Mer saker ......

Mer saker levererade igår kväll av pappa, innerlisten till bakfönster kom i en stor platt kartong. Den gamla råkade billackerarens son på tre år ha i golvet, den gick nog i minst tio delar om det räcker. Den gamla listen var nog påverkade av ålderdom och sol, sprack som ett kristallglas som åker i golvet..


Min nya list till bakfönstret.

Sen hade pappa med sig färg som han beställt via sina plåtslagare i Spånga. I morgon ska jag lacka stötfångaren så den inte ska bli påverkad av rost inom de närmsta åren. Ska lacka den mattsvart oxå. Hoppas jag kan göra det utomhus i höstsolen.



Igår kväll hade vi skaldjursafton hos oss, idag vil pappa och mamma att jag ska ta mig in till Stockholm. Ska bara försöka löpträna innan. Det är något speciellt som de ska visa mig , de är som två barn på julafton, de tisslar och tasslar om något, och jag vet inte vad????

Pappa hade med sig sin bil igår ut till oss så nu ska den få lite vintersömn och pyamasen på när vi tvättat av den. Tyvärr är skogens vägar lite fuktiga och vägbanorna redan fulla med salt efter de dagar och mornar som det varit vinter på besök i Svedala. Hans bil är inte riktigt ren, men vi ställde av den igår kväll så nu är den på väg in i dvala.

Min lilla grå fick jag försäkringen på igår och på vardagsbilen i tisdags.....hur ska ekonomin gå ihop??? Det värsta är nog att jag var olydig igår och råkade gå in i en skoaffär, kom ut med två par stövlar som var så fiiiiina och snygga :-)........men jag tyckte jag behövde dem som plåster på såret efter allt med olyckan. Mamma höll med igår kväll när jag visade henne dem......hon tyckte de var snygga och jag var värd dem.

Har en kompis som är värd tusen krya på sig-tankar, han ligger på sjukhuset, hoppas att allt blir bra.

Oj, vad jag skriver.......nu ska jag ta mobilen och lurarna och joggingkläderna på mig och bege mig ut på löparrundan. Sen Stockholm men mamma och pappa, sen Helene och imorgon????? Vi får se.....


Sveavägen utan bil????

Var på Sveavägen igår utan bil. Hade en kurs inne på Sveavägen som jag skulle gå på. En härlig känsla spred sig i min kropp när jag vandrade Sveavägen fram. För ett par månader sedan så gick man här och tittade på alla vackra bilar som cruisade omkring på stadens gator och då framförallt på Sveavägen. Längtan till dessa ljumma vackra sommarkvällar man varit inne i Stockholm med Corvetten innfann sig snabbt. Nu får man se framåt och det känns som jag har lättare att göra det just nu........

Livet är på väg tillbaka trots värk, har kommit igång med träningen.....tre dagar i gymmet denna vecka det är inte dåligt pissat :-) !!!Hoppas på en löpträning i morgon bitti också. Just nu är det +6 grader ute och inte -6 grader som för ett par dagra sedan.

....... och igår pratade jag med bil-lackeraren och han var inte längre så stressad över att få min bil att göra iordning. Han hade lyckats åka av vägen en dag då vinterväglag rådde i vårt område, så han hade lite att göra med sin bil så den skulle bli hel igen. Tack för det televerket :-) !!!!




bild från sommarens cruising, efter Barkaby Wheels. Hela Stockholm var full med bilar och människor......vilken fantastisk stad vi har !!! :-)

Idag är det fredag och jag känner mig glad...........ska till gymmet snart, sen jobba och i helgen blir det garaget igen. Vore kul med lite utgång........oxå ;-)


Reklam kan vara kul.....



Kul att få reklam som inte bara handlar om köttfärs för 49.90. Det livar alltid upp lite i vardagen med en bra tidning. Finns just nu mycket tid till att sätta sig ner och bara koppla av med ett bra reportage i någon tidning. Just nu kommer både Bilsport, Klassiker och Wheels i brevlådan. Måste säga att det är riktigt härligt med det :-) och om man dessutom eldar i öppna spisen är mysfaktorn ännu högre.

Igår efter träningen i gymmet blev det köp av en tidning inne på Statoil när jag tankat klart. Men det blev inte en biltidning denna gång. Köpte tidningen Fitness som jag tog med mig som kvällslektyr i sängen. Förra veckan läste jag om Petters magrutor och hur man tränade upp dem. Igårkväll handla det om rumpa och lår. Det är bara att köra på!!!

Härligt kompisar, pratade med tre klubbkamrater på telefon igår och man blir alltid lika glad. Någon räknade snabbt ut om sex månader ställer man på bilen igen. Känns lång tid tycker jag!!!!! Men om man tänker på allt som ska fixas med Svarten så är det riktigt skönt att man har ett halvår på sig. Har jag den klar till sommarmötet så ska jag vara riktigt lycklig :-)  :-)  :-)

I natt har jag inte haft ont i armen och sovit riktigt gott, det kanske vänder ändå????

Får inte glömma att ställa av den grå också på söndag.......vintervila.

handla färg....

Måste ta mig till butiken och köpa färg så jag kan måla stötfångaren. Rostskyddsfärg och mattsvart ska det bli. Nu har man ju pengar på kontot igen.

Barkaby....



I natt drömde jag om Barkaby, var nog bara för att jag satt och surfade runt på Wheels sidor på nätet. Vilken kanonträff med klubben det blev. En av de bättre dagarna under sommaren. Mycket bilar, bra uppslutning och frukosten i klubbtältet. Alla härliga klubbkamrater. Bilar i mängder, torg och marknad med anknytning till bilvärlden. Bilshow och prisutdelning. Lördagen avslutades med cruising inne i Stockholm, vi var några stycken som träffades på Barkaby Classic car på söndagen. Hjäääääälp vad jag längtra tillbaka........vilka minnen man har. Det är väl de som får en att överleva de sämre dagarna i sitt liv.

Skrattet har dött ut......:-(

Är så totalt död !!!!!!! Jag fattar inte att man kan djupdyka så fort pga. smärta, sömnbrist och ingen träning. Jag skulle kunna sjukskriva mig i morgon.....är så trött så när en kollega på jobbet frågade hur det var med mig så klarade jag inte av det utan brast i gråt. Måste bara hitta på något kul snart, annars dör jag......

För ett par veckor sedan festade jag gärnet och tränade fyra dagar i veckan, jag levde som en prinsessa. Inget ont någon stans och sov som en stock när jag la mig i sängen. Måste bara hitta tillbaka dit......smärtan efter krocken i bröst och rygg samt ena armen är inte rolig just nu. Var hos sjukgymnasten och tränade i gymmet måndags. Ska träna idag onsdag  och fredag denna vecka. Måste bara göra det för att hitta tillbaka till glädjen.

Jobbigt att man inte kan ta sig en starkande Corvetterunda. Det skulle vara livet på en pinne just nu. Den grå kan man ju köra men vädret tillåter inte det, frost och kyla har tagit över vägbanorna. Det är dubbdäck som gäller......



Jag måste rycka upp mig !!!!!!!  Det finns de som har det värre !!!!!!

ett år sedan.....

I dag är det ett år sedan jag fotade min grå Corvette för tidningen Klassiker. Det var en rolig och spännande dag som är mycket trevligt att ha varit med om. Jag brukar inte till vanligheten höra att......-det är bara att köra in i fotoateljen! Så in med bilen i fotoateljen och sen blev det fotografering med olika ljus och blixtrar för att få så fina bilder som möjligt. Fina blev de också....detta är en dag jag kommer att minnas i evighet tror jag.





Min lilla grå..... ;-)

Tur att du finns pappa ;-)

Pratat med pappa precis och han är guld värd som vanligt, han har beställt en ny kylarrambalk i dag. Nu är den också ok.....ett par år framöver. Ett vanligt fel tydligen på bilar med aircondition där kondensvatten har en förmåga att ligga och skapa rost på balken. 

Igår skrev vi papper på min trafikolycka, har varit svårt att få till tiden att träffas. Nu är det på G. Fick även papper från Karolinska där de har mig under någon statestik hur olyckor påverkar kroppen.

Igår ringde de från båtklubben då hade en båt krockat med vår båt på land, hur konstigt och knäppt låter inte det. De var en kille som hade tappat släpet med båten nerför backen i klubben, så nu ligger hans båt under vår båt och grannens. Bärgaren ska plocka upp den under veckan, så får man se om det blev några skador.

Söndag 24 oktober....FN-dagen

Idag var det fred(FN-dagen till all ära) i garaget. Inget som skulle göras som skulle ta på nerverna. Var bara där ute i fem timmar, helt ensam med bilen och radion och småfixade lite. Mår så bra i själen av att vara där, det är som ett bättre spa-rum. Jag gjorde klart balken som jag påbörjade med igår och nu är jag riktigt nöjd med det slutförda arbetet. Lyckades även få Chinsbitarna som nya :-)

Nu ska den bara rostskyddsmålas och sen lackas svart......



Lyckades även få motorrummet något sådär fint. Glykolvatten har en förmåga att göra vit spår efter sig. Torkade bort olja och sand och hittade även vissa bitar i krom som man inte hade en aning om att de fanns. De fanns där bakom olja och sand, samt lite stänk från tidigare målning. Men nu  är det borta och det blänker så fint.

 Blinka lilla stjärna där hur jag undrar var du ÄR??????




Rost i kylarbalken



Igår morse började jag att slipa bort rost från stötfångaren, kom inte så jättelångt men en liten bit på vägen. Ut kom pappa och mamma för att tillbringa en dag på landet. Pappa hade med sig mina tröskel-ilägg, lite mera bling-bling till bilen. Tycker nog de passar riktigt bra så de kommer jag montera dit när det börjar nalkas småmecking, när projektet lider mot sitt slut.

Så här ser det ut innan......


och så här efter.......


Man ser inte att det står Corvette därför blixten har slagit sönder bilden helt :-(

Det är iaf samma typsnitt som den kromade listen till fläktkåpan i motorrummet.......



Sen började helvetet denna lördag. Pappa och jag skulle ta bort kylaraggregatet för aircondition och vad upptäckte vi DÅ????? Jo, totalrostig kylarbalk. Det blev att tappa ut kylarvatten och montera bort kylare och hela kylarbalken. Vi håll på till tre då vi tog en fikarast för att vila våra ryggar.







Sen skulle vi gå på det helt otroliga jobbet att montera tillbaka strålkastar-lycktorna. Det är då verkligen inte det lättaste att göra. Tror till och med att pappa och jag skällde på varandra för första gången under den här tiden. Förlåt pappa ;-) Det är verkligen ett jävla pillerjobb att få dit dem, trångt och eländigt.







Sen var det lite finjustering så att de skulle sitta i mittposition.







Vi avslutade dagens arbete med att torka och skura golvet som var fullt med glukolvatten.



Torka, torka, torka.......



Sen skura, skura .......fint ska det vara :-)





Fick telefonsamtal medan jag läste verkstadhandboken i baren....dock ingen dricka idag ;-)



Sanerade händerna på kvällen, men orkade inte tvätta håret. Kan säga att håret luktade gott av glukolvatten och olja. Sov som en prinsessa i min säng och var helt slut efter dagens arbetspass på nio timmar. När vi kom in hade mamma och Tobbe lagat middag och den var jättegod !!!! Att pappa orkade vara så länge i garaget är ju ändå mer otroligt, han är helt otrolig min pappa.

Garageråtta...jag ????

Har inte tid att sitta här och skriva, sorry :-(
Jag kommer skriva i kväll och ladda upp foton så får du se varför! Igår lyckades det bli nio timmar i garaget med pappa och bilprojektet , måste ut NU igen. Har så mycket att göra där......

Kram på er och ha en trevlig Söndag, titta in i kväll på bloggen eller i morgon......




Jobbar i garaget trots att min högerarm och hand inte fungerar helt ok efter olyckan förra fredagen. Den domnar och jag tappar känseln.


Just nu .....

I går kom vintern till Svedala. Skulle tränat på morgonen enligt mitt gamla schema då jag mådde bra som en prinsessa. Nu mår jag som en utekatt, tilltuffsad och eländigt. Har så ont över allt. Var hos jukgymnasten igår så han fixade till armen. Hittade massa spänningar i nacke och bröstmuskler. Helt öm när jag kom dårifrån. Nu på morgonen har jag gråtit en skvätt, konstigt att det kan kännas bättre efteråt....elller så är det kaffet och Ipren taletten som gör nytta :-)

Det är i skit........... men ute är det fint :-)
Igår när jag kom till jobbet ville jag inte gå in...........



På fotbollsplan lirade vi inte fotboll igår, utan byggde snöfästningar......



......och solen sken på skolgåden och skolhuset.



Pärlan har fått på sig vintersulorna så nu är det bara ta det lugnt och åka dit jag vill......inte något dike och ingen mera krock för min del på ett tag.Nu måste jag ändå fyllt upp den kvoten för ett par år framöver för min del. Ska ta mig ut i garaget och vara där i dag........längtar till Svarten och garaget sköna vrå.

Idag vinter



Idag när jag vaknade klockan fem var det vinter ute. Hela landskapet ligger inbäddat i ett vitt lager av snö. Nu är snart klockan nio och det fortfarande snöar. I morse var vi ute och la om till vinterdäck på transporten, nu ska det inte hända mer med mig. Har så fruktansvärt ont i hela kroppen. Det bara värker och värker. Lyssnar på radion där det händer olyckor hela tiden.....stackars människor om det är någon somblir skadad. Jag vet hur ont det kan göra.

Hoppas på en lugn helg i garaget med lite småfix på Corvetten. Svetsaren är tydligen sjuk så nu får jag väl vänta ännu längre på allt......

Tisdagen och onsdagen

I tisdags och onsdags var det kurs i stan. Efter kursen i stan så stannade jag kvar där och träffade en klubbkamrat. Vi satt och pratade och drack ett glas vin som fler andra gör efter jobbet, om man nu bor i stan . Jag tror det är avkoppling på hög nivå, när man inte kan ta Corvetten på en runda. Det visade sig att jag hade rätt om det när jag på onsdagen fick en livscoach på föreläsningen som pratade om små tillfällen och stunder i livet som gör att man kan ladda batterierna och bli den glada och positiva människa i samhället. På tisdagskvällen sov jag i Bromma hos mamma och pappa. När jag kom dit hade de goda vänner där, så det blev ett glas ihop med dem också. Sov sen som en prinsessa i deras gästrum i Hästensängen.

Tunnelbanan in till Stockholm onsdag morgon och sen föreläsning hela dagen. Tog pendeln till Sundbyberg och träffade klubbkamraterna i lokalen. Har så fruktansvärt ont i kroppen efter olyckan så jag åkte hem lite tidigare. Fick dessutom skjuts till Västerhaninge och kom hem en timme tidigare än vad jag hade tänkt mig.

Nu ska jag åka till jobbet snart och kaffet är slut i muggen.

kurs tisdag och onsdag

Nu ska jag på kurs snart,tisdag och onsdag i Stockholm. Vet inte om jag sover i Bromma i natt eller åker hem. Kanske klubblokalen på onsdag????? Pendeln går ju från Sundbyberg till Västerhaninge el. Hemfosa på kvällen. Bilen får nämligen stå hemma, svårt med parkering i stan.......

mamma fotograf.....

Hittade lite bilder som mamma tagit för ett par helger sedan då vi plockade bort stötfångare och lyktor på bilen. Att ta den lyktorna var ingen lek, och så ska de dit igen.





















Tem Elisabeth/Hilding

Vad vi jobba och slet

Idag har det inte varit någon lätt match i garaget. Vi har svurit, tappat tålamodet......ja, inte pappa denna gång i lika stor utsträckning som jag. Det kändes helt hopplöst ett tag. Det nya frampartiet ( plastbumpern ) passade inte precis som det skulle. Vi har karvat, filat slipat och borrat. Fick nog plocka bort den nio/tio gånger från bilen under dagen. Var i garaget vid tio och sen gick jag inte in förrän vid sex på kvällen. En arbetsdag på åtta timmar är väl rätt okey en söndag. Är bara så imponerad att min pappa orkar vara där så länge. Hans rygg och knän är ju inte purunga precis.Han är som sgat var helt otrolig. Jag hade ont i min kropp efter olyckan så ibland kom det illamående känsla så jag fick pausa en stund. Sträcka lite på ryggen och bröstkorgen, så gick det att jobba vidare ett par timmar till. Man har ju inte världens bästa arbetsställning när man meckar, men det är lätt att glömma bort att man har ont också, det är inte förran man blir illamående som man backar och pausar. Är nog lika bra att vara i gång ändå. Vila kan man göra i graven.


Nya framdelen, i hårdare plast. Den förra är i gummi och blir vågig vid skruvarna. Den här ska bli snyggare och se bättre ut på bilen när den blir lackad.


Håller fast bumpern i karossen, höger och vänster sida.


Håller fast bumpern i karossen höger och vänster ovan sida.


Håller fast bumpern i mitten av nospartiet vid karossen.


Muttrar att skruva fast bumpern med i karossen.


Nya bultar till gångjärnen i dörrarna.


Nya kopplingar till varnare för att lysen är på!


Nya gummipackningar till dörrhandtagen.


Nya dörrhandtag, det är ingen askkopp ;-)


Lite blingbling till fläktkåpan.


Nya fönster-rambalken, den efterlängtade från Amerika. Nu har den kommit :-) Nu är det bara tiden hos svetsaren som ska till!!!!


Pappa kämpar att få fast nospartiet snyggt. Lite Amerikanskt så passbitarna ser inte riktigt lika ut





Pappa gav sig inte, så nu sitter den dä den ska sitta. Tack och lov!!



Nu får den forma till sig lite och sitta i spänn. Vi kommer nog ta den den fler gånger och rätta till det allra sista. Det ska se snyggt ut när det gäller Svarten.


Besök

Igår när pappa och jag meckade Svarten fick vi besök av Mats och Anette. Mats körde inte Corvette idag fast det var fint väder !!! Det blev ett jätte trevligt avbrott med lite kaffe/kaka och Corvettesnack. Så otroligt trevliga människor. Ibland kan man ju ställa sig frågan om nästan alla med Corvette är trevliga eller om det är för att man har samma intresse som gör att allt bara stämmer. Lånade en bild från hans blogg när pappa och jag monterar dit nya framdelen på Corvetten


hör inget :-(

Vad händer med mig??????? Jag hör inget, det är jätteläskigt. Igår kväll började hörseln försvinna och nu på morgonen är det lika dant. Det slår som lock för öronen hela tiden. Jäkligt jobbigt. Den här olyckan kanske var större än vad jag trodde. Antagligen är det muskler som ligger på hörselnerven så att jag får de här symtomen. Får lyssna med läkare på måndag. Ska kontakta min sjukgymnast också, litar mer på honom än på läkare i dagsläget. Ska bara ta hand om mig själv idag. Ska jobba i garaget med Svarten.....pappa kommer ut under dagen också. Hoppas på att någon kompis kommer förbi och tar en fika, eller bara tittar in. Mats hade iaf. lite funderingar på det.




Nu är det -5.3 grader och jag ska ta på mig och gå ut i garaget. Längtar så efter lite skön  avkoppling. Garaget är nog ett ställe som man också bara mår bra att vara i. Bara vara.........på musiken och fixa lite med bilen, det blir dagens lilla projekt.

Lördag

Sov hur länge som helst kändes det, vaknade till full sol -1,5 grader och klockan visade halv elva. Ont i kroppen och huvudet.......Ipren och Kaffe börjades dagen med, sen åkte jag till pappa och hjälpte honom att bygga båtställning.

Syrran och jag fixade allt som vanligt, så nu är pappa nöjd och gubbarna i båtklubben där är alltid lika imponerade över oss tjejer som bygger upp hans båtställning på ett par timmar. en del springer där i flera dagar för att bli klara. Vi är dett team syrran och jag, kan varje ställningsbit, bräda, mutter och passbit. Kan väl säga att det var ingen hit med min onda rygg men nu känns det bättre och i morgon ska jag jobba bil i garaget hela dagen. Hämtade massa nya bildelar hemma hos pappa i hans garage.

Fredag den 13:e ????


Fredag morgon var jag på väg till gymmet för att träna och vad händer då???? Jo, jag har min otroliga tur med mig :-).......en kille kommer köramdes i motsatt fil och måste väja för att det blir stopp i hans fil så han slänger/ girar ut sin bil i min körbana för att han inte köra in i rumpan på bilen framför sig. Men, men,men rakt ut i min körbana i 190 och jag har inte någon chans att vara sig väja eller bromsa så vi krockar ju så klart!!!!

Tobbe var snäll och hämta mig och körde mig hem, och jag missade min träning.....arg över det! Väl hemma kom ilskan över det som hänt och chocken. Tog en lång härlig dusch, pratade sen med Roffe som jag fick avboka vår transport av Svarten till svetsaren. Han har inte tid nästa vecka....jobbigt, jobbigt att bara vänta. Sen åkte jag och jobbade....men då kom smärtan i rygg och bröstkorg så när jag hade stängt jobbet åkte jag till akuten. Först i Haninge men där skickade de mig vidare till Huddinge Sjukhus akutmottagning. Fick sitta där en fredagkväll och ha kul för mig själv. Tur att Helene ringde och pratade bort lite vänttid. Kom in till läkaren och fick berätta och han kände och dokumenterade mina onda muskler.

Sen hem och bytte kläder och drog vidare till en pubkväll i Bygdegården som slutade mer än trevligt. Hade så otroligt trevligt ihop med alla vänner på byn. Bjuden på en helkväll med allt som tänkas kan.......jag är nog född under en lycklig stjärna ändå :-)









Tråkigt......



Jag som hade planerat allt så otroligt bra och så sket det sig. Killen som skulle svetsa min rutram hade räknat fel på tiden. Han hinner inte med min bil nästa vecka som planerat, nu blir det veckan där på. Pratade med pappa igår kväll, han skulle kolla upp en kille på södra sidan under dagen, idag fredag och se hur han hade det på arbetsfronten. Måste ringa Roffe under dagen och berätta läget. Det får bli efter träningspasset. Hoppas att han kan veckan därpå !!!! Känns tungt ibland, men man blir stark och hinner tänka igenom mycket när allt inte lirar.

Nu blir det jobba bil hela söndagen i garaget. Jag ska kolla hur dörrar och de nya stötfångarna kommer passa in på mitt lilla söta vrak till bil. Ska bara njuta och ha en riktigt fin söndag i garaget. Musiken ska flöda och jag ska tänka framåt, det är långt till sommaren. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Vid fem ska jag sminkas åt något modelljobb på söndag eftermiddag. Sen är det måndag igen........

Hoppas på roligt

Roligt hoppas jag på till kvällen då vi ska träffas ett gäng och ha lite trevligt ihop. Ska snart iväg till gymmet och träna, sen är det jobbet, stängning idag för min del. Hem och rodda om lite med nya kläder och sen dra iväg igen.

I morgon ska jag bygga båtställning åt pappa. Han får inte springa omkring på båten flera meter upp för mig. Det är nu ett par år sen han gjorde sig riktigt illa när han ramlade baklänges ner från en bock vid båten, då han stog och polerade. Det får aldrig mer hända. Sen dess har han haft problem med sin rygg. Min pappa betyder ALLT!



Sprattelhönan Elisabeth.........

klubblokalen

Vilken onsdag det blev :-) Ibland hinner man med så mycket och det känns så stimulerande. Hade en toppenmorgon hemma i lugn och ro, hann maila allt som skulle göras. Sen till jobbet och hade en toppendag där oxå, Måste säga att hösten kan vara riktigt fin, nu är den det. Sol och full av frisk luft.

Efter jobbet ( slutade fyra ) drog jag iväg till gymmet. Tränade stenhårt och fick ihop ett bra styrketräningspass där oxå.

Sen tog jag min favorit bil och cruisade till Sundbyberg, åkte från Jordbro tjugo i sex och var i Sundbyberg tio över sex, måste säga att det går faktiskt att ta sig från södra sidan till norra sidan riktigt snabbt och enkelt. Träffade massa underbara klubbkamrater i lokalen, fikade och pratade bort lite tid. Alltid kul när de undrar hur det går för mitt lilla projekt. Kul att jag mötte Roffe så att vi kunde planera lite mera, han är ju för SNÄLL :-) Tack vare honom kommer Svarten att kunna flyttas från garaget till svetsaren och lack. Måste bara få till en tid som passar honom när han ändå ska ut på jobb.....

Satt sen hem i bilen vid halv nio och bara åkte, körde i natten....mörkt som bara den och det gav styrka i själen. Musiken på i högsta läget och det känns som man äger allt. Oj, vad det kan få en att må bra. Tror att bilkörningen gör mig starkare och starkare, lika så all träning. Jag tror att jag skulle vara ett nerv-vrak om jag inte fick köra bil. Egentligen har man det ju för bra, att ha en så fin vardagsbil. På jobbet kallar de den för tre rum och kök. Kan väl hålla med om att det är lite lyxigt att sitta och åka omkring ensam i en bil för sju personer......men jag gillar den så mycket. Nästa vinterbil ska bli mindre......en crossfire eller Mustang.





Till sommaren ska pärlan vara i topp hoppas jag, då har jag världens finaste sommarbil i mina ögon mätt!!!!

klubblokalen

Ikväll är det start i klubblokalen i Sundbyberg, åka dit och ta en fika ihop med klubbkamraterna. Jag hoppas att jag hinner och orkar åka dit, skulle kännas bra!! Det är en känsla av vintertid som råder när lokalen öppnas för det blir som en ny träffpunkt som man vill hinna med. Sommartid är det Lissma på tisdagar och Skanssundet på onsdagar.

Måste bara hinna träna innan jag åker till lokalen. Sen får köerna utvisa om jag kommer fram eller inte.

  Min PT har koll på mig!!!!!!

inte garaget



Skulle egentligen tillbringat lite tid i garaget igår men så blev det inte. Det som skulle göras där får vänta, ibland blir det inte som man tänkt sig. När jag kom hem igår efter jobbet frös jag som en hund och det slutade med att jag kröp ner under duntäcket med filt ovanpå redan klockan kvart över fem. Började på en bok, Ego Woman av Carolina Gynning. Kvart över tio var boken slutläst och då hade jag endast gått ur sängen för lite middag och sen brygga en kopp kaffe som jag sen drack i sängen. En hel tisdagseftermiddag/kväll i sängen med en bok det stämmer inte in på fröken Elisabeth, men det var såååååå skönt. Pratade med Jerka en stund om Corvetter, det är alltid kul. Mår som en prinsessa idag, utvilad och pigg. Vaknade av mig själv igen klockan fem, rutiner tillbaka efter allt festande. Det tar kål på en gammal brud. Ego Woman kan jag känna mig ibland när jag vill ut och åka, trivs allra bäst själv i bilen. Åker gärna och helst med flera men att just vara själv i bilen är en fin känsla. Låt mig vara, jag laddar batteriet känsla. Duracell-kaniner som jag har vissa ställen som man laddar batterierna väldigt bra på. Ett är på vägarna med Corvetten, och då ensam i bilen men gärna i karavankörning ihop med kompisarna som sagt var.

kul med MMS

Fick kul MMS av en kompis igår som fotade sin bil bredvid en snygg Corvette, och som såklart skickade över bilden och spred lite glädje åt mig med. Alla kan förgylla tillvaron.....tack

längtar tillbaka

Igår kom Corvettemagasinet och man hinner inte mer än fixa middagen, sen vill man öppna och bläddra runt lite i tidningen. Fick en otrolig längtan tillbaka till början av sommaren då det var fotat i tidningen om Nationaldagsfirandet. På tidningens framsida springer mamma omkring och glassar sig. Det var en fantastisk dag som Jenneth och jag fixade, vi hade planerat för trettiofem bilar och så blev vi sextio bilar. Hur kul och spännande som helst....tur att jag hade Kenneth som stöd den dagen. Jag hade stängt av parkering åt oss i Lövhagen på morgonen och Kenneth samlade ihop alla bilar vid Årsta. När jag kom till Årsta så fick alla en vägbeskrivning och sen skulle jag leda hela karavanen ut på Nynäsvägen. Jag först och sen sextio bilar efter mig.......POWER!!!!!



Nynäsvägen ut, här vid Farsta - Trångsund



Strandvägen, vid havet :-)



Lånad bild......



Färjan till Skanssundet för att äta en hamburgare......



Pratade med Ann och Peter igår kväll, längtar så mycket efter att träffa dem. Sommaren har man mer tid och bättre tid att umgås med alla sina vänner. Men en liten fika måste det snart bli, skulle kunna tänka mig det i helgen men då är det bygga båtställning åt pappa och fixa lite med Corvetten.

Ha det bra alla mina vänner..........


Höst

Vilken söndag....vaknade halv tio och jag som brukar vara uppe klockan fem. Seg som en gummisnoddd i hela kroppen. Tuff lördagkväll och hemma sent. Vankade omkring hemma och orkade inte göra något. Vid två fick jag för mig att kolla ett par stövlar som jag är sugen på men som det visade sig att de inte fanns i min storlek i hela stan. Det blev ingen Corvetterunda utan vardgasbilen så  jag kunde parkera på flera ställen. Åkte runt och bara va.......trivs så himla bra i min vardagsbil oxå. Den är riktigt mysig att bara cruisa omkring i. Prata med Helene ett och kollade in vår vackra huvudstad. Stockholm i höstens färger är lika vackert som landet.

Den här veckan ska vintern börja göra sig påmind i vårt avlånga land. Agendan är fulltecknad.

Måndag: Träna på morgonen - jobba, stänger
Tisdag: Jobba - ledig på kvällen ev. baka
Onsdag: Jabba - träna - till klubblokalen
Torsdag: Jobba - kvällsmöte
Fredag: Träna på morgonen - jobba, stänger - pubkväll
Lördag: Jobba bil
Söndag: Jobba bil



Snart vinterväglag......och på med dubbdäck.

Spa-dag

Sitter nu framför datorn och samlar mina tankar ocj lyssnar på Elvis, Suspecious mind....hans musik ger en inre kraft. Varför blir man så djup ibland......skulle vilja ligga i en stor soffa och dricka en stor whiskey idag. Känns som om kroppen skulle behöva alla avkoppling som tänkas kan ...... bara få vara. Inga krav inga plikter på agendan....men, men , men.....det alkoholfria alternativet låter mer lockande och det skulle kunna gå att genomföra. Klart bättre än soffan och något gott att dricka.

Ska nog ta ut Hajen :-)  Min grå lilla pärla och åka en sväng, behöver avkoppling i massor just idag känner jag. Kraft och styrka skulle också kunna bli bra ingredienser till min spa-dag.


Jipiiiiiii

Pratat med pappa och alla delar har äntligen kommit nu. Hur bra känns inte det på en skala från ett till tio. Kalas, tio så klart!!!!.Nu är det på GGGGGGG.

På måndag v.42 kanske bilen går på svetsning, det skulle ta ett par dagar sedan ska det bli vidare resa till lack. Fy farao , som Pippi säger VAD jag är LYCKLIG!!!!!!!

Alla underbara människor som hjälper mig att få ihop att rodda hem detta lilla eller ja rent av stora projekt. Allt från pappa, Håkan, Roffe och heja på stöd från mamma,Mats och Pär ja sen finns det ju ett helt gäng till. Det skulle kunna bli en lång lista. ALla vet ju inte om det heller, men nu vet desto mera efter gårdagens årsmöte på Hilton vid Slussen, då jag självklart berättade om mitt projekt när alla klubbkamrater frågade.

Efter årsmötet var det Goldenhits som gällde, var på deras 70-tals show, helt super. Kunde bara inte sitta still under tiden de spelade. Blev någon sorts soffdans. Hade mycket trevliga kamrater runt mig vid bordet och stt väldigt bra och såg showen perfekt. Sen blev det dans på discogolvet, svettades som i en finsk sauna....så mycket dans och så mycket folk. Hade Nissepisse med mig in till stan, hon stog parkerad vid T-centralen och jag hade en nykter kväll på krogen med bara vatten inte ens alkoholfri drink. Hade ändå så kul.......

BILSEXUELL



Ja, så är det nog :-)

Jag är helt klart bilsexuell.......drömmer bara om den kommande sommaren hur fantastisk den skulle kunna bli om Svarten blir klar till dess. Oj, vad jag ska köra bil. Ska bara MÅ BRA....åka omkring i min skönhet och få njuta av livet.  Jag saknar det så otroligt mycket......och hoppas på en tur i morgon med den grå........än går det att köra Corvette.

Idag är det årsmöte klockan två med klubben......ska kanske bli som en nytändning till nästa sommar. Känns som jag har engagerat mig lite för mycket i allt just nu. Det är träningspass inbikade fyra dagar i veckan, bilen som ska renoveras, klubben, barnen, huset, båten......ja, man sitter ju sällan still.

Sen ska man hinna med kompisar och dessutom kanske festa också som pricken över i:et. I kväll blir det lagom med festandet då vi ska på Golden. Ska bli kul att få se deras show.

Allt detta ska man hinna med över sin arbetsvecka på fyrtio timmar +

Ja , att man dör att tristress är nog inte problemet.......nu ska jag hoppa in i duschen för att sen röra mig in mot Stockholm.

Fia fyllt 18 och...

Idag kom pappa och mamma ut för att gratta Sofia på hennes artonårsdag. Tänka sig att det är arton år sen man klämde ut henne. Sofia hade en av sina bättre dagar.
...... och hon sa
- Mamma, jag tror det inte är någonting jag saknar. Jag har fått alla presenter jag ville ha! Fullt med folk och god mat och tårta .

och.........sen hamnade pappa och jag i garaget såklart!!!Då spelar det ingen roll om det är födelsedag eller inte, när det gäller att kolla bildelar eller prata Corvette. Pappa hade med sig lite bildelar ut till det lilla projektet. Mycket var restat och på väg, men det var bra att vi kollade det vi fått. En av listerna var fel levererade, så den ska bytas. Passade helt enkelt inte alls, kallas typ till fel årsmodell ;-)

Två små hörnbitar till rutramen hade kommit samt ena bumper listen höger fram, samt klips till kromade listen vid vindrutan.


godkännt

Tror att gårdagen var en av de bättre dagarna.......en sten föll från mitt bröst.

Kaxigt.......det passar ju dig!!!!  Det var precis vad jag ville höra.......tack pappa :-)

Just nu

Skulle behöva pausa i mitt liv JUST NU!!!! Tänk om det var sommar och semester och man kunde ta Svarten ut på en tur. Nä så är inte läget......igår var det heldag på jobbet, en och en halv timmes träning i gymmet sen hem och baka två tårtor, städa hela huset, tvätta kläder och rodda hem allt till Sofias födelsedag idag.

Ett stort GRATTIS till min Sofia som blir arton år i dag, men som inte är lik sin mamma när det gäller lusten till att ta körkort och få kunna köra bil. Det hon är lik mig på är nog lusten till att handla kläder och ha många vänner runt sig hela tiden.



Jag och Sofia Sandhamn 2010

 


Firat

Nu är det firat.......... kommer alltid att firas och minnas.

fått en Corvette

Igår kom min kompis fram till mig och sa att hon hade fått en Corvette av sin man. Hon såg helt överlycklig ut. Jag började genast att skrika av glädje och såg mig sommaren framför mig ihop med henne på små cruisingtåg. Hon har nämligen varit med mig ute och åkt ett par gånger i mina Corvetter och hon har en otrolig kärlek till årsmodellen C3. Jag frågar om färg, årsmodell och vill bara att hon ska berätta.....berätta.....berätta. Då ler hon åter mot mig och säger .... Elisabeth.......samtidigt som hon stoppar ner handen i jackfickan och plockar fram bilen.


jag är inte arton längre

Jag är inte arton längre......jag känner det i kroppen när det gäller att festa. Man är ju seg flera dagar efteråt. Söndagen var rätt okey, men sen att komma igång och jobba. Ja, ja rätt duktig var jag i måndagsmorse då jag var ute och löptränade en mil. Men idag onsdag känner jag mig som en åttioåring. Det är sviterna efter........GrandGarbo......champagne......dans....m.m.






Mycket gott att dricka, ska köpa fler gånger...



En ros som jag släpade omkring på efter tolv på Garbo och hade med mig ända hem. Hur klarade jag det ;-)
Jag som dessutom dansade mest hela tiden och stackars Helene som ville hem och upp och jobba. Jag hade rätt kul på dansgolvet/podiumet.

Mitt bilprojekt står stilla

Känns jobbigt att mitt stora projekt med bilen står stilla. Missade dessutom Roffe i söndags när han kom förbi och kollade hur bilen såg ut i dagens läge. Som tur finns det ju andra hemma medan jag väntade in att kunna köra bil hem från Spånga. Dessa delar .......var är ni.......hoppas de dyker upp i slutet av veckan. Transporter hit och dit....

festa igen

Tänk att det känns som om livet ibland är en fest :-) Det är tur det nu när vi går mot hösten.

Klart att vi ska festa i helgen du och jag Helene nr.2.  I lördags var det Garbo i Sundbyberg, men dit tror jag inte jag kommer gå någon mer gång. Väldigt roligt på många sätt och riktigt bra live band som spelade. Men riktig köttmarknad på alla sätt, nu gäller det ju inte alla men det var lite för mycket av det. Ska bli kul och kolla Golden , sist jag var där var det riktgt kul.

Du och jag Helene :-) Saknar dig som bara den, det var ett tag sen vi hade kul ihop.

Idag ska jag festa på stort utan sprit, bara ta vara på tillfället........

Lev livet som fan, innan fan lever livet med dig!!!!!!!!!

Mår bra just nu, livet är rätt okey och på torsdag är det arton år sedan jag klämde ut min älskade dotter Sofia. Det ska vi fira med tårta och paket. Se till att fira när du kan.

Om jag orkar är jag bjuden till kalas på onsdag kväll, men det får nog åldern avgöra i morgon.


festat i helgen



Nu fick jag min dos av festande, var med Helene till Sundbyberg. Vi var på Grand Garbo och hade riktigt kul. Orkar nog inte med mera snart.......ingen alkohol nu på lördag. Söndagen var jag bakis, någon jävel som satt och banka innanför pannan.


utgång....

Om en stund ska jag ut och löpträna, sedan ska jag och Sofia gå på stan hela dagen. Till kvällen ska jag träffa en gammal polare och vi ska ut på stan och slå klackarna i taket. Hoppas på en rolig kväll.....behöver det. Saknar att man inte kan åka runt på samma sätt som på sommaren och få alla kickar som man mår bra av. Nu får man hämta kickar på annat håll......idag var det is i fågelbadet......så kallt i natt :-)


haft kontakt...

Har haft kontakt med bil-lackeraren......allt är lugnt. Han vill dock börja med bilen så fort som möjligt. Åhhhhvad jag väntar på att det ska börja hända något.......

Min Pappa

Hilding e så cool hoppas jag åtminstone har hälften så mycket gnista som han i hans ålder
Med Hilding som Crew leader kommer det att gå kanon



Fina ord från en av min vänner om min pappa. Tycker själv att han är helt fantastisk......när han jobbar bil så ligger många i lä.

Min kärlek har rostat



Gammal kärlek rostar aldrig.........det stämmer inte :-(  SORRY!!!!! Min stora kärlek har rostat och nu går jag bara och väntar på att delar från Amerika ska komma hit till lilla Svedala, så jag kan ta henne till farbror svetsare. Måste medge att det kändes som tur att jag började med det lilla projektet så jag kan gå vidare med lack.

Använd aldrig silikon för att täta en bil, när det hamnar nära plåt så händer något kemiskt och du startar rostproduseringen, något med ättikssyra i silikonet.

Man lär sig så länge man lever........

RSS 2.0