Arbete ute..........

Arbete ute i trädgården. Har inte varit tillräckligt duktig på att arbeta med tomten i år. Nyponrosorna växer långt ut på uppfarten och repar lacken på alla fina bilar. Nu är de klippta och uppeldade. Ingen bilåka alls igår lördag. Har inte heller haft någon lust till det. Känns så bra att arbeta och förbereda inför vintern så den bara har att komma.
 
Växthuset i sin vinterskrud !
 
Sitter och tittar på blocket bland Corvetter som ska säljas. Lite drömmar ¨poppar¨upp i min huvud. Har alltid drömmar som min favoritsyssla när jag tycker livet behöver få en ny vinkel, se det från ett annat håll. drömmar är gratis så länge man stannar i drömmarnas värld.
 
Min drömmar går ofta till att få mig engagerad i mitt arbete, men där kan jag inte skryta med att jag är duktig i att förverkliga dem. Nu är värmen iaf på i garaget, så snart kanske man känner lust att krypa in i garaget och arbeta när snön yr utanför.
 
 
Meckade lite ute i solen under sommaren, med inslag av regn...........idag kanske jag ska köra ut henne en stund. Vet att några ska ut och köra cruising, men jag är uppbokade för annat arbete idag.
 
Söndag idag och i morgon är det första oktober.............jag ska nog ha bilen påställd  en månad till.
 
 
 
 
 

fredag igår...........

Fredag var det igår, sista fredagen i månaden och självklart med regn under dagen.
 
Morgonen  tillbringade jag med dammsugaren efter kaffe och bloggande. Städade hela huset.......
Ett rum är nördigt Amerikanskt, men jag sov inte där i natt..........
 
 
Igår var jag och besiktigade Transporten och den var helt OK........ inget att slå ner på ;-) älskar verkligen min Transport också! 
 
 
Sen var det bus-dag på jobbet. Hade så kul och skrattade så mycket. Barn är härliga. Min dotter Sofia ringde och var så glad, sen fick jag SMS av Maria och hon var på väg mot Göteborg. Maria kommer hem nästa vecka...........det känns bra!  <3 <3 <3
 
Igår kväll åkte vi in till Sveavägen, nercabbat med full värme på. Hela himlen ovanför oss och månen. Så fint. Älskar att åka bil i Stockholm på natten, alla lysen och lampor.............kontrasten till landet  där jag bor där det inte finns gatulampor eller affärer den är STOR. Jag hade med mig mjuk pepparkaka och Lasse kaffe så vi tog oss en fika nere på Sveavägen där vi stog och pratade och tittade på de som gasade lite mer. Då dundrar Dennis förbi ...................WOW!!!
 
Hem till nattmacka och sängen. Nu på morgonen är tvättmaskinen igång och jag vet inte vad jag ska göra idag....
 
Har iaf köpt en Corvette till min samling..............
 
 
Ha en bra lördag.............hoppas på sol.
 
 
 

Sista fredagen.............

Sista fredagen i månad är det i dag. Om solen skiner  eller att det bara är uppehåll så är det Sveavägen som gäller! Jag ska dit in och cruisa lite, ett måste innan vintern kommer. Kom in du också !!!!! Vi träffas på Sveavägen, parkerar våra bilar och minglar runt lite bland vänner. Tar oss en tur med bilen upp och ner på Sveavägen.......................bara gillar läget.
 
 
Foto från Sista fredagen i september 2011..............
 
Igår bakade jag mjuk pepparkaka så det doftade gott i hela huset :-)  Då kom det in vänner som sa att det doftade så gott !!! och att det skulle smaka gott med lite kaffe ! Tur att jag bakade två stora mjuka kakor !!!
 
Helgen är lugn, ska ta hand om mina bilar, garaget och växterna ute. Ska inte göra något stort, bara softa runt lite. Har inte kollat in vädret för helgen. Som om det inte spelar någon roll denna helg.
 
Ska besiktiga Transporten idag, tvättade den efter arbetet igår och kollade alla lampor. Ska köra in den på bilprovningen vid halv elva idag. Får se hur det går !
 
 
Men har du inget för dig ikväll så ha koll på vädret med ena ögat.............
 
 
vackert väder = kör ut Corvetten och njut av sista fredagen i september månad.......vet att vi kan bli några stycken som vi pratat med.
 

Från det ena till det andra.

 
Från det ena till det andra. Morgonen igår började med fika och snabb-bloggande. Satt sen i bilen från kvart över sex till tio i åtta då jag var framme hos min tandläkare i Solna. Hade trevligt sällskap i bilen på väg dit, pratade med Corvettevänner i mobilen, och då går tiden snabbt. Sen fixade jag två ärenden åt jobbet innan jag var  på jobbet. Åt lunch, sen på med regnkläder och sen ut i skogen. Utomhuspedagogik med barnen.....................så härligt i skogen. Här har hösten kommit. Hittade höst-kantareller och lingon...................
 
 
När jag kom hade det kommit ett paket från Norge och Maria. Små goda praliner som hon hade gjort. Jag lovar er att de var goda, smakade toppen efter middagen med stekt svamp, kött och lite vin.............Lill-lördag!
 
 
Vaknade idag till regnet som slog mot fönstret..................att det bara orkar hålla på så här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna sommar går till historien som en av de som det regnade en hel del, eller hur???
 
Hoppas på sol mitt på dagen idag och bättre väder i morgon då det skulle kunna bli en fin höstcruising inne i Stockholms city med en hel del bilar. Sen ställer man av dem och in dem i garaget med pyamasen på.............bilen alltså!
 
 

Finjustering..............

Finjustering av tänderna nu på morgonen. Ska bar lyckas ta mig genom staden och vara i Solna klockan 8.15. Dyrt kan det bli! Men ska man vara fin och hålla sakerna i trim måste man till tandläkaren gå!
 
Har kommit igång med min träning efter fjortondagar med någon sorts eländigt virus i kroppen. Känns så fantastiskt att vara igång igen. Löptränade i höstens underbara väder igår kväll, alla löv i olika färger. Men vad händer ? Jo, det börjar regna.............igen!!! Hemma och våt som en blöt katt.
 
HA det

Tre månader kvar.............

Tre månader kvar var det igår !! Tre månader kvar till JULAFTON......jag lovar att det kommer att gå fort. Tiden bara rusar förbi. Måndag - fredag, helg, sommar -vinter ...............ja det är pjäxan i pannrummet även här. Har man gjort onsdagen på jobbet så är det helt plötsligt fredag..............och helgerna går ännu fortare. Man har en vision om att hinna träffa ALLA sina vänner, men det hinner man verkligen inte med. Men snart kan man bjuda hem dem på pepparkakor och glögg ;-)
 
Tre månader kvar ................till Julafton, ja det stämmer.
 
 
 
Ho ho hooooo
 

Pjäxan i pannrummet..........

Pjäxan i pannrummet var det nästan hela dagen igår. Vaknade tidigt, kaffe och bloggande som vanligt.Sen ringde telefonen och det var dags för stressmoment ett. Ringa och lösa små detaljer, tiden rinner iväg fort då!
 
Körde ut Corvetten i en kylig söndagsmorgon................fullt med insekter på fronten från senaste turen med henne fram och tillbaka till Jönköping.
 
 
Dessutom ingen bensin i tanken!..............och kylig morgon!
 
 
 
På väg mot Statoil för att tanka kom själklar det där jävla regnet!
 
 
.....och en trafikolycka med kö, tiden tickar och det är samling i Botkyrka med avfärd prick kvart över nio. Hur ska detta gå?
 
 
 
Helt plötsligt är bussen bärjad och bilarna släpps fram. Jag hoppar Statoil och satsar på Shell där vi ska samlas. Då är jag iaf i tid! Kör upp bilen bredvid Mats som också behöver bensin. Ingen får bensin pga datafel!!!! Kör vidare till Södertälje för att vara där i tid och åka vidare klockan kvart i tio. Som tur är ska vi möta upp en medlem på Statoil123, och det passar ju utmärkt. Jag kan tanka i lugn och ro!
 
Sen en otroligt härlig tur till Strängnäs på gamla fina vägar.  Sen kom vi till Strängnäs med alla sina rondeller och gammelbilar som behöver tankas. Vi kom självklart tio minuter för sent till Arsenalen. Men de som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Det blir en guidad tur runt bland pansarvagnar och fordon i museet och en lunch som inte passar min smak.............men smaken är som baken - delad!
 
 
Tänk att köra med denna ratt ! Svårt ? Annorlunda ?
 
 
Sen pjäxan i pannrummet och fullt ös hem till telefonmötet. En kvart sen till mötet, men så är det i mitt liv! Den obligatoriska kvarten. Jag hade ringt C-G och berättat att jag var sen hem. Men att jag skulle koppla upp mig så fort jag kunde.
 
Pratade sen med Lasse och det kändes riktigt bra Vilken kanonbra Örn vi har i Mälardalen! Sen blev det prat med Janne och sen Jerka. Sen vart det nästan kväller................stog och tvättade bilar mellan sex och halv åtta! Då var solen på väg ner....................njutabart..........livskvalité !
 
 
Idag är det måndag........en ny vecka och massor att göra...........tandläkaren, besiktiga bilen, läkarbesök och fredag med Cruising i Stockholm. Hoppas på sol och fint höstväder på fredag.
 
Ha en bra vecka! Nu ska jag börja träna, tror min förkylning är över.....
 
 
 

Wow vilken lördag!

 
Wow vilken lördag! Japp!!!!  Vilken lördag det blev! Vi trotsade regn, blåst och kyla. Lika positiva till det hela ändå, men visst hade en fin höstdag med sol och klarblå himmel smakat lite bättre i våra sinnen.
 
 
Var uppe klockan fem på morgonen och fixade det mesta, utom att blogga. Körde fram bilen klockan sju och sen hämtade vi Pilen, Jerka, Janne, Anden och sen min underbart positiva pappa. Jag hade bestämt mig långt i förväg att jag skulle köra och fixa så att dagen blev till det bästa på alla tänkbara sätt. Grabbarna skulle självklart få ta sig en eller flera öl. Hade en sådan otroligt tur att vi kunde köra pappa ända fram till VIP-entrén och även parkera i närheten. Vi hade VIP-biljetter till STCC finalen på Solvalla. Så otroligt trevligt!! Hade läktarplats på Stallbaksläktaren och det var där det hände flest saker. Hade en otroligt bra utsickt över banan och några härliga kurvor som bilarna skulle klara av att ta. Här körde av och tappade elller hämtade upp plaseringar i ledet. Vi hade mat, dryck och kaffe i VIPtältet och framförallt lite värme. Men vilken dag ändå!! Så´n upplevelse...............bilar på Valla. Många hästkrafter men inga hästar..............
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna kurva var rolig att beskåda och Camarokillarna bjöd verkligen på sig själva. Pjäxan i pannrummet, som man kan säga. men visst hände det saker.......
 
 
Ett grymt häftigt fyverkeri avslutade hela dagen. Då hade vi tittat på Carrera Cup, Camaro Cup, Clio Cup och STCC..................
 
 
Efter alla biltävlingar var det mingel i VIPtältet. Mycket öl och vin fyllde grabbarnas magar, jag fick nöja mig med Loka och glada skratt. Vi hade det riktigt gott tillsammans ett gäng på tretton grabbar och jag. Körde sen hem pappa, Janne, Anden och sen Jerka. Vilken otrolig dag....................har svårt att smälta allt ännu. De visade lite på sporten igår och att se bilarna när de kör på TV är verkligen uselt mot att vara där och se det ¨live¨............skillnaden är enormt stor. Doft, ljud och allt. Alla sinnen är med..............jag lovar. Så underbart!!
 
Sitter nu och njuter av te, kaffe och bloggandet. Ska snart sadla om och köra en höstcruising med Ove idag till Strängnäs. Köra ut Corvetten och njuta av söndagen.......måste vara hemma klockan två då det är telefonmöte med styrelsen........full fart idag oxå.
 

Vilken sommar...........

Vilken sommar vi har haft och sen fortsätter hösten lika dant. Orkar inte! Igår hade vi arbetskväll och precis kvart över fyra började det att regna och hagla. Riktigt oväder och vad händer? En del av föräldrarna kom inte i ovädret, men vi fick så mycket gjort iaf. Mycket trevligt var det...
 
Och helgen!!!!
 
Lördag regn och kanske söndag morgon................vill inte. Orkar inte! Jag tror det är dags att dra sig inomhus i garaget och gå i ide. Ta sig en jävel och njuta av den värme som sprids i kroppen :-)
Hoppas på att det inte blir så mycket regn som prognosen visar. Jag vill ha sol och Corvette-åka, snart ska bilen ställas av och pyamasen ska på. Nä oktober månad kan bli fin den oxå, men i november ska hon ställas av.....
 
 
Jag är iaf på rätt sida av mittlinjen i mycket. det känns bra! Jag ska bara göra det jag vill göra och strunta i alla måsten. Det sista åren har varit så uppbokat med massa måsten. Måsten är och kan vara roligt i lagom stora mängder, men det är där som jag har mina brister. Att kunna se när det blir förmycket, så jag inte kvävs. Det är inte roligt.
 
Fick en inbjudan igår till en trevlig afton som jag inte kan närvara på för att lördagen redan är uppboad av annat :-(  så kan det vara !! Bit ihop och gå vidare!
 
ha en trevlig fredag!

Klubbarbete igår kväll...........

Klubbarbete igår kväll från sex till kvart i nio. Pratá prata prata....................det är mycket som ska stämma. Lite imponerad av vissa saker. Andra saker får lov att lösa sig. Söndagen blir en härlig tur med bilen tidig morgon. Ut i landskapet på fina vägar och med solen från klarblå himmel hoppas jag. Höstcruising med Corvetten :-) och med en välplanerad dag !
 
 
Igår var det regn som mötte oss i höstens mörker och det ska visst bli lika idag.............
 
Jag vill inte ha mer regn jag vill ha en Corvette till ! Ska hämta en på posten idag som jag har beställt. En till Corvette till min Corvettesamling av 1:18 bilar..................
 
Ska hålla i arbetskvällen ikväll fram till åtta, var och handlade matrial igår förmiddag så nu är det finplaneringen kvar. Att jag orkar, nä det gör jag inte. Inatt var det någon som ringde och väckte mig vid ett och sen dummade sig min telefon. Den låg och burrade, jag orkade inte ta tagi det hela. Vaknade av burrandet flera gånger, som senare visade att den behövdes tankas. Tanka den med laddning, el och inte bensin..........
 
Ha det bra!               
 

Lyckliga jag just nu............


Lyckliga JAG just nu. Ja det är så :-)   jag mår så gott.av att det finns personer runt omkring mig som är riktigt fina människor. Människor som bryr sig om annat än sig själva. Jag är så otroligt glad för det! Jag måste våga lita på det jag tror på, och lära miig att lyssna på de unika personer som bara finns där och förgyller min tillvaro och hoppas att jag förgyller deras tillvåro. Just det! Jag måste våga lita på saker, det var just det!
 
Jag skulle kunna ta min bil och åka två hundra mil, bara dra iväg och komma hem på fredag kväll, Cruisa omkring och bara njuta av livet, hösten, mina egna tankar och värderingar. Hemma till fredagkväll och LÖRDAG. Längtar till lördag redna nu!
 
 
Längtar till garaget och mecking nr jag nu ska få tid över till det. Men vintern är låååång!
 
 
Min älskade bil före lackering och renovering..................det är två år sedan!
 
Två år sedan.............vart tog tiden vägen? Jo, jag vet precis. Jag arbetar för mycket med allt jag tar på mig. Paddorna växer som man säger!!!!!
 
Igår var jag på arbetet från åtta på morgonen till kvart över nio.............inte klokt! Idag blir det shopping till arbetskvällen på torsdag, sen fredag och sen LÖRDAG. Saknar en viss person just nu! Vem ? Hemligt ? Kanske? Små drömmar är bra för alla, det finns de som redan längtar till lördagsgodis. Pär 6 år ?
 
Kram, kram ,kram..........till livet, till alla jag känner, till bilar ja till bilar. Jag pussar dem oxå ! Bilar alltså !
 
 
 
 
 
 
 

Nu är hon Hemma igen.............

Nu är hon hemma igen och de har bytt vattenpumpen. Efter felsökningen på verkstad så visade det sig att vattenpumpen var trasig. Nu är fixat och klart, tre års garanti på motor och maskin :-) Så härligt med maskinen på bänken. Det brummar gott om henne när bönorna mals och sen är det bara att njuta av livet...................gott kaffe i muggen.
 
Njuter av livet på flera sätt...................längtar till lördag. Då ska jag vara med några polare på Solvalla och kolla in STCC. Något både jag vill och som pappa absolut vill att jag ska följa med på. Han är så skön! Vi var alltid iväg på mässor och bilträffar när man var barn och det finns någon liten pappa-dotter syndrom kvar. Vi har verkligen samma intresse fast han är mer kunnig, jag mer tokig i vad jag både vill och önskar om jag hade pengar.
 
Igår bokade jag tid hos tandläkaren..................renovering av tänder. Spelade boll med killarna och fick en fotboll på kinden, bet ihop tänderna och pang! En lagnin drog iväg. Killen som sköt bollen blev ångerfull och jag sa att det är inga problem. Det finns de som har det som jobb/yrke att laga sådant som är trasigt, om man nu är tandläkare och lagar tänder eller mekaniker och lagar bilar. Renovering av det mesta som sagt var. Nästan allt går att laga......... Utom brustet hjäta...............det blir bara till det bättre med små sår som lever kvar.
 
Måste bara tillägga att det är så fint nu när hösten är här..................saknar min träning som bara den nu när förkylningen håller sitt grepp om min kropp, vill bara bli frisk.
 
Var i garaget igår och drömde mig bort...............torrkörde Svarten!
 
Ha det BÄST!!! Idag blir det en lång dag på jobbet. Börjar åtta och är klar vid halv nio i kväll.
 
 
 
 
 
 
 

Skratt och underhållning............

Skratt och underhållning blev det igår eftermiddag, en mugg kaffe och bulla till.
Han är för skön vår klubbmedlem  :-)
 
Förmiddagen var seg men han göra mycket arbete med klubben, pratade med många klubbkamrater och mailade både hit och dit. Sen tog jag och fattade ett beslut som jag inte vet om jag gjorde rätt eller fel i. Men nu är det fattat och om ett år så får jag utvärdera och kanske kan jag ändra på det tillbaka.
 
Har dessutom fattat ett annat beslut och det blir som så på lördag. STCC på Solvalla, hur häftigt som helst! Något man bara inte kan missa. En heldag med pappa och polarna, pappa som väntat på detta i 40 år är som en sprudlande glad liten pojke.
 
Nu är det en ny vecka och den är full med måsten.
Måndag - handla mat = tråkigt
Tisdag - styrelsemöte på jobbet
Onsdag - telefonmöte med Ove och Ann-Christine
Torsdag - arbetskväll på jobbet
Fredag -  va???? tomt! Ladda inför lördagen kanske
 
Hejsan hoppsan! Nu är det dags för kaffet. Hoppas kaffemaskinen kommer hem idag.............saknar den !
 

Lördagsmys...........

Lördagsmys var det igår. Så underbart bra, ja rent av rent jävligt bra. Körde ut Corvetten ur garaget vid halv åtta på morgonen och solen var på väg upp. En riktigt fin höstmorgon.........
 
Redan i Södertälje får jag sällskap med en Porsche, han verkar gilla läget han också. Vi ligger och kör E4an ut och i Järna får vi sällskap av en BMW. Efter en stund drar Porsche-killarna iväg..................för tung blydojja för mig! Jag kör av och tankar. Vem tankar också???? Killarna i Porschen så klart ! Där står vi på bensinmacken och små-ler åt varandra utan att säga ett ord till varandra. Vi fårstår varandra ändå. Vad händer då? Killen i BMWn kommer också in för att tanka..............ännu mera leende på läpparna. Sen kör vi ut på vägen igen...............Porschen, jag och BMWn. Fick sällskap med dem ett tag sen hade jag sällskap i telefonen av några klubbkompisar.
 
Kommer till hotell och bara njuter av vädret och utsikten.............
 
 
Vilken fin höstdag, bara njuta av bilen och vädret hela vägen bort och hem!
 
Vet att mina klubbkompisar hade haft en bra dag i Stockholm med ett underbart besök hos R-tune. Synd att man missar sådant. Tycker ofta att det är ett härligt gäng som samlas på träffarna. Nästa helg är det två cruisingar i höstvädret.
 
Passerade en bro som endast var till för kor................tror jag!
 
Hemma efter 59 underbara mil, vill köra mer idag. Har legat i sängen och vänat......
 
 
.......väntat på att få gå upp och fika. Dricker något kosttillskott som ska vara bra för kroppen, den ska ligga och vila i magen tjugo minuter innan man äter frukost. Nu sitter jag här med datorn, bilderna, bloggen, temuggen och snart kaffemuggen. Förkylningen gör mig lat.............har inte tränat på länge. Skulle vilja provjogga lite idag.
 
Ha en skön söndag......................måste google in på STCC på Solvalla, är så nyfiken.
 
 
 
 
 

Ligger vaken,,,,,,,

Ligger vaken och är redan sugen på att köra bil. Gårdagen var helt underbart bra. Sjukt härligt skön. Ligger i sängen och leker med Min I-pod tills det är dags att gå upp och fika. Man kan surfa runt och göra en hel del som man kan göra på sin I-Phone. Har varit uppe och tagit mig en sup av allovera gel. Man ska vänta tjugo trettio minuter innan man äter något . Därför ligger jag och gör lite konstiga inlägg.


Problem.............

Problem idag att välja. Kanske ska jag ta Transporten eller så tar jag Corvetten. Har en kvart på mig att välja sen tar jag mig en härlig tur E4an ner mot Jönköpng. Solen kommer att skina och båda bilarna har fått hemma service med olja och glycol
 
 
Igårkväll när jag hade lagt mig i sängen ringde Pg och Ann och jag ficken hel del energi av det och idag ska jag få en dunk med näring av Ann. Pg tar med den till Tobbe som kommer att träffas på R-tune idag. Sådant där trevligt event som jag också hade velat åkt på !!!
 
Nä nu drar jag. Vill du prata bort en stund med mig så ring mellan åtta och tio. Kram kram
 

Känner lust............

Känner lust att fortsätta med bilprojektet nu. Skulle vara så häftigt att kunna besiktiga bilen nu på hösten och sen bara starta upp henne en vacker vårdag, eller varför inte en vacker vinterdag? Det är ju en veteranbil vet ja!
 
Men för två år sedan satt man där med rostig rutram och väntade på att det skulle komma en ny från andra sidan havet.
 
 
 
Känner glädje att jag har kommit så långt ändå med sparade pengar och den lön jag har! Ibland önskar man sig en egen sedelpress, då hade allt varit klart för länge sedan.
 
 
Mycket har hänt från den här dagen för två år sedan, men nu är jag så sugen på att sätta fart. Det känns så bra. Det kommer att hända något ganska snart, en härlig känsla faktiskt. Det är nog som så att det är lättare att känna lust till att vara i garaget ochmecka när höst-stormarna viner runt garageknuten. Idag ska det bli ett riktigt oväder på alla tänkbara sätt. Regn och rusk, blåst och kuling varning här och där!
 
Pratade med Ove igår och höstcruisingen till Strängnäs den 23e september. Det finns ännu platser kvar. Inte många anmälda, kan bero på att det blir höstcruising på lördagen till Wira bruk och Norrtälje.
 
I morgon ska jag till Jönköping..............ta bilen och dra på en långcruising. Solen ska visst visa sig från den fina/härliga sidan och de som befinner sig iStockholm och är med i klbben kan ta sig en fin tur till R-tune. Det hade iaf jag gjort om jag hade varit hemma och ledig från andra uppdrag.
 
 

Förkyld och kyla ute..........

Förkyld och kyla ute. Nu är hösten här och jag mår som en motor som har skurit. Går inte på alla tändstift heller. Allt är segt, jag är förkyld och snuvig. Vill bara ligga och sova i sängen, men så blir det inte. Igår var det idrottsdag som jag var arrangör till och Skoljoggen. Idag ska jag ha uteidrott hela förmiddagen.
Det blir att plocka fram den varma goa tröjan...................
 
Just nu skulle man bara vilja ta bilen och dra söder ut. Det gjorde Canadagässen igår kväll när jag var ute och gick, de samlades ett helt gäng av gäss till sin resa söder ut.
 
Vill ha värma just nu! Jag fryser............
 
Mössan på blir det också....................
 
 Kanske moppen till jobbet oxå  ;-)
 
 Ha ha , eller hur Öhrnen ???
 

En sväng efter arbetet blev det!

En sväng efter arbetet blev det!
 
Efter att arbetat klart och känner att ute är det som en sommarkväll bestämde vi oss för att ta bilen till Lissma. Träffade  en hel del Corvette-vänner där. Mycket bilar på parkeringen, musik och hamburger-grillning. Men vad tror ni händer? Vad händer? Något som hör denna sommar till !
 
Jo, regnet kom! ORKAR INTE!!! Varenda gång man tar ut bilen så ska den tvättas efteråt. JAg är så otroligt lesss på detta regnande. Det blev vild panik på parkeringen................någon tog upp cabben och andra slängde sig i bilen och åkte hem. Jag stannade kvar efter attt träffat Peter och pratade framtid. Fick lite tips och ideér.
 
Cabben upp, på en vacker blil!!  Regn igen ............
 
Min hade jag taket på så det var bara att låta regnet blöta ner henne!
 
När jag kom hem blev det till att tvätta bilen innan hon kördes in i garaget. För vilken gång denna sommar man nu får göra detta !!!
 
Idag är jag uppe med tuppen, full fart idag. Massor att ¨rodda hem¨!
 
En veckodag mitt i veckan som även kallas lill-lördag, ha enbra dag..........

Sommarvärmen kommer åter..................

Sommarvärmen kommer åter..........likaså regnet. regnet släpper inte fästet om oss. I går morse var jag ute på en morgonpromenad/jogging och sen vart det lite tid i gymmet vilket visade sig vara för tidigt gjort. Förkylningen finns kvar och jag är helt orkeslös!
 
Men vilken sommar det var igår, varmt och skönt i luften. Tog en kvällspromenad i värmen och mörkret.
 
Igår bokade jag fyra tider hos bilprovningen, bilar som ska besiktigas.....................då kom!
 
Då kom längtan och tårarna sved i ögat på mig när jag ser att Svarten har körförbud! Körförbud låter så hemskt. jag som bara längtar till att få köra ut henne och ratta henne till någon trevvlig träff. Jag vill få hennne klar. Nu är jag riktigt sugen på att få dit gummilisterna, taket och huven. Sen är det bara att tuta och köra. Blev faktiskt riktgit på nytt sugen att göra klaart det helaa och har lagt upp en plan. SKa fråga Micke en kille om han skulle kunna tänka sig vara med och vara mentor när jag limmar det hela. Han är så noga och har alltid kloka tankar om det mesta. Dessutom verkar han ha tålamod som bara den bästa kan ha, och tålamod är något jag inte har till pillrigt arbete.
 
2010-09-09 tog jag bort alla gummilister. Det är precis två år sedan............inte klokt! Jag måste nog verkligen ta tag i mitt lilla/stora projekt. Min älskade pärla.
 
Det är på dagen precis två år sedan pappa hjälpte mig att ta bort listerna runt rutramen då jag gråtande hade ringt min pappa och sagt att ¨jag tror hela ramen runt fönstret är rostigt¨!. Jag hade tillbringat kvällen innan med att börja montera ner bilen själv efter höstcruisingen med klubben 2010 inför lackeringen. Det är då jag upptäcker min genomrostade rutram, men nu är allt klart och gummilisterna ska dit. Sen kan jag boka bilprovning till den också :-)  :-)  .-)  :-)
 
Måste ringa en kompis i klubben idag då han var med och körde sönder min bil i drömmen, men vad gjorde det jag fick låna en av hans så det var inga större problem ;-)  tänk vad man kan få ihop det i drömmarnas värld..............
 
Ha ne bra dag......................kanske LISSMA i kväll om väder och vindar tillåter det!
 
 
 

Biltur...........


Biltur till Muskö för att hälsa på Roffe, Maggan och Ozzy. Inte med Corvetten utan med bussen !
 
Oj, vad fint det var ute i naturen när hösten är på väg och solen lyser.
 
 
Rena rama hälsoresan trots min förkylning med snuva och hosta. Som tur var kan man hälsa på vänner när man är ute. Vi satt i solen och fikade, Maggan hade bakat en underbar sockerkaka. De ska iaf bygga ett hus på en otroligt hög punkt. Flera meter över vattnet  :-)
 
Ozzy äter också blåbär......
 
Efter kaffe, sockerkaka och promenad till havet åkte vi till Micrum för att minnas..........tillbaka!
 
 
Där åt vi en glass och tog det lugnt! Sommarens andra GB-glass..........
 
Sen var det tillbaka genom tunneln............
 
Sen var det hem till Sofia som också är förkyld och kolla in hennes frys som har gått sönder, mecking igen ;-) Nej! Ingen mecking här inte, det blir till att köpa en ny! Sen hem, äta lite middag, städa ur Transporten och Toyotan. Dammsög och gjorde fint. Sen var vi och tankade min nya rally-bil, så jag kan köra hela veckan både hit och dit.
 
 
Dekaltrimmat, får se hur länge det sitter!
 
 
 
Lagade handskfacket med silvertejp ;-) ;-)  ;-)
 
 
 
Körde ett par tvättmaskiner och en brasa också..................myskväll!
 
 
Sovit som en stock i natt och känner mig klart mycket bättre. En lång arbetsvecka framöver har man.........får se om det kan bli en Lissma-kväll på tisdag. Måndag och tisdag ska visst bli sommar, vädermässigt!
 
 
 
 
 
 

En bra lördag............

En bra lördag hade jag igår. Älskar att bara VARA, vi gjorde massor fast under lek, skoj och inspiration. Inga måsten på hela dagen! Det är bra för själen att slippa måsten. Solen lyste från en klarblå himmel hela dagen till sin och MIN fördel. Jag älskar solen också! Jag älskar gårdagen! Jag älskar MYCKET!
 
På min gamla Toyota fick jag anmärkning att skyddsbälgen var trasig på vänster drivaxelknut fram, och det lätsom fan om bilen när man svängde. Ljudet blev bara värre och värre. Gamla Toyotan passar så himla bra som vinterbil så jag hade bestämt mig för att besiktiga den inför vintern, så vad göra? Jo, vi åkte till Biltema och köpte en ny skyddsbälg och lite annat.................de har universalskyddsbälgar som är delade så man slipper ta bort drivaxeln. Man bara klipper till rätt storlek, monterar dit bälgen, limmar ihop den och drar till spännband runt bälg och axel. Sen får vi se hur länge det håller  ;-) ;-) ;-)
 
 
Tankade Transporten och fick ihop till en handboll .....till !!!!!
 
 
Sen var det hem till lite sol och mecking på garageuppfarten..............så mysigt!!! Vi fixade till anmärkningen på skyddbälgen vid drivaxelknuten.............satte dit en ny!
 
 
.............och sen så fixade vi handbromsen. Förrförra helgen rev och renoverade jag handbromskonsolen på Corvetten och igår på Toyotan.
 
Förrförra helgen limmade jag fast handbromkonsolen på fästena, efter att dragit alla kablarna till högtalarna bak i Corvetten. Det var då jag senare letade efter min hantel som jag inte hittade då den fick arbeta som tyngd åt limningen.............
 
 
.............igår rev jag handbromskonsollen på Toyotan, känns som jag kan det här nu!  ;-)
 
 
Sen slipade jag ner motorhuven och vi lackade huven till Toyotan matt svart!
 
 
och dekaltrimmade motorhuven !!!!   :-)  :-)  :-)
 
 
Bild före lack..............
 

 
Sen kom det regn som VANLIGT denna sommar och då gick vi in i garaget och tog oss en stänkare!
 
 
 

 
 Idag är det söndag och förkylningen är kvar. Hade feber i natt och en otroligt nästäppa, ingen träning för mig denna helg. Det känns surt! Det känns tråkigt!
 
Tror att jag kanske ska köra ut Svarten i solen idag en stund............har en sådan lust att limma gummilisterna på den! Vi får se vad som händer......................en söndag som denna!
 

Toyotan är pimpad

Har lackat huven matt svart och dekaltrimmat den . Det kommer på bloggen i morgon. Sov gott


Kväll

Nu är det kväller och jag är nöjd med dagen


Nytt till tårtan

Hej hopp nu är det helg. Varit på Biltema och handlat till Toyotan


Äntligen helg............

Äntligen helg så man kan vara sjuk! Har drabbats av en dunderförkylning, ont i halsen och virus i näsan.
 
 
Igår lämnades kaffemaskinen in på lagning. Helt otroligt! Man gör felsökning på den likt man gör felsökning på en Corvette. Man släcker ner hela automaten och sen kör man felsökning och läser av olika koder. Vattenpumpen var trasig, så nu är det beställt en ny. Han hade aldrig varit med om detta fel på en av deras automater.........sa han!
 
   Nu fick man brygga kaffe som på båten, förr i tiden ;-)
 
Igår var barnen på jobbet så gulliga mot mig, då jag inte var på topp med min förkylning. Vi lekte hårfrisör, och jag fick tre nya frisyrer.............
 
  En fin fläta med blommor från trädgården.
 
Flätor ihopflätade med varandra med blommor och påsklämmor (jungfruben)
 
  Två tofsar till en med solros i håret!
 
Ja, fin blev jag till fredagskvällens middag som bjöd på grillad fläskfilé, stekta kantareller och rotfruktsgratäng.
 
Jag är så sjukt sugen på att göra en tatto till! Men vad? Och var? Den måste vara älskad/önskad!
 
Idag ska jag se om vi kan ta oss an och fixa till rally-Tårtan. Den ska snart till besiktning och jag vill ha den som vinterbil..................den passar fram och tillbaka till jobbet................och jag har en ídé!
 
Ha det bäst! Jag ska ut på gården och sen blir det en dag i garaget med mecking och sen hoppas jag att förkylningen är borta. Lita olja och avgaser kan bota det mesta! Eller ????
 
  
 
 
 
 

Regn i natt igen.............

Regn i natt igen...........denna sommar går verkligen till historien. Det gör min kaffemaskin också  just nu! Den är verkligen trasig..............faaaan. Jag som älskar det nybryggda kaffet som man får från den. Mulligt skönt att sitta med bloggen och samtidigt dricka kaffe när regnet nu har slutat. Men så blir det inte numera på morgonen. Jag får brygga kaffe i vanliga kaffebryggaren och det är verkligen inte lika gott!!!
 
Hoppas att helgen blir bra med sol och lite fin värme, en härlig hösthelg vore trevligt. Ta ut Corvetten och åka till Ann om jag inte blir sämre. Har lyckats få en härlig höst-förkylning med halsont.............igår kväll kunde jag inte ens prata i telefon eller med någon över huvud taget. Så ont i halsen!!! Usch!!! Nu blir det ingen träning, kanske inte på hela helgen, men lite ¨bilbus¨kanske det kan bli. Jag har en plan!
 
Vi får se!
 
 
 
 

Ett ensamt skratt i garaget...........

Ett ensamt skratt i garaget igår morse. Efter lite löpträning så var det dags för ett par repitioner i gymmet.
 
Det är då jag upptäcker att det fattas en av vikterna i viktstället.Tiokiloshanteln är borta! Var är den ?
 
Jo, det är då jag börjar skrattar. Skrattar där helt ensam i garagetnär jag kommer på att jag använde den när jag limmade mittkonsolen på Corvetten i helgen. Använde den som tryck för att det skulle sitta bättre............limmet alltså!
 
Under Lördagen i helgen som var, fixade vi högtalare till C3an! Det blev så bra :-)
 
Nu sitter de där!
 
Knappt att de syns eller tar plats!
 
Igår var det sol på kvällen och om det hade varit Lissmadag eller Skanssundet dag så hade man varit ute och åkt. Men det var ingenting igår på södra sidan av Stockholm. Tisdagen som ar Lissma-dag var det regn hos oss på södra sidan av stan och ingen lust att åka ut med Corvetten. igår var det däremot fint, men bilen fick stå kvar i garaget. Det blev middag och sen soffläge, vet inte om jag har en infektion på gång i kroppen............ingen träning idag. Jo, lite..........två timmar idrott på skolan blir det!
 
Vad blir det i helgen? Skulle vilja åka och äta lunch på något mysigt ställe! Sol vill jag också ha!
 
Ha en bra dag alla min vänner................
 
Nu är hösten här! Så skööööööööööööönt! ............på ett sätt!
 
 

 
 
 

Puss och kram


Puss och kram.................äntligen. Har inte kunnat bloggat på flera dagar. Fick kontakt med blogg.se och nu är felet avhjälpt. Allt är flyttat till en ny server. Upplägget för inlägg ser helt nytt ut.
 
 
Mycket har hänt sedan jag skrev sist.............5 dagar sedan. Oj,oj,oj. Kaffemaskinen är ännu trasíg.
 
Corvetten gick igenom besiktningen med beröm godkänd i fredags och helgen var helt underbar.

Lördagen var jag hela dagen i garaget så nu är allt ljud inkopplat och de nya högtalarna jag köpt av Ricky sitter på plats, det blev riktigt bra.
 
 
Söndagen blev en dag på banan i Malmby...........kul som fan!
 
 
Nu ska jag snart ut i garaget och gymma lte, sen har jag möte på jobbet......ha en bra dag så kommer det mera på bloggen i morgon bitti.................puss och kram till livet!

RSS 2.0