inblåst.....

hade satt klockan på fem i morse för att styran båten hemåt efter gårdagens oväder. Tyvärr så är vi inblåsta nu. Här utanför blåser der 18 sekundmeter i byarna annars 12. Klart inget motorbåtsväder. Ett par tuffa eller galna finländare styrde kosan rakt ut i skummande, hoppande  vatten. Det blåste enormt och vågorna sköljde över båten hela tiden. Det var dock ingen liten båt säker mellan 35 och 40 fot. En bred Sea Ray.

Tog ett morgonbad vid sju, badade naken och tvättade mig och hela havet sköljde över mig när jag stog på botten.

Igår var det regn och blåst hela dagen, var inne och handlade lite kläder i Sandhamn. Något kul ska man ju göra. Idag blir det en bok i solen och vänta tills ovädret eller blåsten ska ändra sig. Vi vill ha det lite lugnare vatten när vi åker hem. Här finns både rosé och sill med nubbe på bryggan idag.







regn i Sandhamn igår......vilket gav mig en shoppingrunda och inte bara solande och badandet.

brädad av en stock.....



Vilken fin gammal stock, tänk om den ändå kunde prata.....




.......vad var det den sa?????





Hur gammal du eller jag är.....äldst menar du ??????







.......kommer aldrig,aldrig,aldrig bli lika gammal som en stock och bara ligga ner på marken. Här ska minsann barnmöblerna få bli mina favoriter. Tjilivippen...eller vad var det Nils Karlsson Pyssling SA! Eller som Pippi sa: Lilla fina krumelur jag ska aldrig bliva stur. Jag ska aldrig bliva stor, eller nu me´na jag fel. Stor men med barnasinnet kvar :-)

blixt och dunder

Inatt var det blixt och dunder, ja inte i huvudet pga. för mycket vin utan över hela Sandhamn. Det var nog ett av de värre jag upplevt under mina +40 år, eller var det +20???

Igår var det annars en helt fantastisk dag på bryggan med sol, bok, bad, kaffe, middag för tolv personer. Fest på vårt rufftak, vin och rosé och båten stog på nosen. Maria hämtade ut mer vin som var beställt till livsmedelsbutiken inne i Sandhamn. En gammal kompis från 70-talet kom och hälsade på med sin familj,kul Rolle.

Hörde att en del skulle till Skanssundet och träffas med klubben, någon kom inte pga. risk för regn. Så kan det vara och så kan det bli. Helene MMS.a klart suveräna bilder.......skulle kanske varit där.........missade något.

Att vara ombord på en båt när vädret inte är på topp kräver planering. Kläder och saker efter fem vuxna över allt, ser ut som f..

Idag när jag vaknade var det som i tropikerna kan jag tänka mig, fuktigt....dimmigt....regndroppar.....VARMT.



Börjar längta till Rättvik.......så är det!!!!

morgonregn

idag blev det sovmorgon, regnet smattrade mot rufftaket och man sov klart gott vidare. Nu har hela båten ätiti frukost, ja inte båten men alla ombord på båten. Regnet har upphört och idag blir det Sandhamns brygor. Ska träffa ett par kompisar inne i Sandhamn. Sofias kille Linus föräldrar kom hit ut igår kväll med deras båt och det blev bryggfest igen. Grillade och åt gott. Nu ligger de brevid oss i hamn och ska nog stanna en stund. Vi öppnade dagen med att spela yatzy,jag och barnen. Jobbigt!, jag förlorade :-(



morgonfrukost i ölglas :-)

Igår meckade Tobbe och pappa Hilding med snurran till gummibåten.De hittade ett jordfel så nu startar  den och går som bara den. Åker man ensam kommer man upp i planing och sjutton knop. = KUL!!! Nu kan Sofia och Linus ut och kolla solnedgången igen hi hi hi.


Morgonstund har guld i mun.....

Har varit uppe ett tag, hela viken ligger tyst och stilla. Alla ombord sover,jag har precis bryggt kaffe och satt mig vid datorn. Nu finns det två datorer ombord, båda tjejerna är med .MEN bara ett bredband som fungerar här ute och det är det som jag har fått lånat......TUSEN tack, jag har inte glömt bort hamburgare i Lissma :-) men inte i ikväll. Kommer att ligga kvar här ett par dag. Blir alltså ingen Skanssundet på onsdag heller......ha det så bra all ni som åker dit.

Solen skiner från en klarblå himmel, lite moln in över Stavsnäshållet,men inte här på ön.Igår kväll blev det tacos för nio personer i vår klan samt en mindre fest på bryggan tillsammans med båtgrannarna, det var öl, vin, whiskey,gammeldansk och framför allt levande musik. En kille hämta dragspel,en gitarr och en tjej en ukalele. Några tog till och med en dans på bryggan:-)

Jag ska hälsa mamma och pappa ni som har hört av er, de mår bra. Pappa är sugen på Rättvik så de kanske också styr kosan hemåt efter att vi har varit här.Tycker de ser välmående ut. Pappa har ju klart ont, men biter ihop. Satt igår han och jag och pratade bilprojekt. Han vill bygga en Chevrolet coupé i ungerfär samma årsklass som den han har. Jag erbjöd honom direkt garageplats och sovplats inne i stugan. Tänk vad man skulle kunna lära sig mycket genom att vara med honom i garaget på helgerna......skulle vara KUL. Hoppas det går att genomföra och att han orkar genomföra det. Jag ska jobba för den saken......det är han värd......min pappa.

Roligt att höra Roffe, att Corvetten kommit in i garaget. Nu tycker jag den där gamla Celican får stå ute ett tag. Vore så kul om du och Margareta kunde komma med ut och åka med oss. Busbilen kanske blir en riktigt skönhet med de tankar du har kring den......lycka till.

Nä, nu är kaffet uppdrucket och jag ska gå och bada, ha en bra dag för det ska jag HA :-)



morgon i Sandhamns hamn.....inte dåligt va ?

mecka båt/bil

Ja, har man saker så är det alltid mecking med något. Är det inte bilen så är det båten.


GPS på väg över bord.....

På väg upp till Sandhamn idag så tänkte Tobbe kasta GPS:en över bord. Helt plötsligt slutar den att fungera :-( hi hi hi hi. Jag fick ta rodret och sjökortet, Tobbe börjar mecka och sen visar det sig att all el ombord är utslaget. Ja, kylen fungerar och ankarspelet, men resten då!?! Jo. Jag fick ta fram mina kunskaper i att navigera efter sjökortet och Tobbe mecka el. Vi gav senare upp då vi kom att tänka på att kanske båten stannar under gång. Framme i Sandhamn upptäckte vi att felet var att en elkabel hade vibreret av och Tobbe kund fixa felet. Nu har vi el ombord och jag sitter nu på bryggan i Sandhamn med nötter och whiskey med mamma och pappa.......

ingen vanlig söndag......

Igår var det som sagt ingen vanlig söndag, kändes som höst i hela kroppen och jag sov till tio. Men sen blev det fart! Inte framför bloggen men till centrum och kolla rean igen, man kan ju hitta något som man tidigare missat.

Klart jag hittade något...:-).....:-).....hittade en kjol, en klänning som jag ska ha till Rättvik ¨Classic car week¨, en Rocka-Billy klänning tll mina skor jag hittade på bakluckeloppisen ute på Siggesta, en ring, ett par solglasögon, ett par shorts till Sandhamns dagarna. Kände mig helt nöjd igårkväll efter den shoppingturen.



....skor och skärp från lördagens bakluckeloppis på Siggesta.


Veteran?!Klassiker?

Svarten var med på utställningen i Siggesta som veteran, nr: 82

Godnatt.....

nu har jag tömt vinflaskan och ska sova......i morgon är det en ny BRA dag... Fy fan vad jag har det BRA ! Ska kolla min favorit på Tv en stund.....de du :-)

....de hade träff i Filipstad oxå! för en vecka sedan

Medan vi hade vår träff i Filipstad hade de Blues Brother summer meet i Filipstad. Tyvärr var det som så att när vi kom fram till Filipstad och själva cruisingen skulle börja (17.30) så öppnade sig hela himlen och allt regn öste ner. Vi öppnade då en flaska Rosé och satt i sällskapsrummet och hade det bra!







Vad kan man skymta på trailern bakom bilen på bilden ????

Ett glatt gäng i sällskapsrummet.....Jerka tog sig en KLUNK!!! 


...fredag...lördag...söndag

fredag:
Vakna på båten och somnade om oväder.
Åkte hem till stugan
Tog Corvetten till Siggesta
Grillparty
Rosévin och Rockabillyband,samt dans

lördag.
Upp tidigt, snabb bloggning
In till Strandvägen 56
PokerRun starten
Corvetten till Siggesta
Bilutställning
Vetranbilsdagar
Hamburgare
Bakluckaloppis inklusive fynd!
Rocka-Billybandet
Shopping på Siggesta
KaffeLatte
Regn
Middag till tända ljus
Slapp städning, Tobbe hade fixat det :-)
Tvätta bilen i rengställ ute i regnet
Sämska bilen och dansa i garaget
Somnade gott i min säng

söndag:

sov till tio som inte har hänt på länge
Tobbe skällde på mig för melittafiltret var slut och att jag inte fixat kaffe.
Han trodde jag somnat om fast jag inte hade det.
Citronträdet hade bläst omkull i regnet och stormen under natten
Gräddade pannkakor till luncj åt Maria, Sofia, Linus och Tobbe
Shopping
Packa båten
Drack vin :-) igen ;-)

 

 


.....fredagkväll i Siggesta

Efter att varit hemma mellan båten och kvällens middag på Siggesta med femton härliga vänner, som blev grillbuffé. Han Helene och jag med ett, två och tre glas rosévin.....





.....sen kunde inte Gittan och jag sitta still längre utan måste BARA få dansa. Fick positiv respons av killarna i bandet att det ändå var två som tog golvet i besittning




...bandet som spelade under kvällen. Rocka fett vet ja!!!!!!!



.....jag hade iallifall kul tills chauffören sa att vi skulle åka hem :-(

Oj! vad har hänt!

Ja just det vad hände??? Jag glömde blogga i morse! Helt skumt. Jag tror hösten tog han om mig efter  en superBRA dag med Gittan ute i Siggesta. Vaknade i morse klockan tio, och jag som annars vaknar kvart över fem, senast! Har sovit som en stock i natt. Vakna inte av Maria som kom hem från sin Södra trip med bilen klockan kvart i tolv i natt ens en gång. La mig i sängen klockan elva efter att ha tvätta bilen mellan klockan nio och tio, sämskat och dansat i garaget samtidigt som jag svara på SMS från en som hade fest. Han hade trettio personer att dansa med, jag hade ingen. Dansade dock mycket bra med mig själv i garaget efter en toppendag.Tur att inga grannar ser mig ;-), och att vi bor på landet.





Jag tvättar bilen i ösregn, åska och blixtrar. Lika mycket vatten i bilen som utanför. Men ren och fin blev den. Tobbe fota mig när jag sprang runt i regnrock, Foppa-tofflor och klänning och tvätta bilen. Hösten är här +12 grader, regn och tända ljus till middagen. TV-tittande från Gröna Lund med Gry och .........korsord.



Tobbe hade städat hela huset medan jag var på Siggesta på Veterandagarna, så ja slapp städa och kunde tvätta min Corvette i ösregn och blixt och dunder.......helt suveränt :-) Hade dessutom hunnit med en fika hos Helene och Jerka på väg hem från Siggesta. Fick lite nya kort av Helen från fredag kvällen. Kommer senare på bloggen.



Vackra bilar från Siggesta.....



.......och ännu vackrare.



Cadillac



Rocka-Billy bandet Six Teen Flames




ny favorit-kompis Gittan. En riktigt Rockbrud!!!!! Vi ska till Sandhamn och festa i augusti......det ska bli kul :-) Längtar redan...



ånnu flera Cadillac.






en vacker Impala.....



.....lackad motorhuv!!!!!

Innan jag var på SIGGESTA så var jag inne i Stckholm på Starndvägen 65 och kollade Poker-Run starten. Tobbe kom in med motorcykeln. Jag träffade Affe från Corvetteklubben där inne, han har delat intresse likt som jag. Både vatten(hav) och land....







.......någons Corvette, trodde ett tag att Jerka var där, men han var hemma och sov.


......inta bara jag var uppe tidigt. Starten gick klockan tio. Skepparmöte vid nio och målhång i Sandhamn klockan 17.00.





......kan en båtmodell få heta Stingray????? NEJ, tycker jag ! Stingray är en Corvette och eventuellt engelska ordet för stingrocka.


mogonfika...inget bad

Morgonfika hemma vid datorn och sen ska Corvetten ut och åka. Ska in till stan och Strandvägen.......POKER RUN.


kul men kort...

Kvällen igår var trevlig och kul med Gittan och Helene. Tyvärr ville våra chaufförer hem så himla tidigt.....ja, mitt i dansen. Vi som var så taggade efter ett par glas rosé att få äga dansgolvet an gång till under kvällen, men icke sa nicke. Klockan 22.13 så skulle de åka hem, ja våra chaufförer......och det är jävligt långt att gå hem från Siggesta. Gittan och jag kunde inte sitta stilla när bandet Six Teen Flames började spela så vi gick upp och gav allt. Killarna i bandet spelade kanske lite för högt inne i en så liten lokal så alla gillade nog inte läget...tyvärr.

Vi var femtonpersoner som samlades i Älta för att åka till Siggesta och kolla gamla AMerikanska bilar och äta deras grillbuffé. När vi kom ut dit träffa vi Lasse och Gittan som ska vara med och arrangera där ute under lördagen.

Dagen var annars lugn, vaknade i båten och det både blåste och var mycket kallar i klimaten än tidigare.Vi åt frukost somnade om och åkte sen hem till blommor, hus och katter. SAMT TVÄTTMASKIN den är inte förknippad med semester....men, men man slipper ju gå till ån och tvätta som på 1700-talet.

JAG på väg till Siggesta.Hoppades på en kul kväll :-)



Målade naglarna på motorvägen......hur bra jag det????



Rätt okay eller hur? .......och min FAVORITRiNG



........och min FAVORiTDRYCK.......kvällen blev kort men intensivt kul.


allt var inte bättre förr



Den nya tekniken är helt suverän idag....ja kanske inte GPS alltid. Man får reda på så mycket, man vet var sina vänner är,vad man kan hitta på tillsammans,var de har sommarställen,var barnen är,hur mamma och pappa mår,larma,glädja någon,trösta någon......jag kan hålla på hur länge som helst.

När jag var liten lekte inte vi med något spel på mobiltelefonen,eller kollade internet,eller pratade med kompisen flera mil bort.

Nä kamraten stog kanske femton meter bort och skrek i en plåtburk :-)

Dessutom att jag kan sitta på båten och lägga upp på bloggen tack vare mobila bredband.....helt fantastiskt 2010!

Tack snälla för att jag dessutom får låna ett mobilt bredband.....snälla kompisar har man. Ja helt enkelt BÄST :-)

Packat för semester ?



Det gäller att få in allt om man ska ha Corvetten på semester, nu vet jag att ni har det bra med plats i er fina husbil.......så trevlig semester. Kan vara skönt att se en del av Sverige och inte bara en del av Köping ;-)

Tack Ann och Peter att ni lämnar lägesrapport till mig för nu vet jag att ni har det bra och att ni mår bra :-)  GPS

elisabethsklänning



Klart billigt att vara på sjön,sparat flera kronor.Inga affärer här inte.Jag älskar klänningar på sommaren när benen är bruna(och det var de ju inte 6 juni).Hittade en artikel i tidningen där köper tjejerna klänningar för mellan 17.600:- och 37.300:- styck.Mina klänningar kostar max 600:- det är en jävla skillnad = soppa pengar över. Köpte två klänningar som en kompis sa att de här ska du ha, de kommer passa dig.han inte prova dem då men var tillbaka till butiken ett par dagar senare och visst passade de mig. Hur kan en del veta så mycket?????Ikväll blir det kanske klänning, skulle ha en RockaBillyklänning.

Klänningar kan vara oskuldsfulla,sexiga,fula eller för långa eller korta......

elisabethsbåt

Nytt namn på bloggen ja det skulle kanska vara så,eller också ska man inte skriva om båtlivet på den här bloggen.Det som är att båda dessa hobby är liksom BÄST rätt så många likheter. Båten är min kustCorvette, man far fram mellan öar och skär, det ska tankas,tvättas, poleras,meckas pratas hästkrafter,renoveringar m.m. Påminner rätt mycket om varandrar. Man kan dra en del paralella saker med varandra. Dessutom är man mest aktiv under sommarmånaderna och när solen är framme. I går var det en helt underbar dag på sjön. Läst,badat,solat,spelat spel,åkt båt m.m.



nu är jag lycklig,nu är jag stark, nu far jag fram över sjön i min kustCorvette :-)

GPS även här.....



Denna teknik slår bort mig :-( GPS på sjön är oslagbart, Tobbe älskar den jag tycker så där. Förut hade man en uppgift ombord med att läsa sjökort. Jag var bättre än Tobbe på det,och det var min uppgift. Han vill styra annars blir han sjösjuk säger han.Idag har han sin GPS och kan styra efter den jag behövs inte :-(

Borde skaffa segelbåt, då behövs alla. Jag behövs dock när vi ska lägga till. Gummibåten ska bort från badbryggan, ankarspelet ska säkras av, förstegen ska fram, tampar fram (ev. fendrar) och sen hopp iland.

Att brygga kaffe är både kul och gott på båten. Koka upp vatten visselJohanna och sen brygga med tratt,filter och kaffe i en termos.Sitter gärna på badbryggan med fötterna i vattnet och dricker mitt morgonkaffe efter morgonbadet.

i båten....



Vilken morgon :-) Sovit länge,badat, bryggt kaffe och sitter nu vid datorn och ska skriva lite.Egenetligen är livet rätt underbart.....det kan bara vara svårt att veta när man gör rätt eller väljer rätt. Idag känns det rätt! Solen strömmar ner i båten klockan är snart åtta och alla ombord sover. Fiskmåsarna har sitt läte liksom uven uppe på berget på andra sidan sjön.Inne i vassen slog en fisk för en stund sedan och en svan med sin lilla unge simmade omkring. Igår hade vi en sjön dag med bad, sol, läsning och .......



........whiskey.

På kvällen grillade vi gott och spelade sen spel. Vi fick besök av Andreas, Billy, Sara och Dilan. Ett litet SMS kom på ett friggebodsbygge som är på G ute på Muskö. -Han undrade var fan snickaren var ? Ha ha ha

Så otroligt kul att du ringde igår Roffe. Tänk att ni hade ert sommarställe där ;-) Tobbe och jag var ute med båten vid Skramsösund i tisdags och då kände Roffe igen namnet på bloggen, det är precis utanför deras sommarställe. Hoppas att vi får träffa dig och Margareta någon stans här på sjön. Vi har båt och ni har båt. Eventuellt kan man kanske ligga på svaj utanför deras brygga......vi får se hur dagen blir.

Andreas och polarna ska komma förbi med vattenskidor och ring så vi kan ha lite kul med deras snabbgående motorbåt.Kan bli en bra dag idag......den har börjat bra. Ska börja läsa en ny bok idag......semester är det att ligga i solen och bara läsa.

mail från Six Teen Flames

 



Fick mail från killarna i Six Teen Flames att de skulle spela på Siggesta gård i helgen.......jag MÅSTE dit. Nu känns det som om det är bokat. Först in till Strandvägen klockan nio på lördag morgon, sedan raka vägen ut till Siggesta för att höra de spela och kolla in alla bilar. Veteranbilsmarknad kl.11.00 och cruising från Biltema kl. 10.00. Men cruisingen kommer jag hoppa då starten för PokerRun går klockan tio inne på Strandvägen 56. Grillkväll på fredag? Vet inte ännu. Allt är ju kul. Blir det Sandhamn och PokerRun där ute på lördag så blir det grillkväll i Siggesta på fredag. Ähhh! Man har ju semester........ta det lungt.....ta dagen som den kommer och helgen lika så. Men det skulle kunna bli en förbannat bra LÖRDAG, först PokerRun i Stockholm och sen veternabilsträff i Siggesta  :-)


Sandhamn i helgen.....???



   

En av mina favorithelger i Sandhamn är NU i helgen. Ska försöka ta mig dit, alla PokerRunbåtarna går i mål i Sandhamn med prisutdelning där. Kommer jag inte ut till Sandhamn ska jag absolut se starten inne i Stockholm. Vilken kraft det är i både ljud och decibell när de drar iväg. Det känns BRA i hela kroppen, njuter av detta ljud denna sjönsång från dessa motorer. Att lyssna på ljudet från båten, när tre stycken 502 motorer startas, är bättre än bra , ja BÄST !

Är jag inte i Sandhamn så blir det tidig morgon i Stockholm och sedan en Corvetterunda, för att kolla in Siggesta.

Vill du hänga på min tur så hör av dig!!!

Sverige



Sverige är helt fantastiskt!!!!!!

toppendag.....

hade åter igen en toppendag fast denna gång inte med Corvetten och på landsvägen utan med båten ut på sjön. Lämnade bryggan vid tiotiden och åkte ut till en vik. La oss på svaj för sol, bad och läsa en bok. Åkte runt halva Muskö och kollade in olika hus, vilka kåkar en del har. Sjukt vackra ställen, har hittat ett favoritställe. Varför inte ha sjötomt, Corvetter i garaget och en Scarab 39 vid bryggan.......då skulle man kunna delta i PokerRun som är nu i helgen. Måste kolla in dessa båtar om det så blir i Stckholm vid starten eller i Sandhamn där de har sin målgång.

Mår bättre men handleden i höger hand som värkte tidigare vid Borrelia, värker sjukt mycket nu med( Rosévin hjälper inte mot ledvärken).

När jag kom till bryggan på kvällen gick det stora abborrar under båten, försökte meta med cheesbolls(ostbågar)men det ville inte nappa. Idag ska jag vara en rå,hemsk, elak typ och agna med mask. Hörde och läste att det skulle bli förbjudet för masken fick en sådan elak död.....snart får man inte göra något som man gjorde som barn.



Ut på havet( Östersjön)......Mysingen :-)  Så härligt.



Körde runt vid Muskö och sen in Skramsö sund.



Vi hade gummibåten med, riktigt härlig dag.



När vi åkte hem från båtklubben skulle Tobbe köpa ägg. Det kändes jobbigt, vart så där riktigt påmind om Ivan igen. Riktigt saknar den härliga goa gubben. Ivan köpte alltid ägg på samma ställe som oss. Det var ofta han kom förbi hos oss för att prata och ta en fika då han hade handlat ägg till Kim.





sjuk....ja lite fel på insprutningen :-(

Igår var det tungt att leva, någon liten bakterie eller virus springer omkring och retar mig. Känner det på mig, mår inte som jag ska. Är som en motor som inte går på alla cylindrar Tog dö på den jäveln igårkväll med en Jäger ;-) Idag tisdag morgon uppe 05.10 och mår toppen. Jag har nymalet och nybryggt kaffe i muggen, tvättmaskinen är på och jag har planterat om en stackars blomma redan nu. ( Klockan är 05.43)

Föll i gråt igår eftermiddag när jag fick en flisa (sticka eller en hel altanbräda) under huden i hälen. Den gick rakt in och jag trodde jag skulle svimma så ont gjorde det. Tobbe svimma nästan ;-) Maria tog fram pincett, nål och sax. Hon klippte upp huden och kunde sedan dra ut flisan i två bitar. Aj vad ont det gjorde men oj vad skönt det var efteråt när den var borta. Nu kan jag inte gå på hälen.....aj aj aj vad den bultar och värker.

Tyckte så synd om mig själv så jag körde ut Corvetten och åkte till Rosenhill och köpte en CaffeLatte Rosenhill med choklad och After eight......mums vad gott och vad jag mådde bättre sedan.



Ensam med min Caffe Latte och min ........



älskade Corvette  :-)   Den får mig alltid att må  bättre  ;-)

Efter att suttit där och kollat på alla motorcyklister och en Corvette som körde förbi så tog jag bilen och åkte hem för att äta middag. Efter ett par glas vin så var det dags för bilvård. Tvättade den både under och ovan, hel kroppsrengöring.







My car is very wet..........me too.....;-)

Shoppa en måndag

Tänka sig att man kan lyckas så bra fast man mår lite sjukt. Sjukt bra alltså!! Var med Tobbe, Sofia och Linus i Huddinge C och handlade. Jag lyckades hitta två klänningar, en kjol, tre armband, fyra örhängen och fem halsband. Mycket BLING-BLING till klänningen nästa gång jag ska ut och festa :-)

Träffa Marias kompisar som tyckte jag såg rätt tuff ut, helt okey morsa! De tyckte att det var kul att få se hur jag hade sett ut på 80-talet dvs. besökt min blogg, och de lämnade en positiv kommentar när vi sågs. Åter igen .....fett naijs.

Tack tjejer och ha det bra nu på er bilresa genom Sverige. Kör försiktigt......




502

Svar till kommentarer på bloggen:

Det är klart att det var 501 foton, 502 är något helt annat Jerka! Du har ju en sån under huven! Det vet du väl?

I morgon ska jag blogga tidigt så att ni vet att jag inte är sjuk längre, mår faktiskt bättre nu ;-) 

501 kort och samtal...

Vet inte vad som hänt !?! men helgen har varit toppen. Mår idag mycket segt, tror det kan vara min gamla Borrelia som spökar i sommarvärmen. Har träffat och umgåtts med gamla vänner i helgen och lärt känna många nya vänner mycket bättre. Vi har åkt mycket bil, besökt Nostlgibyn och många andra ställen. Kommer att skriva och lägga ut det på bloggen, började i morse men det är svårt att välja mellan femhundraen kort ;-) Har dessutom pratat med Helene i telefon en längre tid nu på förmiddagen, hon undrarade om jag var sjuk för det fanns inget på bloggen. Visst hade hon delvis rätt, är så seg så bloggandet får bli vilande till kvällen. Här kommer kort på Helene och mig i allifall...




FF och 80-talet

Här kommer dessutom en bild på min pappa under 80-talet. Han ägde då en X1-9:a som var tvåsitsig och som vi körde omkring i ofta.....det kommer jag ihåg! Det var sällan FF hemma hos oss för pappa tog så väl hand om oss tjejer, han hämtade mig alltid på natten om så klockan var halv fyra på morgonen och discot hade stängt inne i stan. Han kom åkandes i sin bil med pyamasen på, allt för att inte något skulle hända med mig på väg hem från stan.


Filipstad







 


Nu drar vi till Filipstad, där är det Blues Brothers summermeet. Ska bli ett gäng som ska köra gamla bilar till Värmland, ta en fika och besöka ett utflyktsmål på vägen. Du kommer få läsa om det senare på bloggen :-) Jag har kört ut Svarten, packat kylväskan med öl och rosévin. Sofia tar hand om huset och katterna, hahaha FF pratade vi om på 80-talet när mamma och pappa var borta.


varit i garaget :-)

Så jättemysig fredagskväll, har varit i garaget och fixat med gummilisterna till mina targaluckor. Tänker på om det nu blir regn i morgon, så hoppas jag att det inte läcker lika mycket . Har kollat oljan och fyllt på kylarvätska. Druckit vin och packat lite verktyg och startkablar. Ska man iväg och åka med en gammal bil så krävs det en del planering. Fördelen är att man kan mecka själv om något enkelt fel inträffar, man behöver inte koppla upp sig på någon dator  ;-)



Jag 1983, det du!!!!

min bil från 80-talet, i tidningen

I nya nummret av Klassiker är det ett reportage om C4:an och då är min bil fotad. Klart KUL det också! Samt ett par rader om klassikerägaren Elisabeth. Fast det var inte den jag köpte 1985, då var den gråa NY och DYR. Men dock en bil från 80-talet.


Tobbe på 80-talet





Tobbe snusade redan då! Hur kunde jag tycka det var okey ?????



Snäll som han är, så tankade han min bil redan då!!!!! Vi var på väg till Brostugan som var poppis på den tiden. Där samlades både bilar och hojjar. Fett naijs.... (ordspråk 2010)



Tobbe och jag på hojsemester till Marstrand och Smögen....1985


Tack till Helene.....



Så kul Helene att du tittar i backspegeln, (appropå 80-tal). Här fotade du mig när vi åkte till Julitta och jag låg bakom er i min gråa bil. Det som är roligt med dig är att du hänger alltid på, visar mig via MMS hur Jerka såg ut på 80-talet. Tycker han såg ut som värsta Rocka-Billy killen.



Jerka.....på 80-talet. Hade du någon Corvette då?

Jag köpte min första Corvette 1985, det var på 80-talet det!

Tack Peter för de mailade korten......



Så här bra kan man ha det om man har en egen pool. Om man dessutom blir serverad rosa champagne av Peter så ska jag säga att  han satte pricken över I-et till denna kväll. Vi hade det så bra :-)  Ann, Ingrid och jag hade det riktigt toppen när vi låg och svalkade oss i poolen och Ingrids dotter Angelina dök och hoppade. Måste se till att jag får en egen pool, igår låg jag i skuggan hela dagen. Måste ha vatten omkring mig, klarar inte att vara på torra land. Ormar badar också!!!!!



Ann och Peter bjöd på så mycket god mat, vilken kväll. Det här blir någat att minnas i vinter när snöstormen sveper runt husknuten. Vilka underbara Corvettevänner man har :-)

appropå 80-talet




Här är bilder på mig från det glada 80-talet...... :-)


Grill och poolparty i Kallfors

Igår efter bad vid båten var det bara hem och snygga till sig. Tobbe körde fram Corvetten och jag fick en härlig åktur till Kallfors. På vägen handlade vi blommor och choklad till värdparet, Ann och Peter.



Det var dock inte bara vi som tog Corvetten till Kallfors, denna gråa skönhet dök också upp.





PG serverade mycket gott att dricka både när man låg i poolen, till maten och när vi satt ute bland alla myggor och småpratade i deras mysiga utesoffa. När vi skulle åka hem hade jag dessutom festat bort mina bikinitrosor, det är inte klokt, är så slarvig ! I Sandhamn festade jag bort en överdel på en bikini, kommer ju snart bara ha udda bikini kvar :-(





jag äger största bollpumpen



Andreas och jag har solat och badat vid båten hela dagen. Läst och pratat i telefon har jag också hunnit med. Lite ¨flschback¨ till åttiotalet :-)  Vid tre ringde Maria och undrarde om vi hade någon volleyboll? Båten är utrustad med både volley- och fotboll, dock inte pumpade. Eftersom jag hade min vardagsbil med till båten som är utrustad med bollpump så var det ju inga större problem. Andreas pumpa upp bollen och sen drog de till Nynäshamn. Har dock ingen Corvette som är utrustad med detta´¨lull,lull¨. Janne-kock på jobbet säger att (jag) Elisabeth åker omkring i världens största bollpump, och jag kan väl bara hålla med ;-)

Roffe på besök...

Idag har det varit varmt, så varmt att jag orkade inte ta ut bilen för att köra till Lissma. Det är inte klokt, jag borde palla värmen bättre. Tycker livet är helt okey nere vid båten. Legat i solen ombord på båten och läst en bok hela dagen, badat i saltvattnet. Just nu är det +24 grader i sjön, svalkar lagom skönt. Man kan simma omkring och ligga i och plaska en längre tid. Kom hem och det visade sig att vi skulle bli sex personer till middagen, fick laga lasagne till alla.

Sen kom Roffe och hans polare Pär, riktigt kul att de tittade förbi. De hade orkat med att ta sig till Lissma i värmen och sen ätit hamburagre på Vegabaren. Därefter tog de bilen ut på landet för att ta en fika hos oss, jag hade bakat kladdkaka med vispgrädd. Gott, gotti, gott - gott!







Roffe har ett skönt ¨sound¨ i sin Corvette. Allt hänger inte på lacken som sagt var ;-)

 


Huvudvärk - Rosévin hjälper

Hade en så otrolig huvudvärk vid tretiden så jag trodde jag skulle spy. Inte av baksmälla, men av för lite Rosévin eller om det var åskan? Pratade med syster Helene och hon rekomenderade Rosévin till kvällen. Jag mådde mycket bättre efter ett par glas och huvudvärken var borta :-)  Tänk att läkarvården är så bra! Tack syster Helene.



Grillkväll med Corvettevänner



Grillkväll hos Åke och Margareta....så gott. De bjöd på grillad kyckling, potatissallad, jordgubbar och rosévin. Vilken kväll det blev, satt och hade det så bra nere vid deras insjö. God mat och goá vänner. Leffe roade oss om vanligt, han kom desssutom glassande i sin nya Corvette. Snyggt med grått - Leffe!, tycker jag. Vi pratade ihop oss lite om Filipstad som blir vår nästa tripp tillsammans.



Vissa pratade i mobilen istället......Jerka tror jag han heter. Han tog en bryggesläng för att kolla in näckrosorna eller var det näcken må tro ?



Lätt till skratt har vi ju alla, några fick dock smaka på det goda vinet och fnittrade lite extra. Tur att man har chaufför med sig ibland :-)



Ett gott skratt förlänger livet!



Sen var festen över .......nästa fest blir på onsdag :-)

Tycker mina vänner är BÄST!

Tycker mina vänner är verkligen bäst. Helene och Jerka är så glada och positiva, de kan verkligen få en att må bra.

Ikväll är det grillkväll hos en gammal race-kille i Tungelsta, ska prata Corvette, grilla och bada.

Igår blev vi bjudna på grillkväll med poolbad till Kallfors på onsdag.......hur trevligt ska inte det bli?   Supertrevligt så klart :-)

¨DIESELDORIS¨ i Sandhamn



DiselDoris på bryggan i Sandhamn. Varit hemma i elva timmar och längtar tillbaka ut, ut, UT!!

han kan bräda......





Han kan ¨bräda¨någon! Andreas är en av mina favoriter :-)  Han är toppen.

......¨brädad¨



Undrar om en Corvette kan ¨bräda¨någon eller något????



Jag hade/hittade på något kul med en bräda på stranden. Har man druckit ett par glas Rosévin så är humöret på topp och fantasin god. Jag lekte surfingtjej.......hallo Florida!!!

Inte polerat bil.....

Har idag inte polerat bilen men däremot polerat båten, tvättat ankarboxen, tvättat ankarlina och ankarspelets box, tvättat fendrar, tvättat fönster, solat och badat. Åtit frukost, lunch och middag ombord på båten. Jag har också splitsat tampar.......lite som att x-tra utrusta Corvetten.



Så här fina blev tamparna jag splitsade :-)

lördag 10 juli kl. 23.10



Vilken tur åter igen att man har vänner.  Tjejerna i Sandhamn skussade in oss till båten, hamnade på bten från Sanhamn kl.10.00 och var vid Slussen kl.11.29 på lördagen efter en lång bussresa. Packade alla dynor, täcken, kuddar, filtar och allt annat i bilen som skulle till båten. Vid halv tre var alla saker i båten och vi lämnade hamnen, körde till Örholmen där vi träffade Tommy och Rosie. Grillade och badade, samt sov lite middag. Kvällen blev lyckad........Tommy hade bakat morotskaka ombord på båten så det blev kaffe och kaka samt mycket Bailys. De satte pricken över I:et på/till/för en bra dag.

00.34



Sandhamn kl.00.34 natten mellan fredag och lördag.

Disel-Doris

Jag har fått ett till namn här ute i Sandhamn, jag kallas numera även för Disel-Doris efter allt meckande med grannbåten. De har rätt mycket att fundera över en del här ute, att jag har två Corvetter och tycker att motorer ger kickar i livet. Igår kom det in tre stycken snygga spjut till båtar, det mullrade gott om dem. De hade inte bara en V8:a i dessa båtar som mullrade bra, utan det var både två och tre. Att killarna som körde dessutom bjöd på lite show för att visa att de hade lite tryck i sakerna gjorde situationen toppen i mina öron - VILKET LJUD :-)

Disel-Doris gillar motorer och doftenoch ljudet av dem......tack och hej......hörs senare.

GULD ?

Allt som glimmar är inte GULD. Att Corvetterna ger guld i tillvaron är lika klart som att morgonen övergår till förmiddag - dag - eftermiddag -  kväll - natt - gryning. En annan tillvaro som ger guld är Sandhamn och Gotland Runt. Igår behövdes det mer personal på mål-linjen för att ta mot de båtar som är med i Gotland Runt tävlingarna. Klart de frågar mig, och jag ställer upp. Satt och jobbade med målgången mellan klockan 22.00 och 02.00. Måste säga att det var en väldigt spännande och rolig uppgift, men framförallt ansvarsfull uppgift. Var hemma på Lökholmen vid tjugo över två med festprissarna från Sandhamn. Sista båten till Lökholmen kom då, och ett gäng gladaaaaaaa. Somnade tjugo i tre och vaknade sex, plocka fram frukost till pappa som nu ska sitta på mål-linjen mellan 7 och 12. Idag åker Sofia och jag hem.......usch vad sorgligt.

Jag ska hem och packa i båten när solen skiner från klarblå himmel och det är helt vindstilla här i Sandhamn. Nu ska jag gå och bada.......

Sandhamn i mitt hjärta



Sanhamn är min start på semestern, snart blr det bilar och till Filipstad, det ska bli riktigt härligt. Dagen idag har varit SUPER. Solen har gassat från klarblå himmel. Sofia och jag har badat och solat. Nu ligger Rosévinet på havets botten för att bli lite avkylt till kvällens räksallad. Sen blir det nog en sväng till bryggan vid seglarhotellet

Morgondopp



Startade dagen med blogg i kojjen(säng ombord på en båt), sen blev det morgondopp. Att starta dagen med ett morgonbad är inte helt fel utan helt rätt. Tänk att bo vid havet i ett lagom stort hus, med båthus och badbrygga vid vattnet, samt något snabbgående som låg i vattnet och guppade och på tomten ett bilgarage på tvåhundra kvadrat. I garaget skulle det finnas bilar som gjorde mig glad och lycklig!

Skulle starta dagen med ett dopp så länge inte isen låg.Vilken kick på dagen eller att möta dagen, skulle vara hurtig resten av den dagen. Om man sen dessutom slapp sitta i bilköer utan kunde ta båten till jobbet så vore det rätt kanon om inte det blåste storm och var drivis.

I morgonbitti blir det morgondopp och hemresa för att packa i båten och ge sig ut med den.

Nattens dröm

Vilken dröm jag hade i natt, tänk om den  också går att förverkliga. Att min dröm om att köpa tillbaka Svarten gick ju igenom, så varför skulle inte den här kunna gå igenom. Kanske skulle kunna bli en fin femtioårspresent till mig själv. Har sovit hur gott som helst inatt, men drömt som sagt var. Resten av gänget ombord sover fortfarande, undrar om de drömmer ?

Jag drömde om att jag ägde en Scarab 39  med två 502 motorer. Den gick som ett troll på sjön. Jag körde rakt ut från Sandhamn och rundade Alma grundet för att sedan åter ta mig till en fin vik för att bada. Att tanka båten vid bryggan var för mig inga problem då jag hade ett speciellt sponsoravtal med Statoil i Sandhamn. Jag betalade en symbolisk summa på 1000:- varje gång, medans de tankade upp båten gratis åt mig. Snacka om bra sponsoravtal! Eller hur? Jag la gärna båten utanför krogen vid ViaMare bryggan och gick till bageriet för att köpa Seglarbullar. Kvällen avslutades med rosa champagne inne på krogen i Sandhamn.........nu har jag drömt klar.

Klockan är dags för länge sedan att ta sig ett morgondopp i det salta vattnet. Badar alltid naken vid bastubryggan på morgonen, då kan man göra riktig morgontoalett. Sen tillbaka till båten för att brygga lite kaffe och ta med sig för att dricka på bryggan. Det är morgon på sjön det. Ska idag kanske ta mig en löparrunda inne på sandhamn och sen svulla i mig en seglarbulla. Ikväll är det åter dags för after sail på bryggan framför Seglarhotellet i Sandhamn, liveband som spelar. Hör av mig senare under dagen.......

......tack för att jag får låna ett mobilt bredband. Har så himla bra vänner :-) ska nog kosta på mig ett eget.

Ha en trevlig fredag....Kramis.

Dagens goda gärning

Var ute och gick en promenad då en man kommer fram och säger att det luktar illa från en grill som hade tagit eld i marken......han gjorde inget.....men det gjorde jag. Fram med vattenslangen och släckte den blivande markbranden.

Var och kollade på den nya helikopterplatsen som blev till efter att jag för två år sedan räddade livet på en kvinna, som kom iväg med helikopter vidare till sjukhus. Då fanns det inget bra ställe att landa på och det skulle ses över snarast då de fick landa på nocken av en brygga.

Skrattmås.....JAG ????

Idag kom det fram en man och kramade om mig. Han kallde mig för Skrattmås och pussade mig på näsan. Får det vara så här????

Senare på kvällen var jag igång igen, då kom en annan fram och sa jaha, nu är det full fart igen. Hoppas vi får höra på mer sa han och gick till sin båt.Jag får nog snart åka hem tror jag....det kanske är skottpengar på mås här ute!

Torsdag

Idag har pappa och jag tömt disel och fixat med en båt där frugan råkat tanka vatten i diseltanken. Ett himla jobb att tömma vatten och separera från disel. Sen visade det sig att slangarna var smutsiga så när jag blåste i diselslangen så kom det ut gegga som ser ut som alger. Nu är det fixat och klart som sagt och vi fick jordgubbar och smultronchampagne som tack för hjälpen!Min pappa är BÄST....och jag har lärt mig något nytt!

Kram från en salt brud som ska slänga sig i sjön....vi hörs snart!

The ring....



Älskar min nya ring lika mycket som min bil, den är så himla snygg! Fick dessutom beröm av en tjej i en smyckesbutik för hon tyckte den var så fin. Hon undrarde över var jag hade köpt den.

fiiiin


Onsdag

Idag går Gotland Runt starten, Sofia och Andreas kommer ut, bilträff i Nyköping och framförallt DET ÄR ETT ÅR SEDAN JAG KÖPTE SVARTEN, hur bra låter inte det. SMS:a till Pär och tacka för att han varit med och förverkligat mina drömmar. Det är helt otroligt!!! Firade ordentligt igår med Rosé igen! Tydligen hade jag trevligt för idag har flera kommit fram och sagt att det hördes att jag hade kul igår. De undrar lite fint om vad jag skrattade åt. Numera smeknamnet Skrattmås här ute. Hoppas jag får stanna kvar en kväll till.....Träffade fyra män på en motorbåt som tyckte det var kul att prata bil med en biltokig tjej. Skrattade och hade kul på deras badbrygga. Mera vin blev det! Pappa var också med! Marianne kom med sin 1000:- bikini som passade min lilla leopardkjol, och den åkte ju så klart på till flera hurra rop och skratt. Sen var det bara till att bädda sängen .



Maria och Sofia kom ut till Sandhamn.



tisdag

Tur att att man har vänner som gjorde resan till Sandhamn mycket behaglig. Tusen tack micke. var i Sandhamn redna tio i tio på förmiddagen. Allt är så vackert här. Började livet här ute med att besöka Seglarrestaurangen. Det blev en flaska Rosévin i ishink....mycket naijs!





Alla båtar vänta på Gotland Runt starten i morgon onsdag. Grillning på bryggan med gott vin och kött.

ska du dit?

Nej det ska jag inte ! Jag ska till Sandhamn! Om en timme får jag lifta med Micke in till Slussen, hoppar på bussen vid Slussen 08.18 (ha, ha det rimmar)och sen båt till Sandhamn.Är där ute, alltså på bryggan i Sandhamn klockan tio i tio, och på onsdag går starten. Att missa Gotland Runt har nog inte hänt. Har varit där ute de senaste tjugo åren, och det blir i år med även om Nyköping lockar med sin härliga träff i hamnen. Flera ska ner och nu försöker de få med mig, men svårflörtad ;-) det är jag. Bilar är inte allt men mycket, nu måste det bli lite båt också. Blå, blå himmel och vatten......salta bad......Seglarhotellet, after sail :-)

Kommer lite från mig och Sandhamn under veckan...

Handla mera, mera, mera

Var ute och löptränade på morgonen, fixade lite hemma städa och plocka. Tror de kallas hushållssysslor - de är inte roliga. Första dagen på semestern och allt rullar på. Bilen är fulltankad så det är bara till att åka! Var till Centrum på södra sidan och där ska man inte gå om man är blond. Fula kommentarer och blickar, snuskhummrar! Roligare när folk kommer fram och säger att man är vacker, eller vad snygg du är. Blir själv väldigt glad när man får höra det, senast var i helgen på Countryfestivalen. Jag tar det som smicker och inte ¨raggning¨, faktiskt två olika saker. Nästa gång jag åker dit och handlar ska jag ha min sambo med mig, men han vill inte :-( följa med. tycker det är slöseri med tid. Man kan ju faktiskt hitta något snyggt till honom också och fika på något mysigt ställe. Men inte! Jag handlade en jacka, trosor, BH, solglasögon och SKOR!

Var och badade med barnen.....vi tog PisseNisse dit.





Jag och Fias kille Linus på 1,95 m över havet :-)



Badade gjorde både jag, Tobbe, Maria, Andreas, Sofia och Linus. Det var så varmt och skönt i badet att vi låg i och badade i säkert fyrtifem minuter. Sen blev det jordgubbar på stranden och efter det grilafton hemma hos oss.

Varför ???

Alexa funderade över varför man fastnar för en blogg och hon kom fram till att alla bloggar som hon själv föjer är skrivna av personer som ser bra ut........

Jag älskar att flera personer läser min blogg.....men när jag läste Alexas text funderade jag......varför läser man just min blogg?.......jo, några personer som jag känner vet jag ju varför ;-) SVAR: Jag borde bli journalist, skriver bra, kul att läsa till morgonfikat, ligger som en rutin likt kolla av mailen.

Så snälla.....sluta inte att läsa!

Jävlar, nu klia jag sönder mitt fästingbett. Fick det på Lida Country festival, en liten jävel som bet sig fast. Vill inte ha borrelia igen, hade det för sjutton år sedan och det var inte kul, var jättesjuk. Tänk om man kunde tanka bilen på att göra någon soppa av fästingar, då skulle de(fästingarna) ju ändå göra någon nytta på Tellus!

Ingen Corvette trots sol







ego....ego...ego.....ego!!! Bara bilder på mig, men faaaan vad jag mår bra! Fick tokhandla på Fältöversten, bara prova käder och ta med till kassan. Personalen är helt fantastisk där, man får verkligen högsta prioritet. Handlade två väskor, armband, fyra klänningar, tre linnen och ett olivträd.

Åkte sedan ner mot Strandvägen och parkerade bilen, Tobbe bjöd på middag vid Djurgårdsbron och var dessutom chaufför så jag kunde ta mig ett glas rosévin. Dock inte chaufför i en Corvette utan i min vardagsbil, som faktiskt är en pärla den med ;-)





Tobbe och jag satt och pratade, funderade över var Pilefors hade tagit vägen. Varken hört eller sett dem på ett tag. Så klart man ringer och frågar, jodå allt var bra! Han hade kört race och jobbade jättemycket, blev hembjudna på kaffe men fick lov att tacka nej för vi skulle storhandla mat på vägen hem. Pratade med Jerka också, Helene och han hade varit ute och kört bil. Ingen Corvette där heller!



Nytt jobb ------

Drömmer om ett nytt jobb, passerade jobbet och det kändes PEST! idag. Man kanske ska sadla om helt och göra något annat eller bara byta arbetsställe. Något som ger pengar till bensin och Corvetterna.

ny skjorta



Var på Lida-festivalen och kunde inte motstå denna skjorta som jag ska ha när jag rattar Corvetten i sommar, Är man tokig i amerikanska bilar så är man. En pappa på jobbet kom just i förra veckan och frågade om jag var speciellt förtjust i just Amerikanska bilar då  han noterat att jag har ett par stycken.......och det kan jag klart medge att jag är......FÖRTJUST ;-)

Country i Lida

Efter en underbar dag hemma i solen så var det bara att klä på sig lite kläder och dra till Lida festivalen. Nina och Janni kom hit och tog en kall öl i solen. På Lida var det lugnt när vi kom vid sextiden, men sen blev det drag. Dansade och träffade folk från byn :-) hela byns ungdomsgäng(20+) var där, satt och småpratade med dem. de drck öl och jag bordsvatten, chaufför idag åt Tobbe, Nina och Janni. Handlade en klart godkänd skjorta som passar till Corvetten av en av knallarna, sen blev det en COWBOYHATT också. Träffade självklart Corvetteklubbens contrykille där, dvs. JONAS. Hemma vid halv två efter en toppenkväll, läckert att dansa ute vid sjön och njuta av sommarkvällen.

Jag på väg till festivalen.



till Maria från mamma. Maria skulle på hamnfest i Nynäsjamn och var hemma och förfesta lite med oss!

   

Hemma från festivalen med Cowboyhatt :-)





Skulle nog kunna tänka mig att gå på kurs och lära mig dans Line-dans till hösten. Country-rock är klart mysig musik.

 


Löptränat :-)

Kroppen är som en gammal bil, ju mer den får röra på sig ju bättre går den. Låt aldrig bilen stå en hel sommar, den måste få ny bensin och dra en tur på motorvägen eller på små krokiga skogsvägar. För den delen missar man ju desutom en massa härlig körning! Löpträningen gick superBRA! Sprang 7,5 km och gick 2,5 km. Jag tror löparkläderna får följa med till Sandhamn :-) men bilen då????

Semester-present

 

 



Nu, HAR JAG SEMESTER....var uppe kvart över fem i morse, dvs. för ca. en timme sedan. Helt underbart att vakna utan att ha några krav och tider på sig. Har redan en tvättmaskin på gång och städat kontoret på papper. Ska tillägga där att kontoret inte varit städat sedan i början av maj....så det var mycket på min plats :-) Tobbe har mer ordning på sin sida må jag då säga. Igår gick jag som sagt på semester efter åter en arbetsvecka på fler timmar än de jag ska jobba. Vissa dagar har jag börjat sju med att öppna och sen stänga halv sex. Har då också haft matlagningen till alla barn och städ av alla lokaler på mitt arbets-schema under dagen, men inte mer jobb nu på ett tag. När klockan närmade sig två kom ett av fritidsbarnen med en present till sin fröken....hon var helt lyrisk och sa att den här passar verkligen dig. Sparade paketet och öppnade det innan jag skulle gå hem, och visst passade det mig :-) Denna mugg ska jag ha hela sommaren....Stolt att vara 100% motorrusande, oljebytande, hjulspinnande, biltokig.

Nu är klockan snart kvart i sju och jag ska ta på mig mina löparkläder och löpträna en sväng. Har fikat vid datorn med bloggen som sällskap, sen ska jag sola.......¨en Bettan¨. Ikväll blir det Lida festival, undra vad jagska ta på mig.......ska vara något i cowboy-stil ;-)


Kör säkert



Kör säkert i sommar.....det tycker då min minsta dotter som fixat ett och annat från ungdomsmottagningen

Godissugen



Gick hemma och kollade in blommorna då sötbegäret satte in....det var bara till att köra.....



.....förbi Rosenhill och alla vackra motorcyklar.........



......med Tobbe som chaufför.....i hans bil, till Tumba...........



......för att köpa två kassar med godis......med en



vinröd Corvette   :-)

Gick in´t :-(



Igår var jag både trött och sugen på en Corvettesväng, kollade in vädret efter maten och tyckte himlen var rätt grå och tråkig. La mig på soffan och läste DN från morgonen. Bättre sent än aldrig....elller hur? Vaknar av ett en kompis ringer och väcker mig..fattar ingenting. Va!, hallå...ähh...jag har nog  somnat....sen gick det bättre att prata på. Tyvärr är mobilabonemanget Comviq en katastrof ute hos oss. Man måste prata ute om man ska ha bra täckning. Nu visade det sig att under tiden jag legat och sovit hade vädret ändrat sig och nu sken solen från en klarblå himmel. Pratade vidare i solsängen med kompisen och sen tog jag och körde ut Svarten. Medan jag åkte en sväng så provade Tobbe att mecka med dosan till garageporten. Han fick dock inte igång den, gick inte att laga med hammare och spik. Vi får prata med någon el-kunnig. Tobbe hopade in i Svarten och vi åkte vidare på en tur, det är nu som man ska ut och bara åka. Kvällarns är helt fantastiska. Var förbi Micke och Monika, planerade in resa till lördagens Contry-festival på Lida. Monika och jag pratade om Cowboyboots och hatt, Tobbe och Micke vill fixa traktor och vagn med hö på. Mickes dumma kommentar......70-talare till Corvette är bara att köra till skroten. Tror du han sjönk i min kompiskrets till en sämre plats???? Tror tyvärr att han saknar sin egen Corvette då han behövde pengar till annat. Hemma sent och natta bilen och kröp sen ner och smnade gott!!!

Vem faaan var det ????

'

Spår kan alla sätta i varandras hjärtan. Här har vi spår i vägbanan. Spår och små sår kan man lätt få både i själen och på kroppen eller i någon annans egendom. Jag fick stenskott och det är som små sår både i själen och i lacken på  bilen. En dörr som någon slår upp på en parkering ger också sår i dörren, lacken och i hjärtat. Spår kan också vara av glädje, just nu vill mitt hjärta bara ha semester. Mitt hjärta sa i morse att jag vill inte jobba mera, vill ha semester. Köra ut Svarten, sätta mig i bilen och bara köra, köra, köra! Under semstern om det är så här fint ska jag och Svarten ta oss en tur till något mysigt ställe, jag vill sola och bada . Sen hoppa in i bilen blöt i håret och dra till något nytt ställe för att åter bada. Låta vinden torka håret och svalka mig! ( sitter nu och känner mig redan svettig,här inne på kontoret och framför datorn nyduschad och med blött hår.......inget KUL )

Vill också hinna ta mig ett riktigt sent nattrace, åka genom staden Stockholm när sommarvärmen är som härligast. Jag tror jag är kär i vår huvudstad också. På lördag eller söndag ska jag ta mig en shoppingtur samt leka turist i min egen hemma stad. Ingen bil ska få följa med utan jag ska kunna sätta mig på en av stadens uteserveringar och dricka ett glas vin. Känna pulsen i mig!!! Detta måste ske innan jag drar till Sandhamn, sommarens REA ska få fylla min garderob med lite nya kläder. Jag måste göra saker som gör mig glad.....jag kvävs!!! Bara två dagar kvar.....jag som egentligen gillar mitt jobb jättemycket tycker allt är pest just NU!!!! Hjäääälp.....orkar inte......mer :-(




RSS 2.0