Är det höst tidtabell som gäller???? Lissma ????

Vet att bussar och tåg går efter hösttidtabellen, men om det är fint väder ikväll.  Blir det Lissma då?  Är det öppet? Stänger de i september då det räknas som höst?

HÖSTEN är kommen

Måndagen den 30 augustis väderobservationer

Gårdagens väder: Varmast: 16 grader Trouvill, Sandhamn 15,2 grader i Sandhamn ......där är mamma och pappa Kallast: 5,6 grader Grödinge Golfbana......där bor vi. Blåsigast: 7 m/sek i Almvik....känner ingen där!


HJÄLP!!!! Vaknade idag och det är bara 4,4 grader varmt hos oss på landet!!!!!! Tur jag tagit in citronträdet :-)

Mini Corvette



Var igår kväll och hämtade hem gummit.......dvs. vår lilla kustCorvette. Nu är sommaren SNART över  :-(

Måndag morgon :-)



Jag på väg till jobbet måndag morgon........glad över helgen som varit, kanske lite mycket god mat och GODIS. Jag är nog Corvette och godis missbrukare!!!!!!!


Augusti 2010

Vilka bra träffar vi haft nu i augusti. Sammanställning.......känns som Augusti varit en lång månad och det måste bero på att man varit igång och gjort något hela tiden.

Första helgen var det Rättvik....



Andra helgen var det Mantorp...



Tredje helgen var det Weels Barkaby och Classic car




Fjärde helgen var det Rosersberg..


påverkar vädret????

Har precis varit ute och sprungit, äntligen!!!!! Har inte tränat på tre veckor så det kändes tungt att ta på sig löparkläderna. Sprang varje morgon när vi var i Rättvik och en hel del under semestern. Sen kommer man hem och börjar jobba och då går all energi åt till att koma in i rutinerna igen.

Påverkar vädret? det är det jag funderar över just nu. Corvetterna går bäst på 98 oktan och i fuktigt/kyligare väder. Jag har inte sprungit på länge, igår kväll(söndag) tankade jag i mig en halv flaska vin och nu är det fuktigt och småkallt ute och det gick hur bra som helst att springa.......trots ett uppehåll på tre veckor.

Finns det något samband mellan kroppens kondition och motorns kondition vid sådant väder som just nu råder?


hunnit med alla i helgen!

Vilken helg det blev, har hunnit med alla.

Fredag......cruising med C3 i Stockholm

Lördag......Corvetteträff Rosersberg med C5

Söndag......utflykt på Södra sidan med C4


SÖDRA sidan !

Har idag varit ute och åkt C4:an, det var som så att vi skulle ta oss en tur för att kolla in cruisingvägar inför Oldies höstcruising på lördag. Halv tio på  Shell i Botkyrka bestämdes träff, sen drog vi tre Corvetter ut på en liten småcruising över Enhörna, Järna , Ytterjärna och Mörkö. Mötte regnet som vanligt, känns som Sverige har fått en regnperiod som inte än slutat. Den började sista veckan i juli och håller ännu på!Väl i Skanssundet sken solen och det blev en hamburgare och sen til Ivans grav. Idag mår jag bra och det känns ganska okey med livet. Skulle nog behöva ta fram nallen igen för att få lite tröst som man gjorde när man var liten. Kramat kudden hela natten....



Trotsa vädret är något som vissa gjorde. Jerka som ändå  har en cab på sin bil och som går att använda. Han är en sån kille som hellre gasar och låter vattendropparna rinna över bilen och inte in i den, tur att Helene har stor handväska med paraplyet i :-)





Helene sitter med sitt cab-paraply



Min andra lilla pärla :-)



Lite mulet vid Skanssundet denna dag, men vi trotsade det och satt ute och åt mat ändå, sen titta solen fram lite då och då.





Leif ÅT gurka ! Är han sjuk???



Undrar vad han tänker ?????......farligt med grönsaker har man ju hört :-)



Inte bara Corvetter vid Skanssundet utan ett och ett annat stort fartyg



Bästa parkeringen har man vid kiosken, där får de stå på rad.







Efter att godisråttan Jerka och hans fru Helene, samt Leif och Ann-Chatrine lämnat oss så åkte jag hem för att tvätta bilarna. Började att tvätta Svarten och sen den grå.





Svarten.....min älskade Stingray



Tvätta....tvättta....den grå oxå!!!!



Fan vad fint kort......wet and hot!

vilken dag!?

Denna lördag går nog till historien som den dag då Elisabeth vaknade och grät i tre timmar. Livet kan kännas hårt och jobbigt fast man oftast är glad och tar livet med största glädje Denna dag var allt skit redan från början. Ville inget och det kändes totalt FEL. Satte mig och bloggade och gjorde det jag tycker om. Skulle sedan ta mig iväg med Corvetten för att göra något kul, det var då bomben slog till. Jag bara grät och grät, tårarna rann nerför kinden vet inte vad som var mest sorgligt. Igår(Fredag) hade jag haft en toppenkväll inne i Stockholm med cruising, bra vänner, middag på Mamas and Tapas, Maria var med och vi åkte Sveavägen flera varv med Svarten. Min älskade Stingray....... Jag gasade mot killarna i olika bilar och allt flöt på som det skulle, vi morsade och hejade på olika människor. På väg ut ur staden så ramlade vi rakt in i Street race och sen skulle jag köra småvägarna ner till Sunnerby och det var då det hände. Bilen gick inte som den skulle och nu är Svarten trasig...elller????Vad är det som har hänt??? Snälla låt mig veta, mår så jävla dåligt när inte min ögonsten mår bra. Sitter därför och gråter, hela livet är fel. tror inte man lagar en bil ed tårar men det känns faktiskt bättre.

Mitt i alla tårar sms:ar Jerka och tycker att jag ska rycka upp mig, och det är ju lätt att göra när jag bara känner för att gräva ner mig. Sen ringer Helene och försöker få mig att må bättre......tur att man har så bra vänner som faktiskt bryr sig och som gör att livet är ju inte så dåligt som jag tror det är. Matriella ting.....eller hur!!??

Tar tag i mig själv och våfflar håret och gör mig klar för att åka C5:an är utkörd och då händer det igen.......jag bara gråter och gråter. Jag VILL vara HEMMA !!!!Gråter och går upp till min Sofia, kryper ihop till en boll och gråter hos henne i hennes säng. Den gråtande mamman kryper ner hos sin lilla tjej som inte längre är liten, vi pratar och hon kramar mig så hårt att all värme från henne sprids i min sorgliga kropp. Sofia är nyvaken pga. mig och hon gör mig glad, vi pratar och sen så vill hon att jag ska försöka åka för det kommer nog bli bättre tror hon. Hoppar in i C5:an efter tio minuter hos Sofia i hennes värma säng. Hon somnar om och jag drar iväg......

Åker på träff till Rosersberg, Automobil har classic träff där. Lasse har fixat klubbparkering och mamma och papppa är också där. Mamma har med sig frukost med smörgåsar och gott kaffe som pappa bryggt. Väl framme möter jag alla härliga Corvettevänner jag har. Glädjen återfinner sig hos mig och jag börjar att skratta och det mesta är glömt för stunden.













Denna blev en av mina nya favoriter att vila ögonen på :-)



Love is all around you........!? !?  !?


Efter Rosersberg åkte jag hem och gick raka vägen in och böt om till meckarkläder. Hissade upp Svarten och drog alla muttrar till headers och avgasrör. Kollade upp alla slangar till luftintag och sen var det dags för middag som Tobbe lagat under tiden. Efter middagen provkörde jag bilen och då gick hon konstigt nog bra, jag tog en ganska bra provrunda men allt visade sig att det fungerade och hon gick åter riktigt bra. Någon gud är med mig.

Somnade sen gott efter en whiskey .......då visste jag att Svarten mådde bättre. Fick dessutom ett SMS av killarna som var i Belgien på SPA banan och kollarFormel 1. De har växlande sol och rejäla regnskurar vilket hade gjort kvalet rätt spännande. Bilarna for visst förbi i 315km/timme


Erik i väst

Tur att jag har Erik som kan mer om data än vad jag kan(och det är väl inte svårt kan jag tänka mig) och ett bra kunnande om allt om datafiler. Han fixar det mesta, skulle inte klara få fram allt som behövs för att vara kontaktpersson inom klubben.


solen skiner......

Har varit ute en stund för att känna lust att åka Corvette......men inte. Har jag också fått Corvetteutbrändhet???? Är nog för att Svarten inte mår bra......då mår inte jag helller bra. Tror jag går och lägger mig igen.....

hund på burk :-)



Fick ett kul mail av Mats Stingray...(inte Mats i  Tungelsta)

Hund på burk.......klart söt hund!

Vad har HÄNT med Svarten???

Något har hänt med Svarten, igår när jag lekte rallybrud på väg hem på våra vägar så hände något. Vet inte om jag ska åka på någon träff eller vara hemma i garaget och hissa upp henne. Tror jag måste kolla alla klammrar och muttrar till avgassystemet och headers. Hon gör riktiga förgasarsmällare nu samt ett vinande ljud från motorn. Ställde bara in henne sent igår kväll efter att hämtat min andra dotter i Sunnerby.

Jävla skit! Men det ska kollas och fixas.

Fick igår också ett riktigt stort stenskott på väg in till Stockholm på Nynäsvägen, och det stenskottet är inte och leka med. Inget att laga utan nu blir det till att byta framruta.

efter arbete kommer helg!

Efter att arbetat mycket denna helg så blev det äntligen helg igår klockan halv sex. Jag hade Svarten med mig till jobbet och böt klder där och sen var det iväg till Västerhaninge och hämta Maria, min dotter. Lite kul att dottern ätligen vill åka med ut på en tur med sin mamma. Vi var lite småsugna i magen för vi inte hunnit äta middag så vi tog en sväng förbi Lasses krog om han hade något bord ledigt ute. Annars är det alltid fullbokat hos honom, man får boka bord flera veckor innan......populärt ställe. Precis när vi åker förbi krogen så står Lasse på trotoaren och pratar i telefon. Han vinkar runt oss att  komma dit och parkera, ett bord blev precis ledigt....jipiiiiii. Gjorde en snygg fickparkering och restaurangägaren och personal ipå krogen bredvid kom ut och gav mig glada tillrop att jag hade en snygg bil. (snyggast) Sen kom Sussi ut och fick se min pärla och hon gillade den också, Svarten drar ögonen till sig. De som passerade bilen medan vi satt där fotografreade och gjorde tummen upp!!!



Svarten snyggt parkerad vid trotoaren utanför krogen bredvid Lasses.

Maria sa att hon blev nästan kär i Tapas-maten, de passade henne i smaken. Sen kom mamma och pappa förbi för de skulle in på cruisingen, de stanna till så nu var hela släkten där.

 Mamma och pappa kom !

 Mamma fick i sig en drink lika så Maria..

Lasse berättade historien om krogköp och annat.....Sen blev det Sveavägen.

På Sveavägen var det helt okey med bilar, mycket folk och bra stämning. Träffa Jerka, Crusse och Mats från Tungelsta. Vi stannade till vid Vanadis och pratade en stund i VINTER-kylan, för nu var det riktigt kalt ute. Vid nio-tiden var det fult ös! Maria och jag åkte Corvetten ettt par gånger fram och tillbaka på Sveavägen, sen drog vi oss hemåt.



Svarten på Sveavägen......:-)

När vi var på väg hem på Nynäsvägen och kom till Torvalla så var det Streetrace, hela Nynäsvägen vra avstängd och folk över allt och bilar så klart!!



Nynäsvägen vid midnatt.....

 


????????



???????????  Bil på parkeringen i Rättvik

Vad är det här? Vad ska jag ta för bil ikväll? Ikväll blir det Kanske cruising på Sveavägen, Kanske med stort K. Vill så hemskt gärna in. Igår var det möte i klubblokalen för alla kontaktpersoner, och nu är jag trött som bara den. Stänger dessutom på jobbet idag och vädrets makter har varit mer än hopplöst sedan vi fick första ovädret i slutet av Juli. Jag vill ha sensommar med +19 grader varmt och sol varje dag, nu är man ju vit som en albyl igen :-(  och dessutom har jeansen åkt fram ur garderoben och det är tillochmed skönt att ha dem på sig fast man ännu är i månaden augusti.

Tänker tillbaka på sommaren hela tiden, den var i år helt fantastisk. Har varit ute med bilarna så mycket och åkt. Svarten är min glädjekälla till allt just nu, men det vet ju de flesta.

Nu på morgonen så bokade jag besiktning av den grå i Haninge, korförbud fr.o.m. 1 oktober. Är så skönt att besiktiga innan man ställer in den, sen är det bara att ställa på och åka till våren 2011.

Ha en bra dag, nu ska jag skriva protokoll från igår kväll och skicka till Kenneth.

Skanssundet ändå!!!

Det blev Skanssundet ändå även om vädret inte var Corvette-väder. Just nu råder någon konstig väderleksprognos över Sverige. Med start i slutet av juli har det varit fram och tillbaks, upp och ner, sol och regnskurar. Ja det är inte lätt att äga en Corvette coupé med luckor eller en cab. Cab off, cab on :-)

Vi tog vardagsbilarna några stycken till Skanssundet för att prata bort öite tid och framförallt äta något gott. Den som absolut fick oss dit är den tjej som en längre tid har lidit av Corvettutbrändhet. Hon har nämligen inte tillbringat tillräckligt med tid hemma utan på varenda Corvette-träff som finns denna sommar. Tack för att du finns!!!



Vardagsbilarna till Skanssundet idag, regn hemma men inte på Mörkö  :-)



Klart finare väder här än hemma, dock lite blåst.



Ett litet gäng :-)



Skanssundets hamburgare är en riktigt höjdare!! Den ska du äta och sen vill du inte ha någon annan hamburgare. Vi som åker Amerikanskt :-)



Skanssundet skagentoast.....



Mycket matbilder och inga Corvettfoton....



Rosévin denna onsdag smakade riktigt bra. Jag som trodde jag hållt upp från rosé i två veckor, men Jerka förklarde att det bara var en vecka.......skit :-(  Jag som trodde jag varit så duktig.



Toppentjejen igen......!



Sen kom mamma och pappa till Skanssundet och hon bjöd på en flaska vin till ......tack mamma!



Problemet med Jerkas bil på Barkaby berättas och förklaras.



Så fint är det vid Skanssundet, så här vill jag bo !



Mörkö har eget bryggeri.....



.......sen blev det svart........



........och ett besök i kiosken.....godisråttorna anländer!





Betala, äta och hem och borsta tänderna så inte tandtrollen kommer.


Denna dag har jag för övrigt tillbringat i skogen med barnen och haft vänskapslekar med klass 4-5:a. Ätit ute, spelat brännboll och lekt med lera.

regn - det blir ändå!!!

Det blir Skanssundet trots att det regnar. Man blir mätt och belåten där. Får bli vardagsbilen, ska träffa Helene och Jerka där! Lite prat och mycket mat :-)

Livet är då ....vad ?...- Jo, cruising



Jag blev som tokig när jag kom upp till Rättivik och såg alla fina bilar. For omkring som ett barn på ZOO som ska kolla in allt samtidigt. Helene en av mina vänner han dock fota mig och ha lite roligt åt mina hoppsa steg fram till alla bilar och dess bilägare, som jag skulle försöka prata med en stund medans jag samtidigt skulle äta middag på restaurangen. Det blev förrätt.....bilar.......varmrätt.......bilar.......efterätt.....bilar.

På fredag är det sista fredagen i månaden och cruising på Sveavägen, måste försöka komma in dit.

Om det är uppehåll ikväll så blir det Skanssundet.

Ha en bra dag för det ska jag ha! Ska raka motsattsen till Sveavägen på skogsvandring med alla barnen och leta svamp.

Måste bara visa tårtan kocken och jag bakade till skolstart i måndags då vi firade att skolan äntligen började.



.......nästan lika lång som en Corvette :-)

Classic car, söndag den 22 augusti









Tomaz och Ove på Barkaby. Var på Barkaby dagen efter då det var Classic Car, trött efter nattens sena cruising. Som tur var sov jag hemma hos mamma och pappa i Bromma så det var nära till Barkaby. Efter en blåsig dag på Barkaby var helgen över och jag var lika lycklig som ett barn som lämnat barnkalaset. Det här har varit som fest hela helgen,eller kalas.

Cruising Sveavägen lördag natt.......

























Parkerade bilen för hamburgare på Burger King vid Odenplan....



Sen blev det en drink på Lasses krog, (inte så god faktiskt) Bartendern slog den i slasken...  :-(



Sen kom det in en ny till tjejernas förvåning bredvid mig, jag fick långa blickar ev dem. Hade blickar kunnat döda hade jag varit dödens. Tjejerna vid bordet bakom mig fick jag igång när jag blev gladare i hatten och sen hade vi riktigt trevligt tills......



.......den var slut, trots påfyllning!



Tillbaka till Sveavägen och cruisingen där, hade hoppats stöta på Gittan men hittade inte henne. Såg några bilar från klubben. Jonas, med Lasses C5:a, killen från Tungelsta, en från Barkaby.









Polisen hade fullt upp med vissa personer och fordon....








Vilken helg!!!!

Lördag morgon vaknade jag kvart i fem och packade bilen med alla saker som skulle med.Åkte hemifrån tjugo över sex och var på Barkaby en timme senare. Fixade med klubbparkeringen och frukosten. Lördagen var vi ca. hundra Corvetter som besökte vår parkering och ca. 200 personer.....riktigt kul.



Frukost klockan åtta på lördagmorgonen, Barkaby 2010



Vi klarde oss från regn och hade uppehåll ända till halv fem då faktiskt hela himlen öppnade sig och alla blev våta. Det tråkiga med regnet var att det slog ut elen på en Cadillac som jag skulle få löra åt tre killar som skulle sitta och öla på cruisingen. Trots att han som ägde bilen åkte hem och låg och meckade ett par timmar så blev det inget av. Riktigt tråkigt, men jag ska få provköra hans Cadillac en annan gång



Lite nyare rumpor :-)



Snyggaste bilen fungerade som flaggvakt!!!!





Lite äldre rumpor :-)



Mingel i klubbtältet hela dagen, var det inte backning av frukosten så hade man varit uppe på marknadsplatsen och köpt med sig en hamburgare ner till klubbkamraterna för att åter prata vidare.



En ganska lugn och behaglig lördag för många......parkeringsvakterna hade dock fullt upp med att parkera och ta mot de som kom med sin Corvette.



Se så vacker jag är.....



Vackra fronter på Barkabys gräsmatta....



Nyaste modellen av bilmodellerna, en C6:a. Denna skönhet var bilen som jag åkte med in till Sveavägen för cruising. Jag satt bredvid och bara kollade in allt som hände.....fett naijs det med ibland.



Jag döööör......som två muskelberg i en bodybuilding tävling....jag går igång!





Skratt och mingel.....





Lite mecking blev det också,det sa bara klick när bilen skulle startas och sen ville den inte mera :-(



Prisutdelning Wheels Barkaby 2010



Vår klubbparkering......så BRA!!!

Strömavbrott !!!!!

I morse när jag skulle blogga vidare om helgen vid sex-tiden så ......PLUPP!!!  gick strömmen och det blev inget mer, nu kommer det....mera....

Fredag 20 augusti

Foton från fredagkvällen. Efter alla inköp av frukost m.m. till lördag på Barkaby var det hem och äta en snabb middag Ut med bilen på gården och tvätta, när jag var klar och kört in bilen i garaget igen och stog och sämskinnade så blev det en whiskey. Passade mig perfekt denna fredagkväll.........



liksom himlen denna fredgakväll som var helt fantastiskt vacker. Lika vacker som min Svarten :-)




Fredag 22.30......


Trött och lycklig!



Är så trött och ska vara på jobbet om en timme för att göra tårta med kocken till alla barn. Vi ska fira att det är skolstart idag,men vad gör det att vara lite trött efter en så lyckad helg.

Helgen på Barkaby var en av de bättre, den går nog till historien som BÄTTRE :-)

Var på Barkaby klockan tjugo över sju lördag morgon, serverade frukost och hade parkering för alla Corvetter som skulle besöka Barkaby denna lördag. Lördag kväll och natt var det cruising på Sveavägen med alla bilar. Hemma sent, sov hos mamma och pappa.

Upp tidigt söndag morgon för att representera klubben på Classic Car ett önskemål från festgeneralen av Wheels och helgen. Tvättade bilen efter lördagens lilla intensiva regnskur mellan fem och sex. Var på Barkaby till klockan nio och tillbringade dagen där till fyra.

Nu ska jag sätta fart, lägga i en annan växel och göra mig klar till jobbet. Vi hörs till kvällen då jag hoppas kunna lägga upp lite fina bilder.

Barkaby



Nu drar jag om en timme till Barkaby. Tvättade bilen igår kväll och avslutade kvällen med en whiskey i garaget :-) Hoppas på bra väder........och att vi ses !

fotografering :-)



Vem fotar jag?




- jo, Tobbe som fick prova att köra konbanan i en C6:a.......och



.........Ann som fick åka med sin son.


svart krog

Var på Svart Krog igår kväll. Ja, allt är seriöst och den ligger i Haninge vid Söderby brygga nära vattnet. Vi blev bjudna av jobbet för att få en upplevelse och det fick man ju.Man fick fördrinken i sällskapsrummet där ljuset strömmade in från vattnet, väl mött av en blind kille som skulle servera oss under kvällen.Efter mingel och prat blev det en promenad till en krog på området som var mycket speciell. I entrén fanns det små ljuskällor sen blev allt KOLSVART. Bakom en dörr var det så svart att du verkligen inte såg något.Med hjälp av vänster hand skulle du söka dig in till restaurangen via en vägg.På väggen fick du spännande upplevelser för där fanns lite olika saker upphängda på vägen in.I slutet fanns Jocke,vår servitör som mötte upp med sin hand.Han visade mig min plats i mörkret,hur nu han klarde av det? Väl på plats vid bordet med åtta kamrater runt mig skulle förrätt,varmrätt och dessert ätas.Vin och läskflaskor skulle man själv öppna och sedan leta reda på glas och bestick i mörkret.Vet inte vad jag ska säga om tillställningen, men efterrätten var god!

Vi satt och pratade om hur det skulle vara att fatta ett beslut om du fick välja mellan att vara blind eller döv.Jag skulle nog välja döv om jag MÅSTE välja.Tänk att inte kunna uppleva en biltur ut på landet.Får döva köra bil?????Det måste jag ta reda på,är inte hundra säker på att det är tillåtet.Då frågade min kollega - Men då hör du ju inte V8-ljudet, hur klarar du det? Jag inser att man ska vara mycket lycklig över att man både ser och hör.Livet skulle ju inte vara slut för att man mister det ena eller det andra, men så mycket man missar utan syn eller hörsel.

Jag vill köra både bil och höra V8-muller......det är livet.




Entrén till Svart Krog


regnskur!!!

Slutade sent på jobbet, hem och hämta Svarten som skulle få ut och åka. Bort med luckorna, ingen bensin i bilen......:-(  Det ordnade sig, Tobbe ville åka med mig!!! Tankade i Rosenhill, halvvägs dit kom vi in i en åskregnskur.....fick stanna......på med taket......fram med semskinnet.......vanliga visan.......det regnar in.Ringer pappa de är vid Skanssundet och där skiner solen. Vi fortsätter vår färd och mycket riktigt, vid golfbanan har regnet upphört.Inser att vi kommer missa sex-färjan, tid har gått åt till att sätta på luckor och tanka och hamnar dessutom bakom en stor van.Han kör av vid Himmelfjärdsverken och nu är det bara att gasa. Kör som ett troll :-) och när jag kommer så är färjan lastad och bommen nere....rött lyse. Han stannar till, öppnar bommen och jag kan köra ombord. Lyckades ändå hinna med sex-färjan,bra jobbat tycker jag.



Väl framme vid Skanssundet är det smakprovning från fina restaurangen, Karl-Johansoppa och vildsvinsbullar. Jag lovar dig att det var en smakupplevelse för gommen. var nog blend det godare jag smakat på.Det som fattades var ett glas gott rödvin.



Är idag en godis-råtta, glass i stora lass passar mig :-)



Vi var inte många vid sundet idag, regnet har avskräckt många men vi hade sol och uppehåll.Fem Corvetter på parkeringen totalt.Kul att träffa mamma och pappa.



Hamnen....





Parkeringen......

grattis



Grattis.......på dig toppentjejen!!!


mail



Fick mail från en som behöver lite hjälp med el-fel. Alltid trevligt med de som är engagerade i sina gamla bilar.Nu har jag dessutom turen att känna ett par killar som är riktigt duktiga och som hjälper mig med min bil. Skickade honom dit ! :-)

regn!

Igår kom regnet vid fem-tiden och det blev inget Lissma för mig och Svarten. Var och handlade med min dotter Maria i Länna. Hittade sportkläder till bra pris, fotbollar och bandyklubbor till jobbet. Ska starta fotbolls/bandy-skola på eftermiddagarna på jobbet. Har dessutom köpt hälften av de saker som ska vara klart inför helgen i Barkaby. Sen bjöd Maria på middag hemma hos henne, fast mamma betalade och diskade.

Maria har en viss gen från sin mamma, gillar USA-tema på textilier.

  laxsallad hos Maria :-)

Ikväll hoppas jag på SOL och SKANSSUNDET, det är ju onsdag!


om mig!



Jag fotar BILAR mer än snygga killar!

Kom inte igång med bloggningen idag heller! Var vid datorn tjugo över fem och fastnade ibland alla foton. Jag älskar att titta tillbaka på härliga minnen och de bilder jag tagit vid det tillfället. Mantorp gav mig 531 bilder, så det är lite att kolla på!

vad händer ????


Vad händer med vädret idag? Trodde jag skulle kunna ta Svarten till jobbet för att sen åka direkt till Lissma, men väderprognosen ser annorlunda ut nu mot tidigare. Solen som skulle finnas idag går visst i moln till kvällen och ska ge regn. Får ta den andra bilen till arbetet och träningskläderna med. Det får bli gymmet vid regn, annars blir det hem och byta bil till Svarten och åka till Lissma.

Måste också hinna planera lite inköp inför Barkaby - det ska bli sååååå kul. Alla vackra bilar, klubbkamrater och cruising på kvällen. Tobbe missar tyvärr detta då han ska på kusinträff i Sundsvall....

Fick ett mail om cruising runt mälaren den 28 augusti, måste kolla upp det också. Ibland undrar jag hur man ska kunna hinna med att arbeta heltid på sommaren? Skulle ha uppehållstjänst hela sommaren juni till september, skulle vara fint. Tänk att bara åka omkring och må bra, inte stressa inför olika arbetsuppgifter utan i lugn och ro göra det man vill göra. Har nog aldrig fattat att det finns så mycket att göra på sommaren i bilarnas värld.Har ju tillbringat dem mest på sjön.I år har vi varit på sjön en vecka, kommer finnas på blocket inom snar framtid....sorry my darling.....tycker vår båt är så himla fin, kommer kännas konstigt att sälja men det finns ju annat kul att göra för pengarna. Livet förändras när branen blir stora säger de, och det kan jag väl hålla med om till viss del.Nu ska jag åka och jobba med mina små guldklimpar på skolan.Idag blir det trolldeg och kubbtävlingar.

livet är underbart!

Vilken helg jag har haft. Mår så in i hoppsan bra.Har vilat ut och bara varit lugn, kollat bilar och race hela tiden.Mantorp blev min spa-helg.Måste tillbak nästa år med tält och bil. Har inte riktigt fattat intresse för att prova på dragracing, men jag hoppas det växer fram till nästa år.I så fall ska jag prova på.Har nu kollat in hur det går till riktigt ordentligt. Ska läsa mig till lite mer kunskaper om raceteknik, så man fattar något. Kom ner på fredagkvällen stressad efter att jobbat första veckan, alltid ågren att börja jobba. Semester är både positivt och negativt, nu känns det skönt att få gå till jobbet idag.Fredagkvällen bjöd på grillbuffé som var så god, sen blev det mingel vid husbilen med lite champagne och en kväll som inte gav mycket sömn. Jättevarm natt med en tropisk känsla. Sen var det banrace, dragrace och konbanekörning hela helgen.






Tyvärr gav söndagen lite regn, men det blev både banrace och dragrace.

Har fotat 531 bilder igen så mer kommer vid rätt tillfälle, måste stressa till jobbet och hinna hänga tvätten innan. Ha en bra dag :-) Nu längtar jag efter barnen på skolan......


blir det lugnt?

Kom precis på att jag som ska försöka ta det lugnt, HUR ska det gå? Kom på när jag skulle stänga av datorn att på lördag kväll är det ju middag med Rocka-Billy band och DJ i VIP-tältet, och vi som har bokat in oss där. Tror du att jag kommer sitta still???? Det tror inte jag.....

jag på Siggesta.....


......guld på tillvaron



Små saker sätter guld på tillvaron. Ibland tror jag att jag missar mycket i mitt liv, men samtidigt hinner jag med så mycket också så att jag vill inte vara utan det intensiva, roliga, händelsefulla. Just nu måste jag dra ner på tempot, mina kristaller har satts i omlopp. Vaknade i morse kvart över fem och det kändes inte bra. Måste ta det lugnt NU. Ska försöka rätta till dem med en egen behandling, får bli i eftermiddag innan avfärd till Mantorp. Ingen idé nu på morgonen då man ska vara ganska still efteråt, ska öppna på jobbet och sen är det full fart fram till tre och då är man inte still. Hem tilll dusch, behandling och sen till Ann. Vidare ner till Mantorp för att träffa resten av vännerna.










härlig onsdagkväll

En toppen onsdagskväll blev det igår. Kanske lite stresskörning för att hinna med fem färjan över sundet. Tobbe ville åka med och jag trodde han skulle ta sin egen, men han ville åka med mig och skulle bara duscha innan vi åkte. Hade gasen i botten, men man hamnar lätt bakom någon som man inte kan köra om säkert på dessa vägar ut till Skanssundet. När vi var framme vid färjelägret så var det bara att köra rakt på. Mamma hade dessutom frågat om de kunde vänta två minuter för hon visste att vi var i närheten.

Vi åt gott på Bistrot, en skagen toast Skansholmen blev det för mig. Sen var det glass, godis och mingel bland bilarna. Många vänner bar det där igår.Flera kom från Norra sidan, mycket kul att träffa dem tycker jag. Ordförande med fru var också med igår.

På vägen hem stannade jag på självplock av solrosor och sen åkte ett gäng förbi Ivans grav och tittade till den. Vattnade, pratade och satte dit solrosorna till honom. Tänker på honom nu när vi ska dra till Mantorp, det var verkligen en Ivan aktivitet. Saknar honom så in i baljan......

Ombord på färjan. Helene och jag...Tack Mats som levererar foton till mig så snabbt, redan samma kväll - kul tycker jag !



min mamma......



min pappa.......



min bil.......!



Mingel bland bilarna.....





Skanssundet den 22 augusti 2010.

 



På färjan hemåt efter en trevlig kväll/eftermiddag.



Larmet gick på en bil när ägaren gick för långt ifrån med nyckeln i fickan ;-)



Helene och jag tävlar som vanligt, vem som fotar först! Hon var nog snabbare den här gången....



Var förbi och vattnade blommorna på Ivans grav och satte dit lite nya blommor.......



som jag hade plockat på självplocken på väg från färjan och mot Grödinge kyrka.



Se kväll blev det.....


två inlägg......

Helt otroligt två inlägg innan kvart över sex nu på morgonen, bra jobbat. Tre med den här :-)

Kanske hinner med mycket idag :-)

cruising på småvägar.....

Vissa åker Mälaren runt en vardag kväll för att se att saker håller, hoppas du åker ut på slingriga och kurviga småvägar och tar med dig frugan till Skanssundet i kväll. Allt ska testas innan Mantorp eller hur?

Ikväll blir det Corvetten till Skanssundet, är sugen på räkor eller fisk till middag. Hoppas att vädret håller i sig, vill inte ha något regn. Har fått nog med den varan, nu vill vi ha sol och V8:a muller......


MC

När jag vaknade igår var det dagg ute och små regndroppar som kom från skyn. Var uppe klockan kvart över fem och tog en timmes promenad på morgonen, sen var det frukost och duschen. Svarten fick inte följa med till jobbet, dåligt väder i sikte :-(

Jobbat, tillbaka till rutiner och vardag. Kanske skönt, kanske inte......Janne-Kock kom förbi på jobbet och det får nästan det mesta att kännas bra. Han säger alltid något bra och gör att man mår bättre. Hans humor är det inte många som slår. Han lyckas dessutom se vitt när andra ser svart och inte på något konstgjort sett, ja han är bra.

Efter att stängt jobbet var det hem, kasta i mig en Cola Zero och en Ipren. Nu var det inte Corvetten som stog högst på listan för fordon som ska luftas....det blev MC till Lissma. Träffade många Corvettevänner där. Stammisarna var som vanligt där med sina bilar och minglade runt. Tur att de finns, blir glad av att se dem och morsa på dem. Träffade desutom Tess, hon var så söt.....värsta Rocka-Billy bruden. Klänning, håret, tatuering och hela kittet alltså. Träffade dessutom Peter en gammal arbetskamrat, tre grannar och Rocka-Billy bandet var där och spelade

MC-bruden :-)



Dödsmaskinen......



Snyggaste bilen i Lissma, har alltid gillat den. Typ i tjugofem år i år.



Lite tuff!





legofigur från Star Wars



Nä då!, bara jag ;-) 


livet.....

Livet går upp och ner. Jag ska hänga i.....

nytvättad....



Igår kväll efter att bakat pizza åt barnen så körde jag ut Svarten och tvättade henne. Hon är nu så ren och fin, hoppas på bra väder så jag kan ta henne till jobbet idag för att sedan åka direkt till Lissma. Slutar jobbet klockan halv sex och då är det pellen i botten och sen köra dit. Hoppas jag träffar någon jag känner :-) Sitter nu och känner att huvudet håller på att explodera, har en så fruktansvärd huvudvärk så det är kaffe och Ipren som gäller. Kanske någon form av stress inför arbetsdagen idag. Får ta mig en morgonpromenad om en stund, börjar sent bara för att jag stänger idag på jobbet. Mår faktiskt inte bra, orker inte skriva mer.........










trimma......!



Har varit ute och löptränat och tänka sig att kroppen är som en gammal trimmad motor. Gick så himla bra att springa trots regn. Måste vara rätt inställd tillförsel av syre för att få den att löpa på som idag. Luftfuktigheten är 98% likt 98 oktan, ingen etanhol i blodet och bra gummisula ;-)

Nu ska jag snart åka till jobbet och det känns faktiskt bra !

kamratskap.....



Flera kamrater som hjälps åt när en bil inte vill fungera, många tips och råd kan man få på bara någon minut. Det är en härlig samhörighet. Alla har nästan samma intresse, pratar samma språk ;-)

Idag måste man minnas sommarens kamrater med stor GLÄDJE, de har gjort semestern till en av de bättre. Har så många guldtillfällen att tänka tillbaka på för nu börjar HÖSTENS arbete fr.o.m. idag. Har tagit fram agendan och börjat skriva ner det som ska göras. Var vaken som vanligt vid  tjugo över fem. Kroppen är fantastisk, jag som faktiskt lyckats sova längre ett par dagar under semstern och det händer inte ofta. Känns faktiskt bra att gå till jobbet idag. Jag kommer att få en ny kollega på fritids och i nästa vecka börjar två till nya. Det kan faktiskt bli en riktigt bra höst.

Annars är det som så att kamrater är det som gör varje minut, timme, dag, helg m.m. till det unika sociala spel som det är. Man lär sig något nytt av sina vänner och med sina vänner, man skapar glädje tillsammans, gör roliga saker ihop, hjälper varandra, stöttar varandra, pratar och disskuterar. Ja listan går att göra ordentligt lång.

Har några kompisar som vet t.o.m vad jag ska köpa för kläder. De har redan sett ut de tidigare i affären så för mig är det bara att gå dit och prova storlek och betala.



Den här kjolen visste Helene skulle passa perfekt, hon hade kollat in den någon dag tidigare så det var bara att gå in och prova och betala för visst gjorde den det, passade mig menade jag. Ingrid skulle själv vilja ha en men den var slut i vissa storlekar.

Sen är det som så att jag ramlar ju ofta över just käder som jag gillar. Älskar faktiskt att handla kläder. Köpte den här läckra bikinin i Rätttvik och den passar mig precis med RAGGARTÄRNINGAR mellan bysten :-)



När jag handlar kläder gnäller jag nästan aldrig att något är för dyrt, eller om jag handlar till bilen.

min mammas ord.....

I lördags satt jag vid köksbordet hos mamma och pappa när jag väntade på att det skulle sluta regna. Berättade för mamma om att jag hade kört mycket under dagen. Det blev många mil för Svarten. Jag körde upp det jag tankade på morgonen och lite till. Fyra hundra nitiio kronor var som bortkörda, morgonens tankning alltså. Då säger min mamma:

- Elisabeth, du gnäller när du äter mat för över fyra hundra kronor på en fin restaurang. Men när du kör upp pengarna gnäller du ju INTE.

Måste faktiskt säga att hon har rätt.......



Åka bil är livet.......

sen bloggning.....jag vet !

Bättre sent än aldrig....eller hur? Jag har varit vaken sen sex i morse men inte hunnit med datorn förräns nu. Har tokstädat hela huset, tvättat fönster på insidan för ute regnar det ändå ;-)  Skurat golv, dammat, plockat undan, rengjort tvättmaskin och torktumlare, kastat kläder, handlat.......men inte tvättat Svarten.....ÄNNU! Känner rmig som en lokalvårdare.

Idag är det sista semesterdagen och det känns som en stor katastrof i både kropp och själ. Eller också så är det vädret som påverkar en, nattens åsk och blixt väder var rätt häftigt! Men i morgon är det dags för jobbet igen, kanske skönt med vardag igen. Ett helt år till nästa semester.....det är bara att ta vara på varje helg så att man kan få lite minisemestrar. Snart ska man börja planera julen.......? Eller?

Måste iallifall gå till en läkare och få bort mitt beroendemönster äter ......Cola Zero och en Ipren.  AJ, AJ,AJ inte bra:

Igår blev Svarten både blöt och smutsig , har inte ens hunnit med att ta hand om henne idag. Stackars lilla bil. Dessutom stog garagedörrarna öppna en stund i morse för jag hade kommit åt öppnardosan när jag städade så dörrarna gick upp utan att jag visste att det blev så. När vi upptäckte det var en mördarsnigel och tre daggmaskar på väg in i det torra och varma garaget. Ute är det som tropisk värme .

Gårdagen gav cruising ända ut till Dammstugan vid Wenngarns slott. Vi samlades i Hagaparken för att gemensamt hela tjugoåtta bilar cruisa ut till Dammstugan. Halvvägs ut så började det att duggregna, stannade aldrig för att sätta upp taket och var lätt fuktig i håret när jag kom fram. Väl framme öste regnet ner och jag blev kissnödiga. Gick på toa och hamnade sist i kön till fiket.....fy f.. tänkte jag. Ställde mig sist men då sken solen upp, näst längst fram stog en av race-killarna och vinkade fram mig. - Kom Elisabeth!, jag bjuder. Så att från att stå sist stog jag näst längst fram, fick välja vad jag ville ha och blev dessutom bjuden på det. Tack, för att det finns toppengoa killar. Vi fikade och gick sen på loppis som fanns där....dock inget att ha! Åkte från Dammstugan vid fyra efter att pratat med klubbkamrater och mamma och pappa. Sen SMS:a Lasse att han bjöd på fika i Sundbyberg och efter det bröt helvetet lös. Störtskur och då menar jag det, hela himmlen öppnade sig vid sex och det regnade duktigt in i Svarten. Åkte hem till mamma och pappa och la en press över bilen och gick in och tog en fika tills regnet hade lugnat ner sig. Mycket OCH här :-) Var hemma vid halv tio, körde in Svarten, öppnade upp tak och dörrar så allt ska kunna få tillfälle att torka upp. Sen somna jag gott i min säng under duntäcket........



Samling vid Haga Norra, parkeringen vid Hagaparken



Regnet började dugga halvvägs ut till Wenngarn, men väl där så började det att regna ordentligt och luckorna åkte på.



Regndroppar på Svarten, ganska vackert







Stingray for ever.....



Tjugoåtta Corvetter vid Wenngarn. Kul cruisingdag trots regn.

 


ska visa pappa idag.....



en fin orginalare.......



....eller en custom....

vill följa med.......

Jobbigt när det händer två bra aktiviteter på samma dag som man vill åka på. Jag vill både åka till Kjula och kolla racing, ett gäng av mina vänner åker dit och ett gäng till till Dammstugan!!!!!! Som kontaktperson är det bäst att jag visar mig å Dammstugan. Nu blir det Dammstugan ensam med  Svarten tror jag om det inte ska bli ösregn. Prognosen från SMHI är både si och så. Tittar man på olika vädersaiter så visar en del regn och någon inget regn alls. Hoppas på inget regn vill åka Svarten, blev inte tillfredställd med åkturen igår kväll.



Svarten är BÄST......och den grå med ;-) blir alltså DE är BÄST !!!!

samlarbilar

Härligt nu står den ju där den ska stå, inte i en gammal husvagn på en marknad  :-)



är så avundsjuk på bensinpumpen hoppas jag hittar en på Barkaby Wheels till mina samlarbilar...


lufta Svarten....

Efter att tvättat min gråa Corvette och ätit middag och lyckades dessutom hinna med att sova middag så var det dags att ta ut Svarten så hon fick rulla lite. Tog en sväng till båten och sedan förbi kiosken och köpte lösviktsgodis....



Parkerade nästan i vassen :-) , så in i vassen kul....hi hi hi

 

Nu ska här sovas, ska hinna med löpträning innan avfärd till Dammstugan. Måste också hinna med att tanka, båda bilarna är tomma  :-(   dyrt för plånboken. Vet inte ännu vilken bil det blir som får ut och rulla....får se i morgon. Sov gott......

Rättvik = ny inspiration



Har hela morgonen suttit framför datorn och kollat in blocket på en riktig RaggarBIL. Ska se om man kan förverkliga den drömmen. Kanske inte med den modell som man egentligen vill ha utan en cupé som ligger klart mycket mer lämpad för plånboken. Skulle var så trevligt med en stor bil som man inte bara åker två i, utan fler ihop i. Har hittat två intressanta :-)

Annars så är det lugnt, tror orken tog slut efter Rättviksbesöket.



Alldeles för mycket intryck som hjärnan ska bearbeta. Klart roligaste dagarna gav Rättviksbesöket mig denna semester. På måndag är det full fart med arbete och vardag.

Orkar inte ännu blogga och titta bakåt bland bilder på dessa fyra dagar, men de har varit totalt FANTASTISKA




Har idag löptränat, fixat med växthuset och just nu färdig med biltvätten. Min gråa bil var så smutsig SÅ. Klockan är bara halv fyra så dagen är ännu ej slut. Tur är det, för det är min sista semesterdag och den ska vara lång.



Imorgon blir det Wenngarns slott och Dammstugan med Corvetteklubben. Samling i Hagaparken klockan elva och sen cruising.

I kväll blir det bara godis....



lycklig!!!!!

Hemma igen efter en semestertripp till Classic Car i Rättvik som har varit helt toppen. Är bara så lycklig. Mycket kommer att uppdateras på bloggen när kamerans batteri är laddat. Då kommer lite foton och text.

Har redan bokat rum till nästa års Classic Car i Rättvik.....så är det bara :-)  Jag är SÅLD......har suttit på blocket och spanat in bilar, och då menar jag raggarbilar......inte ensamåk.

Rättvik :-)

Vilket ställe jag hamnat på. Hela stan är full med bilar.Bilar över allt.Var igår nere på stan och kollade alla vackra bilar.Är numera kär i en Cadillac -59, en rosa. Tänk dig själv en kö in till Rättvik på 3 km med bara äldre vackra bilar. Man är liksom stum. Orkar inte prata står bara och glor. Bilar som sagt över allt. Dessutom en massa trevlig vänner från klubben. Corvetten är parkerad utanför hotellet på gräsmattan och där får den nog stå tills vi åker hem. Åkte min grå upp igår.



I morse var jag uppe klockan sex. Ute och sprang dvs. löpträna och kollade in hur staden skulle se ut dagen efter. Jag kan säga att det finns en del som blir rika av att samla tomburkar och glasflaskor. Var sen i gymmet och tränade, åt sen en toppenfrukost och nu ska vi ner på stan....

Hej då!....kompisarna väntar, måste kila.

lite ågren!!!!!

Har lite ågren över att det bara är en vecka kvar på semestern. Vill verkligen inte börja jobba igen.
JAG VILL HA ETT NYTT SPÄNNANDE JOBB oxå ......

från bad i Sandhamn till bad i Rättvik



Från salta bad i Sandhamn till bad i Siljan.

Nu åker jag till Rättvik. Har nu packat, löptränat, fikat och vattnat växthuset. Oj! vad jag längtar, ska bli så kul att uppleva Rättvik Classic car week. Många pratar om det men jag har aldrig varit där. Fick MMS av Helene igår kväll då hon tog den här bilden åt mig för att visa hur bra allt var :-)






...ingen tatuering



Jag har ingen tatuering men dock ett blåmärke till formen av ett hjärta <3 på min högra ryggsida ovanför shortsen.

från Sandhamn till Rättvik.



















Seglarrestaurangen i Sandhamn, after sail blev det på bryggan där både fredag och lördag kväll. Nu är vi hemma från blåst, regn och oväder. Ja, solen har skinit över Sandhamn men det har blåst som bara den och då vill man inte åka motorbåt om man heter Elisabeth. Då är bryggan ett säkrare tips, och roligare. Hemma idag söndag kväll för att tvätta och packa till Rättvik.

Har åkt Svarten och fixat den gråa som ska få följa med upp till Rättvik. Har fyllt på motorolja, bromsolja och spolarvätska. Packat startkablar och verktyg, smat dammsugit och luftat däck. Allt klappat och klart för en längre resa. Så från förfest i Sandhamn till dyngfest i Rättvik. Öl och raggarbilar........:-) Cruising......;-)

Fick ett SMS från Rättvik att det här är nog en grej som passar dig. ( Har aldrig varit där tidigare )

 


som vanligt igen....

nu är det mer som vanligt i Sandhamn. Vaknade i båten och då var klockan bara halv sex. Måsarna och svalorna småpratar och man går till sjön och tar sitt morgonbad.Morgonbadet är nog den bästa straten på dagen, att få krypa ner alldeles naken och ensam, ja idag hade jag syrran som sällskap, men att få krypa ner i det kalla, krispiga vatnnet och göra morgontoalett är som balsam för själen och kroppen.

Förlåt att inget blev skrivet igår men jag kom nog av mig från rutinerna för vi gick här och vänta på att kunna ta oss hemåt men det blåste småspik igår också, en sisådär tretton sekunde meter. Det blev en dag till med sol och bad, solen sken från en klarblå himmel och den mjukar upp varje led i en kvinnas gamla kropp......härligt.

Igår kväll blev det after sail på bryggan i Sandhamn, smakade deras Sangria som var klart godkänd, men jag vet ett ställe i stan som serverar godare.Skulle vilja lära mig att blanda till egen Sangria för det är verkligen gott. Annars så får det bli ett besök på Mamas and tapas och dricka Sangria för där är den riktigt god.

Måste tacka mina underbara vänner som låter mig få veta vad ni gör, alltid kul med MMS och SMS, ni vet ju vad jag gör nästan varje dag ;-) Någon spikar tak, någon är på Mantorp, någon är på väg med båten, någon meckar bil.....ja listan kan nog bli lång. Fick gulliga SMS igår kväll från en kompis som sa att vi skulle ta det lugnt hem över vattnet för han ville ha sina kompisar kvar......det är riktig vänskap det......värmer i själen. En annan undrade om jag lämnat rosévinet och börjat med Sangria....det är ändå något man kan skylla på om man vaknar med huvudvärk dagen efter man festat.

Nä nu är klockan tjugo i sju och jag ska fixa lite med båten innan avgång klockan sju.Kaffet är också SLUT..



Kan inte vända kortet på Sofias Mac ska redigera det hemma senare. Du får vrida på huvudet eller på datorn !!!


RSS 2.0