Filmvisning



Idag var det filmvisning med Club Corvette Sweden på Gärdet. Leif hade fixat en biosalong för att visa Ivans film. Jag köpte dessutom en skiva av Jonas band. Mycket skön musik. Klart kul gäng med alla dessa polare. Efter fikat på filmintitutet blev det god middag på Enkede Värdshus med tretton härliga corvettevänner. Kul och gott!


Semlor



Var i klubblokalen med Kerstin i onsdags. Toppentrevligt. En hel del corvette vänner. På väg hem skulle Kerstin absolut ha en semla. Vi var på Willys - inga semlor, Ica Max - inga semlor, till slut på coop 2-pack semlor för 28:-.


Måste...



Måste visa en av barnen på skolan denna bil. Hon tycker sin fröken Elisabeth är cool. Vi pratade om bilar idag och om att jag ville ha en rosa, det skulle hon också vilja ha. Jag skulle dessutom smycka den med små kristaller under klarlacken.

LUSTGÅRDEN



Nyckeln till bilen är källan till allt............

Tack pappa !!!



Tack pappa för igår och hoppas att vinet smakade. Kommer du ihåg, på väg hem från Sundsvall ?

21/2-10 garaget 10.00-18.00

På självaste Hilding-dagen då han har namnsdag och borde vara hemma och få kaffe på sängen, så står han där. Ja, min pappa Hilding. In på gården var det vissa problem att komma, snö, snö och åter snö. Plogbilen hade passerat och hela infarten var full med iskokor och en fint upp-plogad snövall. När jag hade skottat bort det mest i full sol och -16 grader kom vi in på gården. Pappa ska göra klart det sista på bilen. Avgasrören ska bli klara i dag. Vi var i garaget hela dagen, förarsidan var rätt okey att få dit men det var ett rent hel.... att få dit rörbitarna på passagerarsidan. Vi höll på till sena kvällen. Tobbe som såg att limträbalken i garaget hade börjat spricka gav sig genast upp på taket för att skotta snö.Mamma lagade middagen som jag egentligen skulle laga. Pappa och jag fick till slut dit ljuddämparen så att allt lirade hela vägen fram till headers. Bra föräldrar har man :) team Söderström



Imorgon blir det!!!!

Svetsat och klart! Imorgon blir det montering pappa! Ännu en söndag i garaget, har nästan blivit heliga. Det måste vara guds bästa plats på jorden. Man mår alltid bra där. Ses imorgon pappa.



 


Klass 2 varning

Idag var jag på väg till klubblokalen för ett möte med kontaktpersoner i Mälardalen. Kan tycka det var lite våghalsigt att ge sig ut, men.....allt gick bra. På väg till Sundbyberg var det en bil som snurrade ett par varv på E4:an och på väg hem låg jag bakom ett par plogbilar. Var förbi pappa och mamma och skottade lite snö. Pappa fixa lite med Nisse Pisse.


Tranebergsbron 17.45

 

 


Onsdag igen!

Var i klubblokalen igår. Åkte med Kerstin dit hon som övningskör med sin onda hand efter operationen. Det var trevligt som vanligt. Prat om Go-kart den 13:e mars för de som vill. Ska ligga på forumet med anmälan där. Några ska åka till Åland och kolla Jonas......inte jag. Jag stannar hemma och funderar på något kul.

Tumba C

Var idag i Tumba centrum och kunde inte låta bli att gå in i leksaksaffären. Det blev ett gäng bilar som följde med hem i kassen ena handen. I andra kassen följde två flaskor vin hem.

En Corvette 1967



En Corvett 1963


En Corvette 1963


En Mako Shark 1961


En Corvette 1989


En Corvette ZR1 2009


En Corvette ZR1 2009

 


Fem kronor

Den här bilen kostade bara fem kronor och fin är den...eller hur? Prisvärt!!!


En bil till !!



Hittade denna vackra skönhet. En sådan skulle vi ha eller hur pappa ? Fast riktig som du kunde ha på Oldies mötena i sommar.


Alla hjärtansdag

Igår var det alla hjärtans dag, var i garaget och blev dagen till ära mycket nöjda med avgassystemet. Det  kommer passa bilen perfekt. Pappa punktsvetsa, sen så ska jag be Ivan om han kan göra en fin söm så allt blir perfekt. Han ska visst vara bättre än bäst på svetsning. Efter garaget blev det middag hemma hos min älsta dotter Maria. Kan man ha det bättre? Nä, jag trivs som fisken i vattnet.


















Corvette träff

Idag hade vi arrangerat Corvette träff i klubblokalen för de som ville mingla runt ibland oss i Oldis sektionen. Vi bjöd på kaffe och bulle. Rundvandring bland Tidbloms fina bilar och sedan smörgås och dricka i lokalen. Det blev lite information om aktiviteter under sommare -10 och en prisutdelning på sitt anmälnings namn.Mycket trevlig dag och härliga vänner. I fredagsmorse var jag uppe halv sex och bakade bullar,  och idag uppe sex och gjorde smörgåsar.Men det var det värt !














Ventilhattar

Har beställt ventilhattar till ¨Svarten¨. Tycker de är klart snyggare än de i gummi. Tyvärr blev det inga låsbara så det är väl någon moppekille/tjej som kommer plocka den dem och smycka moppen med.


Klubblokalen

Igår var det onsdag och det blev en sväng till klubblokalen i Sundbyberg. Det gick fort som bara den dit så det blev en titt in bland leksaker i en affär. Två nya Corvetter till samlingen. Trevligt att träffa vännerna, Jerka kom förbi. Planerade upp det sista för helgen med Håkan och Kerstin.


En Corvette -58



Den här roliga bilen kan ändra färg om du spolar kallt eller varmt vatten. Har inte kollat ännu men den ska nog fungera :)

 


Presenter från pappa.

Fick två söta Corvetter av pappa, han är så gullig. Han har varit hos hobby affären och hittat dessa. De kommer passa bra till min samling.




Nya gummilister till bilen.



Nu har de kommit, nya gummilister till bilen. I somras när det regnade så var targaluckorna inte så täta :)

Kvälls race!

Efter att ätit en god middag måste jag bara mecka vidare. Ja, inte bil men bilbana. När jag var ett år köpte pappa en bilbana som då hade en Corvette-63, som var min favoritbil att köra. Efter alla körningar som liten har bilen mer eller mindre blivit ¨kvaddad¨. För två veckor sedan köpte jag två nya bilar till min gamla bilbana. Idag hade pappa med sig bilbanan ut och den måste ju bara provköras. kan den fungera efeter fyrtiofem år, ja det är ju frågan. Klart den gjorde, och tävling mot pappa blev det också.


Pappa och jag körde ett par race innan de skulle åka hem.



Jag vann  :)



   


Greenwood Corvette -75:a



Corvette Grand Sport -63:a

Garaget 10.00-18.00

Igår var det en heldag i garaget med pappa och Tobbe. Vi monterade dit nya headers. Visst var det trångt och lite bökigt. Tänk att allt sak vara som så, att det är lättare att ta bort än att sätta dit. Vi lyckades väldigt bra. Har till och med tillverkat en prototyp som ska tillverkas för att passa mellan headers och avgasrören.


Nu ska vi köra igång :)


Tänka sig att man kan ha nytta av en step-up bräda i garaget mer än man tränar. Den var perfekt till att stå på när vi skulle få dit våra headers.

    
Nya headers och kolla av om packningarna är ok.


Pappa är hopplös, meckar alltid med guldklockan på tills mamma ser han.



Trångt är det, men bra blir det.



Den vänstra muttern var riktigt butter. Den ville inte passa. Trångt och många grodor, nej paddor hoppade ur pappas mun. Till sist fick jag och pappa dit den. Då hade vi bytt till den som satt där tidigare och den var lite mindre - så får det bli.


   


Luftrenaren fungerar som meckarbord med duk och allt!



Jag är nöjd! :)  Det här är snyggt!!



Prototyperna är tillverkade, sågade, krökta och uppritade.


  En liten pärla som satt mellan rören på headers.

  En annan pärla kan man ta efter bra jobb - ¨gammeldansk och öl¨




Headers idag :)



Om någon timme kommer min favorit pappa ut och han har med sig mina nya headers. Vi ska idag försöka få dem på plats. Hur det går ska jag berätta om senare. Ha en bra lördag för det ska jag försöka ha. En lördag i garaget, meckans med ¨Svarten¨.

Tio dagar till alla hjärtans dag !



Hittade denna bild på Marias blogg som fick mig på andra tankar. Längtar faktiskt till Stockholms innerstad, fast det är så fint på landet. Hittade denna bild från i somras då jag var på café med min ¨stora¨dotter. Kolla in kaffelatten! Snart är det alla hjärtans dag, tio dagar kvar. :)

Härliga bilder från Åland 2009

Vi var ett glatt gäng som åkte till Åland sommare 2009.Vi besökte ett Shell museeum och där fick man en hel del läckra bilder tycker jag.Titta och njut.

   









 


?? Åland ??

Igår ringde Ivan och ville att vi skule följa med på Country festival på Viking Lines Cinderella. Johan i Corvetteklubben ska spela med sitt band. Tobbe har bokat hytt, men jag vet inte om jag ska följa med. Jag tycker inte om att åka stora båtar. Idag ringde Kim och hon försökte övertala mig, vet inte om hon lyckas.....jag ska fundera på saken. Tänker på Ålandsresan med Corvette klubben i augusti, den var helt okey. Ja, helt fantastisk. Vilka vägar de har att åka på där på denna Ö.

RSS 2.0