ännu en ego-dag

Vaknade och mådde ganska risigt. Har min bättre och sämre dagar. Tog hand om mig själv, städade huset och fixade med mina citronträd. De har fått lite ohyra på sig så de behöver lite omvårdnad och kärlek......
 
 
Helt plötsligt gick solen upp.................och vad hände! Jag fick en sådan energi-kick så jag drog ut på en löpträning i denna kalla morgonen. Det var så halt på vägen så jag fick springa i diket........
 

Så fin löpträning.....
 
 
Fick en kick av det hela så jag drog hem i duschen och tog en spa-dag med bilen, shopping och inköp i Skärholmen, Botkyrka och i Kungens kurva. Var på flera ställen hela dagen och provade kläder, hämtade ut paket och fixade med både det ena och det andra. Vårdade mig själv. En ego-dag .............så roligt att köra bil i vackert sol-väder. Bara sitta med bra musik på radion och njuta av livet. Bilen & musik = helande för kroppen och själen. Blir liksom hel i själen.
 
Var inte hemma förrän halv nio. Tyckte det var roligt att tanka bilen till och med, tankade i Rosenhill och njöt av kvällen.
 
Väl hemma dumpade jag sakerna på golvet ...........
 
 
och började montera ihop min ljusstake...............den blev så fin!
 
 
Satt sen och bara myste i ljusets sken...........
 
 
Sen blev det ett..........nej flera glas vin. Gick och la mig lite rund under fötterna och...
 

Idag sitter jag och njuter av mitt köksfönster som har lite tema NYÅSAFTON.
 

Sitter och dricker kaffe och bloggar. Ska ta mig en löpträning, städa badrummet och hoppas på lite innehåll av dagen så man laddar batterierna. Kanske ska sova middag så att jag orkar med kvällen. Vi får se.......
 
önskar iaf ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR till er alla från mig.....
 
 
 
 
 
 

Måndag morgon.........

Måndag morgon............och jag vet inte vad jag ska göra. Borde åka till jobbet men efter nattens mardrömmar så ska jag nog vårda min kropp. Ta hand om mig själv och fundera på livet. Köra ett träningspass och ta bilen och bara cruisa ut i höstvädret eller är det vårväder. Saknar snön så mycket! Mår inte bra utav det här! Men, men jag får ta det som lite träning att varav ner och inte göra så mycket hela tiden, men det är svårt. Blir stimulerad av att ha saker att göra och nu är det så lugnt denna jul. Tror jag var rätt trött och slutkörd när jag gick på jul-lov, hade inte mycket ork till annat än det jag måste och bara ville göra. Då var det jobb-träning-sova. Nu har jag tid över till annat som att ligga och läsa och kolla TV, fast det blir jag inte stimulerad av bara slapp och slö. Idag blir det ingen målning av Marias lägenhet, det vart det igår. Städar ut lite av julen hemma också. Rycker inte om rött när det inte är snö ute, men tända ljus i fönster är mysigt. De får nog vara kvar.
 

Ska fortsätta städa hemma fast det är roligare att städa borta.............
sen blir det en runda i Skärholmen centrum tror jag.....rea!

Arbetsdag..........

 
Arbetsdag hemma hos Maria och hennes lägenhet efter löpträningen på morgonen. Här ska listerna bort innan väggar och tak ska målas.
 
 
Efter att vi slipat, spacklat och målat fick allt torka och vi åkte hem till duschen och sen middag hem´ma hos Pg och Ann. Peter hade lagat så god mat och vi fick så god dricka till. Champagne, vin och Anns sängfösare. Somnade i bilen hem - hur trevlig är jag? Som vanligt inget trevligt sällskap efter tolv.......
 
Idag och just nu ska vi tillbaka och måla omgång två.
 

En dag upp och ner.......

 
En dag upp och ner.....
 
Japp ! Så var det...........satt hemma, var inne hela dagen och städade kontoret. Tror du att JAG gillar papper så har du otroligt fel. Ingen träning, ingen mat på hela dagen. Orkade inget.....hela jag i en negativ spiral. Hatar att ta tag i tråkigheter. Åkte upp och ner hela dagen. Så fort någon ringde eller mailade blev jag glad -HAPPY. Sen tillbaka till papper, sortera och kasta. Slutade dagen med att kasta middagen i toastolen...............vilken jävla dag.
 
Idag mår jag bättre, hela kroppen och jag mår bättre. Tror min kropp är riktigt slut ibland. Den bara lägger av......alla olyckor man varit med om gör sig påminda. Ont i huvudet och nacke.............men idag blir det en bättre dag. Gårdagen slutade iaf bra och jag vaknade - HAPPY.
 
Sista lördagen på detta år ! Snart ett nytt år ............härligt. Det blir ljusare och snart är sommaren här, tiden bara rusar förbi. Kommer det verkligen att bli någon snö i år ? Känns som snart gör det desamma, damma av Corvetten och ut och åk - vet ja! låt sommaren komma. Va?? Är jag sjuk? Jag som gillar snön och tänker så! Va?
 
 

En dag för själen............

En dag för själen och för kroppen. På morgonen hade jag min träningsrunda som vanligt sedan blev det en promenad på två och en halv mil. Var på så vackra ställen................och här bor man! Hur fint har man det inte ?
 

Men är det här fint ? Inte tycker jag det iaf............original är bäst!
 
 
Efter promenaden blev det kaffe och glögg, sedan en siesta - middag - och filmkväll,
 
Tycker det börjar bli lite för slappt nu, måste göra något nytt idag. Hit på nåt...........
 

Hip Hip HURRA

Hip Hip HURRA - min blogg fyller fyra år idag...........
 
Har bloggat i nästan fyra år trots min ålder...........
 
 
Grattis till mig och min blogg..............jag kommer att fortsätta med det här!
 

Juldagen

Juldagen....fy fan! Vaknade av att regnet smattrade mot fönsterbrädan. det här är intee roligt. Jag som verkligen vill ha snö. Hamnade i soffan med Maria och kaffemuggen, kollade repriserna som hon inte sett på Så mycket bättre. Sen vaknade Sofia och vi åt frukost tillsammans. Lugn dag....inte mycket att göra mer än att slappa och sova middag. Efter att jag sovit klart så blev det löpträning - det bästa på hela dagen. Efter duschen kostade jag på mig att ligga still igen och få lite massage.
 
Till middag - Julbord............sen somnade jag i soffan
 
Hatar slappa dagar, det händer inte mycket som får en att skapa energi.

 
Vaknade fem i morse, det känns bra. Har redan lyckats fixa lite mail och annat. Idag ska jag nog dra ut på REAn
 
 
 
 

Julafton

Julafton........vaknade och satte igång med julmaten. Lite förberdelser innan släkt och vänner dyker upp. Fixade skaldjurpaj till Maria, skaldjursröra till Sofia, Jansson till Tobbe, specialsill till Ewa - japp! Så är det hos oss, alla önskar sig något.
 
 
Planterade en julgrupp till mamma och pappa ute i uterummet............mys!
 
 
Sen jullunch hos Nina. Micke och Jonas
 
 
Så härligt att Maria är hemma denna jul.....Älskar det!!! <3
 
Kollade Kalles jul och fikade, sen kom Tomten och efter det var det julmat.
 
 
 
 
Underbara Sofia <3
 
Mycket skratt, spel och julmys under kvällen.
 
 

måndag massor att göra......

Måndag massor att göra............
 
Måndagen startade med en del att göra i köket. Kaffe och inget bloggande, kaffe och julstök. Sen måste jag bara ut och löpträna innan jag skulle ut och julhandla lite mera saker. Efter löpträningen, duschen och sen till Maria med flyttkartonger och ut i julträngseln. Köpte julklapp till några och lite mer julmat. Hämtade Maria son var i sin lägenhet och pysslade och vi var till växthusen och köpte lite blommor.
 
Väl hemma vart det fullt ös! In med granen, granen skulle kläs, bordet dukas, paket ska slås in, revbensspjäll in i ugnen och sen uppesittarTV. Pust!
 
 
Provade julskinkan som i år blev så bra och god!
 

Söndag 23 dec

Söndag och fjärde advent. Uppe klockan fem och fixade strömmingen innan avresa till Stockholm och julvandring i staden med släkten. Träffades vid Åhléns klockan halv elva och vandrade ner mot NK och Kungsträdgården.
 
Åhléns skyltfönster.....
 
NKs skyltfönster
'
 
 
 
 
 
 
Julmarknad i Kungsträdgården
 
Stenbecksgranen
 
Julmarknad i Gamla Stan och lunch på restaurang...
 
Julmarkand på Sergelstorg, julvandring på Drottninggatan. Hittade en 1:18 bil som pappa köpte.....
 
Hemresa och beskådade Sofias julbus, konstaterar bara att hon har vissa likheter med sin mamma......
 
hemmakväll i soffan, somnade som vanligt och lyckades inte slutet på filmen.....
 
Idag är det måndag och man är ledig.....en hel del att göra ändå.....
 
Ska försöka njuta av dagen på bästa sätt.........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vänner...........

Vänner är det bästa man kan ha! Är så glad över mina vänner, både gamla vänner och nya vänner.
 
Lördag morgon skickade jag in skinkan i ugnen klockan sex, skinkan på sex kilo :-)
 
 
Körde ett träningspass i regnet...........löpträning. Varmt, svettigt och blött !
 

Är också så glad över att Maria är hemma från sin resa världen över, att hon kom hem till Jul! Gjorde Tomte-gröt till henne efter löpträningen.
 
 
Efter frukost blev det julhandling i området Haninge. Var ute och trängde mig med alla människor och för en gångs skull fick jag känna på att vara fattig. Mina pengar är slut, hade bara femton hundra kvar som skulle räcka fram till lön och jag skulle handla en hel del. Femton hundra i kontanter............fatta känslan när du ser att du bara har sex hundra kvar i plånboken och sen tre hundra och du ska handla mera och du vet att du måste ha det och det och det. Så jävla nyttigt att bara ha en viss summa och inte bara dra kortet, för det var ju tomt trodde jag JA! Sen visade det sig att jag redan hade fått lön så där gick jag runt på min julshopping med femtonhundra i kontanter och hela lönen på kortet...............fattar du vad snopet när jag upptäckte det nu på morgonen. Skulle kolla hur mycket jag hade kvar nu på morgonen eftersom jag ska till Stockholm på julmarknad idag, och så hade vi fått lön den tjugonde. HAR PENGAR! Drar på julmarknaden idag med hela släkten.................så jävla lycklig igen!
 
 
Efter julhandling blev det glögg, pepparkaka och paketinslagning och med vänner i luren/örat som förgyller tillvaron.
 

Fixade lite sill och griljerade skinkan..............
 
 
 
På kvällen blev det slappa med Maria i soffan...........hon och jag låg under var sin Amerika-filt och kollade på repriser av Så mycket bättre.......
 
 
och ett glas vin.....
 

Min blogg liknar mer än mat-blogg än en Corvette-blogg............SORRY..........men om maten är klar till jul så har jag mer tid för garaget och träningen i mellandagarna. Detta eftersom man brukar inte göra så mycket ny mat efter julafton, brukar finnas kvar som man säger, det är då man längtar till pizza, hamburgare och Tacos.
 
Nu söndag morgon har jag fixat strömmingslag och ska lägga in strömmingen. Får se om jag hinner med en löpträning innan julmarknaden i Stockholm............
 
 
Ha en bra dag............GOD JUL
 

Julhysteri ?

Julhysteri ? Nä, men arbetshysteri............igår var det utvärdering på jobbet. Hur ska jag hinna ifatt allt som mitt arbete kräver. Får ta min jul-ledighet till att arbeta för att få en bra start på 2014. Ska det vara så?
 
Igår kom lyckan tillbaka............till MIG! Min stora dotter Maria kom hem från sen resa i  Thailand, Bali och Gili. Kom hem brun som en levande pepparkaka.................
 
Nu är julen här! Vakande klockan fem i morse och nu är julskinkan är i ugnen, en stor skinka på 6 kg. Idag ska vi fixa gran, sill, pepparkakshus och lite annat julmys. Ska inte stressa iaf.Det som blir klart blir klart, det jag inte hinner med hinner jag inte med.............så enkelt får det bli. Maten, vänner och granen är viktigast.
 
 
 
GOD JUL      GOD JUL    GOD JUL    GOD JUL    GOD JUL    GOD JUL     GOD JUL
 
 
 

Julavslutning

Julavslutning var det på jobbet igår. Jag ledde långdans och ringdans med alla barn och föräldrar. Kommer aldrig från jobbet i tid utan blir alltid kvar med något. Hem till middag och ett bad........bada oljebad.......
 
idag längtar jag efter Maria som är på väg hem från Thailand.
 
Det ska firas med Glögg och pepparkaka
 
 
GOD HJUL..............önskar jag er alla
 
 
 
 
 
 
 
 

Jul-lunch

Så här vill jag ha det! Men vi har visst en grön jul i år :-(
 
Igår hade jag en toppendag på jobbet. Var med barnen i skogen och hade lekar och frågetävling. Skrattade och njöt av livet. Så härligt med en skogspromenad på tre timmar.........bara mys. Kom tillbaka till jobbet med alla barnen och då var det jul-lunch. Så gott............fick sen jobba kvar fast jag skulle lämna verksamheten i tid. Hade planerat in julhandling innan jag hade bokat tid för lite ¨healing¨. Ibland måste man bara göra vissa saker för att bli starkare. Det kan vara allt från en tur med Corvetten till att dela en påse godis med en kompis/vän. Nu kan man ju inte ta ut Corvetten så jag bara satt och njöt av livet i min underbara Transport. Körde och körde. Hämtade styrka och hamnade på hemvägen mitt i en trafikolycka i Slagast backe. Fick verkligen en tankeställare på halt väglag och min olycka för ett par år sedan då jag voltade med bilen. Har problem med nacke och kropp ännu......
 
Man får väl nöja sig med att torr-köra en Corvette för att få styrka..........
 
............eller så får man göra som vissa andra personer gör. Trotsa vädret och bara åk!
 
 
Har nu på morgonen svarat på mail och skrivit till alla distrikt.
 
Har prata på chatten med Maria som kommer att dyka upp i Sverige i morgon eftermiddag. Längtar så att jag kan dö! Hoppas hon finner lycka i Sverige och stannar här ett tag............
 
Nu ska jag förbereda jul-lekar och långdans inför avslutningen på det här läsåret......
 
Julgranen hemma 2013
ha en bra torsdag....så hörs vi imorgon
 
 
 

jaha då........

jaha då.........då var dat dags för vissa julförberedelser. Har suttit nu på morgonen och fixat några julkort. Lite onödigt kanske eftersom vi lever i denna cyber-värld. Social medier tar över allt. MMS och SMS och mail och chatt mm..............visst är det roligt. Igår fick jag ett chatt från en i klubben som jag absolut inte förväntade mig få en god jul hälsning ifrån. Visst blev jag glad.........toppen-glad. Han slutade dessutom det hela med kram. det betyder lite till. Att man är lite mer vän eller uppskattad som person...........
 
Jag skickar min julhälsning via cyber-rymden här...............
 
 
Igår efter jobbet så hade jag styrelsemöte hela kvällen, sen blev det sängen........

Måndag igen.......

Måndag igen och jag har ingen styrfart. Satt för länge vid bloggen, drog ut på en löpträning. Sedan vände lusten, fikade och hade en mysig morgon innan jag skulle sätta fart till jobbet. Hade ingen lust att jobba idag. Ingen lust alls! Körde på heldag utan rast, fanns inte tid till det. Rast alltså! Snart är det jul-lov...........MYSIGT. Bara det kommer ner lite snö.
 

På fredag kommer Maria hem från sin resa.............
 
Marias bild från Thailand. Hur skön som helst!
 
 

Söndag i december

Söndag i december. Vaknade innan fem och låg i sängen och lyssnade på Spotify en stund. Mysig musik i öronen. Sen vart jag så kaffesugen och fick lust till att göra en massa saker. Satte igång att steka strömmin, göra rischoklad occh knäck. Tvättade och körde torktumlaren samtidgt. Hittade mycket tvätt i marias lägenhet, körde sju maskiner under lördag em och söndag fm.
 
 
 
 
 
 
Klockan nio var allt klart.............
 
Hoppade in i duschen och bestämde mig för att hjälpa mamma och pappa idag. Åkte förbi affären och handlade lite sen körde vi igång med julstök hemma hos de.
 
 
Stoppade in skinkan i ugnen och drog på gran-jakt! Hittade en fin för 600:- som hittat i in lilla värld då man går ut på tomten och hugger en...............har köpt gran en gång i mitt liv. Planterar granar på tomten istället som får växa upp och bli lagom stora.............
 
 
Pappa och jag fixade utegranen. Han gör en sista inspektion om allt är bra !
 
 
Jag bar upp en gran till övervåningen och monterade ljusslinga i den. Mamma får pynta med kulor och änglar sen. När granarna var på plats fixade jag lite knäck. Så roligt att pappa kom och knuffade undan mig och ville hjälpa till. Det är jul-mys det! Så underbart !
 
 
Mamma och jag griljerade skinkan..............hoppas den blir god nu!
 
 
Mamma hade kokat Tomtegröt som vi åt med kanel och sirap, Jag ska ha sirap på gröten och inte socker.
 
 
Efter gröten kom det fram andra godsaker på bordet........
 
 
 
 
 

Sen tog pappa fram en så fin bil i skala 1:18. Jag som alltid velat ha en i skala 1:1 sedan jag var sjutton år. Nu står det en i skåpet och tankarna på att förverkliga drömmen kan kanske gå i uppfyllelse en dag. Jag får skriva till Tomten och uppdatera min önskelista.
 
Granen står nu ute i mörkeret och lyser upp kvällen. Så julmysigt!
 
 
Pappas fina blommor från i fredags. Blommor från Janne och Marie. Amaryllisen från Nutte och Maria, som blir så fin.
 

Åkte hem till fattigdom och elände. Tvättmaskin ville bli motionerad igen och ute är det mörkt och varmt. Var är all snö??? Jag vill ha snö!!!

Lördag i december..........

Lördag i december..........vaknade tidigt för att röja lite i köket. Morgonfika och bloggande. Helt slut eftersom veckan har varit ganska intensiv, intensiv och rolig. Hade faktiskt en ganska lugn och skön morgon. Sen bestämde vi att vi skulle åka och titta på Marias lägenhet. Hamnade på Ica och just denna dag så var Morberg där och jag bara måste ha en signerad bok av honom. Fick stå i kö en hel del, var liksom inte ensam.
 
 
 
efter att boken var signerad drog vi vidare till Sofias lägenhet föra att kolla in den. Hon hade lite frågor om kakelfogar, golv, lås och ventilation. Satt i hennes lägenhet och bara mös en stund, hon har så mysigt. Somnade till lite i hennes soffa.
 
Hem till fika och besök av mamma och pappa. Hamnade i garaget och gjorde det som skulle göras där. Laddare på. Bilbatterierna måste underhållsladdas!
 
 
Sen fixade pappa och jag kort, sen var maten klar och det blev lite rödvin och Så mycket bättre innan de reste hem i sin bil............en mysig kväll med mamma och pappa..Hänga i soffan....en lördagkväll.
 
 
 
 
 
 
 

Hittade lite mer..........

Hittade lite mer..........hittade ett MMS i mobilen från Helene.
 
 
Pappa och jag under festandet i torsdags.........
 
Igår fick jag så mycket TACK av pappa. Han var så glad över alla fina vänner som kom och grattade honom och över mat mm. Att jag bara har full koll på allt som han säger. Hur hinner du med? det frågade han sig flera gånger under gårdagen. Kan var som så.............hur hinner jag med! Jo, jag hatar soffan, hatar TV och tycker om att göra saker. Så är det nog. I morse vaknade jag fem fast det är lördag och man får och kan sova. Bara vaknar och känner lust till att vakna och möta en ny dag. En dag som kan fyllas med vad som helst............
 
 
Nu har jag bloggat flera dagar denna morgon, kaffet slut, tvättmaskin klar, tvätten vikt.........
 
 
 
 

Fredagen den 13e och Lucia.

Fredagen den 13e och Lucia. Var på jobbet klockan sex för att rigga eld, eldkorg, kaffe, glögg, marschaller mm.
 
 
 
 
 
 
Under tiden som jag serverade fika så körde fyra bilar i diket borta i kurvan på Slingerbulten. Underkylt på en viss sträcka...........bilbärgare och blink-blink denna luciamorgon. Låter så illa i morgonens mörker när man hör plåt och plast kraschas i skogen.
 
Igår kväll blev det badkaret med grogg och sen en hembakad pizza.
 
 
 
 
 

12 december

12 december och ingen snö! Men, men en stor dag iaf för pappa fyller år idag.........jag som fixat en liten mini-fest för honom. Bakat tårta, bullar, kladdkaka, pepparkakor och gjort en stor smörgåstårta! Men..........
 
.............först jobb. Jobbade hela dagen med pynt och annat.........här ska jag elda i morgon. Ved och vedflis att tända med är klart. Pyntat och fint, här ska serveras glögg, kaffe, lussebullar och pepparkakor i morgon.
 

Efter jobbet drog vi till pappa...........ett gäng samlades för luciatåg.
 
 
 

Ett luciatåg som sjöng Ja må han leva ;-)
 
Lovar att pappa blev överraskad..........kamrater, barn och barnbarn. Allt samlat i ett luciatåg........
 
Sen kom Vällingby-gänget intågande och stämningen steg högt i tak. Mackmyran åkte fram.........efter smörgåstårta, tårta kaffe och bakverk. Så tråkigt att man måste hem bara eftersom det var arbetsdag dagen efter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

onsdag..........

Onsdag..........den 11 december. Julbak på jobbet, pepparkakor och lussebullar i mängder. På fredag är det lucia och i morgon är det överraskningsfest hos pappa. Jobbade på fram till tolv med baket och gräddning, sedan tog jag en bulle och drog ut på stam för att handla det sista inför Lucia på jobbet.
 
 
Lucas kom med blommor!
Jobbade fram till fem och avslutade dagen med läxläsning. Sedan full fart hem och till bak och smörgåstårte-tillverkning. Den vart stor!........och god!
 
 
Jag är BÄST!
 

I morgon fyller pappa år, han vet inget. Men jag har fixat en liten fest för honom och han kommer säkert bli jätteglad..............
 
 
 
 
 

Ny Corvette !

Ny Corvette ! Ny Corvette till samlingen, det känns bra. Köpte den på nätet och nu får den stå bland mina andra Corvetter. Önskar så mycket att jag fick ha dem inne i huset..............de får bo i garaget i ett skåp där. Det känns inte riktigt bra. De är så otroligt fina. Vill ha ett skåp till de inne i vardagsrummet !
 
 
 
 
Det är så fint nu på morgonen i vardagsrummet, man bara går upp och myser. Myser in julen som faktiskt är på väg.
 
 
Bästa julklappen fick jag igår, min stora dotter kommer hem från Thailand. En livs levande pepparkakstjej! Såg foton igår på henne och vi kommer att se ut som spöken bredvid henne - usch!
 
Igår morse var jag ute och löptränade i snöstorm, körde halvmilen och kem hem som en snögumma. Efter dusch och förberedelser på väg till jobbet vid åtta övergick snöandet till regn. Var ute igår från 08.20 till 14.30 - så mysigt! Hade lekar, dans, och åkte pulka ute i den lilla snö som finns kvar.
 
Igår kväll så kom en kille över som är otroligt duktig på datorer. Han har hjälpt mig att fixa lite program och att göra rensning på datorn. Har städat i hårddisken och gjort diskfragmentering, vilket tog hela natten. Så segt, sååååå mycket! Varit vaken ett par gånger inatt och startat om datorn och nu ska det väl ändå vara på topp!
 
 
Idag är det full dag på jobbet........sen får vi se vad som händer. Ska göra lite saker...........som är rätt roliga idag.
 
 
 
 
 

Julen närmar sig...........

 
Julen närmar sig med stormsteg. Jag har nog inte riktigt fattat att vi ska fira lucia i den här månaden, den här veckan Ja ! redan på fredag. Nu ska det julpyntas och tränas genrep av luciatåg och bakas lussebullar på jobbet. Fullt ös med julförberedelserna.
 
Igår morse var jag ute och löptränade igen, kördehalvmilen och det gick så bra! Är nöjd med mig själv. Kroppen är som en trimmad motor som jag brukar säga. Får den gå så bara fortsätter den att gå, ska inte stå stilla och vara orörd. Efter jobbet igår åkte jag till min lilla dotter och blev bjuden på en supergod middag.
 
Ikväll måste jag fixa lite klubbsaker och jobb vid datorn. Skickade över pengar till stora dottern så att hin kan beställa biljett och ta sig hem från Thailand. Hon har slut på pengarna.
 
Skulle vilja ha lite fest...........är så sugen på att boa in mig på en ort och festa och åka skidor. Lite party - party! Bara hoppa över vardagen och njuta av livet, fånga dagen som man kan säga.
 
Corvette-Nissa! Tomte-Nissa!

Söndag 9 december

Söndag den 9 december.
 
Uppe och bakade pepparkakor på morgonen................
 
 
 
 
Sen löpträning halvmilen.
Sen storstädning hemma, motionera snabeldraken.
Sen duschen.
Sen julmarknad.
Sen promenad halvmilen.
Sen middag.
Sen vänta på datakillen som inte kom!
 
Det är iaf fint i våra fönster i stugan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag den 8e december

Lördagen den 8e december. Vaknade före fem och låg i sängen ett tag och lekte med mobilen. Hittade en rolig app som jag kunde fixa foton i på olika sätt. Sen blev det dator och kaffe.......i köket!
 
 
Gick och la mig i sängen efter ett tag och somnade om. Sov fram till nio. Sen blev det duschen och full fart med lite olika saker.............
 

Satte upp skylten som jag hade tillverkat på fredagkvällen vid vägen uppe i Västerby.
 
 
sen åkte vi till Dalarö och julmarknaden där. Pimpade hästar, eller? Inte okey, eller?
 
 
Tog en promenad ner till vattnet, så fint!
 
 
Köpte en fin låda till mina glögg-flaskor :-)
 
 
Rensade bland mina biltidningar och kastade de jag inte ville ha!
 
 
Köptenya gardiner till sovrummet. Pimpat!
 
 
Hittade foton på mig på FB som Lasse hade lagt upp............
 
 
Längtar tillbaka till sommarmötet 2013 när jag ser detta..........
 
 
Efter mitt migränanfall så hamnade jag i soffan med en Whiskey.......
 
 
Hade en myskväll hemma i soffa denna lördag. Kollade Så mycket bättre.........
 
 
Tittade på film fram till tolv, det händer två gånger om året.

Fredag......kom det lite snö :-)

Fredag.......kom det lite snö :-)
 
 
Fredagen gav på snö och lite pulkaåkning vid tretiden. Jobbade hela dagen, från nio till sex. Har så mycket på jobbet att jag faktiskt känner mig stressad över allt som ska hinnas med. Hur fan får man tid till allt som ska göras?
 
Åkte hem till god middag och plakatmålning. Målade ett plakat till julmarknaden i Västerby, hade lovat Johan att fixa det.................men glömt bort det under veckan. Usch!
 
La mig ganska tidigt i sängen och somnade som en stock........drömmer om massor av snö.
 
 

Saknad...............

Saknad..............känner saknad över stunder, minnen, sekunder, händelser. Idag är det en djup dag. Saknar så mycket...........bilar, båtar, barn, vänner -JA, allt. Allt som jag har varit med om, inte varit med om och tackat nej till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så sorgligt..........ingen snöstorm!

Så sorgligt att det inte blev snöstorm. Jag vill verkligen ha snö nu! Massor av snö och lite kyla. Skidåkning och pulkaåkning är något jag längtar till. Det kom lite snö vid tio-tiden igår och jag blev så glad...........'
 
 
Igår fick jag iaf skrapa fönster, frost på rutan.
  

Efter jobbet igår hamnade jag i samtal med kocken på skolan. Lugnt och skönt, avslappnat. Sen drog jag mig hemåt. Ensam hemma, skön kväll utan krav och måsten. Bara vara JAG. Satt i min lugna vrå och tog det lugnt. Pratade med en gammal vän - det var så trevligt och roande.
 
I helgen vill jag göra något roligt.......vad ska eller vad kan hända. Vill ha roligheter........utgång på Stockholm vore roligt.
 
Får väl ta mig ut i garaget och finna lite lust och ro. Kanske ringa en klubbkompis idag och fråga om lite meckartips. Ja, så får det bli! Sen ska jag ringa och fråga om färg mm.
 
Satt igår kväll och längtade efter att äga en båt igen. Saknar vår gamla Saltö 31.......
Har plast på väg numera..............
 
 

Snart är snön här!

 
Snart är snön här! Den kommer nog i natt..............som jag väntar just nu. Kommer det att bli snökaos???
Fredag morgon kan det finnas både snö och plogbilar och snökaos, strömavbrott och hela landskapet kanske blir vitt. Vad jag längtar.............
 
 
Midnatt råder, tyst i alla husen.............snart är vi kanske där!
 
Igår hade vi en bra dag i Ishallen, alla barn åkte skridskor och jag också. Åkte som en skridskoprinsessa..........sen drog jag till Sundbyberg och hämtade lite saker i förrådet. Träffade lite goa klubbkamrater. Lång resa , men värt besöket. Fick energi och två meck-tips. Hur bra som helst.
 
Mår så bra..............ha en bra dag och så hoppas JAG på en hel del snö. Stormen Sven!
 
 
 
 
 
 

Tisdag igen!

Tisdag igen! Pratade hela morgonen i telefonen med mina Corvettevänner, sedan var hade jag lektioner ute fram till halv tre - med ett avbrott för lunch och planering på en timme. Satt i möte på eftermiddagen. Idag ska jag åka skridskor hela dagen......................
 
Fick besök efter jobbet och leverans av min nya kaffe-mugg...........
 
 
Nu är det bara väntan på julen som infinner sig i stugan.............fick inbjudan till Nyårsfirande som jag ska tacka ja till idag. Längtar till Nyår också, för det kan verkligen bli trevligt.
 
 
Nu får man snart skriva önskelista till Tomten :-)
 
 
 

Måndag 2 december.......

Måndag 2 december......
 
Uppe fem, fikade. var på jobbet kvart i sju...........halv åtta drog jag till Stockholm.
 

Var på banken i Östermalmstorg klockan halv nio. Pratade med banken, sen hem! Såg att hela staden är julpyntad.............så fint! Vill åka in till Stockholm och bara gå runt och titta. Köpte Spotify på pressbyrån så jag hade lite bra musik i öronen igen...............
 
 
Tillbaka till jobbet och jobbade fram till kvart i sex............hem till middag och diska mitt nya grogg-glas till garaget.
 
 
Innan sängen blev det lite favorit-godis och jobb vid datorn.
 
ha en bra tisdag..........idag +6 grader varmt och december.....
Får besök av en Corvette-kompis ikväll, ska bjuda på middag.
 
 
 
 

Söndag den 1 december....

Söndag den 1 december, kaffe............klockan fem och första advent.........
 
 
 
 
Mysigt i alla fönster och mörkt ute............och DÅ!
Då startade julbaket............lussebulledeg och pepparkakor............
medan degen jäste så bakade jag pepparkakor i mängder............
 
'
 
Degen jäste bra!
 
Tycker om mina nya ljusstakar - ommålade :-)
 
Jul i köket denna morgon..........
 
Tände första ljuset.
 
Bakade Cheva-pepparkakor till en vän.

Sen var jag ute och löptränade.
 
Efter duschen blev det en stund i garaget. Hade en sak på bilen som jag inte var nöjd med. Nu rev jag ner det hela och gjorde om. Det känns så mycket bättre redan. Får fortsätta nästa helg,! Vi fick strömavbrott vid fem så det var bara till att sova middag. Ute blåste det storm.............
 
 
 
 
 
 
Söndag kväll.............mys-kväll.

Lördag den sista november......

Lördag den sista november.............uppe klockan fem och började med jul-städ. När klockan var nio hade jag både städat, skurat, polerat mässing, tagit fram ljusstakar, målat om adventsljusstake och pratat i telefonen.
 

Klockan tio drog jag ut på stan för att handla.........det var inte roligt. jag var liksom inte ensam och saker skulle inköpas...........tog min första julmust i bilen som en liten rast mitt på dagen.............
 
 
Hemma vid tre och fixade vidare med målningen av ljusstakar och pynta fönstren.
 
 
 

Höll på med städning fram till sex på kvällen, sedan blev det middag och Så mycket bättre. Mina vänner var på julbord i Stockholm, men inte jag................
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0