EGO



eGo 

Fredag

Började dagen med försova sig, titta fel på klockan, tänka fel, allt är FEL. Panik till sjukgymnasten, lyckades komma i tid. Han fixade min onda rygg, jag kan böja mig - jipiiiiiiiii. 

Full dag på jobbet och dessutom jobba över. 

Hem till stugan trött som få, låt mig gå. På lördag bör jag börja på.....    

Måste ta mig tid att vara i garaget och mecka lite med bilarna. 





Torsdag

Började dagen med ett besök hos lätt-akuten/vårdcentralen med min svullna ömma fot. Kul start på dagen - INTE !!

Sen hel på jobbet. Så trött på min onda fot. Trevlig resa hem i min Chrysler och en stor energiboost .....

Livet är svart eller vitt. 


Middag, soffan och Lyckliga Gatan, sen platt fall mot kudden. 




Så bra



 










Efter jobbet var det uträttardag. Apoteket, Systembolaget , posten etc.
Hämtade ut varuprov av funktionärsjackan för att visa på mötet. Passade på att hämta ut mina beställda varor av samlarbilar från Hot Wheels, i och för sig i fel storlek för dessa var i skala 1:64.
 
Hittade en vacker fin vinflaska på systembolaget som jag bara måste testa smaken på
 

Tisdag



Mera snögubbar ..... Idag målade vi med flaskfärger.

Jag haltade omkring med min onda fot, jobba över tolv timmar och avslutade dagen med feber-frossa! Hopp i duschen och sen sängen . 

Ingen fritid eller egen tid idag , bara jobb och samtal hit och dit. 




Måndag och jobb

Jobb, jobb, jobb.

Vaknade som vanligt vid fem. Lugn stund med te, blogg, protokoll och betala räkningar.

Köpt till en kompis då jag redan har en.

Fullt ös på jobbet med ond fot. Spelade tre i rad på första rasten ute i snön, ingen fotboll idag. 


Sen lite kontorsarbet och lunch. Dagens aktivitet med förskoleklassen - vi gjorde Olof i filmen Frost. Han är söt. 


Helt plötsligt svullnar foten upp och jag börjar må illa. Pratar med vårdcentralen och de tycke jag kan ta en Ipren. Tur är att jag har kryckorna i Chryslern på parkeringen. Blir sittandes på en stol med barnen runt omkring mig. När jag vilar gör det inte lika ont. Stängde på jobbet, körde hem i regnet. Middag - slappa - mail och sen somna i soffan. Ont i foten ännu. Tror jag behöver en helrenovering !!!


Mässa hela söndagen



Var på mässan hela söndagen, så underbart skönt. Gick omkring där ensam och pratade med alla människor. Träffade nya och gamla vänner - bilvänner, kompisar etc.
 
Tror jag hittade en annan sorts kompis också! Jag blev lite KÄR i den. Vilken bil ! Den här väckte min lust inom mig, det liksom spritter till som när man blir riktigt förälskad i någon. Så maskulint snygg! Vilken BIL ;-)
 



Sen har vi det som kallas gammal kärlek rostar aldrig. Kärleken finns till dessa bilar.
 







Såg ni att det smög in några katter bland hermelinerna...........??
 


Underbar liten mini-buss. Jag lovar att den gör själ för sitt namn. I stora bilmontern hos Fiat fick jag den godaste KaffeLatten på mässan. Träffade en trevlig försäljare som gjorde kaffe till mig och sen blev det mycket prat om Chrysler. Fiat äger Chrysler och jag pratade om min passion för min älskade vardagsbil. Han tyckte nog jag var riktigt nördig! Berättade om min första bil som var en Fiat 127 TOP. En liten bil i sportutförande.
Sen hittade jag en gammal fin lastbil och gammal kärlek från Rättviks Classic Car Week 2014.....
 





Kollade stunt-uppvisning  aktivitetshallen....... sen blev det en tur in i MC-hallen.
 

Pratade med vänner som fick mig att fundera på om jag skulle damma av mina gamla MC och testa den i sommar. Ta upp det gamla intresset och dra en repa på Slingerbulten..---
Efter mässan var det dags för det som är lite tråkigare - handla mat. Laga middag, kvällen slutade trevligt med att Maria kom och hälsade på. Somnade gott med en kropp som värker...............
 
Fick ett härligt samtal på morgonen av en kompis som jag gjorde glad före sju. Han berättade att jag hade givit honom en bra starta på dagen................det är sådant som ger en positiv energi.

Jönköping ToR

Jönköping tur och retur idag Lördag. Vaknade tjugo över fyra och gick upp fem. En varm dusch, lite spackel och så iväg. Jerka och Pabo hämtade mig i Södetälje klockan sju !




Lämnade bilen klockan sju - ensam i Södertälje utan kompisar - snyft !!

Styrelsemöte mellan tio och fyra, sekreterare idag också !


Tillbaka klockan sju, efter nitton !!!



Fin resa hem till stugan i natten ..





En skön fredag ....




Lika vackert på väg till jobbet, det är som en vintersaga..

Jobbat hela dagen, fick dessutom jobba över en timme och var inte hemma förrän sju. Hopp i poolen och lite vin, sen mys i soffan . 

Fick ett MMS som gjorde mig lycklig ! Ett foto från mässan på MCn jag ville ha på 80-talet. Det blev ingen Katana 1100 utan en Corvette c3 75a 




gammal kommentar på Bloggen

Hi hi hi  - känner lite HAPPY i kroppen. Läser en gammal kommentar på Bloggen. Hur sjukt var inte det?? Jag kör bilbana med Corvette-vänner och bryter revbenet.......................det är bara sanningen :-)
 
 
 
Kräver en detaljerad redogörelse för hur i he....
man kan bryta revbenet när man kör bilbana:)
Jo det är klart att jag tycker synd om dej men det är kanske ganska
bra att du blir tvingad att ta det lugnt. Kram på dej...

Vinter



Några fåglar har hittat vår restaurang......gott, gott i gott gott!
 
 
Jag tog mig ett morgon-dopp, 40 grader i poolen och snöflingor som piskade i ansiktet.



Så otroligt vackert. Jag njuter av varje minut. Min rygg mår så mycket bättre av värmen och det blir en mycket bättre start av dagen då man tar bort lite av det onda.
 








Fotspår i snön och snötyngda granar, kan det vara bättre än fotspår i sanden och med svajande palmer
 
Vackert på min arbetsplats också............och vägen hem. Resan hem i går var helt enkelt sagolik. Jag sänkte farten och bara njöt. Hur vacker kan det bli? Kung Bore han kan om han vill! nu hoppas jag att han håller detta till fram till Sportlovet..




Har ännu inte lärt känna min bil, så fort man gasar lite så släpper det. Tror att det finns någon hästkraft under huven ..............

Onsdag

Vaknade halv fyra av att jag hade så ont i ryggen. Gråtandes rullade jag ur sängen för att hämta Ipren och sen försöka somna om. Det gick inte ! Kunde inte somna , jo jag somnade in en kvart innan jag skulle upp. Pallrade mig till jobbet - jag öppnade bygget!


Min bil möter mig varje morgon och ljus sprider sig över gården och fram till mig. 

Jobbat hela dagen från tio i sju till halv sex. Ryggen värkte som om jag har en kniv instucken mellan kotorna. 

Hem till lite vin och koppla av. Förfestade inför torsdagen då det är vinets dag. Idag är det kramdagen. Många kramar blev det, både äkta och varma och cyber- kramar.


När jag gick och la mig var det mycket snö ute !


Somnade första gången åtta på soffan !! 

Tisdag

Jobba från kvart över sju till halv tio. Kan säga att man hinner inte göra så mycket då. Hade styrelsemöte på jobbet så dagen blev lång. 


Behöver växla ned ! 

Trassel

Trassligt värre ! 




Idag har jag jobbat dubbelt, varit vikarie för en av lärarna och sen varit mig själv också . Barnen har varit nöjda och de fick allt gjort som de skulle göra under dagen . Vi nådde målet gemensamt. 

Morgonen startade jag i bubbel-poolen snackandes med klubb-kompisar hela tiden. Satt i poolen i en timme. Jobbar på att få en stjärtfena som en lite sjöjungfru - men det växer inte ut någon ! 


Detta foto är från kvart över sju på morgonen ........ Tog ett dopp när jag kom hem också. Man blir så varm och skön. Just nu har jag otroliga problem med min onda rygg så då är set Xtra skönt. Behöver kanske riktas lite hos min naprapat !!

Somnade gott före tio 


Söndag

Söndags-sjuk

Har idag bara sovit. Orkar inte höra något. Vill inte göra något. Legat i soffan och tittat TV och haft datorn i knät. Inte gjort något vettigt alls. Känns bra i kroppen men inte knoppen. Sovit 15,5 timme i ett sträck . Varför ??

Täcket på hela tiden ...... Fryser och orkar ej starta upp något. Vill bara vara ! 


Fixade lite mail, skriva ut, sortera dokument etc. 


Skönt med måndag och rutiner . 

Lördag

Lördag morgon startade som vanligt med Bloggande och ett par muggar kaffe. Sen drog jag på mig arbetskläder för att hjälpa till att bära in gipsskivor och 25 kilos säckar med bruk. Det vart som ett träningspass att bära uppför en isig backe till en liten stuga. Svettig och helt slut blev det en tur till byggmarkanden och sen lite inköp. Hem till stugan igen och sen en Power-walk på halvmilen. Lite lunch och måla om lite hemma!

Sen frös jag och kände mig rätt slut i hela kroppen. LOKA och jag tog ett bad i bubbelpoolen. SÅ varmt och skönt för en trött kropp.


Efter en timme i badet var det dags för en kall!
 
 
 
Efter lite middag så somnade jag i soffan och då var klockan bara sju på kvällen. Vaknade elva och flyttade min kaross till sängen. Somnade om igen och vaknade av telefonen ringde halv tre. Körde ut min lilla pärla i den mörka natten och hämtade Maria från en fest, hemma till fyra och somnade om. Vaknade halv elva idag söndag. Jag har alltså sovit från sju till halv elva med avbrott för en liten tur med bilen på en timme. Hur sjukt ör inte det? Jag som vaknar kvart i fem, fem annars och nu vill jag bara sova. Sova, sova, sova. Är trött på heltid.  - Inte bra!



 
 

En fredag


Fredag morgon i mitt kök. Kaffe, Blogg och tända ljus i mitt hus. Efter detta kommer det som inte är så himla rätta. Städade hela huset och plockade undan saker i garaget. En städmorgon innan jag drog till jobbet. Idag fick jag skjuts till jobbet för att vi ska hämta pappas bil. Ja, så var det enligt planerna.............men det vart inte så. Det där klarade andra upp under dagen............
 
Hade en bra arbetsdag men lite strul med att få hem barnen från skolan då hela VH är avstängt för bilar, bussar etc. Men allt löser sig till slut.
 
Blev hämtade av en polare från Linköping som var i Stockholm och hämtade delar till sin bil. Vi åkte hem där goda hamburgare väntade på oss. Tror det var de godaste hamburgare jag ätit i hela mitt liv. Nygrillade ute och serverade med mycket chili och nygräddade bröd. Så gott.
 
Leverans hem till köksbordet!
 
 
Vi satt och surfade runt på olika hemsidor och småpratade halva kvällen. Självklar så hamnade vi på en hemsida som hade en klocka som var så snygg! Den skulle passa mig! Det som är jobbigt med mig är att jag alltid blir så otroligt kär i saker på direkten om jag vill ha den/det och då är det svårt att släppa tanken på det under ett par dagar framöver. Nu kommer jag tänka på den här klockan ett par dagar. Jag som inte ens använder klocka!! Är jag dum eller - ja!



Sitter nu i mitt kök och letar - funderar- tittar efter solen. Den skulle skina idag, men jag hittar den inte. Hittade ett gammalt kort på mig och en sol. Får väl rita en sol idag också - hi hi hi
 

Ooooops! Vissa bilder går inte att få rätt på Bloggen. vet inte varför ???
 
Men ha en bra lördag. Jag ska jobba för det i alla fall.........

Lilla Hjulafton


Torsdagen började bra då jag inte börjar arbeta förrän klockan tio. Efter Bloggen, kaffe och kompis-snack i mobilen valde jag mellan en skön morgon i bubbel-poolen och ett träningspass. Jag valde bubbel-poolen och med facit handen så valde jag rätt. Vilken underbar morgon ! Detta är bra för själen och dämpar stressen och min kropp mår så bra utav det hela. Att få krypa ner i fyrtiogradigt vatten som bara kramar om en, sluter sig om mig - är en underbar känsla. Varenda muskel får sig en skön ¨dust¨.
 
Denna morgon gick solen upp och det var sååååååååå vackert att bara sitta där och låta själen få sitt. Är Mindfullness på hög nivå och en enorm livskvalité.


Efter en skön morgon drog jag till jobbet och hade en rätt bra dag. Ramlade dock på gården och slog i höften och låret, lyckades dessutom få migrän. Det visade sig senare att ett oväder bröt ut vid sex-tiden med regn och blåst. Då menar jag storm!

Efter arbetet åkte jag till posten och hämtade ut ett paket. Idag blev det lilla Hjulafton :-)
Jag hade beställt tre stycken nya 1:18 bilar till min samling. Dessa bilar fick jag information om på ett privat sätt av en säljare. Lite roligt tycker jag för han kommer att höra av sig fler gånger om jag är intresserad av hans 1:18 bilar. Han vet att jag samlar på Corvetter och han säljer - bra kombination tycker jag!
 
 
En C5a årsmodell 1998 och vit!



En C4a ljusblå från 1996
 



 
En vit C4 ZR1a






Hela tre stycken samlarbilar och toppen på det hela en ny tidning i brevlådan. Snacka om Hjulafton en helt vanlig torsdag. Kändes riktigt bra. Dagen toppades dessutom av en privat present från en kompis i klubben, vilket jag inte kommer att avslöja här och nu. Lite hemligheter måste man ha! Eller hur?
 
Kvällsmys vid köksbordet är inte heller helt fel. En bra soppa är lite hemma, lite borta, lite fest, lite party, lite mys. Snart är det helg igen och allt går så himla fort..........veckorna rusar och man blir bara äldre och äldre. Fick höra av en tjej på tjugofyra att du kan väl komma med ut och festa med oss! Ville hon det, eller var det för att vara snäll mot en äldre kvinna? Nä, det är klart att hon menade det. Jag är ju som jag är och åldern gör mig bara mer exklusiv att hänga med................
 

 

Vänskap <3

 
Jobbar tema ¨Vänskap¨ med barnen på jobbet. Tema ¨Vänskap¨ fortsatte under hela eftermiddagen och kvällen. La på mobil, mail, chatt efter tio på kvällen. Då hade jag pratat med de flesta kändes det som. Blev så glad att min vän i södra Sverige hörde av sig, han fick en läxa av mig att boka Rättvik omgående. Boka rum till honom och hans häftiga pappa!
 
Satt och skrev klart ett protokoll från Jönköping, jag lovar er att vi hade pratat om mycket under de timmar vi var där. Hade skrivit elva sidor kladd från mötet som skulle skrivas på datorn och mailas vidare för revidering.
 
Måste i alla fall säga att utan klubb-kompisar är nog livet ganska trist. Det finns så mycket positiv energi mellan oss.
 
Ett MMS kan ge och sprida glädje och energi, lika så ett fint SMS. Nej, jag tror ett skrivet SMS berör mig på ett helt annat sätt - träffar hjärtat mitt i prick.
 
Chattade med vänner via FB om planer inför kommande händelser och fick fina mail. Hade fem, sex stycken vänner samtidigt på chatten. Då gäller det att ha tungan rätt i munnen, tänka rätt och framförallt skriva rätt till rätt person. Kan sluta dåligt om man skriver puss, puss till fel person.................
 
ORD kan beröra en på ett mycket speciellt sätt.
 
               Längtar till sommaren och min älskling.....................<3
 

            Min ÄLSKADE Corvette Stingray..........och jag Miss Stingray    ;-)
 
 

Hjärtat i halsen

 

Med hjärtat i halsen avslutade jag en bra dag på uppfarten hemma. När jag hade kommit halvvägs upp på uppfarten så hände det! Jag kom inte längre................jag gleeeeeeeed!
Fick verkligen hjärtat i halsgropen, kunde inte ta mig baklänges heller för så fort jag bromsade lite så gled bilen. Bilen är för TUNG! För tung viktmässigt och inte bara för att den är för tung utseendesmässigt och motormässigt. Min bil är en tung bil!
Efter en stund fick jag hjälp och vi fick vinscha upp bilen till carporten..........ända sättet att inte hamna i slänten. Kändes så skönt att få upp den till sin spilta.
 
Efter jobbet var jag hos Maria för att hämta min jacka som hon varit och köpt åt mig inne Stockholm. Vart så KÄR i en jacka i måndags fast den fanns bara i min storlek inne i City. Jag kunde hänga undan en som Maria sedan hämtade. När jag hämtade den efter jobbet hade hon lagat en god gryta till middag. Så myyyyyyys!
 
Min nya jacka <3

Igår var jag ute hela dagen med olika uteaktiviter och musik på gården. Solen lyste och snön glittrade - vilken fantastisk dag..............också Myyyys!




Måndag morgon

Morgonstund har guld i mun. Gammalt uttryck som faktiskt håller i ännu under tjugohundra talet. Igår när jag hade rattat ner bilen från vår ishala uppfart så fick jag lov att bara stanna till och njuta, njuta av att jag har min lilla pärla. Bilden är lite missvisande faktiskt! Det var mycket vackrare..............iskallt och det speciella ljuset ute på morgonen och sen en ren bil och dessutom så vacker. En vacker skönhet - japp, så är det!
 
 
På jobbet hade jag det toppen idag, lekte bland snöiga buskar i snön, hoppade i snön, byggde snöborgar och snöhästar, samt stora snöbollar.
Satt bland buskarna och myste en stund medan vi lekte kurra gömma!
 
 

Var ute nästan hela dagen med alla barnen, gick ut halv tolv och gick in halv fem. Vilken skön arbetsdag! Massor av frisk luft, snö och dessutom lite regn på eftermiddagen. Jag var rätt blöt när jag väl kom in efter en arbetsdag ute med lekar och aktiviteter.
 
Var sedan i Centrum och bytte en tröja som jag hade köpt i fel storlek. Sprang förbi en guldsmedsbutik och hittade ett armband i äkta silver. Tyckte det passade min ¨outfit¨ och mig.


Vill bara hitta den här jackan i rätt storlek också! Kan bli sant under dagen.......ska ringa till Gallerian och kanske den finns där och då ska min älskade dotter hämta den. Bara till att hålla tummarna!

Hemma i stugan till lite god middag och gott i glaset. Satt hela kvällen i samtal med Corvette-vänner. Bla bla bla och skål. Han hade också gott i glaset så vi spårade ut lite i vårat samtal och sen var det dags för sängen......
 
 
Lite kvällslektyr hade kommit i brevlådan under dagen. Alltid gott för själen med lite läsning som roar och gör att man längtar ännu mer till sommarens event.
 





Söndag

Idag hade jag julgransplundring hemma i stugan. Granen klipptes ner och kastades ut. Snygg så här också och tar dessutom inte så stor plats. Den gran vi hade i år var nog en av de vackraste, eller rent av den vackraste. Stor och tjock och helt sagolik.............men nu är den väck! Julen är väck! I frysen finns ännu Knäck!
 
Pyntade om mina små änglar...........här får de bo. Jag har en ängel i mitt rum ......



Ute var det Änglalikt vackert ! Allt är täckt av vit fin snö. Rent och vackert på landet. Vitt, vitt och äntligen vinter i Stockholmsområdet. Inga skidor idag tyvärr, hinner inte ens ta en promenad ute. Massor av måsten! Inte roligt alltid! Men en dag med mina tjejer är toppen!
 
 




Vinter i Stockholms City, mer slask och mörker......utsikt från mitt bakfönster.

Vem vill inte ta det lugnt och njuta av vinterns vita gåva - Jo! Jag vill det!
Hemma i stugan sent på kvällen och granen står ännu fin och vacker.......
 
 

Jönköping

Jönköping och Racing möte hela dagen med grabbarna i Racingsektionen och en "tjej" till. 

Var i Södertälje före sju för att parkera bilen. Sen kom Tomten och jag hoppade in i Tomtens släde. 


När vi kom till Jönköping så var det full snö-storm och storm med orkan-byar.


Blev så sugen på Gammel Dansk då FB påminde mig om ett inlägg för ett år sedan <3


När vi kom till Södertälje så var det full fart bort med all snö. Hela Racing Teamet hjälpte till att borsta fram min bil  - tack för hjälpen !!






Väl hemma i stugan så värmde brasan mig och sen en GD.


Somnade sött efter en bra och spännande dag med team Racing.


En av mina tavlor. 

Fredag

Jobba, jobba, jobba !

Var på jobbet vid åtta och jobbade till sex. Fullt ös....tillbaka igen på jobbet. Var hemma igår, troligtvis första gången på två, kanske tre år som jag är hemma och sjuk. 

Väl hemma lite bad i bubbelpoolen, hembakad pizza och lite vin. 


Somnade i soffan och vaknade av jordens migränanfall igen. Gustavsbergslinjen igen och sen Höstens. Sängarnas RR 


Bättre



Tacksam för alla som peppade mig igår. Vilken jävla dag, migrän är inte roligt att ha, men med små fina ord så genomlider man en dag som gårdagen också ! Puss på er och superback !!

Idag är det fredag och snart helg. På lördagmorgon är det Racing-möte. Nu drar aktiviteterna igång! Det känns otroligt bra. Gillar verkligen livet med bilarna men saknar dock båtlivet.

Snart dags för Malmby igen :-)


Lite tavlor har man gjort i livet !!



Och fina bilder !


Nu dags att åka till jobbet !!

Jobbig natt .....

Idag är det torsdag ! 
Torsdag den 8e januari 2015.

Min natt har varit hemsk . Fylld av allt som gör att man mår dåligt. Det är vild panik i min kropp och knopp. Från halv ett i natt har jag sovit knappt två timmar. Vaknade efter fyra med migrän och illamående - har sovit till kvart i elva idag. Ligger i sängen och dricker frukost. !!


Känner mig totalt krock-skadad. Varför ? Varför blir det så ? Körde totalt i diket ........bucklig idag. I natt drömde jag och vaknade i full panik över att jag i min dröm hade druckit alkohol och körde bil. Hur fan kommer man på något sådant, och allt annat också . Jobb, jobbigt, jobbigare.........

Fick iallafall en julklapp igår, den värmde gott. Blir så glad av visad omtanke när de kommer in i mitt liv ! 






Ledig idag - trettondagen 2015

Shopping i Borkyrka och Kungens kurva. Upptäckte att toapapper, tvättmedel, sköljmedel och annat var slut. Nästan helt slut...............hur kul är det att upptäcka att toapappret är slut och man får ta till DN. Ja nu blev det ju inte så! Tur är väl det, gå omkring med trycksvarta i baken är nog ingen höjdare. Där bak går det att läsa om de sista nyheterna.......val, krig, bränder etc. Ja det kanske passar bra! Tycker det är skit att det är så mycket elände ute i värden och på våra gator. Tror att det påverkar mig negativt, det är många gånger som jag byter kanal eller stänger ner för jag vill inte/ orkar inte höra. Eländet kommer hem till mig i mitt kök, i mitt vardagsrum - jag vill höra glädje. Dessa nyheter är skit och kanske passar där bak????
 
Handlade inte något roligt till mig, Jo! Jag köpte ett armband med en stjärna, stjärnan ska ha en stjärna! ;-)
 
Satt och lekte med mobilen och ändrade olika färger på fotona, upptäckte att svart/vitt är helt okay!
 







Än så länge brinner ljuset, livets låga - sen så står man där med veken kvar och allt är svart. Men vem är vek - vem vill vara vek? Inte jag! Vi tänder ett nytt ljus och låter livet brinna och livet gå vidare med lust och sprida ljus i vår vänskapskrets. Igår tände jag ett ljus.............ljuset får vara tänt så länge det vill brinna och lysa upp de mörka dagarna, vardagarna och helgerna. Ja när som hest! Bara det ger energi och ljus.
 
Efter middagen igår frös jag som en hund och kröp ner i sängen under duntäcket med en jultidning som var oöppnad! Jag hade inte hunnit öppna den! Är julen över nu? JA idag är julen över och tjugondag knut ska den ut! Ut på gatan eller tomten. Nej, inte på Tomten. Han ska jag träffa på lördag och då ska vi på racingmöte i Jönköping. Ska bli roligt att dra igång planeringen av alla aktivitetermed racing under 2015.


Köpte färg för att lacka om engammal lampa och nya lampskärmar. Det får mig att tänka på allt jag lackade för ett par jular sedan till bilen. Så fort jag ser en srayburk eller tar i en så kommer bilden upp på min näthinna. Vad jag var duktigt då! Att jag orkade och att jag gjorde så mycket själv. Lite imponerande så här i efterskott, när jag tänker tillbaka på det!


Livet i garaget då !
 
 
 

Då var ljuset tänt hela tiden! Vilket brinnande intresse jag hade för att få allt klart! Måste nog ta mig lite i kragen och tillbringa några timmar i garaget för snart är väl sommaren här, eller om ett par månader......
 
Ha en bra vecka! Håll ut...........den är kort. Snart är det helg..........snart kommer det kanske snö.
 
 
 
 
 
 

Trettondagsafton - yes !

Trettondagsafton, mörkt och vackert är det när man far till jobbet denna morgon. Tänka sig att man har arbetsdag på trettondagsafton? Jag jobbade 07.00-16.30, fullt ös och tillbaka i rutinerna. Ganska skönt känns det i kroppen, skönt att man kommer in och tillbaka i rutinerna. Har nog slappat lite för mycket och ätit för gott, vågen visar på tok för mycket................snyft!
Månen lyser med full styrka denna morgon och följer mig till jobbet!

Så härligt att få vrida om nyckeln i bilen och bara få gasa till lite direkt på morgonen. Är väldigt lycklig över min bil och så otroligt glad över att jag får den energin av min bil varje dag och att jag inte åker någon sunkig Daf.
 

 
Efter middag och lite gott vin så var det time för en liten sockerkick......bakade muffins till kvällens slappastund i soffan. Inte bra men så gott! Varför vill jag ha socker?


Igår fick jag SMS om att jag hade ett paket att hämta ut. Hade beställt en ny 1:18 bil, den är både söt och häftig. Tänk om man var det? Söt och häftig! Det skulle man skriva i sitt CV............äldre ung tjej, söt och häftig. Hi hi hi
 

Öppnade paketet nu på morgonen............
 







Vaknade fyra i morse av ett SMS, så glad över dessa små meddelanden från USA. Härligt med vänner som delar med sig av sina upplevelser. Är man så feg att man inte vågar flyga över och se det i verkligheten får man uppleva hur det är där just nu genom vänner och uppdateringar på FB. Har de som är på Hawaii, i Österrike och i Thailand. Själv sitter jag vid mitt köksbord och gör helt andra saker.............bloggar!
 
Är så Happy över min stund vid datorn och mitt Bloggande frigör någon härlig känsla i kroppen. Har man hållt på i över fem år så är det rätt kul att gå tillbaka och titta vad man gjorde 6 januari 2012 etc.
 
Nu ska jag jobba lite hemifrån, öppna mailen och sedan ett träningspass och lite shopping.

Bästa dagen - hälsa på köpet !



Morgonsolen mötte mig på farstun och jag bara kände att livet kommer att återvända. Saknar snö, vet att det är det som fattas. Jag kan liksom bli alldeles deprimerad av att det inte finns snö. Blir glad när allt blir vitt och Kung Bore bäddar in vårat landskap i sin vita skrud. Att solen lyser gör att man överlever och då menar jag inte bara på ett sätt, utan på flera. Skulle den slockna så vet jag att vi kommer att frysa ihjäl! Idag mötte solens strålar mig och jag bara stannade upp och laddade batterierna. Åhhhhh det är så härligt!
Idag blev det en löpträning. Klarade halvmilen mycket bra, nöjd med mig själv. Sprang hela tiden och höften hängde med. Hade inget problem med maskineriet och motorn gick jämnt. Laddad med rätt oktan........
 

Efter löpträningen blev det en stunds stretching i biltvätten!


Efter en stund i det blå glykolvattnet så tog jag mig en tripp till garaget och körde ett gympass, orkade mer och körde på! Trimmar kroppen och ska se till att den blir renoverad till sommaren. Skön utsikt från min lilla garagehörna!
 

Tillbaka till biltvätten innan dusch och brunch. Körde en riktig massageomgång.
 
 

En brunch på fiberhavregrynsgröt med russin och pumpafrö.
 



Drog iväg på en långpromenad på en timme och fyrtiofem minuter, vandrade förbi ställen där jägarna matade vildsvin, älgarna ätit på nerfallna träd och bävrar som gnagt på stammar utan att fälla träden. Tyckte jag hade valt rätt mössa dagen till ära då jag passerade ett jakttorn.
 
Lagade en god middag, arbetade och laddade för en ny arbetsvecka.
 

Är det vardagen som är målet eller är det fritiden?? Jag vet svaret tror jag, det är att må bra. Mår väldigt bra när jag får hålla på med min träning, men man hinner inte med så mycket som man vill. Nu är åter vardagen på väg in i rutinerna och det är ett halvår kvar till sommarens ledighet. Snart behöver man ta sig i kragen och börja lite med bilarna också så de är klara till sommarens evenemang. Nu börjar planeringen av racing, sommarmöte etc.
 


Jag har i alla fall en dröm.................och det bör man ha så man har något att tänka på när livet känns lite tråkigt eller tungt. Då drömmer man lite och så blir allt lite bättre!

Segdag

Segdag denna lördag - inte många kilometer i timmen. Hastigheten är väldigt låg och ibland noll. Hade en soft morgon, tycker nog att jag sover för mycket och för länge på dagarna/mornarna. När jag fikat och Bloggat är klockan mitt på dagen. Efter frukost hade jag kvalitetstid med Maria, vi hängde en stund i allrummet och bara partade. Jag gillar verkligen det, så otroligt lycklig att jag har barn, är det är mina barn. de har så mycket bra värderingar och roliga kommentarer.
Sen hände det! Vi satte fart Maria och jag och började skulptera. Vi hade så roligt, var länge sedan jag hade så jävla kul och inte får skratta. Man måste vara säker på handen och till sist är allt klart och man bara står still och tittar på hur vackert det kan bli, sen kommer paniken. Vad har jag gjort? Vad håller vi på med? Så jävla kul........jag är femtio år! Älskar när mina drömmar går i lås.......
 
Jag femtio år!

Ute är det blåsigt och jag gillar inte det alls! Hatar blåst, det får mig och mina leder att bara göra mig ont och illa. Fattade beslutet att dra ut dammsugaren och städa ur min vardags-pärla. Hon är nu ren både inne och utanpå. Älskar min bil, älskar den så mycket, är så lycklig, underbar att köra...........jag blir så upphetsad.
 
 
 
Sen kröp jag ner i bubbelpoolen med en grogg........så skönt.
 

Surfade runt på nätet och slappade under dagen, hittade ett filmklipp från Gran Turismo, Nacka Strand 2014. Fick en så glädjekick av att titta på filmen och Öhrnen är så fantastisk som förgyller tillvaron med sina fredagsfilmer. Vilken underbar person.
 
Jag och grabbarna på mässan!
 
 
en av mina favoriter..............<3
 
 
Nu är snart julen slut och vardagen är tillbaka, kan vara skönt med rutiner och fullt ös igen. blir lite förslappad när man vilar så här mycket. Är säkert bra för kroppen men inte för knoppen. Blir lite rastlös av att sova bort halva dagarna, man är uppe för sent och äter på tok för mycket god mat. Det är som om man var en brunbjörn och skulle gå i ide snart. Laddar för dvala under en tid...........nä, snart vardag - skönt!
 
Ligger och funderar på om man kan köpa en 1:18 bil för 2600:- eller en väska för 3600:-, vad vore livet om man hade oändligt med pengar, japp - det skulle var enkelt, bara till att köp! Den är i alla fall Cool.

Har en i fönstret, men så mycket billigare modell........

Nu på morgonen fick jag en kick och längtan till Spanien..............hela badrummet doftar sommar :-)
Igår så körde jag parfym med cocos på mina badrumsmattor så nu doftar det sololja, Tropical......





Längtar tillbaka till Spanien, min 50årsdag med familjen. Vi hade det SÅ BRA! Champagne-frukost på stranden, Sangria till lunch, sol och bad, middag på finaste restaurangen vid stranden..........åhhhhh längtar på en repris.
 
 
Nä, åter till vardagen. Nu är det söndag så helga den. Lite löpträning idag då min benhinneinflammation känns bättre och lika så min axel/rygg. Får så ont i ryggen när jag somnar in i någon ¨Miffo¨-ställning i soffan. Vaknar med ont i hela rygg och nacke dagen efter................så har det varit hela julen. Inte bra med slappa-tid i för stora doser.
 
 Kaffet i muggen är slut!
 
 
 
 

Härligt med 2015

Härligt att det är ett nytt år och att jag börjar ta igen det som fattades förra året. Börjar känna mig glad och motiverad och har Så Mycket Bättre med energi till att göra saker. Saker är inte lika jobbiga att utföra, orkar passa en tid och planera ett bokat besök. Jag känner lust! Lust till mitt liv, livet ska levas lyckligt och bra annars kan det va! Då kan man sitta hemma i stugan och ruttna bort. Få sittsår i baken och ingen ny input till att få elden att brinna, den har så lätt att slockna hemma i stugan om man nu bara vistas där! Det passar ju inte mig i alla fall.
 
Igår så vart det ett bokat besök i Stockholm för att gå ljuspromenaden. Bara till att ladda ner i en App och sen följa de vägar som man vill se. Han självklart med mycket men inte allt! det får till att åka in till staden en gång till.
 
Parkerade bilen utanför Cosmopol och där jag knäppte första bilden på min promenad. Vackert!



Fortsatte Kungsgatan upp............
 



Hötorget och Konserthuset var nästa stopp-ställe. Bara stod där och tittade och tog in allt ljus i mitt sinne. Det är för vackert och fantastiskt i Stockholm. Vill bo en helg inne i staden och bara vandra runt och dricka vin och titta på vår vackra stad, kanske äta något gott och stanna till där jag vill stanna, lyssna in storstadens puls. Storstadens puls gör mig lugn! Jag känner tillfredställse och blir så harmonisk i själen. Frågan jag ställer mig är varför jag inte åker in  oftare? När jag var yngre var jag i stan minst en gång i veckan.
 
 
Kungsgatan/Sveavägen..........


Snöflingor......snöflingor som tindrar och lyser och som inte smälter bort i vårat ljumma vinter-klimat.



Vid Stureplan stod granen klädd och klar och väntade nog på att få dansas ut - Tjugonda knut!
 
 
Sturegallerian och REA överallt! Januari-rea.......inte mellandagsrea?



Jag stannade till och drömde att julen ännu inte var över och att Tomten hade skrivet en lapp på bilen GOD JUL ELISABETH önskar TOMTEN. Men eftersom mina drömmar ofta inte blir sanna så fick jag stå där med näsan mot fönsterglaset och bara drömma mig bort.
 



Biblioteksgatan var självklart också vacker. Var inne i en butik och drömde mig bort att jag bara kunde tänka mig köpa den där väskan för 3800:- och gå hem med den på axeln. Jag har i alla fall haft den i min hand och vandrat runt med den i butiken. Inte fan köper jag en väska för så mycket pengar, men fin är den!
 
 
 



Vid Nybroplan kände jag mig som hemma. Stora Älgar som vandrar genom staden i vackert ljus!
 



Lite mäktigt faktiskt.........här stannade jag till en stund!
 





 
Norrlandsgatan fick mig att tänka på Thailand och ljuslyktor ;-)



Vandrade förbi NKs skyltfönster, en tradition som bara ska göras varje jul. Lite sent i år, fast den som spar har ju något kvar att titta på. Hade inte en minut kvar före jul till att åka in eller det kanske handlade om ork?
 








Granar utanför NK pryder trottoarer utmed Hamngatan, mycket vackert tycker jag!
 
 
 Efter promenad i Kungsträdgården och häng vid isen så bar det av mot fika i Gallerian, Sergel, Hötorget, Vasagatan och senare T-Centralen för att hämta upp Maria.



Globen var BLÅ, havsBLÅ denna kväll. Djupblå?
 
 
Köpte blommor till mig själv på Hötorget..................



 
 
 
En n jacka till sommarens Cruisingar med Corvetten......längtar redan.
 

Väl hemma i stugan blev det lite gott att dricka och några räkor, skagenröra och goda ostar.




Verktyg till mig i julklapp !!!

Fick dessa i julklapp - så Coola. 

Tänka sig att man varit så snäll så tomten hittade på dessa verktyg till mig ;-)




Fösta dagen på nya året

örsta dagen på nya året ..... Vaknade av MMS från polarna som sitter på Arlanda med dagens första starköl och macka klockan sju på morgonen. Blir så glad av dessa små MMS och gläds åt det uppdrag som de ska genomföra. Det kan bli många roliga stunder i sommar för att kolla in livet som den ena killen kommer att ge. De ska till landet som jag själv så gärna skulle vilja fara till, men jag vet inte om mitt psyke klarar en så lång resa i ett flygplan. Resan till Gran Canaria var precis så jag klarade med viss tendens till nojjig! Men en vacker dag så har de väl hittat på något som gör att man kan åka till the big country USA och köra bil från kust till kust kan kanske bli sann.

Lugn morgon sent i mitt tycke, vaknade halv tio. Lite Te och sen min ¨nygamla¨ rutin Bloggen !
 
efter det somnade jag om, kröp ner i min säng och sov till tre - fattar ni !! ???  TRE , 3 ?? Hur gick det till hela dagen bara borta. Vaknade och fick abstinens på att inte gjort något. Drog fram lite målarfärg och målade om en liten byrå och några tidskriftsamlare för att samla CM i.
 

Kaffe, bra musik från högtalaaren och en målarburk och sedan var jag mycket nöjd.

 
 
ÅrgångsMust ? Men så god ! Idag firade vi Nyårsdagen med en flaska...........



I år så är det JAG som behöver träna på att säga NEJ. Nej till det jag inte vill, ska eller känner motstånd till att göra. Bara göra det jag riktigt vill och har tid att göra. Inte bara köra på och sen bli osocial...........
 
 
 
Sista halvåret har jag levt i dimma och vill inte tillbaka till det som varit, nu blickar jag fram och ser till att göra 2015 till ett bra år. Det är mitt uppdrag för att få tillbaka min energi och lust till att leva...............



Känns bra att det är ett nytt år. Trivs med det, det känns skönt att få skriva 2015. 364 dagar ligger framöver som ska fyllas med olika händelser. I år är det trettio år sedan jag köpte min första Corvette. Jag vart lycklig ägare den 23 september 1985 då jag skrev köpeavtal och skrev under ägarbyte till min C3a. Då köpte jag en tio år gammal Corvette, svart och med rätta formerna...................
 
 
 

Nyårsafton 2014

 
Nyårsafton 2014 blev inte som alla andra Nyårsaftnar. Klockan 12.12 mitt på dagen kom veterinären förbi vår stuga och gav vår gamla älskade katt en spruta för att få somna in och komma till katt-himlen. Efter arton år som sällskap och råttjägare orkade han inte mer. Felix hade drabbats av njurfel och Atros i bakdelen så han klarade inte längre av att ta hand om sig. Han har varit charmig, vår lilla björn, cool och ibland KF, alltid älskad och varit där vi har varit. Han har varit min solkompis på sommaren och alltid mött oss då bilen rullar in på gården.
 


Idag blev bilen tvättad - ren och fin på Nyårsafton!
 
Min Nyårsafton innehöll en Power-Walk på halvmilen, ett träningspass i gymmet, en Power-Walk på 8 km, bad i bubbelpoolen, en promenad runt lilla byn på 1km.............

Självklart så har tvättmaskinen, diskmaskinen, dammsugaren och skurmoppen fått jobba idag också. Nu har jag städat ut både julen och alla katthår (nästan).
Efter bad och dusch blev det en härligt god middag med gratinerad hummer, lite räkor, ost och bröd och lite gott att dricka.
 

Laddat för bubbelpoolen ...........LJUS...LJUD...LJUVLIGT gott i glaset.
 



Ute brann marschallerna och inne i stugan var det varmt och gott.
 
 
Vi tände ljus för våra katter.


I pausen mellan middag och fyrverkerier så njöt vi av lite Whiskey och Cigarr. 



En mycket lugn, annorlunda och trivsam Nyårsafton. Nu hoppas jag att 2015 blir Så Mycket Bättre än 2014. Jag ska i alla fall renovera mig och mina bilar klart inför sommaren!

RSS 2.0