Äntligen

Äntligen var jag till läkaren, hatar att gå till doktorn.....så är det faktiskt. Ska tillbaka på tisdag och ta prover och sen blir det utredning av mina leder. Får väl ta och dricka en grogg på 556så jag mår bättre!!

Idag är det nyårsafton.....................

Vad ska jag ha för nyårslöft? - Träna, sluta blogga, sluta äta godis, inte dricka sprit................(låter inte roligt)

Var i garaget igår och konstaterade att det fattas saker till min renovering av sätena, ska försöka tillverka egna  nya idag. Ska vara i garaget och bara fira in det nya året i lugn och ro, med en bra sista dag på året 2011. Sen blir det gratinerad hummer, räkor och skagentoast. God mat hela kvällen.


Ett år sedan.....

 

 

För ett år sedan var jag hela dagen i garaget och tog bort silikonrester från rutramen. Ute var det iaf vinter. Nu är det mera vårväder, igår var det både sol och regn SAMTIDIGT.

Igår var jag så dålig, ont i hela kroppen och framförallt huvudet, HELA JÄVLA DAGEN. Nu ska jag snart till vårdcentralen och prata med dem. Får se om de kan ge mig hjälp.

Jag längtar tillbaka till sommaren.......


Hur sött som helst!!!



Hur sött som helst! Hittade denna logga idag. Gullig, gullig.....

Puss & Kram

Stockholm city

Tog pendeln till Stockholm City.......ingen cruising nu, det var då det!
Sommaren 2011.......

 

Idag tjugoåttonde december

 Tog ¨tårtan¨Toyotan till pendeln, där fick den stå idag. Tåget var självklart försenat............kommunala färdmedel ????Vem orkar ha det så här varje dag?  Klart vart det som så att Maria och jag hade gymnastik på perrongen tills tåget kom. Vi höll oss iaf varma :-) Hoppihopp! Spindeln höll sig också varm, han klättra upp och ner på sin spindeltråd........... Sen kom pendeltåget och i VH kom Sofia och Matilda ombord på tåget. Vi hade julklappsutdelning på tåget, lovar att det Tyska paret i sätet bredvid kollad in oss. Där  satt vi bland julklappspapper och snören. Kom sen äntligen in till Stockholm central. Mötte mamma och pappa inne i Gallerian, hamnade på G-star där Andreas provade jeans. Sen provade Matilda och Maria jeans och sen lurade de på mig att prova ett par jeans också. Så snygga!! De fick följa med hem!!

Sen sprang vi runt på reor och fyllde på lagret av det mesta i klädväg. Sen blev det lunch på NK, kollade  äntligen in deras skyltfönster. Julfint!!!



 Julgranen inne på NK, julbelysning vid Sergel  och vid centralen  Tog ett glas vin på krogen med mamma och pappa, ett glas blev faktiskt två glas.....småmysigt! Sen åkte vi hem.

Nyåret är på väg....fina blommor finns att köpa på NK.



Idag har jag migrän, ska göra noll = ingenting. Ska kolla mailen från Jerka, han ska visst ha hittat det jag söker. Kan inte själv!!!(som barnen säger)

God fortsättning.......



God förtsättning på julen...................Min kökshylla har blivit lite inspirerad av det Amerikanska temat, Jag förstår ingenting??? Jag har Amerika överallt!!! Amerikanskt tema på kläder, bikini, sängtextilier, filtar, väskor, julpynt och bilar.

Var och jobbade igår, helt förstörd i kroppen klockan tre så jag fick åka hem och sova. Kroppen bara värker och värker. La mig under en toppenhärlg filt jag fick i julklapp av Tobbe. Den värms upp elektriskt av några värmetrådar som går inne i filten precis som i ett värmegolv.

Idag ska jag till Stockholms city och vandra runt. Ska träffa min mamma och pappa, Maria, Sofia, Andreas och Matilda ska oxå med.


Pappa och mamma julen 2011 hemma hos oss!

Pratade med Åke Nilsson igår kväll, han är så härlig! Blir så glad. En härlig Corvettemänniska...............tycker jag!


Annandag jul

Granen står så grön och grann i stugan, granen står så grön och grann i stugan........



I år har jag svarta kulor i granen.....matchar Svarten :-)



Fotade min Amaryllis .....och vad får jag se? Ska den vara där ? Är det årets nyhet när det gäller juldekoration? En gängtapp i en röd liten ask !!!!Borde den inte vara i garaget?

 

Var uppe halv tre i natt och hämtade Maria som varit ute och festat, bilen var ren men efter nattens körning ser den för jävlig ut igen!!!! Var är snön och kylan, då ser inte bilarna ut så här! Snö och -10 grader skulle passa perfekt om man fick bestämma.



Ute är det som en vårdag, värmare ute nu än midsommarafton för ett par år sedan! Tog en motorcykelsväng med Tobbe idag. Fett naijs!!! Eller vad är det barnen säger ?







Var i garaget ett par timmar och klädde om två delar till stolarna. Själva sittdynorna är stoppade och klara. Ska spännas fast snyggt på stolsunderredet. Kommer få slita hund med det så det blir snyggt och spännt!!!



Sorterade och delade upp allt i olika högar och läste instruktionerna.....







 Meckade isär stolsryggen för att fortsätta med det arbetet senare.









Vid halv tre fick jag lov att lämna garaget :-(
Var på julbord i Nynäshamn på eftermiddagen/kvällen.

Idag ska jag jobba och komma igång med det igen efter sjukdom m.m. ............

Juldagen

Tittade på julkonserten från Julafton på Juldagen. dödligt kär i David Garrett. Spelar så bra och är så snygg!



http://www.youtube.com/watch?v=yGgTbqbCizM

Tog sen en promenad på en mil för att kunna äta mer julmat, sen var det julmat igen. Maria hade förfest hos oss. Sen somnade jag i soffan, kollade Sslat på TV, en bra film.

Om en stund ska jag gå ut i garaget................

Önskar er fortsatt God Jul............


bästa julafton!!!

Det blev nog en av de bättre......kanske tillochmed en av de bästa, ja julafton. Julafton blev jättebra i år. Lugn julaftonsmorgon med barnen, sen en liten runda på en halvmil. Min kropp har stressat av och jag börjar må bättre. Det känns fint!

Jullunch med tomtegröt och skinksmörgås. Vi var tio personer runt bordet, härligt med Chrippa som kommer in och sprider lite tok-glädje. Han har så sjukt härlig humor. Det förta min mamma frågade honom - Har du skaffat någon mer taturering? Hon har full koll på honom. kul med alla som ska ha sin gröt på olika sätt, ungefär som man beställer sin Corvette. Med eller utan options. Någon ska ha sirap och kanel till gröten, en ska ha smör, en ska ha socker och kanel, en ska ha mjölk i glas.......ja varianterna var många.



Sen kom det fler gäster till stugan och då vart det kaffe och kaka. Så´n härlig stämning .......julstämning. Äntligen julafton. Sen Kalle och julklappsutdelning............jag fick en mössa av Maria som hon köpt i OSLO till sin mamma.................



Sen vart det julbord för hela släkten................så mysigt!

Linus kom senare och nu var det bara att börja om med Tomtegröt..
Slutade kvällen/natten med att städa ut huset på disk och sopor/papper........så här ska en riktig jul firas, med barn, släkt och vänner!

Fortsatt GOD JUL...........önskar jag dig!!!!


kanske lite jul på väg...........

Har missat allt som får en att känna att julen är på väg. har varit hemma den bästa veckan på hela året från jobbet. Det är då det är julbord med barnen, juldans, skolavslutning, julpyssel och klappar. Lever på tre IPREN om dagen och gör ett besök här och där hos en som reparerar mig. Kanske det vänder idag. Får önska mig av Tomten ett må bra kit!

Igår satt jag vid datorn en stund sen åkte skinkan in i ugnen.



Granen står så grön och grann i stugan!!!



...........och det är laddat med nötter, få se om det bir fillipin i år oxå.



Tobbe tvättade alla bilar för de ska vara rena till julen, jag klarar inte det med min onda kropp just nu. Jag som tycker det är en tredition att tvätta bilen och ta en öl, dan före doppardagen. Nu blev det inte så iår!!! Jag satte mig och målade om en ljusstake som hade fel färg..................nu blev den svart som ¨Svarten¨.



Sen kom Sofia hem!!!



Hon kom hem med ¨Lussebullete¨, smakade det gott ??



Mitt jule-fönster!!!



Välkommen in till oss i vår stuga!



sen elda vi och fixade marchaller på tomten, jajaja inte på han Tomten utan på gården. Allt för att hälsa Maria välkommen hem!



Maria kom hem från Norge!!



Nu kan det nog bli jul iaf...............

dan för dan...........

Dan före dan före dopparedagen..............igår natt sov jag ingenting. från klockan tre låg jag bara i sängen och vände och vred på mig. Så ont i axlarna så jag inte kunde ligga still åt något håll, somnade om på morgonen och sov till nio. Missade vårdcentralens lättakuten.......

Var förbi mina favoritkillar i verkstaden och önskade de en God Jul. De fick varsin hink med godsaker till julen. De blev jätteglada.........

Pratade i telefon med en Ulrika från tele2, ska skaffa mig en Iphone i februari då mitt abonnemang går ut, Jag önskar mig en ny telefon, vill kunna fota och blogga direkt........om jag nu ska förtsätta med dagboken på nätet. Hon var iaf helt suverän, har varit inne på min blogg nu på morgonen och önskat God Jul.......så kul. Hon hade någon kompis i Bollnäs som arbetade med corvetteklubben, måste ta reda på vem det kan vara. Kändes som jag vart kompis med henne, så´n härligt social tjej!!!!!



Pratade med Affe igår, han ringde och pratatde corvette, ny motor, snabba tior. Jag kom att tänka på Malmby på direkten då jag till slut provade att köra dragracing.........så kul!



Startnummer oxå!!!!

Pratade med Jerka igår också, saknar honom och Helene. Pratade med Skräcken, han är så toppen! Tänka sig att man hittar tillbaka till sin vän efter tjugo år bara för att man äger en Corvette. Tittade på Böda camping, saknar PG, Ann och Vilda......................saknar alla mina Corvettevänner. Skulle vilja ha en dag till att  fira Corvettevänners jul, det skulle vara roligt. Dansa runt Corvetten och äta små pepparkakscorvetter till glöggen.

God jul alla vänner..................



Vallentuna 2011, fotade mig själv i Oves taklucka :-)










Ny kärlek..........

Nu går hon efter en tuff helg. Grabbarna är bra att ha, de ställer alltid upp. Efter elva år kan energin och laddningen ta slut, nu fick hon ny kärlek.

Tänka sig vad ett batteri kan ge!!!!!!!

Idag är jag fri från viruset i kroppen, men vad har hänt med lederna. Så oooooooooont! Orkar inget,ingen energi..........

La in sill till julbordet, dagens stora händelse.....

 och en lite ¨Häpp.Häpp¨till!

Sent på kvällen kom granen i sin fot och står nu grön och gran i stugan.

Ska pynta bilen idag iaf

Ska idag pynta bilen och granen. granena ska in i huset ikväll och ljusslingan och alla små ¨bling-bling¨saker ska upp på grangrenarna. Bilen sak åyntas med lite jul också, så är det!!!

Förra året var bilen pyntad och fin ;-)







så fin var hon¨Svarten¨ innan hon skulle på lackering..........

Är hemma pga av något virus som härjar i min kropp, har ont i hela kroppen och magen mår skit. Har ont i huvudet, fryser och svettas om vartannat. Tar det lugnt iaf.

Undrar hur en bil känner sig när den inte fungerar helt okey???? Ett fjäderben som är slitet, ett knutkors, en trasig ventil, en knarrande dörr, ett batteri som inte laddar.............hur känner sig bilen. Har den känslor? Kan den känna glädje som jipiiiii - Hon tankar 98 oktan idag så nu orkar jag ge lite mera! Ny olja....nya tändstift Eller om något är ont eller fel på biilen så tänker den inte fungera mera så då lägger den av........startar inte, vill inte mera.

Provade att göra något i går för att se om jag skulle orka jobba idag. Men det gick åt helvete, mådde inte bra när jag kom hem och somnade i soffan. Jag var iväg och gjorde efterkontrollen på transporten så nu är det klappat och klart....den gick igenom. God jul.

Ska gå och lägga mig ett tag till, orkar inte så mycket just nu. Värken sitter i handleden idag, det blir till att ta en Ipren till.

Längtar till att Maria ska komma hem....................

Svarta pärlan............

Tittade på Pirates of the Caribbean, fick direkt en gemensamhet med Johnny Depp. Han kallar sitt fartyg för Svarta Pärlan




 och det får ju mitt fartyg oxå heta ibland ;-)



I söndags var jag och handlade inte bara glasögon till mig utan också små verktyg till mitt meckande med ¨Svarta Pärlan¨



I sommar ska vi till Ronneby Brunn på sommarmöte.



Igår var jag hemma, mår inte så bra just nu. Pratade med Roffe en längre tid i luren, han var på väg till jobb långt utanför staden. Kul att bara sitta och prata bort lite tid. Mycket Corvetteprat pch annat.

Satt vid datorn och gjorde massa jobb. Tur att man blir sjuk ibland så man hinner med tråkiga saker oxå. Är hemma från jobbet idag oxå. Tror jag ska kunnagå i morgon och arbeta. Får se i eftermiddag.


Från en kamrat......

Hur tusan hinner du med allt som du gör ? Hänger det på att planeringen stämmer, eller har ditt dygn fler än 24 timmar ? Glöm inte handbromsen ibland !

nya glasögon till sommaren 2012

Igår skulle jag köpa julklappar i Nynäshamn och det slutade med att jag köpte nya solglasögon till mig inför sommaren 2012. Tro inte att jag längtar efter att köra Corvette!!!!För så kan väl inte läget vara???



Vi som har ett sådant underbart vinterväder......eller hur???



Nynäshamn den 18:e december 2012.

När vi var på väg till Nynäshamn kom vi inte längre än till vår korsning uppe vid Västerby för att se spår av nattens snöslaskoväder. Den här killen eller tjejen hade verkligen lyckats få bilen en bra bit upp i skogen från vägbanan sett. När jag arbetade i skolan när den låg här, fick barnen aldrig leka nere vid träden när det var vinter ifall något skulle hända. Jag hade nog rätt i mitt tänk!!! Nu har det hänt, men då finns inte skolan kvar där längre.



Var uppe tidigt på söndagmorgonen och byggde pepparkakshus. Klockan var halv sju när pepparkakshuset var klart och kaffet urdrucket och julmusiken från radiospelaren spelade mysiga vintertoner. Satte upp lite lulgardiner
och tittade över min ekonomi som är på väg utför. Jag som är skylldig pappa massa pengar för reservdelar till Svarten............hur ska jag lösa det hela?????



Gjorde Janssons frestelse igår kväll och drack lite glögg. Mår inte hundra %-igt bra idag så jag ska vara hemma och bara ta hand om mig. Förkylning på gång med ont i hela kroppen..............

Inget garage, bara köket.

Inget garage, bara köket. Inga bildelar i inköp bara mat, mat, mat

Efter att somnat tjugo över tre på morgonen vaknade jag klockan sju. Tog en fika och sen tog jag race-Toyotan till mataffären för att handla allt till julen. Handlade all mat och några julklappar. Var inne i tre affärer för att hitta allt som ska vara till julbordet. Hemma klockan halv elva då det blev snöstorm och snömodd-halka.......halt som bara faaaan!!!!

kaos i köket.......eller jul i köket! Alla saker hemma (nästan).......



Fullt i kylen och i frysen till julafton.............



 
Ugnsbakade och griljerade en liten skinka....till helgen/veckan. Den stora på över fem kilo ska fixas på fredag.

  Kokade knäck och chokladkola.

  Chokladkola i papper..............

  knäck i knäckformar................

  Gjorde rischoklad......................

   
Stekte strömming som ska läggas in i ättikslag till julafton.

   
Rullade köttbullar och stekte..........

Min lördag vart i köket och inte i garaget.....miss i planeringen. Hamnade sen i soffan och tittade TV, somnade sött efter en lördagkväll hemma i soffan.

KaffeLatte mellan fritid och jobb

OOOOOOOOOOps!!!

Jag glömde visst blogga i morse, fick ett SMS om att jag inte skrivit något på bloggen idag.Tur att vännerna håller reda på mig, och vad jag gör, och hur jag vränger med orden.

Igår morse tog jag det lite lugnt på morgonen, vaknade med en otroligt ond kropp. Fick äta tabletter innan jag tog Transporten till bilprovningen i Jordbro.

När jag kom fram till bilprovningen stog det...........Välkommen till bilprovningen. Pga av sjukdom kan vi inte ha efterkontrollhallen öppen.

Faaaaan, det var bara att vända hemåt uten att få visa upp mina fina nya bromsrör!!!

Stannade till på Bagarstugan i Västerhaninge och tog mig en MoccaLatte innan jag skulle börja arbeta.



Så goooood!!!

Arbetade med värkan kropp och dåligt humör. Vinterkräksjuka på jobbet och löss. Julen är på väg!!!

Var privatchafför till Rickard och Tobbe. De skulle köras ut till Smådalarö gård och äta skaldjurs julbord. Han shoppa lite i Haninge innan jag åkte hem och la mig i sängen för att sova lite. Efter att somnat in ringde Maria från Norge, sen Sofia, sen Maria igen, sen Tobbe. Hämtade honom efter tolv.......var på Smådalrö vid ett, fick batteritorsk mitt i natten. När jag satt och väntade på killarna så lyssnade jag på musk och det skulle jag inte gjort. Batteriet dog ut!! Killen i reseption kunde efter mycket om och men plocka fram en startbooster. Fick igång bilen och rattade den hemåt med två slitna killar. Hemma klockan fem i tre på morgonen. Hoppade i säng och somnade direkt!!! Hade kört nitton mil under kvällen/natten.

Vad jag gjort idag får du veta i morgon bitti. Nu ska jag titta på Så mycket bättre!!!!


En kaffe mellan benen............



Tänka sig att denna bild får mig att njuta och tänka tillbaka på välmående och styrka.

En sommardag för snart två år sedan kände jag mig lite ensam, så jag tog Svarten och åkte ner till Rosenhill och köpte mig en kaffeLatte ifrån cafét. Satte mig ute på parkeringen i solen och bara njöt av livet. Från att ha känt sig ensam och nästan övergiven, kändes helt plötsligt livet helt fyllt av vänner och styrka. På sommaren är man aldrig ensam nere vid Rosenhill. Där samlas mycket motorcyklar och en och annan fin bil. Man känner gemenskap fast man inte pratar med alla. Det kan ju tilläggas att man sitter ju inte ensam på en trottoarkant vid Rosenhill så speciellt länge. Svarten drar åt sig blickar och helt plötsligt har man någon att prata bil och intressen med. Fan vad livet kan bli trevligt för att man tar bilen och åker och fikar. Det liksom bara vänder. Styrka får man av att ratta sin käraste ägodel och sen lite kaffe. Vänner gör en glad och gemenskap gör en lycklig.Inte undra på att man gillar fotot från sommaren 2009. Kaffemuggen mellan mina ben på parkeringen vid Rosenhill. Jag saknar, längtar, drömmer mig bort en stund nu............................denna fredag den sextonde december. 
Ingen snö och ingen tomte.



Ingen Tomte????? Tittade på filmen, Tomten är far till alla barnen. Det är nog en favorit som man kan se i repris flera gånger om. Den gick på Tv igår kväll, fick se Anders i programmet Böda campig oxå. Alltid kul att se någon man känner i ett TV-program. HAn har tillochmed en egen gata uppkallad efter sig på campingen.
Min gata skulle få heta ¨Miss Stingray street¨.

Ska idag åka och besiktiga om min Transport, den gick inte genom bilprovningen för en och en halv vecka sedan. Nu har jag nya bromsrör och ska åka ner till killarna och be om ett finare besiktningunderlag.

Ha en riktigt trevlig helg!!!
Ska själv köra bil hela natten................cruising midvinter 2011 med min Transport. Bara sitta och njuta och känna mig som en Drottning i natten. Drottning på väg !!!!

julbad

Julbad idag...........
Igår var det lång arbetsdag.........hemma nio igår kväll. Duscha och sova. Natti natti.
Idag är det julbad med tolv elever...........

Bild från Luciamorgon i tisdags.......



I går ringde Roffe, hade inte tid att prata med honom - tyvärr!!!
Julstress, jobbstress ...allt. Ska försöka ringa upp och prata lite med honom. Ska maila Pär oxå, det har jag missat. Faaaaan, jag har inte tid med mitt privata liv. Bara jobb just nu.............går och funderar på vad är livskvalité.



Vill just nu ta tag i min renovering av stolarna för att se hur jag lyckas med det. Kanske att de hamnar hos sadelmakaren iaf. Nej ....JAG KAN!!!! JAG VILL!!! De ser iaf för jävligt risiga ut.



Kan bara säga SIMMA lugt idag!!




batteriladdning............

Behöver ladda batterierna. De är urladdade och frysta. Skulle behöva ta mig en cruisingtur någonstans!!! Bara åka bil, myyyyyyysa...Duracellkaninen behöver vila, sömn och uppladdning.



Igår hade vi Lucia på skolan. Var på jobbet vid sex, när firandet var över tog jag Transporten till verkstaden. Sen tillbaka och jobba till halv fem. Julpyssel och åter julpyssel med barnen.

Hämtade bilen halv fem med nya bromsrör fram och på sidorna, samt nya bromsklossar bak de var visst också på väg att ta slut, så de byttes av killarna. På fredag ska jag ombesiktiga bilen på bilprovningen. Sen är jag fyllechaufför på kvällen/natten - kul fredagkväll.

Trevligt att prata med Åke.N igår. Han har en rätt härlig inställning till arbete både här och där. Nu har vi en hemlis ihop. Jag vet också vad jag kan se fram mot sommaren 2012, ska bli trevligt.

Har prelbokat mig till en förhoppningsvis trevlig heldag i januari. Man måste ha lite morötter framför sig för att tycka det finns mening med all tid man lägger ner på jobb och annat. Party, party med vänner och annat........ gör att man laddar batterierna.

Ska kanske se till att hälsa på någon mellan lämning och hämtning på fredag. Varför vara ensam en fredagkväll??? Åka bil och ladda batterierna..............på mig och min älskade Transport.

Min vinterbil!!!!! 


Lucia



I Torsdags var det bakdag på jobbet. Vi bakade lussebullar och pepparkakor som vi ska ha nu på morgonen då vi har vårat traditionella Luciafirande.





Vaknade 03.36 i morse och mår som en Lucia idag. Sitter här vid bloggen med fika och en lussebulle. Måste bara fira att det är den trettond december. Elva dagar före jul.

Igår var jag och letade gran till jobbet och ved. Vi firar lucia utomhus med öppen eld där vi värmer glöggen. Ved är ett måste som bränsle då den inte går på bensin som Corvetten. Klart att den fattar eld, bensinen alltså men sen då ????





Ved i hela bakluckan och julgran och julgransris och julbelysning och julkulor och jul över allt........doftade bättre är doftgranen. Alltså julgranen doftade godare än doftgranen................min bil är en packåsna!!!!



Idag ska jag lämna in Transporten klockan halv nio oxå.....julstress!!!!

  min kärlek........nr 3

Ha en trevlig LUCIA...........önskar Elisabeth.

Söndag

Var och söndagshandlade i Kungens kurva och då var jag inte ensam. Jag lover det var folk. Folk över allt och i kassan var det kö. Jävla julhysteri och stress. Lyckades få med mig ett lakan från Ikea och lite julklappar till Tobbe.

Pappa fick ett pepparkakshus som jag byggde utan bygglov och med ett glas vin på lördagkvällen. Han blev riktigt glad. Sen fick han en jättefin lammulsfilt med Amerikanska flaggansom motiv. Han kröp in i den på en gång och den var varm och go´tyckte han.



Efter att grattat pappa med paket och sång, efter tårta och middag hamnade vi i garaget. Konstig familj vi är. det är där vi trivs. det är där vi möts och det är där vi känner oss bekväma, tillfredställda och lyckliga.

Pappa använder fina kopparbunkar till sina hjulmuttrar och har saker i när han meckar. Fint ska det vara!



Till bromsoljan hade en han en vinstpokal i tenn. Funt värre!





Snygg matta på golvet har han oxå !!!



Utanför samsas julgransfoten och bromstrummorna på samma matta.



Idag kan jag bara önska dig trevlig resa och dag ute i Sandhamn med dina kompisar. Stort GRATTIS till dig min underbara pappa.

Pappa och jag sommaren 2009 barhäng i Sandhamn ;-)


Denna vecka är det luciavecka. Bilen på reparation i morgon. Chaufför på fredag. Luciafirande kvart i sex i morgonbitti. Kanske inte hinner blogga i morgon ........... Vaknade klockan kvart över fem idag och mår som en drottning. Ska sätta mig med skolarbeten nu på morgonen och hoppas snart få höra något från min lilla prinsessa.........


ska gratta pappa



Idag ska jag gratta pappa!!!! Han fyller år i morgon, men vi ska äta middag där idag och gratulera honom. Han ska till Sandhamn i morgon och är inte hemma på sin födelsedag. Av mig får han ingen tårta men dock något annat. Jerka vet!!!Han hade full koll på att jag inte skulle göra si eller så igårkväll via SMS. Tobbe var inte delaktig i det hela, han lämnade det till mitt öde.

Igår hade jag fullt upp. Städade, tvättade, kastade/rensade bort saker, tog en promenad, vårdade mina citronträd, krattade löv, rensade i rabatter, hämtade gran och planerade en del innan jul.

Inget garaget igår, tiden gick åt till hem och trädgården............längtar till lite julledighet. Har just nu väldigt ont i kroppen, tror det är stress och kyla som påverkar mig. Veckan framför mig är inte rolig heller!! Ska bara koppla av med lite shopping innan vi åker till pappa. Lite julklappar ska man ha till barnen iaf.

Idag ligger det lit snöpuder ute på gården och rådjuret har precis ätit frukost i nyponhäcken.



När han som skulle lacka min bil visade denna lack höll jag på att lacka ur!
Fick direkt GodJul-känsla. Tur att det inte blev den, då hade jag inte varit nöjd.

Nu är jag nöjd.............hörs i morgon!!!


En bra fredag..........

 

En äkta Onepice får man önska sig av tomten. Finns på nätet för 1400:- till myskvällen. Tomten jag vi ha en riktig jul, en så´n som man hade när man var liten!!! Vakna på juldagen endast iklädd en Amerikansk Onepice...............mys.

Fick min bästa julklapp som tänkas kunnas få igår förmiddag. Var och besiktigade Toyotan och den var helt okey! Inget fel på den pärlan och det har det inte varit tidigare heller. Men i år var jag nog lite nervös inför besiktningen. Den bilen stämmer in på ¨gammal kärlek rostar aldrig¨.

Träffade på en kille på bilprovningen som kom fram till mig,- dig känner jag igen! Efter att han sökt på mitt regnummer och fått fram namn och bostadsadress kunde vi lista ut att hans brorsa har jag haft som elev. Har visst inte förändrat mig så mycket på femton år...............hur roligt som helst. Vi pratade loss om alla gamla minnen, kompisar till honom och elever till mig medan en annan kille fortsatte besiktningen. Blir så javla glad när unga snygga killar kommer fram och bara gör sig till känna. Jag hade aldrig kännt igen honom.



Senare på jobbet kom igår två gamla elever och hälsade på. De har flyttat till Australien vilket de gjorde för åtta år sedan, nu har de sommarlov och är här och hälsar på. Andra dagen i Sverige så åker de till sin gamla skola för att häls på sina gamla lärare. Hur roligt som helst!!!

Idag är det lördag och jag vaknade halv sju efteer en myskväll med pizzabak, ska snart sätta fart på allt som ska göras. Snart är det jul och då ska mycket vara klappat och klart.

Ska gå ut och pussa lite på min Stingray idag........

kul med SMS

Tur att man kan SMS:a varandra hur som helst och när som helst. Man läser när man vill läsa det, är det något trevligt blir man glad annars raderar man det.

Igår morse fick jag ett SMS från Mats i Tungelsta.
- Titta på KappAhl en trappa ner, där har de onepice i Amerikanska flaggan för dig att mysa i hemma ;-)

Fick ju jättelust att åka dit direkt, den måste jag ju kolla in. Kolla om det är något som passar in i min Amerikanska kollektion. Min yngsta dotter var i Haninge C, hon  kollade om den fanns........ men de hade inte min storlek. Kollade med Tumba och de hade en kvar. Den hängdes undan till mig :-)

Efter en härlig dag på jobbet med bak av lussebullar och pepparkakor och lite annat, efter att jag jobbat över satte jag mig i bilen hem. Fick en så enorm stor lust att åka till Tumba och hämta min klädestrasa. Sagt och gjort, svängde höger i korningen istället för vänster hem till middagen.

Köpte den iaf.............och den passar mig att mysa i.
- Du hade rätt Mats....Tack!! Tack!! Tack!!!





Tur att man har Corvettevänner som tipsar på sakerna åt en !!!

Fick ett brev igår med Corvetteklistermärke i...........

  köpt på nätet!!!

Kvällarna är mörka och ljusen är tända. Måste säga att ljusen i staken inte kommer att hålla till julafton. Måste flytta runt dem och fylla på med nya. En omgång räcker inte fast man snålar med brinntiden.



Idag har vi ett oväder över länet. Regn och snöstorm. Vaknade första gången vid tre-tiden i natt. Hoppas på snöstorm mer än regn. Ska besiktiga Toyotan idag vid halv elva. Det kommer också att gå åt helvete. Transporten ska in på reparation på lucia och få nya bromsrör, sen sak den ombesiktigas.

Ha en bra dag............tror att jag stänger idag .................

Rött till jul......



Till julen är det mesta rött. Är rött julens färg? Jag gillar inte röda kläder, skulle ta på mig mågot rött idag då vi har julbak på skolan. Hittade jag något rött då ? Jodå! Jag hittade en pikéskjorta från sommarmötetet 2006. Vi var den sommaren på Öland och alla sprang omkring i röda tröjor som små tomtenissar.

Igår bakade jag pepparkakor hemma i två timmar. Det doftade jul i hela huset och om  mig och mina kläder. Blev sugen på glögg, julmusik och allt det där. Men saknar snön så hela stämningen finns ändå inte med i julens förberedelser. I helgen ska det bli gran och lite tid i garaget hoppas jag.



Har iaf gran i bilen. En i Transporten och en i Toyotan. Den granen doftar gott!!!
Pratade med min dotter Maria som jobbar i Oslo och de har SNö!!!!



Tid...............

Vem har sagt eller berättat att allt tar sin tid, eller att tid finns. Tiden har sin gång. Tiden går så långsamt.

Jag har inte TID..............inte tid till det jag vill göra. Tiden tar bara slut, tiden går för fort. Tiden skulle jag ville stanna ibland eller backa. Kanske tillochmed flytta mig tillbaka i tiden.

Igår försvann min tid snabbt. Var uppe fem och bädda, vek tvätt, blogga och fikade. Var på jobet sju. Tiden gick fort fram till halv nio då jag hade första lektionen. Han inte allt som jag skulle mellan sju och halv nio. Sen full fart med barnen fram till tre. Möte mellan tre och sex. Hem och slängde mig i bubbelbadkaret,hade inte tid att ligga där så länge som jag ville. Tände lite ljus och bara försökte stanna tiden. Sen middag, sen middag !!! Tvättmaskinen på och sen samtal med Jerka. Tiden räcker inte till till allt vi vill göra i sommar heller!!!! Man kan inte bara fixa bilträffar och åka runt i sommarSverige med sin Corvette!!!!! Man måste ta sig tid till att göra annat på semestern också. men hur ska tiden räcka till??? Helgerna räcka till??? Jag vill åka på massor av träffar, vill fixa träffar för gammelbilar och träffar fär race och träffar för cruising. Tiden räcker inte till.

Allt är tid!!!!

Tror jag ska göra som killen i bakluckan!!!



Parta/festa loss och ta livet som det kommer. Var sover man? Var äter man? Huvudsaken är att man festar loss och bara tar tiden som den kommer. Inga krav, ingen tid att passa, ingen arbetstid, allt är tidlöst.

Tiden är dyrbar!!!!!!

Jag tar hand om tiden hela tiden. Försöker hinna med allt!!! Idag kanske tiden stannar upp ett tag. När snön kommer stannar tiden. Bara njuta av snöflingorna som dalar mot marken, ta fram pulkan eller göra en snölyckta och tända ett ljus.

Var/När kommer tiden till att gå ut i garaget ???



Nu har jag inte mer tid till bloggen. Ska komma i tid till jobbet !!!

Inte godkänd!!!



Var igår förmiddag och besiktigade min lilla ¨vardagspärla¨. Tyvärr gick den inte genom bilprovningen utan anmärkning. Fick en killa som var pedantnoga, han ställde in mina framlysen så de stog rätt och kollade alla säkerhetsbälten. Bra jobbat! Inte alla som kollar alla sju så att de fungerar. Han var på allt!!!! Det hela slutade med ombesiktning. Jag hade för dåliga bromsrör på båda sidorna.

Drog till verkstaden och pratade bort en stund. Killarna där har en otroligt sjukt bra humor. Blev glad på en gång efter en nervärderande besiktning(besiktningskillen gjorde sitt jobb bra, så det så)

Fick ett nytt namn ..........det passar mig bra!!!

Transporten ska jag lämna in till killarna på Lucia så ska de byta bromsrören och sen ska jag göra en ombesiktning. Sen kan jag vara lycklig ett år till. Ska besiktiga Toyotan på fredag............har snart klippkort på bilprovningen!

Jobbade heldag, sen tog jag bilen på planeringsmöte i klubblokalen med kontaktpersonerna för Mälardalen. Så otroligt härligt att bara få ratta in Transporten mot Stockholm och njuta av körningen. Trängas lite här och där, byta fil, känna pulsen!!!! Skulle sen parkera på en enkelriktad gata på den vänstra sidan samtidigt som jag pratade med Roffe i mobilen.....................det gick åt helvete. Det är så mycket svårare att parkera långskepps på vänstra sidan mot högra sidan av gatan. Fick köra fram en bit och ta en parkeringslucka på den högra sidan......det gick klockrent!!!

Körde hem i den mörka natten och var hemma för sent gällande mitt sovschema. Låg i min underbara säng klockan halv elva.

Har sovit som en drottnong i natt och vaknade klockan fem. Har svarat på mail och betalat in räkningar nu på morgonen. Gjort lite planeringsarbeten och druckit lite te. Nu ska jag starta kaffemaskinen och brygga mig en mugg kaffe.

I kväll har jag möte på jobbet, måste jobba över. Sen ska jag hem och bara slappa!!!! Tror jag !!!

Tror jag kan känna lite glädje idag..............snön är på väg. Jag saknar den !!!

Högsta växeln i.............

Igår var det full fart, så att man inte han tänka på allt och stressen sred sig i magen. Stress, stress, stress. Så var det igår mot lördagen då allt var lugnt. Uppe tidigt och svarade på massa mail på klubbmailen. Kollade resa till Lund m.m. Budade på nätet utan resultat och sen var det full fart till Tumba och handla klammer, tanka bilen och handla middagsmat. Mamma och papppa kom lagom ut till lunch då jag serverade ¨Tomtegröt¨.

Pappa hade med sig mina delar till sätena, reparationssats för att spänna klädseln snyggt i stoppningen. Mamma kom med lite annat godis, inte godis till bilen utan till MIG !!!!



Pappa hade med sig ett nytt expansionkärl som vi monterade dit. Fyllde upp hela kylarsystemet med ny glykol. Men varför glömde jag köpa ett nytt lock till kärlet?? Så här kan det ju inte se ut !!!



Medan vi höll på med kylarsystemet så fixade mamma lite fika i garaget. Hon bjöd på nybakade lussebullar och nybryggt kaffe.





Jag lyckades slipa ner den jävla förbannade kanten som förstört min bil och mig också. Billackeraren har lagt på för mycket spackel och lack så att när jag körde upp lysen gick en stor kantbit av lacken runt lyset. Hur jävla glad är man på en skala från ett till tio då??????????????? Han ska försöka fixa detta. Kanten på lyset bara slet upp en stor bit av lacken...............



Trång som fan och lackendrog i hörnan. Har funderat länge hur i helvete man ska kunna slipa ner den här kanten. Väldigt trångt och ont om plats. Har haft lysena bort en gång och vet vilket helvete det är att få dit dem snyggt. Hittade en fil som var lika stor som en nagelfil och tokslipade med små rörelser i det trånga utrymme man hade till godo med halvt nerfällda lysen.



Nu är kanten slipad. Den är nästan borta så nu blir det till lackeraren att fixa till lacken. Annars får jag sätta ett klistermärke där så som Linnea har på sin bil hihihi.

Nästan hela familjen var i garaget igår.......





Lite framsteg varje dag.............nu sitter insatsen runt lyktorna på plats.



Sen kom Sofia och Linus på middag. Fick en present av Sofia..........



Jag älskar marsipangrisar.

Igår kväll han jag prata med både Jerka och Roffe i luren. Ikväll är det möte i klubblokalen. Ska planera nsta års aktiviteter i Mälardalen. Ha en bra måndag......

Just det jag ska besiktiga bilen.....min älskade Transport klockan halv tio. Tror inte den går igenom idag..........men vi får se!!!

Vad händer ????

Vad händer ibland???

Är jag sjuk???

Glömde totalt att blogga igår, öppnade inte ens datorn på hela dagen. Jo jag startade upp den gamla datorn på kontoret som har externa högtalare kopplade till sig för att lyssna på Spotify. Var uppe tidigt igår och målade om i ett rum. Fick lova att måla tre gånger vilket tog nästan hela dagen. Målade fönsterbräden i köket..........undrar vad Rickard säger? Han är målare-hjälp! Städade ur en garderob, nej två igår. Lyckades kasta en svart sopsäck med kläder och lite annat. Fredagkvällen var det räkor och vin............bakade lussebullar samtidigt som var klara till åtta på fredagskvällen. Sen fick jag tokryck och städade toaletten halv nio en fredagkväll. Jag är nog inte normal.

Idag ska nog pappa komma ut  och vi ska mecka lite i garaget.

Pratade med Janne igår och det blev en hel del Corvetteprat som vanligt. Så otroligt roligt att han har köpt sig en Corvette, min gamla kompis!!!



Hans lilla pärla...................



Min lilla pärla.........................

Pappa har hämtat ut mina reservdelar hos Håkan, så jag får dem idag....................sååååååååååå jävla bääääääääääääst!

Livet leker, men tiden räcker inte till.

Vill träffa mina vänner................



Skulle vilja ha det bra och bara vara lyxhustru!!!!
Träna, äta lunch med vänner, mecka bil och göra mig och världen runt mig fin och full av olika trevliga saker.

Nu ska jag koka kaffe och kolla mail, blocket och surfa runt lite på nätet innan jag ska dra igång med söndagens arbeten.

ett gott skratt förlänger livet...................



Ett gott skratt förlänger livet...................

Helene och jag kan få enorma skratta-attacker ihop. Saknar henne nu på vintern då man inte hinner ses på samma sätt som på sommaren. Sommartid laddar man nog många batterier när man är ute och cruisar runt med bilen och vännerna. Att man förlänger livet med ett skratt händer rätt ofta när man stannar upp för att äta, fika eller ta sig lite rosé. Nu var det ett tag sedan jag skrattade ihop med Helene och måste erkänna att jag saknar henne. Skratta gör jag ofta, flera gånger om dagen iaf.

Jag har förlängt livet på andra sätt också....................( hemligt )

Igår blev jag glad när Håkan ringde och sa att mina delar till stolarna på Corvetten hade kommit. Det kommer att resultera i ett par timmar i garaget i helgen om jag hinner hämta ut dem, eller om pappa kan tänka sig åka förbi där och hämta dem. Håkan sa att det är bara att sätta fart och på så sätt slipper man julmarknader och annat. Helgen är ganska fullproppad med annat som jag vill fixa, och då är inga julmarknader inplanerade.



ett år har gått.........

Ett helt år har gått. Första december förra året med värkan kropp och axlar efter mina olyckor så var jag ändå så glad denna dag. Fick hjälp att köra Svarten till svetsaren och han fixade rutramen under dagen. Ute var det -20 grader denna dag. Kallt att både lasta och lossa..............segt i växellådan!!

Tidigt på morgonen kom en av favoritkamraterna i klubben för att hjälpa mig köra bilen till Svetsaren. Kallt som faaaaaaaan var det att lassa. Halt var det ute, men  vi tog det lugnt.







Det var en bra december i mitt liv förra året. Rutramen ditsvetsad på en dag. Klappat och klart, den bästa julklappen och mycket tack vare pappa och hans känningar. Pappa var med hela dagen och arbetade med Svarten han oxå, trots sin ålder. Men det är väl inget på en krigare som honom............

Ha en bra dag..............idag vet jag inte om jag är på väg att bli sjuk eller ???????????????????

RSS 2.0