två filmer från 6 juni

http://www.youtube.com/v/FV5uc6d6vsA&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=sv_SE&feature=player_detailpage&fs=1


http://www.youtube.com/v/_hIz54iq4i8&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=sv_SE&feature=player_detailpage&fs=1

förra onsdagen



Förra onsdagen sken solen ikapp med vår älsta dotter som fick åka med sin pappa ner till Skanssundet. Pappa bjöd på middag som det så fint får heta, och gott var det så inget illa men´t med det.



 I väntan på färjan fanns samma trogna gammla vän i kön, han har tagit ut sin bil fler gånger i år än vad jag sett tidigare. SMART vá att låta Smarten stå.



Här har vi ännu en gammal vän. Åkte hoj med honom för tjugosju år sen, och den här killen kan köra hoj och då menar jag det. Nu har han lagt till med två hjul till och som tur var köpte han rätt sorts bil. En väldigt fin Corvette som han nu har fått alla papper klara på så nu är det bara till att åk !



Roffe och hans fruga var nere på middag till Skanssundet de oxå. Roffe har dock inte besiktigat sin Corvette så de fick ta en av de bilar de har på gården. Men nu är även Corvetten besiktigad så vem vet ;-) han kanske dyker upp med sin Tyfus-Corvette i veckan....det vore kul :-)



Båtfärjan till och från Skansholmen över Skanssundet. 



Mingel bland bilarna och med en godispåse i handen på några av oss. Det är som när man går på bio, det ska alltid med en påse godis in i bio-salongen. Har ska det vara en godispåse efter maten medans man går runt och minglar bland bilarna. Jävla konstig idé.



KLART SNYGGASTE BRUDEN I STA´N...... min svarta Corvette.

som en semesterdag :-)

Är lite sen i mitt bloggande idag, men hela huset är fullt av ungdomar. Har fikat med dem istället för med datorn och bloggen. Nu har de åkt så lite tid över innan jag ska till jobbet..... igår hade jag en toppendag på stan efter att jag besökt Södersjukhuset. Ringde Lasse för att höra om han ville ta en fika och om han hade tid. Jo då, det var bara att komma förbi på Kungsholmen. Parkerade bilen efter att bara kört runt i stan på alla gator. Måste medge att det är riktigt kul att köra i stan när man inte är där så ofta. Var runt på flera smågator för att bara insupa den härliga sommarstämningen som finns i stan just nu. Hela Rålambshovsparken var full med soldyrkare. Lasse hade Corvetten så vi tog den till Söder där vi åkte omkring och han guidade runt bland alla krogar.......jag hade inte varit på en ända. Måste nog ta mig till stan och roa mig lite mera. Vid Nytorget tog vi en fikapaus och sen bar det av upp till Fjällgatan där det var en riktig turist-atmosfär.







efter Fjällgatan behövde bilen tankas så tillbaka till Norr Mälarstrand....





ett måste ..... glasögon, snus och mobil ??!!!???

Efter vi tankat så behövde Lasse en ren skjorta så då drog vi till Fältöversten för att köpa en och där stog en snygg gul Corvette. Jag hittade också snygga käder, en klänning, en t-shirt och en supersnygg ring. Fick mycket beröm för min t-shirt av flera personer och den är riktigt snygg. När jag var på väg hem så stannade jag till på Statoil i Tumba och köpte mjölk, då var det en kille som sa något...jag hörde inte....sa, Ursäkta!...han svarade- du har en SNYGG t-shirt :-)







Vid Fältöversten...



Lasse med sin nya skjorta....sen åkte vi till Lissma för Lasse hade aldrig varit där. Träffade så mycket vänner. Måste säga att det är verkligen toppenkompisar som man har i klubben, alla är så glada och positiva. Måste varit minst tjugofem-trettio personer från klubben där. Vi åt en hamburage då magen kurrade efter käk så här dags på dagen....den var tillochmed riktigt god!







Kerstin vill inte vara med på bild ;-)

Sen blev det mingel bland alla vackra bilar.







ett band spelade mysig musik kvällen till ära :-)















Tillbaka till Stockholm för att hämta min bil, stannade till på Lasses krog för att kissa och då blev det en alkoholfri drink av bartendern där. Plockade sen bort Lasses fula skattemärke på Corvetten, han skulle beställa nya plåtar men det tyckete jag var onödigt så det blev att jag pillade bort märket och sen fick Lasse hämta matolja från köket. Nu är den fin och blank....nummerplåten ;-)

Tack alla fina vänner jag har....ni är BÄST :-)



Kontrollbesiktning

Idag är det kontrollbesiktning av mina bröst inne på Södersjukhuset. Mammografi heter det visst! Tänk att man är som Svarten, dvs. veteran och behöver besiktigas vartannat år. Ska i allifall in där klockan ett, hur kul som helst när det ka bli den värmaste dagen på länge. Idag kunde temperaturen vandra upp till trettio grader. Skulle vilja vara kvar i stan och vandra runt lite bland affärer och turister. Bara låta Stockholm ta mig i sin famn, äta en glass och ta en fika i Kungsträdgården. TROR inte att det är någon idé att åka tillbaka till jobbet idag.......eller hur?

Måste bara tillägga att om det inte blir Stockholm idag blir det träningspass i gymmet på en och en halv timme.


sommaren 2009

Gammalt + nytt = vänskap



Hittade detta reprtage som handlade om att för att få ut det allra bästa när man är ute och reser på vägarna ska man använda sig av både ny och gammal teknik. Tänk om jag läst denna artikel innan Sälen, vad frid och fröjd mycket skulle ha varit då. När vi ska till Filipstad i juli ska jag ha båda (kartbok+GPS) som backup. Jag vill inte komma fram sur till den orten, hihihi. Måste säga att dåtidens teknik med kartbok och vägnummer är inte alls dumt, fördrar nog GPS:en när jag är och åker i storstaden och ska leta efter en speciell gata, eller se ankomsttiden. Klappat och klart, på nästa resa blir det dubbelt :-) Kanske GPS redan idag, så som de bygger om i stan och jag som ska in dit.


Ögon-godis



Sitt och vila ögonen på denna juni-bild. Två skönheter i solnedgången.

Oj....då!

Har varit borta från bloggandet pga. min sega dator men nu vart det väldigt mycket skrivet idag. Ja hela midsommarhelgen är dokumenterad. Hoppas att datorn hänger med resten av veckan och att jag kommer att få låna ett mobilt bredband tills jag åker ut till Sandhamn......ha det bra i veckan!!!!!

Köpt ramar.....

Var i väg med Corvetten och köpte ramar till mina gamla afficher. Tre stycken ramar för 970:-, inte klokt vad dyrt! Tänk att det är fler liter soppa till Corvetten. I helgen satt vi och tittade på gamla kort från 1986, vi var på motorcykelsemester till Smögen med Huddinge MCK, en höjdare på den tiden. När vi sen tittade på kort från vårt förra hus och kök så hänger det där en tavla med bilder på en Corvette. Tänk att Tobbe tyckte det var okey att jag tillochmed hade bilder på Corvetter i vårat kök då. Han är snäll han :-) jag funderade på en stund var dessa gamla Corvette afficher skulle kunna vara. Idag har jag två gamla tavlor inne i allrummet och bakom dessa tavelbilder fanns mina gamla Corvette-afficher......vilken tur.



Nu ska dessa två tavlor få pryda väggarna i garaget :-)   Söndag eftermiddag efter ett par timmars solande bar av till Micke och Monika för att fira Jonas. Monika bjöd på Martini-grogg och sen blev det korv och tårta. Tog en promenad på Sörens lilla golfbana, killarna slog ett par bollar medans vi tjejer gick runt och småfnissade.


Midsommardagen

En till dag med lugn och ro. Tvätta bilar och kläder. Läste reportage i Nostalgia om Åke och hans motorsågar.



När vi var på väg hem från Sälen så träffade jag honom i Vansbro och fick såga med honom och hnas timmermotorsåg från 1939.









På midsommardagens kväll hamnade vi hos Lena och Sören, där blev det ett par glas rosévin vid polen och sen en nattpromenad vid ett. Solen går liksom inte  ned just nu, det är så himla mysigt och skönt att bara njuta av livet. Det är det här jag ska komma ihåg och minnas i vinter när det känns mörkt och jobbigt !!!!


Midsommarafton 2010



Som en gammal moppe tog livet sin lugna takt på midsommaraftonen. Vakna vid åtta och satte mig i solen på baksidan i trosor och med kaffemuggen i handen. Läste DN i min nya solsäng och njöt väldigt länge i solen. Sen började planer på hur man kunde göra med baksidan att dyka upp i mitt huvud. Ska försöka få in lite Asien tema på baksidan till hösten. Jag rensade ogräs och vattnade blommor i växthuset, mitt citronträd mår nu rikigt bra sedan jag har ställt ut det i solen. Lyssnade på midsommarfirande från Sorunda på radion, de intervjuva folk och fä där. De hade ett gäng veteranbilar som kom till deras midsommarfirand i prästgården, men det var nog ingen Corvette med där. Hörde av de som varit där att hela Sorunda hade varit fullt med folk i år för att radion skulle sända därifrån. Vid ett tog Tobbe och jag en sill-lunch med nubbe och gräslök från trädgårdslandet. Somnade i solen och vaknade av glassbilens hemska ljud, fram med plånboken och fyllde frysen med glassar. Tänka sig att de jobbar på midsommaraftonen ;-) sen blev det jordgubbar, glass, kaffe och fin whiskey som tjejerna had köpt i present till Tobbe. Sen satt vi i solen och småpratade, lyssna till bra musik och hade det skönt. Vid sex blev det en grogg och en citron från mitt citronträd, en dusch och sedan midsommarfestande hemma hos Nina och Janni

Har vilat från allt :-)

Vilken midsommarhelg, den går nog till historien som en av de bättre. Har bara gjort det jag velat och sen tagit det fruktansvärt lugnt. Kan nog medge att helgen i Sälen har satt sina spår i en. Man är inte lika ung och trimmad på att festa tre dagar i streck. Någon festival-tjej är nog inte mitt motto, ser däremot fram mot nästa vecka då det är Gotland Runt veckor i Sandhamn. Men att sitta på after Sail framför Seglarhotellet är inte lika tufft som att hängä på livet på Skidlodge i Sälen. Hårt liv till hårda toner, mycket hårdrock var det den helgen. När man kommer till Sandhamn blir det mer Dj-musik, kanske av Dj-hångel.Vem vet? I torsdags var jag hemma från jobbet vid halv två på dagen och la mig i solen och njöt. Pratde med Roffe i luren han skulle besiktiga sin Corvette, men kom inte fram till Södertölje i tid pga. semesterfirare som korkar till hela vägsystemet. Han fick vända och fick sen en tid halv tio i Sundbyberg.Han ringde glad i hågen vid kvert i tio då jag gick omkring och midsommarhandlade lite mat på Ica Maxi, jag var ute på en tur med Svarten på torsdagskvällen för att fira in midsommaren och Roffe satte pricken över i-et för Corvetten gick igenom så nu kan han och frugan komma med ut och åka. Nästa höjdpunkt var nog Helenes och Jerkas midsommardans till mig . Tack alla goa vänner att ni finns och förgyller tillvaron. Har dock varit dålig på att blogga då vår dator har hängt sig. Nu är den igång och jag med :-) Många kramar från Elisabeth

Fuldans eller fulldans runt stången ?

Glad midsommar alla mina vänner!

Vill ni skratta en stund (fungerar utan alkohol i kroppen) så klicka runt bland orden och se min fuldans, eller fulldans runt stången....framben och bakben.....hihihi.....glöm inte ljudet

http://fuldans.com/?v=cmkyxjmxj2


Tack Helene och Jerka för detta inslag :-)

Söndag och hemfärd



Lämnade Sälen vid tolv då vi hade checkat ut och ätit en riktig brunch på hotellet. Det var ett rent helvete att få ner alla saker i bilen, hade lyckats handla en hel del i de butiker som bjöds på i hotellområdet. Kassar och påsar i hela bilen, men jag måste medge att det är riktigt vackert när solen skiner över detta landskap. Kallas bortföklaring :-)



När vi kom till Vansbro var det nostalgiutställning vid en bäck. Här fanns allt från tidigt nittonhundratal det var ångmotorer, en ångbåt, gamla motorcyklar, motorsågar m.m. Tobbe, mamma och Jerka är på väg in till själva kärnana av alla aktiviteter.



Några gamla moppar stog parkerade utmed bro-räcket. Lacken var nog inte från igår men har en viss känsla av ¨patina¨.



Tänk om det varit januari grabbar! Då hade ni fått sett på åka av. Tänk att fara fram i denna farkost över isen eller snön. En snöskoter som drivs av en stor fläkt-motor.



En liten kärleksresa i denna farkost skulle kanske kunna göra underverk. En liten ångbåt som puffade så gulligt så man skulle nog somna in ganska snart. Ljudet från den går inte att beskriva, som en kurrande katt kanske ;-).



Apropå fläkt på snöskotern så kan du ju kolla in denna kille. Har man ingen snö att åka på tar man ju självklart på sig en stor fläktmotor och hoppar upp på cykeln. Jag lovar att det gick undan :-) Han for ut på stora vägen och blåste på som bara den. Han behövde inte trampa mycket int. Han hade dessutom en skön stil när han skulle få stopp på grejerna. Samtidigt som han vinkla cykeln och fläkten åt olika håll så stannade detta fordon. Han var cool!!!!



Att det var många som kollade när jag sågade med en gammal timmersåg från 1939 ska du bara veta! Hela hopen av folk som var där skulle kolla in vad vi gjorde. Träffade en man vid namn Åke och han samlade på motorsågar. Åke ville att jag och han skulle såga med en av hans timmermotorsågar. Klart man ställer upp eller hur ? Kommer skriva mer om detta och leverera mera bilder med -  Jag in aktion :-)





Åke tyckte ju självklart att jag skulle ta med mig skivan hem, det tyckte pappa också. Vår bil var ju redan full så jag tänkte att Jerka skulle kunna ta med sig skivan hem åt mig. Vad tror du han säger ???



......ja inte var det okey att stoppa den i hans bil, men något kul till svar hade han dock att ge om man läser av hur pappa reagerade. En av dagens höjdpunkter måste jag åter säga.



Går om kring där och njuter av alla gamla saker och helt plötsligt så knackar det på ryggen. Vänder mig om och där står Annika, Patrik och Lovisa. Min gamla granne, arbetskamrat och hennes barn som varit elev hos mig. Kul som bara den. Ibland är världen liten....som om det inte var nog....vet du vad? Jo, Patrik kommer fram till mig och frågar om jag känner den äldre farbrorn med glasögon? Jodå!, det gör jag....ganska väl dessutom.....han är min pappa. Då visar det sig att Patrik har varit och jobbat i pappas hus. Världen är ännu mindre :-)



Ångmaskin med ångvissla, den tjöt inte bara en gång utan flera. Tänk vad kul man kan ha med motorer :-)

 Vem har du nu låst in mamma?




Jaha, den där tjejen känner jag igen. Är inte det Jerkas fru ? :-)



Tänka sig Helene har tagit sig en kisspaus på en av landets finare utedass.



När vi stannde för att fika fanns det fler Corvetter på samma parkering. så är det när de flesta åker mot Stockholm. Det blev tid för ännu mera mingel och lite fika i magen. Hittade detta ställe som visade sig var ett toppenställe.



En gammal Corvette med lite inslag av nymorderniteter.....kul när smaken är olika.



Vacker vy över älven där vi satt och fikade. Ta mig till havet......åhhhhh...jag vill ut med båten NU!



Åter igen skog, skog, skog och bakändan på Jerkas bil. Man tänker flerar gånger på Vildvittror och Gråtdvärgar. Varför gör de på detta sätt ??????



Sen kom vi till Västerås och regnet kom  som på beställning. Hade kört nerkabbat ända från Sälen, och vi höll ut så länge vi bara kunde. Lite kul att kolla hur fort man kan köra utan att få in vatten i bilen. Men sen blev det skyfall så då var taket på väg upp fortare än kvickt. Oj!!!, vilken helg.



Lördagens rally



Efter frukost och lite segande var det dags för att köra lite rally på fjällvägarna. Vi startade nog bland de senaste vilket vi inte gjort något år tidigare. Vet inte om det beror på nattens festande. Tobbe gick visst och la sig vid elva, men jag var nog inte i säng förräns efter ett. Mamma och pappa får var sin rally t-shirt.



Nummerskylten i fönstret, startnummer 126



Stenskott var det nog vad fjällets lilla runda gav. En ganska bedrövlig resa om man nu tänker på stenskott och för bilens lack. Många svor när de tvättade bilen och tyckte det var för jävligt!



Vi körde upp till högfjällshotellet där det var ett litet praktiskt prov.




I en del nerfarter på fjällets brant fanns rester av snö kvar. Annars var det nog mest en gråmulen dag, som gav lite regn och senare annat.



Medans jag sov min skönhetssömn efter rallyt så kom det en hagelskur över Lindvallen. Alla bilarna blev täckta av ett vitt lager hagel och minst tolv billarm gick på. Jag sov och har bara fått höra om denna upplevelse. Något man kanske missade, men, men jag sov så GOTT :-) 



Och medan jag sov han Helene köpa underkläder för 2800:- se vad lycklig hon är ;-) Undrar om det kom glädja henne eller Jerka mest ;-)



Mamma och pappa vid middagen, mamma är som en liten tonåring. Hon har köpt en ny mobil som hon satt och lekte med under middagen, hihihi.....fy dig :-)



Jag var riktigt städad denna kväll, tjejerna och Sonnie ville att jag skulle upp på dansgolvet. Det var inget riktigt drag utan mig.....positivt som faaan.....jag har rockat i högsta klass.

Fredag i Sälen ...regn...men glad :-)

Var uppe tidigt och åt frukost, konstigt att de serverar vitt bröd, vita flingor och ingen havregrynsgröt. Jag vill ha grovt bröd, fiberhavregrynsgröt och kanske fil om det finns fiberrika flingor....men gott var det. Efter frukost bokade jag bord till tjugosju personer till middagen på lördag. Sen tog jag en tupplur, sova middag är skönt, måste dessutom tänka på min skönhetssömn! Ett gäng drog till badet och hade kul, pappa var värst! Han gick in klockan elva och kom ut sex timmar senare, jag skulle på möte klockan två så det kändes inte som någon idé med bad. Hade planerat in en vandring på fjället nu när man ändå är i Sälen på sommaren, men den blev inställd pga. regn och blåst. Efter mötet blev det ett glas öl, vin eller grogg hos oss, medans regnet fortsatte utanför. Vi hade dock solsken i sinnet :-)



 
  

Efter ett par glas hos oss, var det duschning och sen samling hos Helene och Jerka för en snaps. Allt för att hedra vår vän Ivan. Jag lyckades få i mig två när alla andra tog en, det visade sig vara dumt :-(  men jag tog hem titeln Ivan memory sa mina kära vänner. Det känns dock hedrande ;-)






På rummet hos Helene och Jerka :-)



Sen var det festa som gällde :-) jag var värsta ¨PARTYBRUDEN¨, vi åt gott och sen ser det ju ut som om jag trodde det var helt okey att plocka blommor från bordet....fy skäms! Nu var det ju inte bara jag som höll igång........sådan dotter sådan pappa ;-)     (sådan hund, sådan husse)



Min gulliga pappa jazzade loss till tonerna av kvällens Rockband.






 


Arg som ett Bi igen!



Startade tidigt på torsdagen, jag var uppe halv fem och gjorde matsäck och packade ihop de sista sakerna. Var glad som en lärka och längtade till Sälen. Såg fram mot en fin cruising upp på fina vägar, och fika med Jerka, Helene, mamma och pappa på vägen upp. Vi tankade i Södertälje klockan halv åtta och drog sedan mot Strängnäs. Jag köpte lite dricka och satt i bilen och tog det lugnt. Tobbe körde och här behävdes det ingen kartbok, för han hade sin nya GPS, TomTom tror jag den heter. När vi börjar närma oss Örebro och har softat in ett par gånger så tycker jag att något är riktigt fel. Då bryter HELVETET ut, vi är ju totalt fel. GPS:en kör fågelvägen och inte alls den väg som jag vill åka. Skriker att han bör kasta ut den där skiten, har ju missat väg 55 för länge sen!!!! Vi vänder och kör över Kvicksund som senare tar oss till Västerås. Jag är så arg så att tårarna rinner på min kind och jag längtar efter min gråa bil. Ska vara backup till pappa som har så ont i ryggen att han vet inte om han orkar köra hela vägen. Men det orkar han och det orkar Tobbe med. Där sitter man bredvid på helt fantastiska vägar och får inte köra, vilken jävla katastrof. Vi får dessutom inte kontakt med Jerka och Helene, eller mamma och pappa. Alla kör vi olika vägar. Fika får vi göra själva, och jag kan inte fika för jag är så arg så jag kan inte äta något. Väl upp i Sälen klockan halv två, för incheckning och uppackning. Jag är fortfarande så himla arg så jag bestämmer mig för att gå till gymmet och träna, ett sätt att bli av med sin ilska. Efter en och en halvtimme hård träning så mår jag toppen :-)


Tack SATS - ni rädda min kväll.

Efter träningspasset hamnar jag hos Helene på deras hotellrummet. Resten av gänget sitter ute i solen och dricker en öl, Helene ska göra sig vacker inför kvällen - men det lägger vi på hyllan ett tag. Fram med vinet och vinglasen här ska det festas. Efter en stund kommer både Tobbe och Jerka upp på rummet för att kolla till oss, men vi mår bara toppen! Sen blir det full fart på oss.....duschen...sminket...kläderna....sen till maten. Italiensk afton.....mycket gott. Sen brakar det LOSS fullt ÖS. In kommer kvällens rockband och det är inget att leka med. De rockar FETT!! Spelar så mycket bra musik...blir helt galen....och rockar loss till långt in på småtimmarna. Bandet bjuder på sig själv och köra ett par extralåtar, vi ropade in dem ett par gånger......vilket drag. Senare på kvällen kommer det fram folk och berättar att de tycker jag är värsta ROCKBRUDEN ;-) kul, tycker jag för kul hade jag !

     


Hemma igen !

Nu är det som vanligt igen. Har suttit med bilder och kollat e-post på morgonen. Är kanske lite sen med bloggningen, brukar göra den vid halv sex och men nu är jag en timma sen. Denna helg går nog till historien som den kallaste och mest blöta.....både utvärtes och invärtes :-)  Kommer inte skriva så mycket just nu men det kommer en dagbok under veckan på allt som hänt. Den kommer innehålla ilska, aktiviteter, rally, rock-bruden!, fest, Ivan memory, motorsågning, lycka och bilar såklart! Idag är det vardag och jag ska snart ta hand om alla barn som väntar på mig på jobbet. Är både trött och utsövd hur det nu kan gå till. Är som sagt inte van att festa tre dagar i streck till ett på natten....det måste vara ett ålderstecken iallifall. Som sagt vi tittar i backspegeln under veckan och den kommer handla om torsdag, fredag, lördag och söndag.



PS! Förlåt till er som tittat in på min blogg under helgen och inget har hänt , jag behöver nog ett mobilt bredband! Så ni inte slutar läsa....


Nu drar vi......



på träff.....

Alla är så gulliga...

Fick sms av en som önskade trevlig helg i Sälen, som inte är ledig förräns till midsommar. Kommer få låna ett mobilt bredband kanske av en kompis, så jag kan blogga i sommar. Riktigt bussigt :-) Får tips om resväg till Sälen pga. vägarbeten, nu kanske vi får tänka om. En som alltid gör mig glad :-) Gulliga stora dottern som tar hand om huset. Lilla som ska jobba för mig på jobbet så jag kan vara ledig. Nääää ni får det vara nog. God natt!!!! Längtar till i morgon.

I morgon......

Sitter till och med på jobbet och bloggar. Måste vara en av 2000-talets sjukdomar. Jag är drabbad......är det ett virus eller en bakterie- Kul är det aillifall....att blogga alltså. Imorgon bitti drar vi. Bilen är ren men hur är det med kläderna?????? Hjälp!!!! Ska träna efter jobbet det står först på min prioriteringslista. Ska nog regna hela helgen så det blir väl underställ och regnställ dvs. lättpackat ;-)  Ha en bra dag !!!

Lånade bilder.....



Hittade bilder på forumet som jag ville att andra ska hitta och se. Kopierade dem till min sida. Hä är det effektmätning på gång. För att kunna vara kvar i garaget behövdes två fingrar eller hörselskydd för öronen. Mycket imponerande.......gillar sån´t som låter...



Linslus i bakgrunden......fanns med på denna bild oxå.



Måste säga att killen på MC var sååååå grym.....nu har jag sagt det igen! Han bjöd på många tricks, gör om detta om du kan! Skulle klart kunna tänka mig att åka med på en tur......han är nog rätt säker.

Fin Corvette hos Andersin







   

Här finns Corvetten för dig som är sugen på lite mer än det vanliga, och har pengar för att finansierar det hela.

Träning igen.....



Var igår och träna igen, har inte tränat på länge. Vem möter man där ? Jo, killen/gubben som besiktigade min Corvette i fredags. Han kämpade på bra må jag då säga. Själv gjode jag en bra insats för att förbättra kroppen. Kroppen är som en gammal bil kom jag att tänka på. Lite repor i lacken men motorn går det att göra något åt. Om man trimmar motor eller muskler så ger det lika mycket effekt till det bättre. En bil går att lacka om eller så låter man den vara och kallar det RETRO :-), på mig själv blir det aldrig något botox kommer vara RETRO, vem vill se ut som silvia eller lill-babs med nylackat fejs och inte kunna le. På väg därifrån ropade min sjukgymnast på mig och vi satt och prata i en halvtimme, han visade bilder på sin sons rockband som han är klart imponerad av. De spelar faktiskt riktigt bra, fick provlyssna  ;-) Jag ska hinna träna på onsdag oxå innan Sälen-resan - Oj, vad skönt med egen tid i gymmet.

Kan man ha tre Corvetter ?



Här är verkligen en Corvette som jag skulle vilja ha i mitt garage. Den är så himla HET. Den har allt som passar mig, coupé - svart- stripad snygg - stil - läckra fälgar - mer lull-lull än mina andra två. Kanske man ska ta sig ett lån själv. Måste nog söka nytt jobb sen, elektriker tjänar bra har jag hört :-) kanske sadla om på äldre dagar.

Till Micke H



Hej Micke, har du kollat in denna skönhet. Den är syrra eller brorsa till min Corvette, finns ganska nära oss i Bromma. Kommer höra av mig till dig under dagen. Vore f....n så roligt om du oxå hade en. Då skulle Västerby få se på annat. Tänk på en sak, livet är för kort för att inte ta ett lån och göra något kul :-) 

Regn ger vattendroppar



Hade bara med mig mobilkameran, men fångade ändå lite av en nypolerad bils vackra regndropps mönster.


glad påsk





Under lördagen kom M och M till Insane. De kör GULT. När jag var liten sa man gult är fult. Men så är ju inte läget alltid....

Snygga bredvid varandra



Snygga bredvid varandra trots en åldersskillnad på trettiofem år



Fett naijs!!!




Insane 12 juni



Jordbro industriområde hade öppet hus för de som ville komma och kolla, det var hamburgergrillning, utställning, musik, bromsbänk och framförallt show på hög nivå av kille på MC. Han bjöd på sig själv och gav vad publiken ville se. Han var grym!!!!!!



Så fort någon gasade eller öppnade en motorhuv blev det lämmeltåg dit. Alla ville se :-)   inklusive jag ! Hade en helt suverän dag mellan regnbyarna. Har idag kopplat av helt enormt, skulle kunna gå runt så här fler helger. Det är spa för hela själen, prata med vänner både nya och gammla. Killarna och tjejerna på Insane racing var toppentrevliga. Sponsrade dem med att handla lite kläder där oxå.



Inne i garaget kunde det bli trångt ibland när det kom en regnskur eller när en av bilarna startade. Den oranga INSANE-bilen hade de inte kört i bromsbänk ännu så de visste inte hur många hästar den har. Men jag tror att han vet det, ägaren alltså :-)



En del kom på motorcykel denna dag, men det var många Corvetter. Från klubben kom Jerka, Lasse,Roffe,Stingray-Lasse, Örnen, Kenta och några till.



Vid regn tog man skydd någon stans och pratade på, just här pratas det om att elektriker har en förmåga att få stålar över till sin bilhobby.



Ibland alla vackra bilar så dyker det upp en ung kille med piersing. - Hej Elisabeth ! - Känner du igen mig ? - Oj, vad jag fick tänka, hårddisken gick på hårdvarv.....sen kom jag på det alldeles själv. En av mina elever från skolan, oj vad kul. Han kom fram och pratade med mig....sin gamla fröken....åter igen livskvalité. :-)  Idag var han där för att han jobbar som svetsare och hade gjort en del arbeten på en golf som de körde i bromsbänken.



Lasse kollar in Tobbes hoj, Tobbe luftade MC:n idag istället för Corvetten. Roffe berättade om morgonens händelse då hans sons Celica la av igen. Tror Roffe ska ta hand om sin Corvette istället och köpa en ny bil till sonen. Låter som Celican får mer arbetstimmar än Corvetten........något är FEL!!!! Jag hämtade iallifall upp Roffe så att han kunde komma till Insane Racing garaget, sen körde Jerka hem honom så han kunde låna släp och få hem bilen.



Den är snygg fast den är gammal :-)



Lasse kollar in min skönhet, han var så snäll som fixade in mig bredvid sin bil. Jag hade nämligen parkerat på gatan och det tyckte Lasse inte var ok. Han snack med killarna på Insane och de flyttade på en bil och där kunde jag köra in min Corvette bredvid Lasses. Tack Lasse, du är toppen!!!



KolfiberCorvette eller???? Kollade in lysena.....fint ...där var det rött....varför gör man på detta sätt??? 

besiktningsprotokoll



Gamle Svarten har lika bra värden som jag hade i torsdags hos läkaren. Jag mår så himla bra just nu, tack vare en bil. Kan man lida av brustet hjärta pga. en bil. Då har jag gjort det i ett par år, för nu känner jag mig hel igen. Jag bara åker och åker........många mil redan. Hon är värd ännu mera mil, och ännu mera bensinkostnader.

Fotad bak - 12 juni



Var idag i Jordbro då Insaine hade öppethusdag, dit kom även den här killen med sin C5.a. Kommer säker fler foton under sommaren med olika rumpor. Ska fota dem med  :-)

Mail till Pär.....

Hej Pär!

Klart som Corv(ette)- spad att den gick igenom. Jag la på lite av min fantastiska charm  :-) Så nu är den godkänd två år till. Men jag hade en helvetes morgon innan jag var där. Läs min blogg om du vill. Kul för den delen att du gör det och att du skriver till mig. Kan bara säga att den här bilen är MITT ALLT. Jag är så glad att du vilje sälja henne tillbaka till mig, och det är så många i klubben som tycker det är helt fantastiskt med ¨vår¨resa/köpet med Corvetten. Som en saga med lyckligt slut.

 


Vilken dag......

Min fredag:::::: börjar arg som ett BI och slutar glad i hatten. Upp tidigt som vanligt, står och fönar håret. En fas går, kollar alla proppar, byter, hittar inget fel......faaaan. Ut i garaget, går porten att få upp......NEJ! Ingen el där heller, tiden går, jag ska besiktiga 75:an. Kan inte missa tiden, det finns inga nya tider just nu. Jävla skit, det ösregnar ute också. Hittar en båttamp, kniter fast den i manuella säkerhetslinan till porten. Drar och sliter. Porten på fyra och trettio går upp, på med targaluckorna. Ut med Svarten i ösregnet, ner med porten....den går inte i lås. Skit detsamma, tar det sen. Iväg med bilen, kommer vid Lundby, kör över en kabel som är nerriven, visar sig sen vara en högspänningskabel......så där har vi felet till ingen el hemma. Kommer till besiktningen i tid, dyngsur och blöt, bilen läcker som ett såll, tur att jag har semskinnet med :-)  Blinkerserna fungerar inte, hur ska det gå. Borde kollat det med lite Support av Jerka eller Roffe, de kan ju sånt som handlar om el. Jag får spela på min charm, ha,ha,ha! Kör in bilen, självklart en sur gubbe, men han tinar upp efter ett tag. Klart han noterar att blinkers inte fungerar, jag berättar att de fungerade i onsdags och det beror nog på regnet och fukten ute just nu. Handbromsen är också dålig, han visar på felet. Får sen beröm för att den är så fin under, mycket bra bromsar, fint motorrum ser bra ut med elkablar, bra co-värden. Kör därifrån med ett stort godkännande och ett jätteleende i hela ansiktet. Faaan vad¨NICE¨. Hem med Corvetten, byte till transporten iväg till jobbet, hemma vid sex på kvällen. Då blir det festa av....rosa bubblor och glad i hatten. Nu på morgonen lite lätt sliten i huvudet....men det är det värt.....min bil och jag ska till Jordbro snart.....

Snygg bak :)

Tänka sig att ett klistermärke kan fövandla en vanlig C5:a till att man vet precis vad den här killen(för det är killen det gäller) använder sin bil till, och vad bilen går för.

 


Varför är man så nervös????

Ja, kan någon svara på den frågan??? Varför är man så nervös när man ska besiktiga bilen. Ska till BILPROVNINGEN kl. 8.40. Det regnar och jag kan knappt dricka kaffe, som en klump i magen  :-(   Jag vet att mina blinkers strular och det är första gången på flera år som jag ska köra dit med 75:an. Solen skiner inte så kort, kort kan man ju inte köra med. Får väl lägga på ett glatt humör och hoppas att allt blir som jag vill att det ska bli!!!! Den ska gå igenom, klara alla tester........have a nice day :-)

Är så sugen på att hinna med detta!!!!!



I helgen ska vi jobba båt, men skulle så gärna vilja åka en sväng förbi Jordbro och kolla in detta evenemang. Kanske, kanske, kanske man kan hinna med både bil och båt under lördag och söndag. Om man går upp som vanligt vid 05.15 så borde jag hinna med en liten sväng förbi. Tänk att två favorit hobbyn ska innfalla under samma årstid. Tur att man åker skidor på snö, för det skulle vara jobbigt om den sporten skulle krocka med bil, båt och trädgård. Längtar så mycket ut på sjön för att få åka till någon mysig vik och sola.

Skolavslutning

Igår var det skolavslutning, nu är det sommarlov på skolan. Bara fritids är öppet fram till andra juli. Fick så mycket fina blommor och presenter, känns kul att vara så uppskattad. Flera föräldrar och därav fyra pappor kom fram och tyckte jag var så fin i min nya klänning :-). Två av papporna som har barn som slutar på skolan sa att de kommer att sakna mig för det har alltid varit kul att prata bil med mig. En mamma kom fram och sa - Elisabeth, jag tror jag aldrig fattat hur viktig idrotten har varit för min son förräns nu när han ska sluta på skolan. Shit....vad sånt värmer. En annan mamma vars dotter slutar också på skolan, berätta att hon skulle absolut komma tillbaka och prya hos mig på idrotten. Det var det hon skulle sakna mest.

Var på besök hos läkaren, positiva besked.....mitt kolesterol hade sjunkit, hade toppen värden i allt och dessutom gått ner i vikt. Härligt med läkarbesök ibland. Satt och småprata om ditt och datt och det visade sig att hon och hennes man var med i Corvetteklubben och besökte Länna ibland. Få se om vi ses !


Onsdag 9 juni



Tog ¨Svarten¨ till Skanssundet. Det var verkligen en ödets dag. Inte en Corvette så långt ögat kunde se. En liten Smart kunde man ana bakom Svarten, samt Tobbe och Pavlo. Under dagen klämde jag dessutom tån så den är blå och går inte att röra på. Tur att det inte är gasfoten, för ont gör det i den.

   

Tog en promenad till sundet, det var en ganska gråmulen kväll. Färjan står och väntar på att klockan skulle bli fem i halv eller fem i hel. Det är då den får jobba och gå och köra bilar och motorcyklar till andra sidan sundet.



Ta mig till havet och gör mig till..........



Men då kom min underbara mamma och pappa körandes. De skulle också äta middag på Skanssundet. Tänk att få vara som dem när man är 76    :-)



Den vackra prinsessan i den Svarta Corvetten, vem är det ??? Motorcykel killarna stog och kollade in vem som kunde vara Elisabeth ??????



¨Svarten¨är som den svarta hingsten, fast den är en HON.

  Hamnen ligger också nästan öde...



Thomas kommer alltid lika glad fram och möter oss. Han bjöd idag på inlagd stekt strömming som provbit. Idag åt jag en stor god räksmörgås med sallad. Seb blev det en stor godis med lösviktsgodis från kiosken i bilen på väg hem. När vi skulle resa hemåt kom regnet. De andra kabba upp, men jag tryckte ner mössan och körde hem. Luckorna fick ligga kvar i bagaget, ska man sätta dit dem ska det regna riktigt mycket.


ONSDAG

Jipiiiiiii, idag är det onsdag. Skanssundet nästa !!!!!!!

Vad tiden går fort.....

Vad tiden går fort när man är i garaget. Var en stund i garaget, som visade sig vara en och en halv timme. Dragit åt alla skruvar till hela avgasystemet. Nu har bilen gått en stund och systemet blivit varmt. Det behövs efterdras och det gjordes i dag. Har lite missljud från systemet på låga varv och hoppas de försvinner nu! På fredag ska hon ¨Svarten¨besiktigas, ska kolla över allt sen är det barar att hoppas att hon går igenom. Kort kjol på fredag och nymålade naglar och läppar :-)


Du är bäst !

Vad glad man kan bli när någon meddelar vad den tycker. Fick ett meddelande idag där det stog.....Du är bäst!
Det känns så fantastiskt bra, det är så härligt med beröm....jag blir så glad. En sorts bekräftelse på det man gör, för man vill ju att allt ska bli bra. Jag vill att de som finns runt mig ska ha det bra, och att vi ska kunna ha kul tillsammans. Det måste ju ändå vara meningen med ett gott liv.....elakheter kan man gömma någon annan stans.


Nynäsposten

Öppnade Nynäsposten i morse och fick ännu en bild på denna fantastiska Nationaldags dag. Jag kan se Svarten skymta lite bakom den röda Corvetten - det känns bra! Hon är mitt liv just nu!!!

TEXT: Under söndagen var det tidvis mer än lovligt trångt på Lövhagens parkering. Det var bland andra, Stockholm Corvette Club som med närmare 60 högblanka ekipage först skapade kö på Ringvägen, och sedan drog till sig många nyfikna åskådare.


Tack Ricky! läste just forumet :-)

Stort tack Elisabeth och alla andra för ett trevligt arrangemang.


Det var en mycket lyckad dag med

åkning på fantastiskt fina vägar.














Lånade bilderna från Forumet, de var så fina. Kul att det blir lite bilder, jag som inte fota något själv. Det var en dag med ¨speed¨, allt från avstängningar av parkering, cruisingledare och lekmamma. Tack själva för en toppendag......alla underbara Corvettevänner. Livet blir berikat på många sätt, men det här är något speciellt att komma ihåg under höst och vinter.

Nationaldagen!

05.15 Telefon ringer, mamma kan du hämta oss i Hemfosa 05.33
05.33 Hämtar två lik vid pendeltåget
06.00 Äter frukost med två bakisungdomar
07.00 Duschar och börjar plocka ihiop dagen
08.00 Tar en fika
09.00 Tar ut Corvetten och kör till Nynäshamn
10.00 Stänger av parkeringsplatser vid Lövhagen
11.00 Möter upp 59 Corvetter i Årsta
11.10 Leder Corvette-karavanen till Nynäshamn, har en svans på femtionio bilar
12.15 Hänvisar parkeringsplatser till alla bilar ved Lövhagen
13.00 Kör 5-kamp för alla som vill
14.00 Hinner med en kopp kaffe och 1/3:e dels kaka
14.30 Plockar ihop femkampen
15.00 Prisutdelning i femkampen
15.15 Lämnar Nynäshamn, karavan på tjugofem bilar över Fors, Hammersta, Segersäng, Grödby, Västerby, Rosenhill, Skanssundet
16.15 Färjan kör en x-tra tur för oss Corvetter så vi kommer till >Bistrot
17.00 Får en fruktansvärt god hamburgare i magen
18.00 Guidad visning av bryggeriet av Thomas
19.00 Tar färjan hem igen, med godispåsen i knät
19.15 Planterar en ros på Ivans grav och sätter bandet som jag haft i håret runt hans ros. Han har varit med dig han oxå.
19.45 Hemma hos mina fantastiska ungdomar, har just nu fem stycken
20.30 Städar ur bilen sen huset....dricker lite Rosé
22.30 Slocknar som en hundvalp i sängen

Vilken underbar dag.........:-)





Samling vid Årsta....

Parkeringen vid Lövhagen, samling till femkamp och kaffe med kaka.



Lekmamman som jag blev kallad av PG, utanför på gräsmattan vid Lövhagens kafeteria. Man kunde kasta pil, kasta bollar i en hink, kasta pinne, ringspel och kasta boll på ölburkar. Kul var det iallifall, för de som vågade prova.


Cruising till Skanssundet för en......



smarrig HAMBURGARE :-)

Tack Mats som mailat över dessa bilder då min kamera legat i väskan hela dagen.


Lördag - en toppendag dock utan Corvette

Var uppe tidigt men bloggade inte, var i växthuset och sen drack jag morgonkaffe i solen ute på trappan. Tänk vad fint det är just nu, allt är så grönt! Blommorna har precis vaknat ur sin vintersömn, nu blommar även midsommarblomster vilken är en av mina favoriter tillsammans med humleblomster. Tog stora bilen till mamma och pappa för att hjälpa dem att packa i båtdynor, segel m.m. På vägen stannade jag dock och köpte lite snygga kuddar till MITT sovrum, det blev sex stycken. Passar till låten - I min fantasi, så ramlar vi runt bland mjuka kuddar. 

Sen blev det packa i bilen, jordgubbs-lunch hos mamsen och papsen. Maria och Andreas kom dit som en glad överraskning. Hela gänget drog till båten. Jag fixade dynor och bäddade, när pappas rum på båten var färdigt la han sig på sängen och somnade på en gång - HÄRLIGT, och det är det som vi kallar livskvalité.





Min favorit- kille somnade i solen, just nu sover han ruset av sig i min säng. Hämtade han och Maria i Hemfosa halv sex, då hade de festat klart i Nynäshamn.



Igår körde jag dem till Hemfosa vid elva för de skulle ut och partajja. De hade dock förfestat rätt ordentligt hemma hos oss. Vi grillade gott och satt ute i solen. Mamma och pappa hade följt med ut. Sen kom Maria, Andreas, Billy och Dylan. Sen kom Micke ner och klämde ett par öl. Sen kom Sofia, Matilda och Linus. Jag tror det kallas sommaridyll.....nu sover dock Andreas, Maria, Sofia, Matilda, Linus och Tobbe. Jag har fixat bilen till Nationaldagsfirande och hämtat barn halv sex vid pendeln. Nu blir det duschen och sen vidare i Nationaldgasfirande.....vi kanske ses!


Jag blev glad :-)

Härligt när blogg-läsare sms:ar klockan nio och undrar om Tobbe gömt datorn? Det fanns inget nytt att läsa, det brukar alltid dyka upp något mellan fem och sex på morgonen. Idag söndag kommer det lite men inte mycket gällande Corvetter, man har fler hobby!!!

Håltimme :-)



Igår torsdag hade jag ¨håltimme¨, blev ledig från ALLT på jobbet. Tog bilen direkt hem och la mig i solen. Kunde vara borta från jobbet i tre timmar och bara njuta av att sommaren är här. Låg på baksidan i solen och tittade på mitt fina citronträd och somnade en stund. Detta kallas LIVSKVALITÈ.......eller hur ? Tyvärr hade jag inte jobbat klart för dagen utan måste återvända, men dagen blev dock både härlig och spännande. Tog ett gäng barn och ställde mig ute i solen och målade stora afficher till skolavslutningen som det står SOMMARLOV på. Sedan fick en flicka en stor sticka i foten, men hennes pappa kom och vi opererade bort den tillsammans. Han är snickare och van att få stickor, så han slipade morakniven och efter en stund var stickan borta med hjälpa av kniv, pincett och nål. Det blev inget besök för henne till vårdcentralen utan till glasskiosken.

Sysselsatte killarna !!!!



När jag parkerat bilen på andra sidan vid Bistro och färjan vänt åter, kommer jag på.....FAN!!! Mina solglasögon!!!!!

I väntan på att färjan skulle gå, gick jag runt bilen och dammade av den från smuts och pollen. Lägger mina svarta solglasögon på gallret vid bakfönstret ovanför tanklocket. Klockan tickar på och det är dags att köra ombord på färjan. Kvar ligger mina solglasögon som åker i asfalten när jag gasar på, måste ju låta lite.....vilket det gör när man gasar en V8:a. Resten av gänget som ligger bakom mig väjer lite fint för att något ligger på vägen. ( Det berättar polarna vid parkeringen ). Vi ringer färjelägret och kollar om de ser något. - Jo, det ligger något på vägen. När jag återvänder hem med färjan så ler killarna glatt mot mig, de fattade direkt att det var jag som tappat dem. Jag fick dem tillbaka....jätteglad över att fått tillbaka mina fejk-glasögon.

Snygg bil, snygg brud !

Igår när jag körde av färjan vid Skanssundet gick två killar av samtidigt som jag körde av och förbi dem. En av  killarna pratar högt och säger - Snygg bil! Polaren bredvid pratar lika högt och säger - Och snygg brud i den! Jag parkerade bilen framför kiosken och fram kommer de båda killarna i 35-årsåldern. Du, snygg bil du har! Är det där en så´n där Stingray ? Förresten är du bra snygg du med, säger killarna- fast jag har tjej! tillägger han. Tack svarar jag!, det är ju snällt att du tycker. Hade ett kort men trevligt samtal med killarna som senare gick vidare för att kolla in andra Corvetter.

Kan säga att man blir rätt glad av spontaneitet!!!!!

ONSDAG 2 juni

Ingen vanlig onsdag idag. Var på jobbet vid sju för att hinna vattna växthuset, håller på att odla med barnen på skolan. Tog bussen till Stockholm 7.45 med en klass för att besöka Moderna museet. Var där på guidad visning och besök i verkstaden. Kollade på Picasso och andra stora konstverk av kända konstnärer.

På väg hem genom Kungsträdgården gick jag förbi Corvette Lasse som har sitt företag med under Restaurangernas helg 2-6 juni.

Tillbaka med pendel och buss till skolan, fick ta hand om en pojke på direkten som blödde näsblod. Alla ropar Elisabeth på en gång! Hinner inte mer än innanför på skolgården. Han blödde riktigt mycket, stackars grabb! Hem och in i duschen, ut med svarten. Hämta Micke som vill hänga med på en Corvette tur, Micke är dock väldigt intresserad av att köpa sig en Stingray.... så det är ju självklart att jag hämtar upp honom :-) Till Skanssundet och åt en riktigt god middag, tyvärr lite lite med folk! Men , de som var där är så himla trevliga!!!!! Prata och skratta och njöt av solen och denna sommarkväll. Vattnet låg spegelblankt och det var mer än bra...BÄST :-)


Jag han först!

I helgen som var hade nog Helene och jag en egen tävling. Vem hinner fota först!


Idag var hon inte med till Skanssundet, skaknade det :-(   Fick ett litet MMS av henne med baljan full av potatis, som skulle skrubbas. Allt för att trissa igång mig....du lyckades Helene. Jerka får ta bilen till Skanssundet och hon står vid diskbaljan. Jag skrev direkt till henne......lever vi inte på 2000talet ! Nu visde det sig att hon hade valt det själv och då är allt mer än OKEY!! Vi ses kanse på Nationaldgasutflykten....

Fan vad jobbigt !!!!!!!



Öppnade hemsidan precis och upp kom bilden på Ivans bil, rakt in i i min dator, fan jag bröt ihop. Har gråtit och gråtit, tänk att man skulle falla i gråt. Jag saknar honom sååååå mycket. Tänk att han skulle betyda så mycket efter så kort tid som man känt honom. Det finns ingen som han, men man får tänka på alla fina minnen man haft ihop och se det fina i vad denna underbara människa berikat en med. Mitt i alla tårar ringer en kompis och undrar varför vi inte var i Lissma? Han fick mig dock att glömma allt det råkiga för en stund och få mig lite gladare. Tack !!!!!





SVART nagellack

Tittar man i verktygslådan i garaget så inneåller den inte bara verktyg. Där kan man lugnt hitta svart nagellack om den inte står på någon hylla i garaget, eller i kylskåpet sen förra party, party helgen. Det svarta nagellacket är ett av mina förbättrings-tillbehör när det gäller sprickor eller stenskott på Svarten.



Ha,ha,ha.......Viva la Diva

PS! Ska nog bättra på lite inför premiären i morgon till Skanssundets start för träffar under sommaren med start här och nu i juni.

 


RSS 2.0