Adventskalender !!!!



Idag är det 1:a december och man får öppna första luckan....

Åter igen från mina barn på jobbet......

- Visst Elisabeth skulle du bli glad om du fick en adventskalender med olika bilnycklar i ? Så att när du öppnar en lucka så får du en ny bil och på julafton får du en limousine. I första luckan får du nycklar till ett stort garage och sen får du en partybil också.

Vilka härliga barn jag har som bara kan komma på denna idé till sin fröken. Klart häftigt och jag skulle bli jätteglad över den här adventskalendern, allra helst om den innehöll en Hummer, en Cadillac -59 .........

Nu ska jag ut i garaget för att fixa det sista inför transporten till Spånga och svetsningen där.

drifting....

På jobbet igår, en kille i femman....

- Du Elisabeth!
- Ja!
- Vet du, vi sladdar inte i pulkabacken!
- Nähä, men jag såg ju er sladda!
- Nä. vi kör drifting


I love my children and my car


kunde inte låta bli....

Jag kunde inte låta bli att gå ut i garaget i söndags kväll, skulle bara.......som Alfons Åberg säger!!! fixa lite. Satte mig på golvet och tog bort all silikon och fönsterkitt från cromdelarna som ska var till rutramen och luckorna. Ett arbete som inte tog bara en timme utan flera. Min händer mår skit idag efter denna helg men fint har mycket blivit. Satt där på golvet i min ensamhet och lyssnade på radion, och då ringde Jerka och livade upp stämningen lite och berättade lite om julbordet med Corvetteklubben i lördagskväll. Han är en riktigt bra kompis, en av alla härliga kompisar man har i klubben.



före och efter.....





preventivmedel??????


Söndag och provstart av motor....

Efter att skottat och plogat snö så skulle hon ut på gården för att provköras. Kollade så att glykolvattnet gick runt i systemet och hon fick gå upp i temp. Körde sen in henne i värmen igen och Tobbe fyllde på lite glykolvatten. Fasiken vad man mådde gott i kroppen och själen över att ha haft henne igång en stund. Ljudet av en V8:a gör mig så harmonisk....

Jag körde ut henne i -7 graders kyla......undrar om bilar kan tänka, för om det är så!! - då tyckte nog hon att det var lite väl kallt om nosen och om däcken tror jag :-)







Kallt om nosen.....



tillbaka i garaget varma famn....


åter curlingmamma.....

Efter hårt arbete i garaget under lördagen somnade jag skönt i min nya säng. Vaknade av att telefon ringde halv tolv på natten. Marias kompis ringde och sa att min dotter mår nog inte så bra. Försökte få hem henne på något sätt, tyvärr hade jag druckit vin med min mamma till middagen. Maria fick ta en taxi hem ( dyrt till skogen eller åt skogen, blev det ) i den härliga vinternatten, hon rullade in halv ett i huset lite rund under fötterna. Jag stoppade in henne i duschen och sen fixade jag varma smörgåsar .....för hon var hungrig.......fyllehungrig. Ja snacka om curling. Bäddade ner mig själv i sängen klockan två på natten och vaknade av att Maria kom och kröp ner hos mig klockan sju på morgonen. Rikigt mysigt och ligga och krama sin stora dotter.

Ute var det riktig snöstorm.......



Skrolla vidare och läs om min lördag i förra inlägget.......11.5 timmar i garaget

11,5 timmar en lördag.....

Var hela lördagen i garaget med avbrott för tomtegröt i köket med mamma och pappa. Jag var ute i garaget redan 07.20 för att fixa med lite småsaker på bilen.





All gummi och plast detaljer ser ut som nytt, fast det är saker som inte ögat kommer att se. Men som jag vet är rent och snyggt bakom hennes yttre vackra fasad.





 Pappa var ute klockan tio hos mig i garaget och då satte vi igång med att montera dit kylare, kylarkåpa och nya slangar. Vi hade dock monterat dit kylarbalken någon helg innan så den fick vi åter lossa på för att få dit kylarkåpan. Mycket jobb och piller för att få allt att fungera. Satte dit nya kylarslangar GM orginal tillbehör och monterade tillbaka motorhuven.











Lackade fästena till kylaren mattsvarta, ser ut som nytt. Slipade bort gammal rost först .......självklart ;-)





Jobbade hela långa dagen, min pappa är otrolig.......att orka så mycket vid hans ålder........







Sen kom Tobbe och hälsade på i garaget och fick hjälpa till och jobba. Han hade kört go-kart under dagen med Corvetteklubben.



Då var jag trött.......klockan började närma sig nitton noll noll. Då fick man sms från några klubbkamarater som satt på krogen och tog en öl innan julbordet med Corvetteklubben.



Pappa började också bli trött......och



.....mamma som är pressfotograf numera i garaget.



En rätt nöjd tjej över dagens arbete :-)


Curling-mamma????

Jag är nog det iaf, sorry.Eller så bryr jag mig så mycket om dem....ja just det mina barn. Var vaken kl 04.18 och undrade var den ena var....fick svar 04.52 då hade hon precis kommit hem från en rolig kväll på krogen. Var uppe 05.45 och fikade med den andra dottern som skulle iväg och jobba. Är man konditor så är det morgontimmen som gäller. VAr ute och varmkörde hennes bil och tog bort all is. Hon hade en liten igloo att åka i. Is under hela motorhuven och runt vindrutetorkarna. Var ute och tände i garaget och snacka lite med bilen. Nu har jag fikat klart, duschat och målat på ögonen....nu ska jag ut i garaget........

........tänt är det redan.


det känns bra....

.....pratade med Håkan och han gjorde mig säker når det gäller svetsningen av fönsterramen. Pappa och jag är på rätt väg. Snart så ska hon dit.....och i morgon kommer pappsen och vi ska mecka HELA, HELA långa dagen. Vi ska montera dit kylare och nya klammrar.....och jag har lite annat att göra där ute. Ska fösöka börje i tid innan han kommer. Maria ska upp sex så det kan bli en bra start. Hon är hemma och lagar god middag åt oss.......grillade kött ute på gasolgrillen i -13 grader. Rotfrukter och potatis i ugnen, beasås och gott rött vin. Kollat på idol och nu ska jag krypa ner i min säng.


tack Lasse

Tack Lasse för att du ringde igår.......måste bara tacka alla härligt goda vänner.

tack tvilling.....

tack för att du finns........ tvilling.

snö, snö , snö

Har haft pulkarace på jobbet med barnen.......så kul och härligt :-)

Mantorp på sommaren och pulkabacken på vintern, i morgon eller på söndag ska det bli race i skidspåret också.

Äntligen kom sängen....



två supertrevliga killar kom och monterade upp min säng. Det är både ram och chassi på denna årsmodell. Svart ram med fyra hjul, som går att ställa i låst läge. Dubbla motorer för att kunna sänka och höja madrassen till det läge som man önskar. Chassi i tre lager.......mjuk och skön. Har precis bäddat och det känns förväntansfullt att få somna in i nattens drömmar.

Nu känner jag mig nöjd.......

.........känner mig mer nöjd idag med livet än vad jag känt på länge. Vaknade halv fem i morse som ett barn på julafton, förväntansfull och med glädjr i hela kroppen. Plogbilen gjorde sitt jobb och det känns så bra att snön är här nu. VAr ute och åkte pulka i tre timmar med barnen igår......och nu hinner jag inte skriva mer, killarna som ska leverera min säng ringde nu. Ska ut till gatan så de vet var jag bor....


Corvettevänner.....

Utan några av mina Corvettevänner skulle vardagen kännas helt för jävlig, Ni är guld värda allihopa. Vilka otroligt fina vänner ni är när jag nu är nere i min svacka. Mår inte som en prinsessa. Igår kväll ringde en fantastiskt kompis och han fick mig att sätta fart på tankarna kring Svarten igen. Nu längtar jag också till att få min tRansport lagad. Toyotan är inget att krocka i öm det nu skulle hända igen. Smärtan i mina halskotor tilltar hela tiden, det känns inte bra. Ska idag maila sjukgymnasten och sen ringa försäkringsbolaget. Fick brev av dem igår att de sökt mig och jag har inte fått en enda samtal. Undra vilket nummer jag givit dem????

 Skulle idag absolut bara vilja ta på mig skidstället och gå ut på en lång promenad i denna fantastiska vinteryra.

 

Inte en enda Corvette.....



Igår var hela huset fullt av ungdomar.....Oj! Vad härligt. Vi bakade pepparkakor ihop och drack glögg. Men jag kunde inte se en enda Corvette i kakburken. Vet att det går att beställa från internet, kakmått Corvette. Det ska jag önska mig i julklapp.

Igår ringde de från företaget som ska köra ut min säng, de kommer på fredag......vad jag längtar.

Nu är det snöstorm på väg igen, vill inte vara med om någon mer olycka......nu får det vara nog. Min nacke värker mer än vanligt just nu. Halskotorna har fått sig en inflamation just nu, vet inte vad det kan bero på. Har inte haft så ont där på länge, men så är det. Rösten är iaf på väg tillbaka, kan nu göra mig hörd.


Besiktning......

Idag var det besiktning av mig och inte nägon Corvette eller annan bil. Var hos tandläkaren och kollade av hur mina tänder mår, den årliga kontrollbesiktningen av tänder och mun. Hon såg direkt att något hade hänt och undrade varför jag inte kunde öppna munnen mera. Jag berättade om olyckan och hon kunde direkt konstatera stela muskler i käken. Nu ska jag inte bara göra gymnastik för mina onda bröstmuskler utan göra gymnastik som gagnar mina käkmuskler. Jag får inte heller äta eller tugga på något hårt........det är nog det jobbigaste för jag älskar verkligen att sätta tänderna i en tjock hård knäckemacka så att det hörs nästan i hela huvudet när man tuggar sönder den. Någon sorts terapi i min värld....men det får jag sluta med. Får väl börja med bitring.........sodant som små bebisar har........får beställa hem någon gummibussning nästa gång från Ecklers så kan jag gå runt och bita på den.

Vem har bestämt att det ska vara sådant här väder.....katastrof........det är som om någon står med blomsprutan ute och duschar en hela dagen. Jag vill ha snö.......

.......inte regn Nu!!!

Igårkväll ringde mamma och berättade att de hade betalat min säng och den kommer levereras under denna vecka........känns riktigt nära nu :-)

kul med positiv feedback

Vad glad jag blev idag när jag läste en av mina kommentarer på bloggen. Postat av en tjej som heter Elin. Måste maila henne en dag och tacka för att hon tyckte om min blogg....det är kul. Det gör mig GLAD

Corvette

Undra om det finns, jo NU kom jag på det att det finns i någon katalog i Amerika har jag sett det. Pepparkaksformar i Corvetter........skulle sitta perfekt till mitt pepparkaksbak.

Små söta pepparkaksCorvetter till glöggen........coolt.....

inget garage idag heller......

Känns så fel att det har blivit så lågt prioriterat, att vara i garaget är inte innplanerat på dagens agenda. Men jag har tvättat fönstren på garaget så de är skinande blanka.

Min dag.......

05.45  Vaknade och gick upp
06.12  Malde kaffe och bryggde mig en mugg
06.22 Gjorde en lussebulledeg
06.45 Gjorde en pepparkasdeg
         Fikade
         Städade alla lådor i köket
         Började städa i skåpen
         Bakade ut lussebullsdegen
         Tvättmaskinen är laddad med tvätt
         Radion är på
         Tvättar köksfönster
         Gräddar lussebullar
         Hänger tvätt
         Byter till julgardiner i köket
         Tvättar sen alla fönster i hela huset
         Tvättar mera maskiner med tvätt
         Tvättar fönster på garaget
         Tar fram adventssljusstakarna...........

         NU ÄR DET JUL OCH LJUS PÅ LANDET OCKSÅ OCH INTE BARA I STOCKHOLM.

         Äter lunch
         Åker och storhandlar
         Städar övervåningen
         Lagar lasagne
         Maria kommer
         Dricker glögg, äter pepparkaka och lussebulla
         Middag med barnen
         TV-tittande
         Tekoppen och bloggande



Dagens bak :-)

Julskyltning....

Åkte bil genom Stockholm i lördags kväll, blev som lyrisk.......som när man startar en V8:a......man bara ryser och mår gott!!!!   Hela staden är julpyntad och upplyst, så himla vackert i mina ögon sett. Hämtade upp min stora dotter och Andreas och körde dem hem. Jag bara måste in till stan oxå, hur ska jag hinna med allt??

I LOVE CHRISTMAS IN STOCKHOLM.......det är så mörkt nu så vi behöver ljus ända in i själen.



vintern 2009

och snart kommer tomten......




En häst ?????

Jag vill ha flera hästar under huven.....OJ! Nu kom jag på det igen......att mina få hästar skulle kunna bli flera, flera hundra med en 454:a......om jag hade pengar.

Fick iaf en häst av mamma i namnsdagspresent.........en häst till min Hästens säng som ska levereras i veckan ända hem till mig och mitt rum. Yes, vad härligt.......hoppas min onda nacke och kropp kommer att må bättre i den som sagt var. LÄNGTAR och ännu mera LÄNGTAN.

Hästen i min säng och inte hästar under motorhuven ;-)

 


Meckaroverall.....

Fick en helt NY och REN meckaroverall av pappsen i namnsdagspresent. Den ska jag nog ha till fint, kan vara bra att ha den liggandes i bilen den sommaren som jag lyckas komma ut med Svarten igen. Det känns lite trögt just nu, dygnets timmar räcker inte till. Man ska vara överallt och jag hinner liksom inte med det. Hela lördagen gick åt att sitta i en källare och planera upp sommaren 2010. Jättetrevligt på alla sätt och vis, det är kul att ha kommit igång med grovplaneringen över de aktiviter som ska genomföras under nästa sommar. Jag mår så bra av att vara med mina klubbkamrater, blir glad varje gång man möter dem. Satt i lokalen mellan 10.00 och halv tre, sen följde jag med killarna som skulle äta hamburgare. Jag var bara sällskapsdam :-)

Sen åkte jag till mamma och pappa och då kom pappa med Elisabeth-present......en Ny, blå och ren meckarverall. Nu har jag den nya och min gamla skitiga, som jag hade för tjugofem år sedan, då man också låg i garaget och mecka.

Ska nog ha min nya overall och en tiara nästa gång jag meckar......jag lovar ett foto.

kylaren.....

Ska kanske ta och hämta hem kylaren idag och göra den iordning. Skulle kunna bli lite kvalitetstid i garaget i eftermiddag..........mysig lördagseftermiddag med en whiskey eller Gammeldansk och mecka lite.

Halli HALLÅ......


Se Sundbyberg och......

Se Sundbyberg och sedan......ja, det vet man inte. Ska på möte i klubblokalen med alla kontaktpersoner idag. Planering av sommaren 2011´s olika aktiviteter.....


Janne !!!!

Helt tom är den snart, inte undra på att jag har fått en sådan röst. Det är nog som du säger, Janne !



 Druckit lite varje kväll mot hesheten och stämbanden.....ha, ha så att de får slappna av lite.

Elisabeth

Igår hade jag namnsdag.......grattis, grattis, grattis full fart på alla grattis när jag kom till jobbet. M i Tungelsta skicka ett SMS hur snopen och glad blev jag inte för det........superglad :-)

Pappa ringde och gratta mig, det känns BRA. Han berättade också att min säng hade kommit till Stockholm, bästa namnsdagspresenten att få reda på det. Oj, oj , oj vad jag längtar. Ska bli roligt och se hur det är att sova i den. Sover man bättre i den än i en säng från Jysk, det är frågan????


Var hos sjukgymnasten och han hittade stela stumma muskler under skulderbladen som han stretchade ut, ska nu göra det själv fram till 2011.

Glömde blogga igår hade så mycket med städningen att göra hemma och sen var det tid till sjukgymnasten som skulle passas.Sen handla lite mys till fredagkvällen.........

 ..........hittade en liten bil till min samling i skal 1:64


50.000

Helt otroligt.....ja, det känns så just nu. Varit i kontakt med ett företag som renoverar växellådor och de ska ha 50.000:- för ny låd och montering inkl. moms till Transporten.

Det kommer det inte att bli, så är det!!! Har ett annat företag som ska kolla med skroten där det plockat den lådor och dessutom provkört dem innan de säljs vidare. Får se om det kan bli ett bättre val. annars kör jag utan fjärde växeln. Byter olja och hoppas den går ett tag utan metallflisor i systemet.

Annars ska jag köpa en annan vinterbil och den kan jag absolut inte lägga ut bild på under denna blogg. Det är värre än att lägga ut NissePisse och Toyotan så du kan ju bara tänka dig ;-). Blir det som så ska jag länka till mitt andra bloggställe.......den kommer hamna under garaget tror jag........

Har tappat rösten totalt så jag kan inte prata.....hade lektioner igår med visselpipa och instruktioner på papper och det fungerade utmärkt. Dömde dessutom en brännbollsmatch ute i solen på eftermiddagen.

Nu ska jag betala vägtrafikregistreringsavgift..........den tredje på en månad, har jag så mycket fordon???



Otroligt snygg bil.....en ny favorit!!!!

För rosa........



Att jag har velat ha en rosa Corvette är det ju flera av mina kamarater som vetat att jag funderat över. Innan jag hade hittat tillbaka till min första Corvette, så tittade jag runt bland många olika Corvetter. Då hade jag siktet innställt på att allla skulle bli mörkRosa...Cerise med små bergskristaller på bakskärmen. Men idag när jag hittat min Svarten får jag lämna den rosa banan, för Svarten kommer nog alltid få var Svart. Så är det när det är MIN BIL. Den här bilen var iaf alldeles för rosa, vem passar den till?????

Jag är så sugen på att åka Corvette, längtar tillbakatill den sommar som vi hade för att par månader sedan. För fem månader sedan var vi i Filipstad och åkte hem mot Stockholm idag efter ett Oldies möte på en Herrgård i Filipstad. Vi stannade till i Grythyttan på ett ställe där de gjorde egen konfektyr och glass.

Sommarminnen från Herrgården......Mårbackapelargonier :-)

Idag har jag stämbandsinfektion och kan inte prata, vad tyst och skönt de kommer att ha på jobbet. Ska ha visselpipan med mig ;-) idag börjar även svärsonen att jobba hos mig, det ska bli spännande........

 


Grön bil.....





Grön bil.......ha, ha två riktigt snygga gröna bilar. Gillar båda två på var sitt sätt och de skulle passa min garderob de me´ :-). Den ena för cruising och den andra för att kanske det killarna är på mig att prova.......att våga köra bana. Så sjukt snyggt lackad, den svarta huven....spoiler och fälgar mot den snorGRÖNA färgen. Går igång lite på vrålåket på den undre bilden.

 Min gröna bil är trasig och dyrt ser det ut att bli om jag nu ska laga henne. Det är som om FAN är mot mig just nu. Var ute igår i garaget och jag kan inte mer än medge att jag blev ledsen i hela själen och i ögat. Jag gillar att sitta i min stora bil och bara köra, köra, köra.

Igår pratade jag med Lövis och han skickade över massa fina historiska bilder, bilder från  1953 på Corvetter och gamla C2:or som sitter fast i snöslask och snöoväder.På törsdag ska det visst börja snöa hos oss i Stockholms län. Till lördag upp mot 10 cm snö......det är ju snart advent så varför inte ????

Idag vaknade jag dunderförkyld, borde vara hemma från jobbet men vem ska rodda hem idrotten då??? Det går ju inte, man får bita ihop och lägga ribban lite lägre. Det är väl bara början på vinterns alla förkylninghar och influensor. VAB är kanske något att tänka på Vård Av Bil.


Ingen ordning på all ting :-)



Det är ingen ordning på all ting...........jag som skulle hunnit med och tillbringat lite tid i garaget denna helg. Det är långnäsa till det.......! Ingen tid alls där......Svarten har varit helt ensam hela helgen. Jag har haft fullt upp med annat. Puben i fredags med Corvettevännerna - toppentrevligt :-) Lördagen gick åt till arbete med Corvetteklubbens aktiviteter och reportage till CM. Ja, det var ju städ och annat på kontoret också.

Igår var det farsdag, så det var ju som skrivit i planeterna att jag måste ju åka och gratta min underbara pappa. Min Corvette-pappa, han som supportrar och hjälper mig med allt som händer Svarten, kan ju inte bara sudda bort farsdag ur almenacka för att få vara i garaget. Köpte ett häftigt påslakanset till pappa i Amerikansk stil, tyckte det passade honom. Sen fick han kalsonger med blå rutos på som Hästens sängtyg och Toblerone som är hans favorit choklad till en Whiskey. Tror han blev riktigt glad....jag bäddade iaf rent i sängen med nya lakanen så han trodde han skulle sov gott.

Vid halv sex var vi bjudna till Maria på middag, hon lagade fantastiskt god mat. Jag förstår inte vem hon har fått de goda sidorna ifrån. Det var så gott så man var helt proppmätt när man rullade därifrån. Hon bjöd dessutom på ett väldigt gott vin., så igår kväll fick även mamma må som en prinsessa på farsdag. Det var nog de manliga hormonerna i mig som fick firas lite....hi hi hi



Nu blev det både händer och fötter.......i inlägget denna morgon.


Grattis på farsdag........

 

 



Du är BÄST min underbara pappa.......


SMS

Fick ett SMS igår kväll om att en granne kanske ska köpa bil. Inte vilken bil som helst utan en ganska snygg bil, dock ej Corvette, fast med en rätt okey motor tror jag. Hoppas det blir så, det är han värd. Åka ut på gatorna och ha lite kul inte bara i lergropen........lycka till :-)

Heldag vid datorn och på kontoret

En hel dag vid datorn och på kontoret igår. Städade bort det mesta så nu sitter papper på rätt ställe. Det var vägskattspapper, försäkringspapper, avställningar, besiktningsprotokoll intyg fån mina trafikolyckor m.m.

När jag hade varit i klubblokalen i fredags önkade de få in bilder och reportage om Oldies aktiviteter under sommaren 2010. Nu har jag skrivit fem reportage och valt ut bilder till de. Får se vad som kommer med i CM. Det är faktiskt lite kul att skriva om man bara tar sig an den tiden det tar. Nu ska jag bara lyssna med Jerka eller Ove om resten. 

Hittade en del foton från Helene på mig när jag var reseledare bland annat för träffen i Filipstad ;-)


Tack Pär

Tack Pär att du skriver och informerar mig och att du orkar ha koll på vad jag sysslar med. Riktigt roligt tycker jag och jag uppskattar det enormt. Nu vet jag mer om kylaren och det kommer bara bli nya slangar till den,
någon stans läcker den runt klammrar och annat. Det här blir nog bra.

Ticke TACK .......:-)

Sommar tider.....

http://www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre?title=petter_-_stockholm_i_mitt_hjarta&videoid=1097951&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Den här är oxå grym :-)

Får en längtan till Stockholm och Sveavägen, jag sitter i min svarta Corvette och bara kör och kör......längtan till Stockholm i mitt hjärta........5 1/2 månad kvar minst

Grymt....

http://www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre?title=petter_-_tuff_brud_i_en_lyxforpackning&videoid=1121968&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Klart bäst :-) Kan inte sluta lyssna.

Elisabeths korvåt



Har idag suttit på kontoret hela dagen och skrivit, skrivit, skrivit. Kollat foton på hårddisken och städat papper, papper, papper. Hittade denna bild som jag bara måste lägga ut på bloggen. Teckningen har jag fått av en söt liten flicka på jobbet......kolla in Elisabeths korvåt.

Helt underbar eller hur ?????

klokt val.....

Igår kväll när jag hade stängt på jobbet funderade jag över om jag orkade åka till klubblokalen eller inte. Sen bestämde jag mig för att ta en sväng runt Stockholm och göra en snabbvisit i lokalen. Det visade sig vara ett bra val. Det var både trevligt och mysigt att slå sig ner med Corvettevännerna en fredagkväll. Kerstin hade bakat pizzabullar så som jag gjorde till pubafton förra året. Hennes bullar var lika goda, fast lite magrare.....dvs mindre kalorier. Mindre kalorier passar mig just nu väldigt bra, för vågen går åt fel håll. Tror personligen att stress påverkar mig när det gäller viktuppgång. Ja, ja......får ta tag i det senare.

Hade så trevligt igår kväll och fick skratta en hel del. Måste säga att det är en otroligt härligt sammansatt personskara i vårt gäng. Alla har olika identitet och arbetar med olika saker......och min plånbok är nog tunnast ;-)  vilka underbart härliga människor man har runt sig :-)  man ska nog säga att bilen har skapat en hel del ny bekantskap, saknar några som jag inte träffat på länge. En spelar visst golf i Thailand !

Träffade också vår redaktör på tidningen i klubben och han var på mig om jag inte hade något reportage om sommaren........så jag vet vad jag ska göra idag. Han frågade om jag behövde två eller tre sidor.......hur snällt låter inte det. Jag får se vad jag kan få ihop under helgen, ju mer jag skriver ju fler sidor lär det ju som sagt bli. Hoppas på ett färdigt resultat idag.......

........i morgon är det farsdag......får inte glömma min underbara pappa. Köpte farsdagspresent till honom igår.
Igår gick pappa från lokalen när jag kom, han ville visst hem......kändes lite tråkigt men jag förstår honom. Man kan inte orka med allt. Han är precis över allt !



Pappa i snöstormen 2009, igår mötte jag honom på gatan på väg till bussen med mobilen i sin hand...han skulle nog ringa mig och höra vad jag gjorde ;-)

tre små

Tre små inlägg idag vid fika muggen och datorn....:-)

Jag i slottsmiljö.....



Måste bara ha med en bild från sommarens underbaraste träff........kaffe på Yxtaholm slott.


Pub-kväll ???

Ikväll är lokalen öppen för en after-work PUB-afton. Hoppas jag orkar ta mig dit. Jag stänger på jobbet idag, och nu när vaknade hade jag dessutom ont i halsen. Ska nog inte träna på gymmet idag. Det blir nog mil-rundan och hemmagymmet i garaget innan jag åker till jobbet.

 Just nu hörde jag om de första noterade fallen av influensan på radion, massmedia kan då få oss oroliga. Nu ska väl alla börja köra med handsprit igen och vaccinera sig.

Klubblokalen

 


Forum



Hittade massa bilder från klubbens hemsida från förra helgen då vi besökte R-Tune i Arlanda stad. Mycket mingel och många som kom körandes i sin Corvette. En mycket trevlig dag och en del som gjorde lite fynd från borden. Hittade en bild med ¨pappa¨ :-)  som står och pratar med sina Corvettevänner.

sjukgymnasten igår..

Var hos min fantastiska sjukgymnast igår. Just nu har jag svårt att titta åt både höger och vänster. Höger är svårast. Han stretchade ut muskler och löste upp spänningar i bröstkotorna. Efter det ville han att jag skulle träna i gymmet, och jag som kände att jag inte orkade och hade planerat att åka till Haninge C och handlat istället. Men så blev det inte, jag var i gymmet i en och en halv timme och det gick riktigt bra. Tänka sig vad en bilolycka kan påverka en. Jag är så trött, trött, trött på att ha ont. Hela kroppen skulle passa in på bilskroten, ingen skulle vilja ha några delar från min kropp så en stor gripklo skulle hämta mig och pressa ihop mig med alla andra utdömda.

Nä, vad jag låter nedstämd. Måste tänka om..........

1. Jag överlevde krachen, med lite värk
2. Ny säng är på väg, en Hästensäng
3. Jag har fått en ny bil att åka i, en Toyota
4. Jag ska fika med Anette någon dag, Caffe Latte på Rosenhill
5. Corvettevänner som hör av sig hela tiden, tur att det finns mobiltelefoner
6. Jag blir ju bättre, träningen ger resultat
7. Det är snart jul, om fjorton dagar åker ljusstakarna fram
8. På fredag är det PUB-afton, Sundbyberg ¨here I come¨
9. Jag kan gå ut och pussa på ¨Svarten¨, står i MITT garage
10. Jag har köpt en stjärna inför julen som passar mig!, den har Corvette-tema


Klass 2

Igår var det klass 2 varning i området där man bor. Var ute med barnen och gjorde snölycktor, riktigt mysigt med oväder om man har rätt kläder på sig och inte behöver vara i trafiken. Många var försenade hem igår. Det låg både bilar, bussar och lastbilar i diken eller på tvären i en backe eller kurva. Jag fick testa den nya bilen i ovädret.

Ja, mina föräldrar är som alla vet vid det här laget alldeles för snälla. I måndags kväll kom pappa och mamma ut med en ny vinterbil som jag kan ha till jobbet. Den stora gröna står utan fjärde växeln och Corvetterna är avställda. NissePisse är skrotad så nu blev det en Toyota.

My Toyota is fantastik



Idag ska jag till min sjukgymnast och kolla mina axlar och nacke. Man mår alltid bättre när man varit där. Ska försöka hinna träna oxå. Känner samtidigt att någon förkylning håller på att spökar i kroppen, får se om det blir något av det.

Kylaren ska jag nog renovera och lacka själv, det får bli nya slangar och klammrar istället . Det är inte många som renoverar kylare idag så det är både svårt och dyrt. Spar mina pengar på det. En kylare är inte svår att plocka den så då får jag väl renovera, eller köpa en ny nästa år eller till nästa vinter. Kan ju bli tidigare om den läcker som ett såll. men jag tror att det är slangar och klammrar som inte är helt täta.

Du tjejen....du har tappat något !!!!!




Helt otroligt, jag har tappat något........jag tappar aldrig något eller gör jag det. Jo,jag har nog tappat farten på sista tiden. Det är inte full-laddat i batteriet just nu, kylan tar på styrkan.....eller hur var det. Kanske rättare sagt olyckan tog alla min kraft och batteriet har inte blivit full-laddat efteråt. Var iaf och tränade i går morse på gymmet och det gick riktigt bra. Var tillbaka på en del vikter som tidigare. Det är nog konditionen som har fått sig en snyting just nu.Måste komma igång med löpträningen.....

Efter gymmet åkte jag med bilen till verkstadskillarna. De var ute och provkörde i tjugo minuter med jag stog och pratade i telefon med en Corvette-kompis. När de kom tillbaka, kom de inskrattandes......

- Du tjejen du har tappat något!
- Va?, vad har jag tappat?
- Fjärde växeln.....

Min bil har tappat fjärde växeln, var är den då????? Hände alltså i helgen kanske på väg till R-Tune.....eller tidigare........dyrt kan det bli och det passar ju inte mig just nu!!! Får söka bidrag hos välgörenheten....annars stannar alla mina hobbyn.

Vad är det man säger......en olycka kommer aldrig ensam.


Söndag 7 november

Uppe tidigt igår morse och letade död mus/råtta på min toalett. Den ligger död någon stans och börjar lukta riktigt illa. Det blev storstädning av hela toaletten, utan resultat. Tror den ligger mellan yttervägg och innervägg....luktar som så(doften kommer därifrån). Sen blev det fika och lite bloggande.

Pappa var ute hos mig tidigt, tror inte klockan var mer än strax efter nio. Vi gick ut i garaget och monterade dit den nya kylarbalken som han hade med sig. Den passade perfekt :-) Vi monterade inte dit kylaren idag för den ska in på genomgång hos en kylarerenoverare. En granne kom förbi och han hade ingen aning om mitt lill/stora bilprojektet och att jag hade köpt tillbaka min gamla Corvette. Han tyckte det var riktigt kul och häftigt, hur hade jag kunnat få tag i min gamla bil??? Ja, de du!!! Tack vare Pär och Corvetteklubbens matrikel. Viken tur att den bibeln finns. Kanska ska tro på den, den kan nog ge både svar på livet och kraft till livet.



Min eller Corvettens nya kylarbalk sitter som en ¨smäck¨där den ska sitta. Passformen var helt unik. Allt gick som på räls med lite hjälp av verktyg.





Min underbara bil ..... vad har jag gjort med dig ???? Du ser verkligen ledsen ut!!!



Rostskyddsbehandlade stötfångaren till Corvetten.......och sen......



....lackade jag den matt svart........fint som snus :-)



Pappa inspekterade resultatet och jag fick godkänt.



Jag lackar stötfångaren efter att badat hela eller halva håret i kylarglykolvatten och olja. Man är som en riktig kvinna......lika vacker som vanligt  ;-)

Lyckades dessutom tvätta fyra bilar tillsammans med pappa, innan det var dags för minusgrader ute igen. Vi hade det riktigt bra i solen och det kändes inte som om vi var i november månad. Vilken underbar söndag......vilket resulterade i en underbar helg när man slogut det man gjort denna helg och utvärderade det.

Ha en riktigt bra arbetsvecka, nu är det - 10 grader ute.......

Min kärlek


Nyduschad

Nu har jag tvättat håret rent från glykolvatten och olja.......hur skönt var inte det ;-)

Nu ska jag sova och i morgonbitti ska jag Blogga :-)


Vilken LÖRDAG :-)

Denna lördag kan man bara utvärdera som BÄST. Startade tidigt hemifrån för att åka till Hudddinge och hämta upp Roffe. Sen hämta vi mamma och pappa i Bromma. Halva bussen full och å väg upp till Arlanda och med ett besök på R-tune. På väg upp händer dock något min underbara vardagsbil, missljud från kardan och pinjonger. Eventuellt kan det hjälpa med byte av olja.....??? Vi får se....pengar finns......inte!!!!! Men det löser sig nog. Uppe på R-Tune träffa jag alla härliga Corvettevänner. Pratade och minglade runt där i tre/fyra timmar. Fikade och de bjöd på både smörgås och bulle. Kollade bilar och rea-bordet. Dock utan resultat till en äldre Corvette, men det var dock vissa som hittade saker som de kunde handla.



Bilarna som stog utanför parkerade var fulla med frost. När vi satte oss i bilen på morgonen var det -2 grader och det var det nog i Arlanda stad också.





Ute stog också en bil som jag bliev KÄR i. Blir så lätt kär i bilar. Den skulle jag vilja äga och ha i mitt garage. Mycket naijs!!!!!







Mycket kul att en del hade med sig Corvetten upp till R-Tune. Det är ju inte alla som har ställt av den som sagt var. Blir lite eller rättare sagt mycket imponerad. Att kunna köra Corvette i november är rätt coolt tycker jag.











Den här var riktigt läcker oxå.....



Efter R-Tune körde vi hem Roffe, sen kollade vi vårt hus och tog en whiskey. Jag tog en Powernap och sen blev det middag på Enskede Wärdshus.....en riktigt trevlig dag. Körde hem mamma och pappa och hämtade sen Maria från en Halloweenfest....sen blev det bingen....sova, sova, sova. Idag ska jag vara i garaget hela dagen. Mecka Corvette....spa för själen.Pappa kommer ut också.


Min kärlek....


Tack alla vänner....

.....det här är riktigt härligt.....:-) Att få känna sig som jag!!!!

Fick under fredagen samtal, SMS och mail där de undrades om jag var sjuk, låg på sjukhus, saknar dina inlägg, inget att läsa, hur mår du?, vad har hänt?

Tack alla vänner för att ni bryr er och att ni tycker om att läsa det jag skriver. Det gör att allt könns båder roligt och bra. Tycker nämligen det är riktigt skönt att skriva av mig på morgonen med en kopp kaffe, men denna vecka har varit så stressad på morgonen eller i min själ???

Kommer att skriva......i helgen blir det R-tune, middag och mecking. Titta in så får du se! Har skrivit om hela veckan nu på morgonen så det är bara till att skrolla ner om du vil ha något att läsa.

Kram på er alla.......nu ska jag göra mig vacker, hur det nu ska gå till?

Ha en bar helg! Nej, en bra helg :-)

Lördag....

Idag ska vi till R-tune i Arlanda stad och sen blir det middag på Enskede gårds värdshus. En heldag med Corvette-vänner och vackert väder. Ska bara ta en hel spa-dag. Inte stressa och bara njuta.







Fredag 5 november

Vaknade hos Maria och tog mig en kopp kaffe i hennes mysiga kök. Träning blev det inte igår kväll, men det blev det idag. Var på gymmet halv åtta när det öppnade och tränade i en och en halv timme. Sen full fart till jobbet och jobbade hela dagen fram till stängning. Åkte till Maria med lite tvätt, hos henne var det förfest för de ska ut på stan.Blir så sugen på att parat jag med, det är någon härlig stämning som infinner sig i allt som har med uteliv att göra. Man skulle bara vara lite yngre då hade man kunnat följt med ut, men Maria och hennes kompis skulle fixa en utgång med sina mammor. Det kan ju bli kul ;-) Låg där på hennes säng och mös, kollade in deras förberedelser och somnade på hennes säng, vaknade av telefon då Sofia undrade var jag och maten var? Så det var bara att åka och handla och hem till matlagning och tvätt igen. Känner mig som Askungen.......vad vore en bal på slottet????


Torsdag 4 november

Upp och öppna igen, jobbat och lagat mat idag med. Är imponerad av kocken som tycker jobbet i köket är kul. Är så trött i fötter och ben efter att vandrat runt där med kastruller och disk. Skulle tränat men mår inget vidare, tog mig hem till Maria med strykbräda, strykjärn, symaskin och borrmaskin. Arbetade med hennes lägenhet från halv fyra till halv elva på kvällen. Orkade inte åka hem så jag gick och la mig i hennes sköna säng från Kunssängen. Den är faktiskt riktigt skön. Sov som en prinsessa hela natten. Maria är verkligen en toppen tjej......hon värdesätter det man gör. Hennes kompisar tycker hon har lyx som har en sådan mamma :-) kul att höra. Det gör en glad! Det är lyx att Maria som dotter också....hon är duktig och en riktigt kämpe som håller igång hela tiden. Men kläder, tvätt och gardiner är inte hennes bästa melodi.



Maria  studenten 2009

Onsdag 3 november



Öppnade idag också, trött som bara den. Har bakat bröd och bullar med barnen. Vid två kom mamma och pappa och hälsade på mig på jobbet. Pappa hade kollat in NissePisse på skroten där den nu står. Har visst med någon värdering att göra. Han blev lite chockade att den såg ut som den gjorde, en riktigt jävla smäll som han sa. Bilen är ramsned och det är enligt honom en riktigt tur att jag inte jort mig mer illa. Klart att jag har ont, det vet ju ni som har har kontakt med mig på telefon och sms. Jag är inte så där glad som jag vill vara. Det bekymrar mig :-(
värken gör mig galen. Det är klart att jag kanske borde ha sjukskrivit mig och tagit det lugnare, men jag vet inte om det är det som hjälper heller.

Efter jobbet åkte vi och parkerade pappas bil i Bromma, tog min bil till Ängbyplan. Parkerade den där och tog tunnelbanan in till Stockholm. Var på Regeringsgatan i Hästensbutiken där och beställde min säng. Mamma och pappa är så bestämda över att jag inte får ligga mer i min dåliga säng så de ska köpa en ny till mig. efter alla desssa olyckor är jag tydligen värd det. Jag vet......DE ÄR FÖR GULLIGA.







Nu är sängen beställd och den ska göras för hand till MIG :-)





gjörs av tagel.......till mig.

Att det är skillnad på :

VOLVO och SAAB
Citroäng och FIAT
CORVETTE och PORCHE det vet vi, men på säng och säng är det faktiskt också skillnad.

Hemma sent onsdag kväll och somna som en stock igen.


Tisdag 2 november

Öppnade på jobbet. Lagat mat till alla barnen idag med, disk och mellis. Startade en pingis-skola för de som ville och sen var det filmtaijm med pop-corn på eftermiddagen. Vilken toppendag för barnen. Efter jobbet hämtade jag Maria i Västerhaninge, hade lovat henne att följa med till IKEA.



Vi köpte gardiner och gardinstänger till hela hennes lägenhet och mycket annat. Var där till de ropade att det var femton minuter kvar till kassorna stängde. Ut i ett spöregn och glada över våra inköp sjöng vi Singin in the rain. Körde hem Maria, hämtade en kompis till henne i Farsta som skulle låna kläder av Maria. Man är som en egen liten Taxi-rörelse.

Var och kollade sängar på Sova-butiken, fick mig en sängskola.
Man går runt och provligger olika sängar och får information och de ser hur man ligger i dem. Hur ryggraden ser ut, om man ligger rakt med den eller om man skjuter upp en höft eller axel. Vilken upplevelse det var. Trodde innan att en säng är ju en säng, det kan ju inte skilja så mycket. Men fel, fel, fel,fel........alla var olika. Hela sängskolan tog en timme och tjugo minuter.
Jag provade fem olika sängar.....

1. Hästens


2. Jeensen


3. Tempur


4. Carpe Diem


5. Hilding


Alla sängar var ställbara i olika matrial och prislägen......det är bara att utvärdera och fundera. För mig var valet rätt enkelt.....en av sängarna är klart överlägsen :-)  så är det!!!!!!!

Hema sent och somnade som en stock i min gamla säng från JYSK som är arton år och kostade då 1495:-

Måndag 1 november

Höstlov för alla barnen, några behöver omsorg och kommer till fritids. Var och tränade på morgonen. Sen full fart till jobbet för att laga mat till alla. Starta fritidsaktiviteter och sen skulle elektrikern komma på eftermiddagen. Han kom tjugo över fem och jag som stänger halv sex. Fick lov att vara kvar till över sex för att larma och låsa. Inte klokt!!!! Tur att man har lite Corvettevänner man kan ringa medan man städar och plockar på jobbet och väntar på att elektrikern skulle bli färdig. Kollad på TV och hittade Corvettevänner som kampade på Böda, fick sms av härliga vänner som fråga om jag hade femman på som också tyckte det var kul att kolla in någon man känner igen. Undrar om vi Svenskar är sådana?????? Som vill veta hur andra har det och vad de har för hobbyn????Jag tycker iaf att det var kul att kolla in det programmet, man har ju varit husvagnskampare själv tre somrar när barnen var små så man känner ju igen livet :-)

Olyckan är på G....



Igår ringde pappa, bolaget har tagit tag i min anmälan om olyckan och ska i veckan kontakta mig för mer information om personskadorna. Saknar NissePisse trots allt, en jävligt bra slit och släng bil. Här fick den sig en tvätt :-)

Tittade på femman igår och kände igen Anders från klubben som en riktig husvagnskampare på Böda.


4:e inlägget

Glömde säga att ha en bra vecka.....nu har du tre inlägg att läsa här nedan som jag lagt in under tretton minuters tid. Hade inte tid att skriva på bloggen under lördag och söndag.......sorry :-(

Ny månad

I dag är det första november och höstlov för alla elever. Jag ska snart ta bilen till gymmet :-)

Inget garagejobb i helgen men kanske ikväll.......

 


Söndag 31 okt

Sista dagen på denna månad, Corvetterna är nu avställda. Vaknade i Bromma och åt frukost med mamma och pappa. Riktigt mysig morgon vid köksbordet med tända ljus och mörker utanför. Nu är det vintertid som gäller. Tog sen bilen och åkte hemåt......handlade lite på väg hem.

Möte hos mig med Jerka och Ove, vi planerade upp lite träffar för Oldies under 2011. Jag hade kokat kaffe och bakat äppelpaj med vaniljsås......riktigt gott. Alltid lika trevligt att prata bil och träffar....jag är nog skadad, biltokig. Tidigare när jag precis kom hem hade Tobbe en kompis här som visade sig vara intresserad av Cheva -38 för att bygga en HotRod av, samt intresserad av att titta på mitt projekt med Corvetten. Han hade hört om det  ;-) .......kul att folk pratar om mitt lilla projekt.

Sen blev det söndag på riktigt, måste hämta ungdomar vid pendeln, tvätta, ta hand om disk och städa. Är mamma borta så förfaller dettta, dessutom kom maria med två Ikeapåsar med tvätt. Men jag jar faktiskt lovat att vara hennes tvättkonsult, Oj! vad fint det lät. Vill verkligen inte att hon ska vara i en sunkig tvättstuga i VH.

Hemma i Bromma hittade pappa min gamla meckaroverall som jag hade för tjugofem år sedan, den hade jag när jag låg i garaget och meckade vintern 1985


Lördag, en hästkraft

Var ute och löptränade en mil. Klasse körde upp bredvid och pratade.....kanske som en PT, bra gick det iaf. Hem och in i duschen, sen frukost och bilen till Stockholm. Parkerade på Norr Mälarstrand och tog en härlig höstpromenad genom Stckholms innerstad. Träffade mamma och pappa vid Gallerian. Kollade i butiker och tog en fika på NK. Var hos syrran ett tag i Skälby, träffade Andreas alltid lika härligt :-)   Var på middag hor Helene och satt hos henne halva natten och pratade. Sov i Bromma hos mamma och pappa.

Provlåg sängarnas Corvette,  

den skulle kunna underlätta för att få en bättre sömn. Går att ställa in hur man vill och bra för kristallsjukan........ avlastar dessutom mina onda leder. Kroppen har fått lite väl mycket krockar de sista tre åren.



endast en hästkraft.......en Hästens

RSS 2.0