Alltid upptagen...........

Jag är nog alltid upptagen av något..............är det inte med bilar och just Corvetter så är det nog mobilen med telefonsamtal, SMS och MMS. Jag måste bara lyckas köpa mig en Ajfone, som barnen på jobbet säger. Undrar om den telefonen gör ont att prata i eller att man får ett slag när det kommer ett SMS eller MMS ????



Askersund 23 juli 2011

Igår kollades oljan och trycket i däcken på min kära C4:a nu ska hon ut och rulla igen. Ska till bilarnas Mecka !!!!! Ja, just det, eller som det också kallas på kartan, eller i GPS:en - Rättvik. I år ska mamma, pappa och Maria med upp. Sofia är hemma med sin kille och katterna i vårt hus. Hon har inte fattat tycke för bilar ännu, men det kommer - bara hon får till det där med körkort!!

Jag har varit ledig från bilar två helger sedan 1:a maj. Midsommarhelgen och helgen den 2-3 juli, annars bara bilhelger. Kvar i år är ............

6 augusti   Wheels Barkaby
7 augusti   Classic Car Barkaby

13 augusti  Mantorp
14  augusti Mantorp

27 Augusti  Rosersberg

4 september  Vallentuna Flygfält

10 september  Höstcruising
11 september   Höstcruising oldies

Nä, nu ska jag duscha, packa bilen och åka mot¨Mecka¨

Åldern spelar ingen roll......

Åldern spelar ingen roll, till Rättvik ska de.............

   

   




Whisky-skåp

Nu är skåpet klart :-)

Är ganska nöjd !!! Det blev så fint och bra !!







Autosol och är livet !!!!

Satt vid datornigår morse och längtade mig bort. Bort, bort, bort!!! Ut på sjön. Jag vill bara koppla av och njuta av att man har semester. Nu är man hemma hela semestern, diskar - städar - målar - m.m. Sådant som är vardag i mitt liv tycker jag. Dessutom har jag så ont.....nu först fjärde veckan släpper stressvärken i nacken, men då har man ett revben som gör ont istället. Det är bara att konstatera..............det är inte lätt att bli gammal. Ändå har man fått höra av ungdommarna runt omkrig att man lever som om man var tjugoår yngre än vad man är.

Hittade iaf en annons på en båt igår som jag tyckte var riktigt fin. Den skulle kunna ta mig ut på sjön och till Sandhamn och Utö. Dessutom utrustad med en nyrenoverad V8:a motor och man kan sova över i den och ha den på trailer.




Var i Farsta centrum och kollade in rean. Kom hem med två linnen, två klänningar som ska med till Rättvik, två armband, ett halsband, en halsduk och en bok.



Var också på systemet och köpte en flaska, den förra har jag och Pilefors druckit ur !! Nu har vi en till att göra slut på.....



Satte mig i solen och fixade till beslagen till mitt skåp jag arbetar med. Fick samtal och SMS från Helene, hon höll mig uppdaterad med deras besök i Borlänge, hotellrum, väder och mat. Känns bra med alla dessa underbara vänner. Ann-Catrin ringde och frågade om hur jag och mina revben mådde, samt tacka för kort jag mailat henne.



Mitt skåp ska bli ett whiskyskåp, kunde inte låta bli att prova hur det skulle se ut med lite innehåll i skåpet. plockade in och sen plockade jag ut alla saker. Skulle göra skåpet klart........vaxa det så det ska bli mörkare igen, så som det var från leverans !!!!




Först var det ljust, sen blev det vaxat mörkt.

   

Kunde inte låta bli att smaka på lite olika smaker av whiskey, vilket gjorde att jag inte kom in på cruising till StockholmCity trots att fler hörde av sig om att de skulle in. Whiskyn vann över bilen, det får bli BIL på söndag.... Satt i köket och polerade beslag när mörkret kom. Då kom också Micke och Monika förbi. Det var trevligt.



Fick MMS av en Corvettevänn som meckade med sina andra jenkare. Byte av framhjulslager var hans projekt. Kul att man blir uppdaterad vad alla gör en fredagkväll........tur att man har dessa underbara vänner som sagt. Jag klarar mig utan facebok. Jag är nog ganska uppdaterad iaf.



Idag ska jag göra det mesta klart hemma.....städa, städa  och sen packa bilen med stolar och lite kläder.






Powermeet

Powermeet på Marias biltak.



 Igår var det stort möte på biltaket, om det var Powermeet eller gruppsex vet jag inte, men många var de. De samlades bara på det grå biltaket och senare på kvällen var de ännu fler än vad bilderna visar. Chrippe, Marias kompis gick förbi med grå tröja och han blev också bombaderad av flygmyrorna. Jag skulle köra Sofia till pendeln och Marias bil stog ivägen för de andra så jag skulle ta den. Det gick knappt att komma in i bilen. Fick köra en sväng för att de skulle blåsa av, men det gjorde inte. Hälften satt fast som om de hade bestmt sig för att fortsätta festa !!! Trots att jag körde i 80km satt de kvar. Vid pendeln hade jag kanske hundra kvar. Kom hem på gården och stanna bilen, det var som ett regn som föll. Det lät precis så som det gör nr det regnar rätt hårt mot biltaket, men det var inte regn det var alla flygmyror som bombaderade bilen igen. Fest hela natten lång.............nu på morgonen var det åtta kvar på efterfest, helt slut, bakfulla????? Slutkörda ??????



När vi gick och la oss var det tre gånger så många, Maria som skulle köra hem Crippe fick ta en annan bil. Det gick inte att komma in i bilen överhuvudtaget...............



Igår var jag hemma hela dagen, hade en soft dag. Målade lite så jag skulle känna mig stimulerad. Tvättade Corvetten. min C4:a och dammsög den.




 Lite sviter kvar sedan Askersund, och snart är det Rättvik.



Idag åker de första corvettevännerna till Rättvik........

Här är ett par av mina Corvettvänner..........





Bilder från Amerikan car show i Norrtälje.

Satt och jobbade en hel del med klubbarbeten. Ska skriva och leta fram bilder om Åbergs, Gråfors, Norrtälje, Tidö och Askersund = heldagsarbete.


Skanssundet/Corvettevänner

Igår bestämde jag mig för att ta det lugnt på sjusovardagen. Lyckades ju försova mig igår på denna dag ( vaknade halv åtta ) eller lyckades  sova riktigt länge. Jag som vaknar vid fem annars, fast jag har semester ! Om man sov länge på sjusovardagen skulle man ha lätt att försova sig ett år framöver, vi få se om det stämmer. Idag vaknade jag halv sex och läste klart min bok som jag började läsa på igår. Den var så spännande och bra.

Igår när jag låg i solen och läste blev jag sugen på ...........sill!!!!! Det gick att fixa, bara att öppna och kylen och här är lunchen. Smakade riktigt gott......



Sen blev det mat med Corvette-vännerna i Skanssundet. Träffas på Skansholmens Bistro, för att äta middag ihop på onsdagar. Igår hade de levande musik kvällen till ära, men det blev inte så mycket spelat pga stömavbrott. Jag åt en räksmörgås och drack lite gott. Var passagerare igår...........kan inte koppla och växla min C4:a. Så då fick det bli lite rosé i semestertider.







En fin C4:a kom dit, alltid kul att se välvårdade äldre Corvetter!!





Bilar och båtar samsas om idyllen vid Skansholmen.....





Färjan hem till fattigdom och elände......( menar lyx och glamor)



Vacker solnedgång........det är så att man blir rörd - berörd !! Eller ???



Med en stor godispåse mellan benen gick färden hemåt på krokiga/kurviga vägar. Så underbart att få åka Corvette och känna bilens suveräna väghållning. Våga gasa, men tänk på viltfara och de du möter..........



......................älgfara!!!!! De är också hungriga....



Idag ska jag nog ta det lugnt och se över lite arbete. Skicka lite mail och ta bilen på en tur till affären. Prova om man kan löpträna med revbenet, det ska bli spännande........annars får jag gå !! Måste bara röra på mig.....jag blir så FET !!!


tredje...........

Första ( 0m Lissma igår ), andra ( om sjusovardagen ) och detta är tredje inlägget för idag. Vad ska man göra när man har ont och ska vila. Nu har ni något att läsa i min E-dagbok...........skön sommarläsnng !?!?!?!?!

Ska till Skanssundet ikväll om jag orkar...............nu ska jag lägga mig i solstolen. Ska vattna mitt citronträd först.....hör av dig om just du ska dit också..........vore trevligt om vi blev ett gäng.

Kram på er alla !!!!

Nu ska jag sova vidare i solen.........från Trötter

Sjusovardagen..............

Försov dig inte på sjusovardagen!

Den 27 juli är sjusovardagen, visste du det!!!!

En helgondag till minne av sju kristna män. Det sägs att de under 200-talet gömde sig i en grotta för att undkomma kejsaren Decius, där föll de i djup sömn och sov i 200 år.

Helgondagen tog man bort ur almenackan år 1900, men dagen lever kvar i folkmun och folktro. Om man sov för länge på sjusovardagen så skulle man vara sömnig och försova sig resten av året.

Den som sov längst och var sist upp denna dag, kunde utsättas för bus. Sjusovardagen var också viktig dag för väderleksspådomar. Om det regnade på sjusovardagen så skulle det regna de följande sju veckorna.

Denna dag är relativ okänd, liksom små kalenderdagar som har förvunnit med bondesamhället. Dagarna var mycket viktigare för livet förr. Speciella dagar hjälpte människorna då att hålla reda på olika sysslor, eller att spå väder.

Idag kollar man sitt väder i mobilen, mobilen kommer dessutom ihåg viktiga dagar åt dig, dessutom väcker mobilen dig på morgonen resten av året................ om du nu så har sovit för länge denna dag.

 

Min pappa förklarade att denna dag får man inte sova för länge, HJÄLP !!!!  jag som sov två timmar förlänge. Jaha.....nu vet jag hur det blir framöver.....

Miss Stingray får ett nytt namn.......miss Trötter

Skulle bara............

Skulle bara sa Alfons Åberg................

Igår försökte jag göra nytta men det går inget bra. Allt är segt och ont. Humöret är åt helvete. Men sen så vände livet, tänk vad en bil kan göra och lite vänner..........

Skulle bara åka och lämna tillbaka en film. Körde ut Corvetten och körde samtidigt upp Sofia till bussen, hon skulle till en kompis. Medan vi stog där och småpratade så körde Håkan, en jag känner förbi med sin cab.............då kom jag på att det var tisdag. Lite gladare blev ja för då kan något hända........roligt. På väg till Västerhaninge körde jag ifatt Håkan på våra kurviga vägar och samtidigt började ¨soppa¨-lampan att lysa. Slut på bensin !!!!! Lämnade in filmen i VH. Körde vidare för att tanka................

...................tankade och fick ett glas till.



Tankade 98-oktan..............



över 30 liter bensin och ett glas till................



Fick för mig att åka ner till Lissma för att se om man hittade några Corvettevänner och de gjorde man...........hade en trevlig kväll på parkeringen i Lissma. Vi var nog en 12-15 Corvetter. Igår kom det fram massa roliga äldre män som fråga massor om Corvetten och Corvetter. De var sugna på att förverkliga sina pojkdrömmar..............det var inga unga killar så medelåldern kommer inte att sjunka !!!!! Men de hade livsglädjen, och det är nog viktigast. En höll på att bygga garage och en körde Harley......en hade hittat en på nätet, och sen lite allmänt om Corvetter.

Träffade några roliga Corvettevänner som fick mig att skratta och det gjrde så ONT.......fick sätta mig på grusplan ett tag, sen full fart igen. Ingen höjdare att köra C4:an med koppling. Varje gång jag skulle växla så gjorde det så ont. Skule prata med pappa på kvällen men då hade jag så ont så att jag mådde illa. Har sovit väldigt dåligt i natt. Varje gång jag ska vända mig smärtar det.................

i dag ska jag nog vila i solen.

Blåbär.........

blåbär kan man vara i början av sin karriär som bilförare innan man får en ökad bil- och körvana. Vi var igår i blåbärsskogen och plockade fyra liter blåbär till en god paj med vaniljsås till.



Gjorde inget speciellt igår, vilade mitt revben. Spelade kort med Sofia och Linus. grillkväll med barnen, maria kom hem. tvättade inte ens Corvetten. Försökte tvätta bort flugskit från fönstren, men det gjorde så ont !!!!!!

Idag har jag skrivit om hela helgen på bloggen, tre inlägg. fredag, lördag och söndag.

Kan kanske få tillfälle att använda min nya bikini jag köpte i Askersund. Kan bli sol idag !!  :-)

Min bikini får mig att tänka på Jenkare......Amerikanare ;-)


Askersund söndagen den 24 juli

Hade en underbar morgon med bad i bubbelbadkaret. Bor i hotellets svit som har ett stort bubbelbadkar, försökte få lite massage på mitt onda revben. det var varmt och skönt. Sen blev det gemensam frukost på hotellet samt vänta in bättre väder. Ute både blåser och regnade det.

Vid tolv lättade vädret och vi körde upp våra bilar till parkeringen där det var fest igår för att packa in våra saker.



Vi körde förbi Kumla för att vi trodde vi skulle kunna köpa korv.............men det var stängt.



ingen rondell-hund här inte !!!



Ingen korv men hamburgare i Strängnäs, sen hem på motorvägen. En helt underbar helg !!!!


Askersund lördagen den 23:e juli

Efter nattens oväder och en regnskur på morgonen så klarnade vädret upp. Efter frukost var det smaling för gemensam karavankörning ner till utställningen.



Vi parkerade på gräsmattan vid Vätterns strand, totalt blev vi närmare sextio corvetter på denna träff.



Här kunde man hitta en och en anna EPA-traktor.







Många fina bilar fanns det att beskåda.................







Dagens kärlek............jag byter ofta. Men den här blev jag kär i idag :-)







i hade vårt egna dommarbås som satt och gav poäng, bedömning och utklassning på parkbänken mitt mot klubbparkeringen. Det var cruising runt området på parkvägen och då passerade alla vackra bilar vår parkering.



Prognosen för helgen hade varit väldigt usel med bara regn över Askersund. Nu är det tur att vädret aldrig stämmer........vi fick kanonbra väder med sol och uppehåll. Jag hade laddat med ¨Foppa-tofflor¨och regnkläder, ( paret Vinell älskar ¨Foppa-tofflor¨-----INTE !!) Jag tycker det är toppenskor att gå omkring i när gräsmattan är blöt och mer eller midre blir till lera. Hämtade dessutom vatten i Vättern för att tvätta av bilen på morgonen. Då är tofflorna toppen också!!!











Tänk att vara så här gullig och ¨småtuff¨när man är 77 år, vilken lycka !!!!!
Mina älskade föräldrar....de är så söta !!!



Prisutdelning, här tog vi hem både andra pris i femtiotalare och första pris i sjuttiotalare. Vi Stockholmare :-)





Sen nattade vi bilarna och.........



................tog en öl och tittade på cruisingen som gick precis förbi vårt hotell och uteserveringen där. Ett gäng gick och bastade och satt på baksidan vid kanalen och tog en öl.



Sen blev det File´buffé till middag med kycklingfilé, laxfilé och oxfilé. Efter middagen blev det lottdragning och prisutdelning.



Efter middagen blev det Whiskeyprovning och därefter en runda ute på staden för att kolla in cruisingen. Jag lovar att det var fest på Shellmacken utanför hotellet. Världens drag.............



Några av oss satt och småminglade och hade det trevligt med något gott att dricka på hotellet.

Jag hade bara ont i mitt revben ch var inte på topp !!! Sov sen gott iaf...


Askersund fredagen den 22 juli

Tidigt fredag morgon packade man bilen med kläder och lilla ¨mini¨Corvetten för att kunna köra bilbana på kvällen. Nu tyckte mina kamrater att det var doping att ha med egen Corvette(bil) till bilbanetävlingen så jag lät den stå kvar på rummet! Men käder, regnkäder, dryck och priser var iaf packade och vid åtta lämnade vi gården för det var samling klockan nio för gemensam resa mer mot Askersund.



På Statoil tankade jag bilen fullt och lyckades därmed få ett till grogg-glas med lilla Smurfen på. Kollade kopplingsoljan så den var påfylld, lite läckage någon stans.



Samling Shell/McDonald i Botkyrka. Där passade en del på att tanka ;-)


Samling med kort info om helgen samt vår resväg. Alla fick en vägbeskrivning och efter att kramats och hälsat på alla så begav vi oss av på vår lilla helg-resa!



Efter kisspauser, glasspauser och tankpauser så var vi i Askersund. Här tog uffe mot oss och visade oss var vi kunde parkera  våra bilar på gräsmattan bakom hotellet. Där skulle bilarna få stå säkert och kanske få vara ifred från allt festande på lördagkvällen. Lördag kväll = cruising på stan



Vi var en C1:a, två C2.or, tre C3:or, en C4:a några C5:or, en C6:a och en GrandSport. Härligt .........vi representerar alla årsmodeller denna helgen. Några av oss har nämligen sina gamla Oldiesar under reparation och då tar man den andra Corvetten. Så är det ! De flesta med en gammal Corvette har en nyare Corvette också !

Älskar rumpor på Corvetter och även på killar.............




Här har vi parkerat våra bilar på baksidan av parkeringen :-)



I hamnen ligger båtarna vid Vätterns strand. Här köpte vi en båt en gång i tiden, en Saltö 31 som tyvärr såldes i år.



Alla var hungriga efter dagens tur till Askersund och hamnade på restaurang vid hamnen precis på andra sidan bron vid hotellet......



De som äter piller köper bara dricka........så är det !



En av mina favorit Corvette-kompisar.........så vacker !!



Att vara populär och kunnig kan göra att man får ställa sig åt sidan och jobba ett par minuter även om man har semester. Utan Leffe stannar många bio-salonger, och det skulle vara en katastrof för de som laddat med läsk, popcorn och sin favoritpartner för en helkväll !!!



Var nere på området för att kolla parkeringen inför morgondagens Car&Bike meet. Här ska vi fylla gräsmattan med en massa Corvetter.



Tillbaka på hotellet blev det förfest i vår svit och sen middag, något gott till sommarbuffén ska det ju också vara. Här kommer lilla mamma !!!!




Sen var det bil-tävling en trappa upp. Så roligt att få tävla i bilbanerace. Jag var i team med Bosse och Hasse. Kvällen slutade dock med ett brutet revben..............vet inte hur det gick till ??????



Vi var fyra lag/team som körde mot varandra i sexton heat. Tyvärr avbröts tävlingarna tidigare för att vi var så på G.





Sen var det dags för lite mingel ute och i baren............och sen blev det sängen. Undernatten kom ett riktigt regn och åskoväder in över Askersund. Vaknade klockan tre med migrän och smärta i revbenet, sov tre timmar under natten för att möta lördag morgon.

Åter en toppenhelg.............



Hej alla vänner.................kan just nu inte lägga upp några bilder. Fel på bloggsidan. Jag kommer att lägga upp bilder och text så fort det fungerar.

Har haft en toppen-helg i Askersund......allt blev så BRA !!!

Sviterna efter helgen är ett brutet revben efter bilbanekörning i fredags...............det gör så jävla ont !!!!


hotet - regnet



Solsängen i regnet...............inget solande idag. Dropparna bara faller och visst ska de göra det hela helgen...........regna alltså !!!!! Var ute och löpträna i regnet på morgonen och sen var jag och handlade lite saker. Handlade lite priser till en lottdragning, hittade kläder på rean. Gjorde inte mycket förrän Maria kom hem med sin tvätt. Tvättade bilen och tvättade fem tvättmaskiner till henne.



Hade keps på mig när jag löptränade idag, fungerar som vindrutetorkare.........man ser bättre :-)

Pratade med en kopis som åkte på att byta startmotor, de hade varit på bilmöte med tema ¨Toppless¨(gällande bilar, dvs cab) hans polare hade hoppats på lite annat ;-)

Gör man inget i helgen kan man alltid åka på en sväng inåt landet i regnet och kolla på bilar.



I kväll ska jag köra bilbanerace...........tävling för de som ännu har lite barnasinne kvar. Tur att man har det !!! Då får det regna, men i morgon vill jag ha sol!!!!!



Nu kan jag inte skriva mera för att åskan mullrar kring huset. Jag måste koppla ur internet, ha en bra helg alla mina vänner.

Corvettevänner......

Arbetade hela dagen med att slipa bort gammal färg från skåpet jag hämtade hos pappa. Det kommer nog bli riktigt fint :-)
Slipade från halv åtta till tre i solen, med hörselkåpor, andningsmask och i bikini  i solen. Stog vid vägen så det var många som titta på denna tokiga varelse. Fatta hur man ser ut !!!!!! En tjej i bikini, höselkåpor och andningsmask och leker med en stor slipmaskin.............Teletubbles, släng dig i vägen!!!!

Vid tre var mina händer och armar och jag helt slut. Tog mig en dusch och sen körde jag ut Corvetten. Väntade in Maria, för idag blir det räff med Corvettevännerna och middag i Skanssundet. Har stressat så mycket med allt som ska göras så när jag kom fram till Skanssundet fick jag en chock!!!!! Bilen är SMUTSIG!!! Jag har totalt glömt bort att det var lite blött på vägbanan i lördags då jag åkte till Norrtälje på Amerikan Car Show. Både smuts och gräs............men när jag sen kollade in Jerkas bil hade inte han heller tvätta sin, inte pappa heller och orförande hade också smutsig bil. Det känndes bra, alltså inte bara jag som har semester och glömmer en del saker. Bättre att åka med smutsig bil än inte alls.

I helgen blir den nog ren igen, det ska regna MYCKET och vi som ska ut och åka på bilträff.

Ja i Skanssundet blev det en härlig Toast Skanssunet och en glass innan kvällen vände åter hemmåt.



Jag var iaf där............smutsig bil.









..........och en katt bland hermelinerna!!!!





Min C4:a är så fin !!!!!





Maria och min ¨lilla¨mamma...........1:a & 3:e generationen

(av) koppling

En dag hemma på gården med arbete och solande. Tog hand om solen på ett posetivt sätt, låg i solsängen nästan hela dagen. Brände fettet så det är lite gyllenbrunt. Badade i insjön på kvällen innan middagen. Pratat i telefon en hel del. Min yngsta dotter har turen att få åka ut på sjön med båt. Lyckost henne !!! Hon är på Utö med sin pojkvän. Är förbannat avundsjuk, jag vill också ut på sjön. Klarar inte av att vara hemma på landbacken. Ta mig till havet och gör mig till ................

Fixat i köket och plockat in glas i vitrinskåpet......det blir rätt fint.



Var och hämtade min gamla kardanklump som låg hos pappa i Sundbyberg. Samlar ihop mina bildelar ...........behöver snart en liten bod för mina bildelar,  så allt blir samlat på ett ställe.



Enligt pappa ska den här ha bättre utväxling för att köra 402 meter.............mot den jag har på Corvetten nu.

Bra inköp!!!!

Igår blev det en del bra inköp. Fick byta en del varor på IKEA, så är det när man handlar där!! Alltid något som blir fel.

Var sen runt på olika affärer. Hittade en ny kameraväska på OnOff som var nersatt 180:-, inte så mycket men ändå!! Den hade kunnat vara på halva priset. Gav iaf 380.- för väskan och den kommer att skydda min kamera när jag har mitt 300 objektiv på. Blir så fina bilder av det objektivet, samt att man kan ta fina bilder på långt håll. Tex hade jag det på Tierp Arena och när PokerRun båtarna kom in i Norrtälje hamn.



Sen var jag och gjorde ett inköp som jag verkligen behövde. En verkstadpall till garaget och en NY sladdlampa så att jag ser när jag meckar. Det är ett skit när man inte har lampor som lyser just där man ska arbeta.......nu har jag löst det problemet och nästa gång kommer det att bli klart roligare att vara igång med Svarten.



Sen köpte jag som sagt var en verkstadpall............på Jula.



När jag skulle mecka ihop den var den inte röd utan blå..........:-(

- Jag som ville ha en RÖD!!!



Bara att rulla ut i garaget ..........och ha det trevligt.



Bokade och gjorde klart det sist till Askersund..........nu hoppas jag att allt ska stämma när vi kommer ner. Fick ett telefonsamtal igår klockan tre från ett par som ville följa med till Askersund, men som inte har någon gammel-bil ännu !!! De får självklart följa med :-)

Satt i köket igår kväll och tittade på den nya TV:n, den blev toppen !! Dessutom var min favorit Brolle på TV, han är så ....................mycket.





Som dag och natt..........

Som dag och natt.........lördagen mot söndagen, så tycker jag det!!!! Lördagen så trevlig så man knappt vill att den dagen skull ta slut. Söndagen rent av tråkig, rent förjävligt att en semesterdag går åt till sånt skit. Hade en rätt skön morgon, men molnen fanns där hela tiden och förstörde mitt solande. Mitt på dagen åkte vi till IKEA och allt vi köpte blev fel så det måste man gå till återlämningen med, en dag till åt fanders!!!!! Sen var vi på NetonNet, köpte en ny TV till köket, det är väl iochförsig trevligt. MorgonTV och annat när man är i köket. En samsung 32tummare blev det. Köpte en extern hårddisk oxå, ska ha den för bara min bilder som jag tar på träffar m.m. Den hårddisken ska vara till sådant som är bilrelaterad. En hårddisk på 2TB.



Tittar hellre i bakspegeln och minns lördagenän söndagen.














Vilken lördag.............

Vilken lördag jag fick................kan man ha det bättre???? NEJ; NEJ; NEJ



Var uppe klockan fyra och duschade, körde ut bilen kvart i fem och åkte mot Norrtälje. I Vårsta ramlar en trött tjej av morgonbussen efter kvällens festande. Jag är absolut inte avsjuk på henne..............den tiden är förbi.

Hur skönt kan livet vara????? Bara ligga där på motorvägen tidig morgon. Solen har precis gått upp, man mår som en prinsessa. Bilen och jag, ljudet från motorn som mullrar. Hästarna jag styr över..........morgonens riddare, man gasar på och genast händer något med kroppens puls och bilens acceleration. Fan vad det är GRYMT !!!!

Samlades i Norrtälje klockan halv sju på OK/Q8, så otroligt härligt att se att man har så många trevliga morgonpigga klubbkamrater. Vi var tjugosex bilar som i karavan rullade ner mot gästhamnen i Norrtälje.

Kö till insläppet nere i hamnen. Vi stog där i en kvart sen rullade det på till insläppet!!!



Vacker morgon mötte oss i norrtälje hamn. Efter att parkerat bilarna blev det frukost ihop med alla klubbkamrater. En toppenmorgon må jag säga ;-)



På vår Corvetteparkering blev vi 49 bilar, i parken 12 och på kajen på andra sidan räknade jag ihop till 20 Corvetter. Totalt 81 Corvetter, men jag kan ha missat någon ;-)



Jag var DÄR............









............och många andra vackra bilar.





Sen var det Burnout-tävlingar. Kan det bli bättre ????



Sen kom Pierre, en klubbmedlem från Norrtälje till vår klubbparkering och bjöd på tårta och vetelängd. Vilken kille !!!

Sen händer det BÄSTA, alla PokerRun-båter dundrar in i hamnen och man hinner uppleva det oxå.





Sen bättre än BÄST vad kan det heta?????

De bränner ROSA gummidäck..............



Hela hamnen och kajen fylls av röken från ROSA gummidäck.......

..............och jag fick en NY outfit igår ............




...........en ROSA fjäderboa och en ROSA tiara, de du !

Jag kommer hämta mer foton från vackra bilar. Har inte riktigt orken att göra det nu, tog 365 foton igår.............men nu vill jag ut till solen. Hon är snart nio...........klockan alltså ;-)




Snäll granne.......

Har en toppensnäll granne. Beställde otroligt bra rengöringsmedel på små tvättlappar av honom, dessutom kom han ner på fyrhjulingen i frdags kväll och lervererade dem. Vi var ett gäng hemma hos honom en kväll när han behövde hjälp att byta motor i sin folkracbil. Efter allt meckande så tog han fram rengöringslapparna och vips vara alla rena om händerna. Mirakelmedel..............




Norrtälje....Amerikan Car

Lördag morgon åker jag till Norrtälje och kollar in deras bilträff mitt i stan. Bara Amerikanska bilar och PokerRun båtar mitt i stan ..............vi kanske SES!!!!

Rekord i fula ord !!!

I morse kom pappa ut för att vi skulle jobba med Svarten. Så många svordommar som har studsat mellan tak och väggar är mer än hundra. Stora paddor har det hoppat ur munnen på både mig och pappa. Dagen slutade dock lyckligt, så som alla sagor gör !!!

Vi skulle montera bokstäverna CORVETTE på baken, då visar det sig att de glömt packa en plåtmutter. Hur fan kan de göra det????? Varför inte lägga i en Xtra istället. Var hittar man en plåtmutter???? Ringde runt på olika ställen och frågade men ingen hade något i lagret. Ringde Åbergs i Bandhagen, men där svarade en otrevlig kille att jag fick väl komma dit!!!! Åkte åtta mil för att konstatera att de inte hade någon. Som tur är kom en kille och parkerade då jag stog vid en sommarstängd verkstad i Tumba. Han undrade om jag behövde hjälp??? Han låste upp och fixade plåtmuttrar helt GRATIS till mig. Vilken kille !!! Han ska jag kontakta fler gånger, dessutom stog det en Corvette i verkstaden och det var tydligen arbetskompisens egen...............trevligt!!

Jag har borrat hål i bakbumper själv idag för att få dit bokstäverna............det känns bra att ha lyckats med det. För nu sitter de där!!!

Satte tillbaka bakbumperna med det blev inte så bra som jag ville ha det, så det blev att ta bort den och borra upp hålen och sätta dit den igen och så höll vi på tre gånger. Sen var vi nöjda och mina armar också!!

Nu sitter bakbumperna på plats ska bara sätta dit alla muttrar och dra dem, det får bli på söndag för Lördagen bli till att åka till Norrtälje.



Så var denna saga SLUT!!!

Var det min födelsedag ????

Var det min födelsedag igår? Det kändes nästan som det. Men det var faktiskt Viktorias födelsedag, men hon var i regnet på Öland. Jag var i solen med Ann hela dagen och på kvällen med Peter och Ann i Trosa. Hade en toppentrevlig dag. Ann och jag har börjat planera upp en Black & White-resa. Ta bilen och bara dra ut i sommar-Sverige. Åka dit vi vill, bo där vi vill och äta/festa där vi vill. Ska se om 2012 kan bli målet för resan........

Min resa igår började att jag packade bilen med träningskläder, badkläder, snygga kläder och blomkruka/jord/näring. Sen styrde jag Corvetten mot Järna.





Min C4:a ställer alltid upp för en tur! Ut med hästarna......



Idag bjöd jag Ann på lunch. Vi hittade ett mycket trevligt ställe i Järna, efter solbadande och promenad.

   

Vi provade olika nya drycker, en hette Detox. Inte Botox ;-)



En god smörgås.........

 .........och en CafféLatte



Bilen parkerade vi bakom busken????   Buskis.............

 Sen var vi och kollade rean i Järna city.



Hittade ett armband som det stog Elisabeth på, dvs det var bara min stil. Som om någon gjort det för just mig !  ;-)



Bilen parkerade vi snyggt på affärsgatan i Jarna........

  MAN SKA INTE LEKA PÅ GATAN !!!!

    Tog en skogspromenad............



Hittade en underbar hatt i Trosa, fick den i present av Ann och Peter. Jag hade provat den men tyckte inte jag hade råd. Vet att jag måste hålla i mina pengar så Svarten blir klar. Har en budget avsatt varje dag att leva för. Medan jag och Peter gick vidare för att kolla tröja till honom lyckades Ann smita in och köpa den sista hatten. Hon kom sedan efter med ett paket till mig......... en hatt. Jag blev så glad att jag grät nästan. De är så snälla dessa människor.



Peter bjöd oss sen på middag, vi hade lite svårt att bestämma oss för valet av förrätt och varmrätt. Läste menyn flera gånger, det fanns så mycket gott på restaurangen.





Nu har vi bestämt oss !!!


Självklart så blir det strömming till förrätt...........=Trosameny

 Sen åt vi plankstek...........GOTT!!!



I Trosa hamn var det veteranbilsträff. Det är det varje torsdag.........





...........så vi gick runt och titta på bilarna.........












Hemma efter att handlat middag till fredag-kvällen, tankat bilen fullt inför Norrtäljeträffen på lördag.



Mötte regnet..............






halv arbetsdag ;-)

Uppe klockan sju och städade och tvättade som en gammal hemmafru. Det är inte roligt när man har semester, men hur kul är det att gå över köksgolvet och det knastrar under fötterna..............INTE

RENSKREV PROTOKOLL
Renskrev protokollet från styrelsemötet i Sunne. Hade totalt glömt bort det, Att JAG var sekreterare och skulle renskriva min kladd och skicka vidare till distriktsansvarige. Ringde Åke och berättade hur det var............att jag glömt bort det helt enkelt. Nu är det skrivet..........tre eller fyra sidor.

Sen var det dags för att ta hand om solen eller kroppen och själen. Se det som du vill. Jag njuter iaf av solen. Låg och solade och hade det riktigt skönt. Varmt och gott.................sen kom katten och ville kela och sola han också.

    
Kom och sa HEJ !             La sig och sola :-)          Rastlös !!!
   
Nej vill bara kela.......       .....och här med !           La sig till rätta igen !  




Ha är så go´ och kelig............Felix, katten!
Sen kom Chivas, den andra katten. Svart som min Stingray....och kelsjuk.

 

Fotade lite blommor som jag gör MIG glad !

   



Åt lunch med Sofia som kom hem en stund. Tog ett glas vin och la mig i solen igen.

Vid hlv fem var det dags att trimma kroppen igen, motorer måste underhållas. Dvs de går bäst om de används varje dag. Jag var ute och löptränad och det gick riktigt bra. En granne stannade och bjöd in till ett glas vin en kväll, han har alltid något gott hemma och bjuder på. Sist jag var där vart det lite mycket och cykelturen hem gick väldigt vingligt.

Efter maten, duschen och löprundan satte jag mig i solen och sorterade skruvar till Corvetten. Har hur mycket skruv och mutter i små plastpåsar. Allt ska vara klart till fredag då det blir arbete med Corvetten.

Idag när jag var i garaget var det växellådsolja under bilen.........FAN !!! Jag hoppas att det läcker från växelvajern. Pappa pratade om att det skulle kunna göra det. Ska kolla det................men inte just NU!!!

En semesterdag utan Corvette...........inte ens en tur till Skanssundet. Hade helt enkelt inte lust, det kan bli så när det är soligt och varmt. Jag vill inte åka bil då..................då vill jag åka motorbåt. Ligga på svaj i en vik och bara bada och dyka och sola och...............ha det helt underbart!!!

Idag ska jag tii Ann och bada i deras pool, sola och njuta och hjälpa henne med hennes citronträd. Hennes mår inte så bra så vi ska se om vi kan plantera om det och se över det lite. Jag läste så mycket om Citronträd i vintras då mitt inte mådde bra, så det känns som jag har lite kunskap om det hela.

  

Nu har jag både nya citroner på gång och en omgång blommer igen ! Det är så kul, att det mår bra igen. Jag vill ha citroner till groggen..........så är det bara. Skulle inte köpa ett nytt för 800:- om det här gick åt pipsvängen !!!!



I morse när jag vakna klockan fem var det bara fem grader ute, jag gick och la mig igen. Nu ska jag äta en god frukost och sen åka till Ann. Corvette-väder fram till eftermiddagen, sen ska det bli regn och kulingvarning.


Vill ha !!!!!

Vill ha !!! Som ett litet barn vill jag ha !!!

Jag vill ha en ny mobil, min kamera på mobilen är nog trasig. Allt jag fotar blir blått :-(  Min avtalstid för abonemanget tar inte slut förrän i november och jag har inte råd att sitta och betala två räkningar på telefoner.

Igår tog jag mil-spåret som morgontur, känns bra nu !

Tog sen bilen ner till bryggan och la mig och sola. Jag älskar verkligen saltvatten. Vill inte gå till insjön som finns precis där jag bor. Gillar den bara inte !



Här låg jag och solade igår, där låg oxå en båtshake   i solen och trivdes. Han haka iaf inte på mig. För mitt på dagen kom det in moln och dessa var mörka. Satte mig i bilen och tyckte vädret såg bättre ut i Nynäshamn. Åkte till Nynäshamn, handlade lite kläder till Rättvik och två bikiniöverdelar. Underdelen var slut, får leta på nytt ställe i morgon. Då ska det bli molnigt. Idag blir det bryggan bredvid båtsaken där ska jag ligga och sola !!!

När jag var i Nynäshamn tog jag mig en bryggesväng och då började kompisarna att ringa och höra efter om jag skulle till Lissma. Orkar faktiskt inte med mera bil just nu ! Tog det lugnt i Nynäs och bara tittade och drömmde mig tillbaka till båtlivet. Köpte lite rökta räkor, aioli och rökt böckling.





En toppenkompis fixade supertvättlappar som man får händerna rena efter allt meckande. Tar bort olja och allt....ska få dem senare i veckan. Man köper de inne i Stockholm någon stans. Så himla snällt BARA !!!


motorstopp

Igår hade min kropp MOTORSTOPP............
ont i nacken som påverkade hela mig. Försökte ta tag i saker men det gick inget vidare. Tror att det var draget sen åkturen till Västerås, då vi åkte nercabbat. Måste tänka på att ha halsduk runt nacke och hals. Var ute och löptränade efter bloggandet, sen städade jag och då gick det åt helvete...........smärtan kom tillbaka. Låg under duntäcke och filt hel dagen och läste...........någon typ av värme måste jag ha. Frös som bara den igår. Någon konstig frossa.........behöver nog hälla i mig mer glykol.

Läste iaf slut en bok där självaste mördaren åkte Corvette.........



..............den var BRA !!!

Idag gick jag upp tio över fem, ska ut och löpträna. Tror jag ska göra en picknick korg och åka ner till båtklubben. Det finns väl alltid någon brygga att ligga och sola på. Måste få saltvatten på mig.Nu är båten borta.



Tittar på nätet...........och drömmer om salta turer   :-)

läcker ( inte )

Igår arbetades det i garaget för fullt ! Vi skulle se till så att inte växellådsoljan läckte ut på golvet.

Pappa och jag började med att se till att få tillbaka instrumenten i den nya konsolen som han hade med sig. Presenter till Svarten varje gång just Nu !



Den nya konsolen låg i en plastbalja likt en babysitter............



Pappa och jag moterade in den nya instrumentkonsolen...........



arbetet slutfört :-)



Hade som mål att få bort den svarta lackering de målat dit, här ska det vara cromat tycker jag. Vet inte vem som målat det ???



Vi pallade upp Svarten på bockar............



Pappa är helt otrolig. Låg under bilen nästan hela dagen. Vad skulle man göra om man inte hade honom ? Vet faktiskt inte. Han är bäst på alla tänkabara sätt !!! Tänk om man kunde hålla på så där när man är 77 år !!! Då skulle jag vara stolt övermig själv, något att jobba för !!!



Idag fick vu hjälp i garaget av Tobbe....



Var ute igaraget i morse för att se om det höll tätt. Pappas arbete hade lyckats, som vanligt ;-)



Inte droppe under bilen ............härligt !!!

utlovade bilder......

Hade inte tid att blogga ut ett större reportage igår morse. Tog mig en liten sovmorgon och när jag hade satt på kaffet så ringde telefon och då var mamma och pappa på väg ut. Pappa ska hjälpa mig med Svarten................men här kommer lite mer reportage om Lördagen som var fem stjärning............



Träffades tidig morgon i Södertälje för gemensam resa.....



Klubben Aros hade fixat fin klubbperkering där vi ställde våra bilar....





Corvetter i rader...........



Snygg & Sexig



Bildelar på marknadsgatan i massor !!!!



Grillgrabbarna hittade V8a grillar drivs med gasol.....



som lego eller mecano :-)



...............inköp !!!!!!




Till salu !!











Vacker tass !!!!





Så många bilar :-)......orkade inte ens kolla in alla.




Cheva - 38





Sen följde vi med till en restaurang och åt middag ihop, före maten var det tipspromenad runt gräsmattan. Åt så gott !!!





Sen gick vi genom parken på baksidan och var då mitt i cruisingen...:-)











Någon bjöd på vad publiken ville ha !!!







.............en till Cheva -38 ( tredje för idag )







Min nya kärlek .......så läcker !!!!!!!!!!!



Hemåt i natten...........

inköp Powermeet

Mina inköp under Powermeet blev inga bildelar dock lite annat.......



 Smycken med tärningar som passar till min bbikini från Rättvik :-)



...........en ring



Trosor med C4a loggan...............



Bergskristaller på rumpan  ;-)



En bok på REA......



Fick två filmer av Tommy till någon regnig dag.....att sätta på !

Powermeet i Västerås



Tidigt igår morse drog Tobbe, Jerka, Lasse, Chrippa, Roffe och jag till Västerås för att kolla in Powermeet där. Vi parkerade våra bilar på Corvettaparkeringen som klubben i Västerås basade över. Hängde med dem senare på kvällen och åt på ett ställe i Västerås innan vi kollade in kvällens cruising. Under dagen var det hur varmt som helst . Gick runt på svart asfalt mellan alla marknadsstånd och kollade på allt mellan hemmiel och jord. Handlade lite.......foto kommer senare. Ute på gräsmattan var det fullt med vackra bilar som man inte ens orkade kolla på alla som stog parkerade foto kommer senare. Det blev en heldag i Västerås.åkte hemifrån 07.30 och var hemma långt efter tolv.







Kvällen slutade åter i ROSA, fick en hatt av Jerkas dotter.

Har inte tid att lägga upp foton just nu, ska löpträna och sen ska jag och pappa mecka bil. Han är på väg ut !!!

Men jag lovar att det kommer fler kort, har inte bara tiden just nu att redigera dem. vi ses !!!!


Köper inte bara bildelar......

Ligger i sängen och bloggar, ute regnar det och vi ska till Västerås och kolla Powermeet, hur kommer det att bli ??? Ska man åka, ska man vara hemma ? De pratar om sol fram mot dagen, + 25 grader.

Mår klart bättre än för ett par dagar sedan. Nu är båten såld och livet måste bara gå vidare :-) Får leta ny båt till hösten, kanske någon som vill bli av med sin snabbt och som inte orkar ta upp den och polera och ta hand om allt vinterarbetet.

Började fredagen med löpträning som gick otroligt BRA !!! Sprang en längre runda för det kändes så otroligt bra som sagt var. Sen frukost och duschen sen tog jag bilen, min älskade Transport och åkte till ett köpcenter. Lyckades hitta tre par skor, en väska, en Bh och en bikini.

Är lite kvinnlig oxå och köper inte bara bildelar, mina inköp för ett vackrare JAG...

   

Tre par skor, ett par av dessa var TRÄskor



Väskan var svart som Svarten, min Stingray........

 

En ny SNYGG bikini till mig och mina soliga sommardagar............

När jag kom hem hade posten kommit, min nya plakett kom i ett fint kuvert och nu fick jag heta Elisabeth och inte Lisabeth ;-)





Min 25års-plakett !!!!

Sen kom dessutom nya CM, snygg framsida :-) Vem kan ha fotat den tror Ni ???





Orginalfotot ;-)

Dessutom reportage och bilder...........



Text och foto: Elisabeth



Text och foto: Elisabeth



Text: Elisabeth   Foto: Helene 

Elisabeth + Helene = Mammarazzia

Vad jag fotar och skriver och gör massor helt enkelt.......träffar, utflykter och det roligaste av allt Malmby......



Kallt som bara den var det denna dag, två jackor och mössa.

Riktigt GLAD var JAG !!!!



Vänner.......

Vänner är nog det BÄSTA man kan ha och Corvette. Igår var hela dagen ett rent helvete. Upp tidigt som vanligt och satt och skrev köpekontrakt. Nu är båten såld och jag är tom på tårar, grät och mådde pest igår. Hur ska jag klara mig utan att vara på sjön i sommar. Ska ta Cinderella ut till Sandhamn över dagen någon dag och bara njuta av livet där ute.



Sandhamn 2010

Måste bli så. Ska faktiskt fråga om jag kan lifta med en granne in till stan, ta mig till Nybrokajen och båten ut. Då kan man ta sig ett glas vin på Seglarrestaurangen och må bra. Nu ska jag leta liten sportbåt, snabbgående ska den vara. Inom två år ska jag ha mig en. Får köpa mig en i födelsedagspresent när jag fyller jämnt om något år. Vill hellre ha en SeaRay än en HD, så är det nog.

Igår hämtade köparen alla saker till båten, röjde ut alla pinaler som tillhör den. Tog hela dagen, städa ur båten, plocka ihop, skriva kontrakt, gråta....m.m.

Det är då man har vänner som ringer och peppar upp den.

Helene skickade bild från CM



Hon hade fått CM men inte jag. Snygg bild på mig en kall och blåsig dag i Malmby då jag arbetade som säkerhetsansvarig med ¨Tomten¨ och startade alla som ville köra dragracing. En otroligt bra dag i mitt liv. Till och med så var det som så att kompisarna fick iväg mig för att prova ett par turer på dragracingbanan :-) kul soom bara den. Roligast var nog att Affe kom glad i hågen och ställde upp bredvid mig. Ett stort skratt mot denna racetokiga man. Fan vad kul det var.....lärde mig så mycket av Tomten och Chrippa denna dag.
................man ska leva på de bra minnena när livet är trist.

Igår var jag och handlade mat till i kväll. Sofia och Linus kommer och då blir det grillning. Kunde inte låta bli att gå förbi leksaksavdelningen och där hängde en Corvette jag inte hade, så den kom med hem.En till Corvette till min lilla samling.



I morgon blir det Västerås :-)

Vill du läsa mer, skrolla ner för jag har fina bilder från Nyköping som jag skrev sent igår kväll klockan tjugotre noll noll efter gårdagens tunga och tråkiga dag

arbetsbyte och hamnträff


Igår var det en lång och bra och härlig dag..............

Körde ut bilen strax efter sex på morgon............. ut från garaget, semestertider nalkas och inget arbete på jobbet nalaks. Bara sådant man vill göra..............jag hade tänkt hjälpa pappa att måla garaget, eftersom han hjälper mig med bilen. Känns som en självklarhet. Så klockan sju ringde jag på hemma hos mamma och pappa och väckte dem. Vi drack en kopp te ihop och sen var det fram med pensel och målarfärg.



Godmorgon min ¨lilla¨grå :-)



Måste stanna bilen nere vid åkraran för att ta ett foto, I love it !!!




Målade pappas friggebod............han inspekterarde och godkände.........PUST !!!!



Sen skulle jag ta mig en dusch och ta bort lite målarfärg. Min mamma är lite lustig. Nog för att jag är biltokig och duschar i glykol då och då. Men att duscha och tvätta sig rent med en halv bilsvamp som löddrar av bilschampo och vax, det slår nog alla rekord. När jag berättade det så skrattade hon väl och gav mig det dyraste, godaste  duschtvålen man tänkas kan ha......Angel ;-)



Luktar gott ;-)   Sen körde jag pappa in till Odenplan till klockan ett då han skulle till läkaren. Också en självklarhet ....



Stannade till på Sveavägen och ringde Lasse, var förbi honom och pratade lite skit innan jag skulle möta Mats för att samköra till Nyköping.

 

Klätterberg vid hamburgerbaren .....



Tankade bilen i Järna och väntade in Mats. Vi skulle ta det lugnt ner, men jag vet inte vad som hände. Fort gick det, jag låg först och sen hade jag tre Corvetter efter mig. Kul var det och härligt var det !!!!



Vi stog och hälsade alla Corvetter välkomna till Nyköping. Vi turades om vi kontaktpersoner. Jag hade mitt arbetpass innan jag gick till hamnen.



Och JAG var där !!!!



Och DE var där !!!!



Vem gömmer sig här ????



Min logga fast i rött, och min gran......nä inte min, utan hans ;-)





Sen gick vi till hamnen och jag är otroligt kär i dessa vackra båtar. Skulle vilja vara med i ett PokerRun lopp någon gång i mitt liv. Skulle vara en riktig upplevelse. Så här har ni en frivillig passagerare om plats finnes över......ring MIG !!!!



Amerika-dagar i hamnen....fullt med Amerikanare.



En lastbil.....



Min önskepresent.......den är så snygg/tuff !!!



Rå- SNYGG !!!!!





Bilar, bilar, bilar......inte Ahlgrens





Miss Piggy !!!!



Tänk vad de kunde göra snygga cabbar tidigt, öppna luckan och så är taket borta. Ingen ful cab som ligger uppe här inte ;-)



Huvkråka ????!!!!!  Tur det så det inte var en snorkråka........



Ford Focus RS.......inte Amerikan



Min ¨pappa¨ vann pris. En snygg matta till garaget eller sovrummet. Det får vi se var den hamnar !!!



Sen var det hemfärd!!!!



Detta var en bil som fick pappas ögon att göda riktigt mycket......

Hemma sent efter en härlig dag, det sista jag fick göra 1 km hemifrån var att tvärnita för ett stort vildsvin som sprang ut rakt framför min bil. Jag lovar att den var stor, den var JÄTTE stor. Inget att krocka med....jag lovar !!!

Idag vart det en sen bloggning, klockan är snart 23.00 efter en tuff dag....känslomässigt.

garaget och Lissma.....



Inte speciellt kvinnligt, men så får det vara. Jag får så ont av att dra nagelborsten på nagelbanden ----AJ AJ ! Ska ändå arbeta vidare på torsdag och jag var där igår oxå. Inga stora jobb igår, var i garaget och bara småfixade. Putsade upp cromelister m.m.

Sen drog jag till Lissma, var så åtroligt sugen på att se R´s nya bil och den var riktigt fin.



Jag var där riktigt tidigt.............minikaravan på tre Corvetter från Tungelsta till Lissma, två C5:or och jag med min C4:a. Så jävla härligt att gasa på !!!!!











................JAG var där, syns eller hur ?????





Vilka baklycktor !!!!! Alla bilar har ju sin charm säger en del  ;-)



Lila - snyggt !! Var och tittade på en lila C3:a, med sidepipes innan jag köpte Svarten.

Igår var min älskade pappa hos Corvette Sweden och beställde alla saker till värmepaketet, han ville det....har lika tokigt intresse som jag att få klart Svarten. Det märks att det är min pappa, kan bevisa det på många sätt utan massa blodprover.




garaget.....7-22

Första semesterdagen 2011, så HÄRLIGT !!!!!!!!!!!!!!!!!! Var i garaget hela dagen för att arbeta med min älskade bil. Äntligen prioriterad tid för detta projekt, så skönt. Skulle om jag kunde ta tjänstledigt från mitt yrke och bara gör sådant som jag vill göra. Nu har jag semester och gör bara sådant som jag vill gör.............mår som en prinsessa. Var uppe klockan sex första semesterdagen och kände glädje i hela kroppen, äntligen ledighet. Skulle montera ett klistermärke på min Transport och då står min ÄLSKADE pappa där på garageuppfarten, redo för att supporta och hjälpa mig med Svarten. Jag som hade te på gång i köket fick sällskap av pappa vid köksbordet och inte datorn och bloggande som jag brukar börja morgonen med.



Idag skulle vi riva ut värmepaketet som läcker glykolvatten in i coupén på mattorna. Det skulle visa sig vara ett ganska knöligt lite projekt som tog tid på sig fram till lunch.



Hade två skruvar som trilskades med mig, och som jag inte fick bort på mittkonsolen. Det var inte bara jag som hade jobb med dessa, pappa fick också lite problem med dem. Men efter att slagit på tändningen och lagt i en växel kunde vi få bort konsolen runt växelspaken och sen få bort panelbitarna runt instrumenten. Då gick det lättare  :-)



Hela detta värmepaket ska bort och rivas, något läcker i det. Det visade sig ha läckt en längre tid. Ingen vacker syn när vi öppnade fläktpaketet. Pappa ska ta med sig det till Håkan på Corvette Sweden i Sundbyberg och se vad som ska beställas så vi kan arbeta vidare med det sen.



Hallonremmar, lakritsremmar och kolaremmareller var det Disneys nya film ¨Trassel¨vi skulle se :-)



Hur glad som helst efter att fått bort slangar och värmepaketet, trots en slang som gick läck och gav mig en härlig glykol-dusch. Blöt som bara den, inga salta bad här inte. Jag som brukar vara i Sandhamn denna tid för att kolla in starten inför Gotland Runt, men iår blir det bilen som prioriteras.....så är det bara ;-)



Läckert läckande ;-)




Monterade bort stolarna för ny klädsel är beställt, tog bort de gamla säkerhetsbältena som visade sig att ha loggan VOLVO, nu blir det nya svarta säkerhetsbälten från Corvette central. Här jag snyggat till den vänstra kåpaan som skyddar säkerhetsbältet under stolen......snyggt ska det bli. allt !!!!!!



Efter lunch och en dusch så gick pappa och jag på arbetet att måtta för listerna till rutramen. ett arbete som tog tid med att mäta, mäta , mäta. Vi tejpade för att veta var vi ska borra någon stans.



En tejpbit vid varje klips !!! Tänka sig att vanlig maskeringstejp kan hjälpa till så mycket. Att underlätta arbetet för sen ska det borras nya hål.



Här har jag tagit hjälp av vanligt måttband för att få mitten och kunna centrera fönsterlisten.



Så här ser min bil ut Nu........helt riven i molekyler och ändå känner jag mig glad och nöjd. Jag är verkligen lycklig övermin bil. Den har jag som sagt varit kär i en längre tid......tjugosex år. Det är ett långt äktenskap...............jag är BILSEXUELL



Värmepaketet är borta........mattorna får duga, de ser rätt fina ut och så luktar de MIN BIL. Så som bilen har luktat i alla tider.....underbart. Alla dyra parfymer släng dem i soporna, min bil doftra godast. Ska kanske ta med mig lite doft i en burk och bege mig till parfymdisken på NK för att få en flaska parfym. Egentligen så finns det en doft till jag gillar, det är doften på mitt bilschampoo. Den skulle jag verkligen vilja ha som parfym. Undra om man kan duscha och tvätta sig själv med bilschampoo ????????

Ha en bra dag..........nu ska jag ut och löpträna, sen handla fika tills pappa kommer ut, sen blir det garaget och visd sol blir det Lissma till kvällen. Semester !!!!!!!



Gullig lapp av en tonåring hittade jag inomhus !!!!

Full fart i ottan....

Han inte blogga i morse............hade satt på tevatten och fick samtidigt för mig att klistar på ett nytt klubbmärke på transporten. När jag är på väg ut till bilen så står pappa utanför garaget. Klockan var inte sju och han var HÄR !!!! Vilken toppen-pappa...........kommer ut till mig för att hjälpa mig mecka bil. Jag klistrade upp märket på bilen.......



Katten låg och sov som Prinsessan på ärten ;-)



jag mår så bra NU !!!! För just idag är jag stark, för just idag mår jag bra.............

Igår löptränade jag och det gick så otroligt bra, har trimmat igång kroppen och sätter snart nya rekord............



Igår städade jag hela dagen med rast och avbrott för att hälsa på Micke och hjälpa honom att flytta en folkrace bil. Kul att prata med Rickard en kille som precis har köpt en Cheva 38:a coupe........mycket ballt :-)  Den skulle man kommit ver och köpt.........killen akutsålde denför att flytta till Thailand. Micke målade om sin folkracebil till vit, han hade köpt en till som han ska tävla med när jag kör Barkaby i augusti.

Ha det bra och sov gott, ska upp tidigt ochblogga i morgonbitti och dra ut i garaget............det är semester...

Bilvård......

Igår efter löpträningen böt jag om från löparskor och löparkläder till bikini. Stog sen ute och tvättade bilar hela dagen. Det blev en riktigt bilvårdar-dag. Jag tvättade, dammsög ur dem och torkade ur dem. De är så fina nu alla tre. Först gjorde jag iordning Toyotan, Sofias övningskörningsbil. Den var så full av grus och sand från blandannat badet m.m. Eftersom min älskade dotter Maria var hemma stog hennes bil också på gården. Tvättade, städade och dammsög den också.......hon blev jätteglad, eftersom hon inget anade då hon låg och sov efter gårdagens festande.



Sen tvättade jag min älskade Transport, är så glad över min Cheva-buss..........skulle vilja åka på bilsemester med den. Några som körde förbi på vägen tutade då jag stog i bikini på en stege och tvättade taket på Chevan..........jag lovar ATT DET ÄR EN UPPLEVELSE att få se den synen :-)

Sen kom jag på att jag hade nya mattor till Transporten så de gamla gummimattorna åkte ut och in med nya heltäckningsmattor.



Så mysigt att köra bil barfota på sommaren, som att springa barfota i grönt gräs !!!!!

Har skaffat mig ett nytt bloggställe........numera sitter jag UTE




I natt var det så varmt inomhus och ute, sov i bara mina nya stringtrosor, inget duntacke i natt  ;-) Men i garaget är det kyligt............



Var ute ensam och promenerad bland hästar, hagar och får. Hade lite SMS-kontakt med några klubbkamrater men annars lugnt. Orkar inget just nu ! Hamnade på ett glas vitt vin hos en granne när jag gick förbi. En bit av det som i livet kallas livskvalité. Nu ska jag gå in och brygga mera kaffe och surfa runt lite på nätet.............för att surfa iväg på någon våg blir det inte för mig inte. Skulle vilja åka vattenskoter !!!!!!

Jag (¨Mamma¨) betalar.........



Igår betalade jag ............Sofias skadegörelse.

Betalade min försäkring och lite annat. Var på jobbet mellan sju och halv sex utan rast för att göra klart det sista innan semestern, och då har jag ändå jobb med mig hem.

Var mamma-taxi igår till Maria, hennes kill-kompis har köpt hus ute hos oss och de hade köpt en grill i inflyttningsfest inkl. grillmiddag. Körde henne dit och hämta henne sen vid halv tre på natten. Nu halv nio kom SMS från min andra tjej att hon ska gå och lägga sig. Hon har festat hela natten.

Hade en tropisk natt med nittongrade ute vid halv ett på natten, var uppe hos grannen som meckar folkracebilar. Han böt motor i en av sina bilar och jag hjälpte till med att ¨straipa¨den. Han ska köra på Tullinge idag. Han vill att jag skka prova att köra folkrace på en av deras träningar. Vi får se................det är väl som med dragracing. Allt är kul bara man provar :-)



inte P-vakt..........

Stog inte och arbetade som P-vakt men som badvakt åt barnen som badade. En härlig dag på bryggan med plaskande barn i vattnet. Sen kom en mamma och bjöd på glass och kaffe. Man har det bra ibland må jag säga.

Hem och tog en siesta efter jobbet, sen var jag ute på tomten och plockade jordgubbar.



Fick bilförsäkringen på Svarten som inte rullar på vägen ännu :-( men som ska betalas !



Pappa ringde och var så där riktigt glad..........pratade om att vi ska sätta fart och arbeta med Svarten nästa vecka då min semester precis har staratat. Det känns så himla BRA !!!!!

Jag ska måla pappas hus åt honom och han får hjälpa mig, ett litet arbetsbyte ;-)

Ingen cruising till stan i kväll - HELDAGSREGN tror jag det kan bli. Men vad gör det, både tisdag och onsdag har varit helt otroliga med Corvetten. Nu är det snart helg.....arbetar först 7 - 17.30


RSS 2.0