fyra kommer gästerna.

Klockan tre är jag hemma, in med revbensspjäll i ugnen. Sen kommer barnen, nej sen kommer sex stycken UNGDOMMAR hem. Det blir drag i köket.......skagenröra, kycklinglår, krabbfichpaj, såser, tårtan ska läggas i mellan och det ska dukas ute. Ut med köksbord och alla stolar. Vi blir fjorton personer på middag. Äter ute i solenn och har det så skönt. Sen är det bara att ladda diskmaskin och fixa fika. Ja och gömma påskägg till sju ungdommar ute i skogen....hihihi det ska bli svårt för dem att hitta!!! Slutar i köket klockan kvart över tio med allt som ska göras, och upptäcker att jag inte hunnit byta om. Jag har mina meckarkläder på mig som jag hade vid båten idag när jag polerade. Ja, ja, ja ......typiskt MIG !!!!




Använde autosol till vattenlinjen på båten och den blev så fin och vit. Autosol måste vara guld värt, fungerar till det mesta. Använder det i köket till min spishäll oxå.

påskafton

Vaknade på rummet och kände mig faktiskt ganska så utvilad trots en natt utan sömn. Jag gick och la mig tidigt ( innan tolv, som Askungen ) men vaknar klockan ett av att Jerka står och hoar rakt ut in i mitt rum. Sen vaknar jag av allt som händer på staden, musik från raggarbilarna som verkar ha sin raggarunda precis utanför vårt hotellfönster. Allt liv från gatan när klubbarna stänger, samt de som ramlar hem i korridoren för att leta efter sitt rum. Äter iaf en riktigt god hotellfrukost, det var nog en av de bättre servrade......där fanns allt. Sen plocka vi ihop våra saker och tar en sväng på staden, alla mår inte lika bra i gänget utan måste ut och lufta sig innan hemfärden. Jag lyckas hitta en riktigt snygg tröja i en affär.......min budget går åt fanders.

På väg ut ur Jönköping är det full sommar och man ser mycket sommarbilar som cruisar omkring.





Vättern ligger som en spegel i solens sken......

Stannar i Nyköpingsbro för att fika och äta glass, möter upp Helene och Jerka där. Sen är det full fart mot Södertälje och handling till påskmiddagen i morgon.

I Rosenhill, ungefär en mil hemifrån börjar min bil att låta konstigt. Blir att ta den till killarna på verkstaden igen. De som satte i en alldeles ny växellåda i förra veckan. INTE KUL :-(

Väl hemma blir det en paus i solen, innan jag lyckas fylla tre flyttkartonger med glas och annat från köket. V
Det nya köket kommer vecka nitton och det är en hel del som ska göras.

Sen blir det sill-middag och sängen. I sängen öppnar jag bloggen och hittar ee trevlig kommentar från killarna i montern där jag köpte allt mitt kromat hos. De har lyckats hitta min blogg, kul !!

Långfredagen.....

Långfredagen blev riktigt låååååååång.

Var uppe klockan fem och tog min morgonfika. Duschade och packade lite kläder till kvällens middag och övernattning på hotell i Jönköping. Fixade en fikakorg till resan oxå. Sen kom min mamma och pappa och åkte med i min bil. De hade bestämt sig för att följa med till Elmiamässan i år. Vi lämnade parkeringen klockan sju, tankade i Östertälje och skulle hämta Ann på vägen. Mitt lokalsinne i Södertälje är minus tio, så vi hamnade på fel väg ut ur Södertälje, men med lit guidning på telefon till Tobbe så hittad vi rätt väg ut och kunde hämta upp Ann. Nu vart vi en halvtimme sena pga felkörning, vi som skulle möta upp två bilar till utanför Järna för att köra en liten minikaravan gick  självklart åt pipsvängen .

I Nyköpingsbro kommer en Corvette i full fart nerför påfarten, jipiiiii. Vi har hittat dem och man fick något fint att vila ögonen på. Vi stannar inte för fika, utan fikar under gång i bilen och parkerar tillsammans på Elmia för att gå in.





Kö för inträde.........

  Entré 250:- för en hel dag med bilar och rabattkuponger!





Klubbens monter på Elmiamässan !!!!!

Träffade så många trevliga klubbkamarater på mässan. Fick kontakt med ett företag som syr upp bilklädslar, ska troligtvis låta dem göra mina stolar fina.



Träffa gänget från Sundbyberg. Sen Robban, Bosse, Tommy, Staffan och äntligen Åke. Träffade en kille som brukade stå som liftvakt i Idrefjällen som man brukade slänga ett par ord med. Sen var det fullt med klubbkamrater i klubbens monter samt vår president för klubben.

Kollade i alla hallar och blev lika imponerad av alla bilbyggen och ljudbyggen. Kollade klassikeravdelningen med vackra bilar och alla tillval av kläder och reservdelar.

Hamnade hos Håkan och Tobbe ett par supertrevliga killar från Skåne som gjorde mig så glad. De hade ett par av mina ventilkåpor som jag hade varit sugen på en längra tid. Det blev inköp av kromad oljesticka och lite annat.











Mycket handlande hos dem i ders monter, och trevliga att göra affär med. Ska du köpa något cromat så kontakta dem och få bra support. Företaget heter MOTORDEPÅN och ligger i Skåne.

När klockan var fram mot fyra ville gänget dra sig till hotellet, men jag kände mig fortfarande inte klar med mässan. Jag tror jag är lite skadad av dessa bilar. Kan bara gå omkring och njuta av dessa skönheter hur länge som helst.

Det blev iaf hotellet och förfest på rummet.



Sen var det bara tio minuter kvar till vi skulle gå till restaurangen, så det blev snabba bud. Duscha, byta om till andra kläder och snygga till sig lite. Kom sen till krogen som vi bokat bord hos. Vi var tretton personen som fick sitta runt ett stort kvadratiskt matbord och hade en toppenkväll ihop med god mat och dryck. Vår kypare tyckte jag skulle dricka vatten. Undrar varför? Hade jag förfestat så mycket ? Jag drack iaf vatten hela kvällen medan de övriga drack vatten med alkohol i. Jag ska tacka kyparen för det, för så trevligt och roligt vi kunde göra av att bara jag vart serverad vatten går till historien. Han hade rätt !! Han serverade mig vatten , vatten och vatten. Vi var ju på stans bästa krog som hette vadå??? Ja, Aqua.



Länge sedan man ätit så gott som HÄR !!! Åt deras plankstek och det var helt underbart god. Vilket kött !!! Fast jag valde genomstekt som passar mig bäst. Hela gänget på elva personer pratade om hur fantastisk god mat det var. Vilken avslutning på en lång trevlig dag. Vi han med lite småmingel i hotellets bar innan det blev sängen på hotellrummet.

hemma igen ......

Hemma igen efter en ¨lillsemster¨i Jönköping med besök på Elmiamässa. Träffa många gamla Corvettevänner, lärde känna Tobbe & Håkan. Blev inte serverad vin på krogen. Förfestat på hotellrummet. God mat. Lugn morgon, ingen nattsömn, god frukost. Ute på stadsvandring, hemfärd, paus, handla mat i Söderstälje, hem, plocka fram utemöbler, sill-middag, packat glas i flyttkartonger och läst en kommentar på bloggen som gjorde mig glad. Städat och nu i säng. Ska berätta mycket mer i morgon till fikat då ska jag blogga om långfredagen.



Glad påsk....godis i massor !!!!

Nu är man på GGGGG.....



Nu är man på gång........nu trevlig glad sommar med Corvettevännerna väntas. Idag är vi ett gäng som drar till Elmia, vi åker om en timme. Klockan sju går bilen. Mamma och pappa är på väg, sen ska vi hämta Ann. Efter Järna och på vägen ner mot Jönköping ska vi möta upp fler vänner på vägen.

Åter igen.......Trevlig påsk!

Don´t drink and fly.......


???????



Hittade denna knapp som man kan fästa på jackan. Känns lite avlägsen när jag hittade den i en låda igår kväll. Är jag stolt över mitt pussel som ligger i garaget????? Drömde i natt om att jag hade fått dit alla bortplockade bitar från T-bågen. Jag hade borrat och gjort mallar. Fått allt så fint så min support ( pappa ) tappade nästan hakan. Börjar känna en stor lust till att plocka dit alla saker på bilen. Min jättestora byggmodell i skala 1:1.

Hoppas att jag hittar någon fin samlarbil på mässan. Skulle vilja hitta en fin C3:a.

Ska leta efter venylfärg och kolla stereo/högtalar montrarna på mässan.

Planerade vår resa en del tidigt på fredag morgon. Vi ska åka klockan sju och ha fikakorgen med. Stanna på vägen och ta en smörgås, sen laddad till max för att gå på mässan. Kalla öl i kylboxen och champagne till mig och Ann. Helene får stanna på samma P-plats så vi hinnar fira årets första träff ihop.

Idag ska jag fylla på oljan och tanka högoktanigt, dra en sväng till Blåkulla i kväll innan jag återvänder hem till min sköna säng och laddar om till morgondagen.

Red, no no Black.....!


Kul .....

Fick en kommentar till blogginlägg. Den var kul...

Hej Elisabeth.....om det är skottår så får kvinnorna fria. Du som håller på med kvinnligt och manligt ;-)

Det hade jag inte tänkt på när jag skrev, men så är det var fjärde år får kvinnorna fria. Gäller det alla 366 dagarna eller bara den 29:e februari??  


Inte som en humla :-(

Jag varken lät som en humla eller såg ut som en humla, men jag hoppas jag kunnat pollinerat mitt citronträds blommor. Gick runt mitt träd som man går runt ett enerissnår tidigt en måndags morgon. Så göra vi när vi tvätta våra kläder.....nej nej nej jag sjöng inte så. Men jag gick runt mitt citronträd med en pensel och lekte humla. Skulle låta som en humla med V8:a motor. Hade någon hört mig hade den fått lov att ringa 112 och beställa ambulans, och slutat med ett besök för magsmärtor på akuten.


Dags för byte.....

Dags för byte av kakburken. Inte kan man ha burken med vinterbild.....vinterBIL.....framme. Nu är det sommardäck på, grillen fram, sommarkaksburken fram och klockan en timme fram. Sommartider är det Nu !!!!



Så happy!!!!

Blir så glad när vänner ringer och berättar om både det ena och det andra. I morse när jag satt och bloggade ringde en gammal hojkompis som köpt sig en häftig Corvette. Han berättade att han hade besiktigat bilen och det hade visat sig att han hade ¨lite¨ för höga avgasvärden. Nu hade han fått tid hos en firma som ska ställa om motorn så att det inte ska ge så höga utsläpp. Allt ska iaf vara klart till den 7 maj då vi ska åka till Tierps nya racingarena. Det som var tråkigt var också att han hade fått årets första stenskott på motorhuven, på väg till bilbesiktningen och det är ju aldrig roligt att få. Inte ens på sin skrotiga vardagsbil är det roligt med stenskott. Men skottår år roligt......då blir det en dag mer i februari.



frost igen......





Igår var det frost på rutan igen........aprilväder.



Sen satte jag frön i jorden när solen kom och våren....


10 dagar kvar.....

Tio dagar kvar tills vi ses på stan igen och alla vägar runt om oss.
Några av oss ses redan på Elmia i påsk.....kram på er.

Elmia 2010



Bild från Elmia-mässan 2010. Nu är det bara tre dagar kvar tills vi åker. Tisdag, onsdag och torsdag. Fredag går bussen ner till Jönköping.

Visst drar vi tidigt Jerka? Det tycker jag låter bra. Som en arbetsdag....upp klockan fem och åka vid sju.


Skiner ikapp....



Min pärla skiner ikapp med solen....

Sol överallt.....



Låg i solen och solade igår. Vilken underbar dag. Nu känns det som man vilar upp sig ordentligt inför allt åkande i sommar. Gasfoten har fått den vila snart som den behöver för att lyckas klara Slingerbulten och andra vägar.



Det var fler som kom och solade på vår uteplats, fullt på parkeringen.



En av bilarna fick ny bromsskivor, så nu är det bara att gasa och broms igen. Min stora tjej konstaterade att hon är lik sin mamma. Tycker om att köra bil......

rekond.....



Rekonda överallt igår. Bilen fick sig en vårstädning ......dammsög och dammade ur min Transport så nu är den så Fiiiiin och ren. Den stå där nytvättad och med sommardäcken på. Allt klappat och klart för Elmia. Har bokat mat efter Elmia-mässan med hjälp av Molle, en kille från Jönköping som är Skräckens polare. Han har visst en Corvette han också, ska bli trevligt att träffa honom.........har pratat med han i telefon bara. Verkar mycket trevlig. Polarna från nacka har bokat hotellrum så det kan inte bli mer än BÄST nästa helg, jag längtar.....vi är femton pers som ska ut och äta tillsammans. Riktigt trevligt. Först Elmiamässan, sedan mat och sen sova kvar och kanske ett till besökpå mässan beroende på hur mycket det är att se. Förra året hade jag nog kunnat varit där i två dagar.





Igår var jag uppe klockan kvart över fem en lördag och rekonda kontoret också. Lyckades kasta sex kassar med bara  papper och skräp från kontoret.......helt otroligt skönt. Vårstädning.

Städade också ur växthuset, så nu kan man gå upp och sätta sig och ta en morgonfika där. Alla vissna löv från mina vinrankor är borta !!!! :-)

Tog mig en liten rast i solen och solade nästippen och kinden en stund, det gjorde visst Huddinge-polaren också.

Igår var grannen ner och tog en öl, han har ägt en trimmad Mustang i fjortondagar och säger att han redan har ledsnat på den. Jag tror han ska köpa sig en Corvette, så håller lyckan i sig längre. Ett litet tips bara....

Vaknade kvart i tre i morse av ett litet SMS. Hej mamma jag kommer hem och sover, bara så att du vet det så du inte tror att det är inbrottstjuvar. Jag som trodde det en gång när jag inte visste att hon skulle komma, och jag trodde att de höll på att sno Svarten. Hon har visst inga bromsar kvar på sin bil, så idag ska vi plocka den hjulen och kolla vad vi behäver köpa. Hon fick nya däck i onsdags och det visade sig att bromsarna på ena sidan är dåliga. Söndagsarbete och ett besök hos Mekonomen kanske.


Min C4:a.......almenacka för 2011



Hittade MIN C4:a bil på omslaget av denna almenacka tema bilar för 2011.

Dessutom som månadsbilden JANUARI

Kul som bara den........min kärlek.......min C4:a

limo....



En limo skulle man ha, då kunde man åka flera till Elmia i påsk eller till Valborg. Har just inte några funderingar på det men om plånboken vore för fet så skulle den här kunna vara ett roligt alternativ till Transporten.

Fick ett roligt mail från en klubbkamrat som varit ute och fotat sin Corvette redan i vårsolen på första cruisingrundan. Delad glädje = dubbel glädje.

I helgen ska jag sätta på sommardäcken på Transporten och fix lite med min C4:a. Hoppas på besök av några Corvettevänner. En fika i solen skulle vara trevligt.

Ha en trevlig helg alla vänner.....nu har jag städat huset och ska åka till systemet, sen ska jag jobba till halv sex i kväll.

Bilsexuell....

Jag är nog det.....KÄR i MINA BILAR

Grund lurad !!!!!

Igår blev jag riktigt grundlurad......det var så att tårarna började komma........

Tjugo i fyra ringer telefon och jag svara medan jag satt och påskpysslade med mina barn på fritids.

- Ja.
- Ja hej! Var förbi verkstaden och din bil ......
- Vadå ? Min bill ???????
- Ja det ser värru ut än vad vi trodde. När verkstadskillarna tog bort växellådan så var det större problem än vad du kan föreställa dig. De kommer köra den till P-O eller så får skroten komma och hämta den med gaffeltrucken
- Va ????

Jag sitter med gråten i halsen och tårarna börjar trilla ner för kinden. Det är knäpptyst ibland barnen som jag sitter och pysslar med. Alla har hört att fröken är ledsen på rösten. En flicka sätter sig på knä och tittar på mina ögon och tårarna som kommer. En pappa som just ska hämta sin son, stannar upp och beskådar mig. Det är sorg i hela rummet.....

Då får jag höra att det hela är ett skämt. Min bil är klar, det är bara att hämta den innan klockan fem. kan säga att Tobbe lyckades lura mig riktigt ordentligt.

Glädjen sprider sig i rummet...........



Den ska få rulla till Elmia i påsk.....min kärlek <3 <3 <3

Älskling.....



Ska ta fraaaam foton och inte bilen för att överleva. Bilen får stå men foton ska framkallas, ska fixa en pärm på min kärlek. Jag hade bilen ute och motorn igång i söndags, jag lever på det ännu.

Häftigt bus......




Häftigt bus......hittade detta foto på en blogg. Snacka om roligt bus. Skulle jag komma ut från min arbetsdag och finna bilen inplastad så här vet jag inte om jag skulle skratta eller gråta, men klart kul när man ser det så här på bilden. Eller ??????




lilla JULAFTON......




Var och lämnade in bilen och fick då se min nya växellåda i sin kartong. En alldeles ny, aldrig körd. Hur kul ar inte det ? Man blir lika glad som på julafton, livet är fullt av överraskningar ibland. Skulle köpa en renoverad gammal växellåda och sätta in i bilen, och nu blr det en NY fin som ska dit. Jag måste medge att jag är lycklig.

Ställde på bilen i morse och tecknade en försäkring.

Snart blir det åka av.........

Hur är det möjligt.....

Hur är det möjligt att göra så mot sina medtrafikanter. Någon har till eller TAR för vana att öppna en liten flaska vin i bilen och lagom kasta ut den i vår korsning. När jag var ute och gick kunde jag finna på en sträcka av 150 meter  sjutton stycken vinflaskor fram till korsningen, när jag sen tog av ner på vår väg låg det sju stycken flaskor till på en sträcka av hundra meter. Leker agent just nu !!! Har koll  på en bil som varje dag stannar utanför min arbetsplats på busshållplatsen och gör något. Funderar på om det är han eller hon som korkar upp vinflaskan där, sen när den är vid min korsning är flaskan slut och man kastar helt enkelt ut flaskan genom fönstret. Allt för att makan, maken eller sambon inte ska fatta något . Fattar ?????????






femte....

Femte inlägget på bloggen denna morgon.

 Nu ska jag åka med min älskade transport till verkstaden för att de ska montera en ny växellåda på bilen. Ska be dem kolla topparna också och sen hoppas jag på att jag har en NY , fast gammal bil.

Ska boka vidare med Jerka under dagen, restaurangbesök  Jönköping när vi ska dit på Elmiamässan

Barkaby 2011

Igår bokade jag samma parkering för klubben på Barkaby 2011 som förra året. Pratade med Emelie som är ansvarig för evenemanget. Vi skulle få kunna ha frukost till våra medlemmar också....känns kul.


Tsunami.....





Lekte Tsunami i sandlådan med barnen, de fick mig att hämta vatten i ån hela tiden för att få till en riktig översvämning. Vatten är rätt kul att leka med......kopplade av en stund med barnen och vi hade det riktigt kul. Det var ändå de äldre barnen i trean som fixade denna lek. En sorts bearbetning av det somhänder i världen.

Retro....



Hittade denna skylthållar på nätet till salu. Den var så cool att jag inte kunde låta bli den. Ska kanske göra en spegel av den om den inte passar någon av bilarna......vi får se.

1:18



Igår var jag posten och hämtade ut ett litet paket. En ny liten vacker skapelse i form av en äldre Corvette i skala 1:18. Letar fortfarande vitrinskåp till mina bilar , men snart ska jag väl hitta det också.

Door ajar

Hur ska jag kunna få denna lampa att fatta att det finns inga dörrar på min  ¨beach-Buggy¨ ;-)

Satte mig i Corvetten och körde ut henne i vårsolen och blev då bländad av hennes solkatter. Bilen är så otroligt blank. Tänkte att hon skulle få stå där på tomgång och gå ett tag, känna luft under huven ( som inte finns ).

När jag satt där själv i bilen och bara ¨myste¨så fick en lampa mig att småle. Lampan för att dörrarna inte var ordentligt stängda lös alldeles röd. Konstigt när det inte finns några dörrar, de ligger på golvet i garaget ;-)



Jag har nog lite rost att slipa där oxå......ser jag !


Min hörna...

Min hörna i garaget är som ett pussel, pusselbitar överallt. Till slut ska det bli en hobbybil i skala 1:1



Min vildhäst i sitt bås.......

Klockan tio....kl 10.00

  Sommarktiviteter.......

Satt som klistrad vid datorn klockan tio igår för att boka hotell. Nu blir det sommarmötet i Sunne att se fram mot. Var ute och provkörde bilen igår, den kommer att få gå en del i sommar om man kollar in almenackan.

Kul i juni......och juli.

Idag ska vi flytta bilar och bildelar....



Ska flytta runt lita bilar och bildelar så att inget ska bli skadat. Dörrarna ligger på golvet alldeles svarta och skinande blanka. Vilken lack !!!!!! Det här kommer att bli fint.....så fint att det kommer duga för mig. Jag blir bara lite frustrerad och deppad av att inte bilen kommer vara klar nu till vårens första cruisingturer.

Tror rent av att det påverkar mig mer än vad jag tror, det är nog som så att det är därför jag är lite ledsen ibland. Jag ser det lite svåra och pillriga arbetet som ska göras med rutramen......lite jobbigt, men det kommer att fungera till slut, det vet jag !!!!!

Fyra timmar senare....

Fyra timmar senare så sitter jag vid datorn igen. Nu är det frukostfika och lite blogg idag. Tog in mitt citronträd från garaget i fredags kväll och det är så underbart. Blommerna doftar så gott.....den doften är helt unik. Luktar lika gott som när man startar en riktig bilmotor utan katalysator.

    i garaget.





Nu har citronträdet sin plats i fönstret igen......och sprider en härlig doft. Jag verkligen gillar mitt stora citronträd, trodde i vintras det skulle dö av ohyra m.m. Var i garaget flera kvällar och torkade bladen rena från ohyra......och jag vann. De försvann :-)  Det är inte bara bilen man vårdar i garaget som sagt var......

Om det ändå vore juli......

Har legat vaken i en timme nu. Vaknade klockan TRE, nu är klockan över fyra på natten eller morgonen. Jag vet inte riktigt vad man säger. För mig är det fyra på morgonen. Hade det var juli månad nu så hade solen varit på väg upp och jag hade kört ut Corvetten ur garaget och tagit mig en morgontur innan frukost. För tjugofem år sedan hände det väldigt ofta att jag tog ut bilen väldigt tidigt på morgonen för att ta en tur till Mariefred och tillbaka innan frukost. Något jag absolut skulle kunna göra NU............ingen Corvette påställd, grus på vägarna och ingen soluppgång ännu. Nu är klockan tio över fyra på morgonen, men jag får vänta på att solen ska gå upp om någon timma.

Igår var allt upp och ner hemma.......en platt-TV har fått mig att dissa Corvette-livet. Hur är det möjligt ??????

R-tune



Var uppe på R-tune i höstas men då gick min bil sönder och den är ännu inte lagad:-( 
 Men på tisdag ska den in på verksatden för de har hittat en växel-låda till den så nu är det på G.

I morgon är det träff på R-tune, har egentligen ganska stor lust att åka dit.......men Corvetten är inte påställd och det är en bra bit dit upp för att sitta och åka ensam i en gammal tråkig vardagsbil. Vi får se.....kanske det blir så iaf. Man vill ju upp och prata lite med kompisarna. Mingel och kaffe med bulla el. smörgås efter en lång resa kan ju vara värt oxå att åka för.

Alltid trevligt att träffa vännerna.....det är snart dags för det. Corvette över allt.....fika där och åka hit nej dit.

Idag är det sol och fint får se vad vädret säger om morgondagen. Sol får vi hoppas på :-)

Ha en riktigt trevlig helg, för det hoppas jag att jag får ;-)

Rädda kvinnohjärtan......



Stöder fonden rädda kvinnohjärtan

ett rusande liv....

vilken gårdag
upp 05.00 duscha och fixa, fika blogga
hjälpte Tobbe plocka ur bilen på allt, ska hämtas bildelar idag
hänga tvätt. Kollegan ringer hon ska vabba idag.
Till jobbet 8.00. ensam med klassen. Får en toppendag!
Ute lerigt och duggregn på dagen, geggamojja överallt
Utvecklingssamtal klockan kvart i två, in på fritids
samtal klockan kvart över två, in på fritids igen ett tag
samtal klockan tre, in på fritids igen.
Till sjukgymnasten klockan 17.00, träna lite i gymmet.
Mitt ben är inte bra. Tillbaka till jobbet på möte halv sju.
Åkte förbi en vän klockan kvart över åtta och gratta henne.
Hem, hungrig.....går och sover

Livet är som en rusande bilmotor.



Behöver tanka energi idag.......och sen ta det lugnt ....
om jag nu kan det.

Brevbäraren kom....




Ha ha ha ;-)
Igår kom brevbäraren med mitt ¨lilla¨paket. Många bilder man känner igen......

+ mail

Fick ett fint mail igår också.....man kan inte mer än bli glad och sträcka på sig. Jag är nog snart över 160 cm lång. Får ändra i passet snart ;-)

Hej !

Vill gratta dig till trevliga artiklar i senaste Vettemagasinet.


+ feedback

Fick ett otroligt fint och positivt SMS igår, blev så glad...TACK !!

Mitt SMS från någon....

Att en kvinna kan vara vacker,
föda barn, mecka bil,
skriva reportage, fota,
allt för att mannen kan läsa sin
CM med en kall öl till och
njuta av livet, bra gjort Miss Stingray!

tre inlägg och öppnar snart på jobbet

Har idag hunnit med tre inlägg och åker och öppnar på jobbet NU. klockan är 06.29

bästa samtalet på länge......

Bästa samtalet på länge fick jag igår morse. Killarna på verkstaden har hittat en ny växel-låda till min transport. Det är väl ingen som renoverar en transport från -00, och kostar på en ny växel-låda om vi inte pratar om Elisabeth (mig ). Jag vill så gärna ha tillbaka min underbara vardagsbil....ut på vägarna och bara åka!!!! Så nu ska det bli en ny växellåda och min bil blir som ny. Tack för det Tobbe och Nisse :-)

Hon ska in på tisdag den 12 april.......UNDERBART.

Det är som jag skrev igår livet leker ibland, livet har sina goda stunder.


Ett helt paket.......

Igår låg det ett helt paket med saker från klubben. La mig tidigt för att läsa CM, det är snart vår och ett nytt liv. Ett liv med klubbnen med träffar och möten hela sommaren. Så underbart !!!!!



CM med tre av mina reportage.....filmvisningen, AfterWork och Oldiesträff i klubblokalen.



Häftet med alla träffar under första delen av sommaren, träffar över hela landet.



Corvettemedlemmens lilla Bibel.....här kan man hitta all fakta om sina medlemmar och vad de har för bil, var de bor, telefonnummer och inträdesår m.m. Man kan också hitta någon Ny kompis som bor nära där man bor själv.



Sen kom det lite reklam, kanske köpa Ny Corvette en Z06......NÄ in´t nu !

SMS



Fick SMS igår att han har postat boken. Nu är det bara att vänta på att lilla brevbäraren ska komma :-) får se om det står något intressant och att det finn lite roliga bilder att låta ögonen vila på

garaget och surfande





All inredning är nästan borta NU!!! Det ska snyggas upp här och dammas av lite ;-) ha ha HA !!





kromlisten till framrutans överkant är hel och numera skinande blank = FIN   :-) Här fanns det mer pengar att spara, behöver inte köpa nytt!!!!





Gjorde iordning vänster framruta sidolist. Den till vänster är klar, den till höger är höger framrute-list och inte klar :-) dvs full med fönster-kitt. Den ska fixas så fort tid finnes.

Var i garaget igår också........mitt lilla spa. Själen får ro och man mår som BÄST..var ute och löptränade på morgonen. Gjorde massa jobb vid datorn och annat kul. Surfade runt bland allt mellan himmel och jord. Lagade en jättegod middag till oss alla, båda barnen hemma och Linus. Trevlig söndagskväll blev det.

Livet har sina goda sidor.........

Berg och dalbana

Berg och dalbana, ja så kan man ju kalla min lördag för.

Efter att tagit en lång morgonpromenad och hunnit prata med Jerka om Oldies, letat tussilago, lyssnat på Canadagässen och fått en bra start på dagen, så var det hem i duschen. Körde Fia till tåget och tog mig friheten att åka till närmsta centrum och kanske shoppa något.
 
Trodde det var ett försenat april-skämt men inte då !!!! Är och handlar massa snygga kläder i Tumba som jag hittar på rean, och tycker jag kan få unna mig just nu!! Mår som en lite shopping-prinsessa, kommer till bilen som står parkerad i parkeringshuset. Och...och ....och....det är inte sant. Jo, det är sant. Jag har lyckats få en P-bot, har nämligen som jag inte tänkt på TVÅ stycken P-skivor, och det får man inte ha säger P-bestämmelserna för vilken ska de då kunna läsa av????? Japp, det är som så att det sitter en liten gammal fastklistrad JÄVLA P-skiva i högra hörnet som tidigare ägare klistrat dit, och den är jag hemmablind på. Tänker inte på vad det är och att den just bara suttit där hela tiden. Lägger sen dit min P-skiva i papper med rätt tid....och Då!!!....har jag ju TVÅ JÄVLA P-skivor. Arg som ett bi sliter jag ner den gamla P-skivan åker hem och får sen dammsuga hela bilen på P-skive skräp och på annan smuts.





Sen kommer grannen och undrar vad jag gör ute ??? Dessutom arbetar jag med fel sorts bil !!!! Tur att han fick mig lite på rätt spår för sen var jag i garaget till middagen var klar vid åtta. Efter allt surt efter shoppingrundan vände livet och jag fick må som en prinsessa igen. Förresten vet jag inte om prinsessor mår bra. Varför skriver jag så ???? Vet inte !!! Iaf så var jag på toppenhumör i garaget och arbetade med att sortera upp mina bildelar och fixa lite cromlister. Lyckades få i mig ett par whiskey dessutom under tiden. Ja, livet leker ibland.



Satte fart att göra iordning listerna till fönstrena i dörrarna, när jag städat klart bland bildelarna. De såg lite rostiga och eländiga ut.





Körde autosol på rostangripna klipps och....



.....borstade med tandborste. De bleb riktigt fina ska jag säga. Som tandkräm med Xtra polermedel för att få dem vita.



Vänster = före            höger = efter
Så kan det se ut före och efter lite omvårdnad. Sparade lite pengar på att fixa till dem själv. Snart är P-boten betald :-)




Stog där och jobbade och kom att tänka på att utebordet till altan, kommer jag vilja äta frukost vid det någon mer gång??? Bordet har blivit mitt renoveringsbord!!! Jo, jag kommer att sitta och äta vid det men kanske ingen annan. Jag vet vad varje fläck kommer ifrån ;-)



Överst = före         understa = efter
Blankt och fint blir det på alla cromade lister.



Letade sedan redan på de bitar av inredningen som jag länge funderat över om de kommer skyla en liten lackeringsmiss. Annars har lackeraren lovat lacka i det när han ska göra det sista på lacken. Det hela är mitt FEL, så är det !!!!



Ena sidan okey, men om man vänder på biten så är det silikon. Silikon över allt, hela min bil. Man funderar på om de satt fast delarna med silikon istället för att dra skruvar. Inte en skruv på bilen var orginal kändes det som när jag plockade ner henne i molekyler, jo någon ;-).



Silikon......gratis.....om någon vill göra bröstinplantage ;-)



Den passade som sagt inte :-(

Gick och la mig ganska tidigt och vaknade halv fyra av att jag trodde det var inbrott i garaget. Smög mig upp på övervåningen och kollade ut genom fönstret mot garaget. Va !!! min stora dotter är visst hemma. Hon och ett par tjejkompisra har varit i eskilstuna och shoppat och sen kollat på ett band som spelade där. Två av killarna i bandet är söner till min sjukgymnast. Så vid fyra på morgonen satt vi och åt frukost eller nattvard, jag vet inte vad det kallas vid den tiden. Somnade om och nu har jag suttit vid datorn och skrivit alldeles för mycket och fikat. Nu ska jag ta på mig joggingskorna och ta mig en runda i det UNDERBARA vårvädret, dvs regn och dis.

Vet inte vad jag ska hitta på......

Vet inte vad jag ska hitta på, skulle vilja fara ut till andra sidan stan. Längtar till riktigt bilväder och få köra bil, köra bil, köra bil. Tror det få bli en sväng till garaget idag och städa bland alla bildelar. Jag har dem överallt........


1000:-



1000:- för dessa och det är inget Aprilskämt. Fick en påse av pappa med smått och gott till bilen. Det är skruv bla. till allt som rör rutram m.m. Ventilationsgaller till instrumentbrädan oxå-

Alla fattade........

.......att det var ett APRILSKÄMT. Jag vet att det kanske var ett dåligt  Apriskämt, men så är det :-)

Klart att jag inte säljer Svarten för ett bra bud. Pengar kan man inte köpa lycka med, men pengar gör livet lite lättare att leva.

Så.....APRIL, APRIL din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill !!

En köpare...

Har fått ett ganska bra bud på Svarten från en som vill ha en Corvette från sjuttiotalet. Ska kanske sälja henne även om jag sagt att det aldrig skulle hända och köpa en -72:a.

Fredagen fixad....

Jag som hade tänkt mig en fredag med Corvettefilmer från bokhyllan, men så igår kom den nya filmen från året som gick 2009-2010. Hur lyckosamt är inte det......känns som det är en liten stjärna som tindrara över tillvaron då och då. Så ikväll blir det film, räkor och skagenröra. Ska dessutom ta och skörda en citron från mitt citronträd till kvällen. Om den hamnar i groggen eller till skagenröran får vi se ;-)





Nu har jag lyckats skriva tre eller fyra inlägg så nu får det vara nog. Kaffet är slut och jag ska ta fram snabeldraken från sin garderob.......dammsugaren och börja städa. Ha en trevlig fredag och helg.......

får inte ledigt :-(

Jag får inte ledigt för att åka till sommarmötet, hur surt är det ? Jag som vill åka upp på torsdag och bara njuta av tillvaron på Sunne. Att det dessutom brukar vara så bra fixat med bra band som spelar och Dj som spelar. Utflykter till olika ställen under fredagen och kanske ett träningspass i deras fina gym. Men framförallt lite avkoppling och ett glas gott vin tillsammans med klubbkamraterna. Får se om jag kan komma loss tidigt på fredag, annars så får det väl vara.

I

Igår kom iaf inbjudan till sommarmötet 2011 i brevlådan, jag VILL ÅKA !!!!!


MMS från en Örn..





Pratade mattor med Guy i onsdags i klubblokalen, han hade köpt lika dana mattor som mig till sin bil. Snygga mattor med Stingray-loggan på. Utan att Lasse visste om att jag pratat mattor i onsdags kom det ett MMS från honom igår också. Han vill stämpla foten mot sin matta........ men han har egen logga........coolt !!



Snart får vi ut ut och köra !!!




Sovmorgon......

Idag är det sovmorgon, kan tänka mig att det berror på vädret. Somnade till snöstorm och vaknade till slask och dis. Det är då man sätter sig vid datorn och tar en fika och tittar på lite fina fototn från sommaren och bara drömmer sig tillbaks. I natt fick jag SMS klockan 03.00 och 04.00. Klart att nattsömnen blir störd och att man sover lite längre när vädret dessutom är så dåligt.

Fick en härlig MMS-bild av Jerka igår från sommaren 2010 och Mantorp.


RSS 2.0