Nagel-lack & bil-lack

Vad säger du? Jo, den är inte bara blå! Den har glitter i sig oxå...





Kolla in så ser du, jag tror Dior hade något liknande i lackväg 2006.....


Vad läser du i sängen?

Om man kommer hem till någon man inte känner så väl, kan man få en ganska klar blick om vem vännen är genom att besöka sovrummet och se vad som ligger på nattduksbordet. Det kan vara romaner, noveller, Illustrerad vetenskap, deckare m.m.

Vid min säng finns.


Blommor och bin

Idag var det dags för en SÖNDAG i almenackan. Sista söndagen i den här månaden maj. Har bara tagit det lugnt idag. Vattnat blommor, planterat om tomatplantor, fixat en kryddträdgård, tog ut mitt citronträd i solen och vips var humlorna där - tack moder jord.


Inga bilar idag...jo, jag var inne i garaget och pussade på Svarten. Känner att den inte fått varit ute och luftat på sig i helgen. Bara den gråa. På onsdag....jipiiiiijej! Då blir det Svarten till Skanssundet och en god hamburgare :-)



Mitt växthus......blommornas garage.


Julitta

Vaknade med ett toppenhumör, idag ska C4:an få åka långcruising. Vädret är dock inte på topp! Barometern visar på regn och ostadigt väder, då passar vi på att åka den grå Corvetten. men den är klart fin den med! Framför allt går den så himla bra, när vi var på väg hem disskutera vi just detta. Ja, att man tror inte att bilen går så bra som hon gör. Att hänga på Jerka och ligga i ytterfilen hela vägen hem från Eskilstuna är som en lätt dans även för denna äldre skönhet. Att dessutom få använda alla sex växlarna gör att det blir hur kul som helst att köra och att cruisa runt.





Hemma på gården REN och FIN!



Samling i Jordbro vid en betongfabrik. Här blev det morgonmingel för klockan var inte mer än nio. Jag kom på att vi inte kollat oljan till kopplingen, vi som hade varit på Sveavägen kvällen innan. Jo då, den var nästan tom den burken. det blev till att åka till första bästa bensinmack, PREEM i Västerhaninge. Efter att vi hade fyllt på olja och köpt kaffe så körde vi Slingerbulten till Södertälje. Otrevligt när man åker förbi de två nya korsen på Slingerbulten. I veckan som var dog en kille på tjugofem år och en äldre man på sextio, fy fan :(
Efter att kört en stund motorväg tog vi av för att köra på småvägar igen. Kisspaus på Persåker Speed shop i Åkers styckersbruk.


Smutsigt och blött......

   Samling vid en kyrka, mellan hägg och

 syren.











Där kom Stickan, stickandes med ett papper. Tipsfrågor om betong och krutfabrik! Sen körde vi vidare på de mest underbara vägar. Tänk vad mycket skog vi har i Sverige som man inte vet om. Överallt som vi körde fanns de mest underbara skogsgläntor, man tänkas kan.     

Sen kom vi till Julita, oj då! Jag som trodde det stavades med två T.

Vi började med att äta en lunch på Julita Wärdshus. Sen gick klanen vidare.....







   

Där bor gubben Pettson, med sina höns och katten Findus (som vi inte träffa på). Det fanns ett par styltor som stog vid en husvägg och dessa kan ju vissa inte låta stå utan att få ut och gå.

   



Mingel och väntan på guidad tur i den stora byggnaden....



  lite mer kulturella, lämnar vi Julita  som stängde klockan fyra, så vi fick gå ut bakvägen. Vi var sist kvar denna dag och kom dessutom kanske sist dit också för vi missade allt som hade handlat om Rabarberfestivalen som de har just denna helg. Vad jag fick i rabarberväg fick jag i Eskilstuna när vi tankade.

 Sen blev det åka av på motorvägen upp till Södertälje, jag lät dessutom Tobbe få köra nu! Jag kände att det var läge för det och tanken var tom. Vem tror du fick tanka och betala? HAN eller JAG...ska säga att jag är inte alltid blond :)





Jävla skitväder......:( Men i Södertälje var det bättre.....:)


Himlen runt hörnet ... 

Hem till en  eller två! Tobbe tvätta C4:an, jag tog en Gammeldansk, han en whiskey. Jag eldar i

 och fryser, han tar tvätthinken och går ut. Jag startar  med tretton meter sladd, nio meter slang och dubbla munstycken.



Avslutar dagen med att leka HUMLA, sprang runt mitt citronträd med en pensel och pollinerade. Många citroner till groggen vill jag ha! Vilken lång och underbar lördag det blev, trots regn som vi klarade oss väldigt bra ifrån. Använde inte paraply, regnkläder eller gummistövlar på hela dagen :) Sen somnade jag gott......och drömde!
 

 


Jag missade :( SORRY!

Förlåt Jerka! Visst finns det miljöbilar som luktar brännvin även på Sveavägen, men de är så få så de försvinner bland allt annat ;)  

Fredag, jobb och Sveavägen

Vaknade vid fem, städa lite hemma. Var på gymmet vid halv åtta. Tränad i en och en halv timme, stenhård träning. Svetten lackade i pannan och det gick riktigt bra idag ökade t.o.m. i vikter/repition. Duschade och åt frukost i Haninge Centrum, gick sen i Haninge och provade kläder. Köpte tre klänningar, ett par svarta jeans och lite trosor. På jobbet idag var det full fart, kocken och Matthias hade vattenkrig mot mig. Jag vann!, jag hade vattenslangen och sen sprang barnen och hämtade ett parasoll till mig som skydd. Förbaskat bra trimmade barn, de vet vem de ska hjälpa :)

Efter middag hemma och pratat med mammsen och pappsen så bar det av till Sveavägen för att kolla cruising. Som tradition är det cruising sista fredagen i varje månad.

Idag tog jag den gråa Corvetten till cruisingen, och Tobbe var med som passagerare. Jag var HAPPY :)



Här är det 80- talet som gäller........



Parkerade efter en stund på Sveavägen och kollade alla bilar som körde runt. Det fanns två gula Corvetter som körde fram och tillbaka hela kvällen. Träffade Jerka, Ricky, Crippa, Anders, Lasse m.m.



Mecking i kvällsmörkret :(



Att få äga en Cadillac vore trevligt. Hittade denna skönhet på Sveavägen och den var ljusrosa dessutom. Hur snygg som helst. Barnen på jobbet hade sagt Fett naijs!!!!



Träffade också Tess på Svea, men deras bil är inte lika fin som denna. De har en riktig raggarbil. Den har varit med i filmningen av Jönssonligan. En svart Valiant som Vanheden hade och körde i. Såg grabben som körde med Jonna i Värsta bilföraren. Han ser man överallt, alltid glad i hatten :)



Stingray, åååååååå vilken bil!!



Vid elva tog vi farväl av Sveavägen och denna kyliga kväll. Alla chaufförer frös, det´var inte mer än åtta grader i Stockholms innerstad. Måste bara tillägga att det luktade riktigt gott.........inga miljöbilar här inte.


Sveavägen - fredag kväll.

Sitter och väntar på att kaffet ska bryggas, har druckit te och bloggat nu på morgonen.Skriver lite till :) Nu ska det bli kaffe och sen till gymmet igen och jobbet. MEN, mem, men, ikväll är det cruising i Stockholm. Tydligen en hel del bilar som åker in och cruisar i staden sist fredagen i månaden,vi får väl se om vi träffar på några.

Trevlig helg på alla, nu är lönen på kontot och pengar till bensin. Bensinpriset var dessutom lågt igår :) Ska till Julitta klockan nio på fredag morgon. Söndag blir det MAMMA-Taxi för att hämta hem Maria från tåget.


Taxi, bortgift, jobbat, tränat och fikat

Sov hos Maria i natt, mobilen ringde klockan fyra. Det var bara att gå upp ;) Fixade frukost medans tjejerna duschade. Körde dem till T-centralen för att de ska åka tåg till Hässleholm, där det är Siesta-Festival. Det var tält, sovsäck, konservburkar och andra burkar oj, oj, oj! Körde hem från Stockholm vid fem, det var MAMMA-Taxi- bilen och några andra taxibilar ute. Solen på väg upp och motorvägen öde. Då skulle man hellre ha suttit i en Corvette än i en Seat :). Tillbaka i Marias lägenhet, somnar om på soffan. Hade jag haft en Corvette hade jag fortsatt att kört och mött morgonen i Nynäshamn. Måste nog gör en sådan cruising när det blir semester....

Tjugo i åtta ringer en kollega och väcker mig, hon mår dåligt. Jag slänger i mig fukost och borstar tänderna, är på jobbet innan åtta. Tar vikarierollen och har en och enhalv timme idrott med dem. Efter rastvakten klockan tio tar jag mig en joggingrunda på en halvmil.

Sen blir det fritids. Vi gjorde häftiga bilar i papper, det pratades om Corvetter och lackade bilar. Både tjejer och killar var engagerade.


Min underbara bil.

Ett gäng på fritids arrangerade ett bröllop. De skulle gifta bort mig med den manliga fritidsledaren på skolan. Undrar om det är Corvetterna som lockar. Frågade barnen varför just mig, det finns ju andra ? Ja, men du är ju snyggast i staden!!! Okey, jag ställer upp på giftermål med blommer i håret, bukett i handen, ring på fingret och ris i håret. Kocken tyckte det var en kul idé så barnen fick ris av honom. Ska nog prata med arbetskyddsombudet i morgon :)


Bruden.......PS! Kolla ringen ;)

Efter jobbet och vikarie som städare dessutom behövde jag ego-tid igen. Åkte till gymmet och tränade i en och en halvtimme- Fick dessutom trevliga sms om att en kille verkligen har satt igång med att få ordning på sin Corvette. Mer/fler Corvetter på vägarna i sommar, det är målet....

Hemma vid åtta och ska steka lite mat, då kommer Ann och Peter förbi. Trevligt med lite fikabesök. PG ska laga Ann´s bil som vi tillfälligt lagade vid en trottoarkant, ny rem på väg hem från staterna. Vilken dag det blev, en helt vanlig torsdag !



En riktig skönhet....



En riktig pärla bland alla andra pärlor...........

Tack Lassse, du är TOPPEN !



Fick prova denna skönhet till bil efter jag hjälpt till att ta av taket. Tänka sig att en kille vågar låna ut bilen till en tjej som mig, det är inte alla som törs. Tack Lasse för att du gjorde det.....och som dessutom undrade om jag inte nådde ner. Dvs. jag tog det lite lugnt, skulle uppföra mig tyckte jag. Han tyckte jag skulle trycka gasen i botten och det gjorde jag ju DÅ!  Snacka om härligt!!!!  Vilket drag...jipiiiii. Fick samma känsla när jag provkörde en bil som en kompis har, en Jaguar XKR kompressormatad för över miljonen. Där kan man prata om körglädje oxå!



En Jaguar XKR...


Virus?



Maria´s sköna kommentar på Lissma. Jag( Mamma Elisabeth) sa att det var många C5:or på parkeringen och då svara hon snabbt. Ja, som ett jävla VIRUS.

24 maj
Var uppe fem med Maria i morse, hon drog till jobbet halv sex och jag starta en tvättmaskin. Full fart hemma till halv åtta då jag tog bilen till gymmet. Tränade stenhårt i två timmar, sen till jobbet. Stängde idag, hem fixa  middag och spelade sen kubb med döttrarna och deras kompis. Vid halv nio drog vi till båten och rev ställning och press på båten. I morgon är det sjösättning och lön, och nu är klockan snart kvart i tolv......god natt :)

till Mícke !



 



Hej Micke, hej Micke du är helt okey Micke!....hitta en bil till dej Micke! Text Carola/Elisabeth
Klart att du ska köpa dig en Stingray, gå ut på Blocket och kolla. Det vore fan så kul om du kom med en du oxå. Ha en bra vecka :)


Ett i-lands problem

Pratade just med en kompis på telefon. Vi ska ut och åka bil på lördag till Julitta gård. Han frågade om jag skulle åka med som passagerare då? Nä, klart jag inte ska! Fast jag vet inte om jag ska åka den svarta eller gråa. Den gråa måste oxå ut och röra på sig :) Då svarade han att det var ett i-lands problem, ha ha ha :)

Herrgården....

 

Avslutade kvällen hemma hos goda vänner vid poolen med solen som gick ner, lite cider och....



godsherren som grillade vildsvin åt oss. Det var Sååååå GOTT!!!!



Sen var jag eldvakt som vanligt i deras vinterträdgård, mitt jobb! Vi drack massa gott vin, åt kex och 1878. Vilken avslutning på denna fantastiska dag.

Svarten....

Kom hem efter cruisingen och körde direkt ut Svarten. Att vara passagerare är inte min melodi. Åkte upp och hämtade Nina. Micke och hans polare Rickard höll på att mecka folkracebilar. De är killar med en skön inställning till livet. Fick åter bekräftat av Rickard att man ska leva i nuet och göra det man kan göra. Nina och jag drog till Tumba och tanka Svarten. Hade en Camaro bakom mig som också visade att han hade en motor...lite racesugen! Åkte Slingerbulten tillsammans med ett gäng motorcyklister och en och en annan vardagsbil som låg i vägen :(

Södertörn runt

Samling klockan 10.00 vid Mc Donalds i Botkyrka där vi strtade med en kopp kaffe och lite mingel. Solen kom fram och vi hade det riktigt bra. Blev totalt nio bilar vilket ger en bra och lätt cruisingkörning.



Sen körde vi mot Södertälje där vi träffade på några killar från klubben, lite hemligt :)




Sen styrde vi kosan mot Skanssundet där vi skulle äta lunch tillsammans. Tina och Micke kom dit och mötte upp oss i sin gula Corvette. Vi körde på vägar mot Taxinge, över Järna, mot Trosa och bakvägen mot Skanssundet dvs. från Trosa hållet.


Rapsfälten var GULA och maskrosorna i hästhagarna lika så.



Kom till Skanssundet där vi blev välkomnade av Pia som roddade runt med bilar så vi kunde ställa dem precis utanför kiosken. Hon är toppen! Tomas kom och pratde med oss, de hade fullt upp med mycket folk när solen skiner. Skanssundet är verkligen sommarens puls ställe!!!



Vi åt lunch i solen uppe på Bistro, mycket gott och trevligt.



efter lunch blev det en ¨bryggesläng¨, doppa fötterna i saltsjön och hade bikinin varit med hade jag provat ett dopp! Solen gassa från en klarblå himmel och vi satte oss på bryggkanten och sola och åt en glass. Västa sommardagen :)



hemfärd, vissa satt och diggade pink Floyd.....de som ar stereo. Jag ar ingen bra i min bil så där kan man inte stå och digga. Måste skaffa mig en bättre, och dessutom står det saab på min. Ska nog slita ut den idag.....hur kan man åka omkring med den. Jag VILL ha en NY!!!



Värsta bästa tjejen! Helene (Jerkas fru) hon är en riktigt toppen :)



Färjan hem över Skanssundet och hem till Svarten....HAPPY! Vilken kanondag vi har haft ihop. Detta kommer man att minnas i vinter, alla underbara Corvetteturer med alla trevliga vänner. Kan man ha det bättre! Nej, det är bara att njuta och leva i nuet.


inte KUL :(

Var igår passagerare under cruisingen. Det ska jag noga tänka igenom till nästa gång vi ska ut och åka. Tänkte vara lite social och prata med en driver, men fy så tråkigt.

Lika tråkigt dagen efter i huvudet som när vi körde igenom skogen vid Taxinge efter gårdagens regn och åskväder. En del kallar tillståndet självförvållat!

 


Min FREDAG!!

06.16 Bloggar och dricker kaffe
06.30 Svarar på SMS, cruising i morgon
07.10 På väg till gymmet
07.30 Tränar styrketräning
09.30 Duschar och gör mig fräsch!
10.00 Pratar i mobilen
10.30 Är på jobbet
11.00 Tar hand om ett skadat barn
11.15 Lägger ut cruising på hemsidan
11.20 Äter lunch ute i solen
11.30 har Talang med barnen på skolan
12.10 spelar brännboll
13.00 tar barnen till bussen
13.10 spelar spel ute i solen
14.00 mellis
14.30 ordnar mysstund inne för barnen, ute är det för varmt
16.00 en mamma kommer med glass till alla på fritids
16.30 tar städjobbet på skolan, han är sjuk och jag är DYR!
19.45 äter räkor i solen
20.30 samtal och planering om morgondagen
20.45 går till Hagberg och dricker vin
01.00 somnar i min säng

Vårdade inte bara bilen.....

Vaknade kvart över fem tordag morgon, ute var det redan +14 grader. Satte mig på trappan och drack en kopp kaffe. Löptränade sedan en halv mil inna jag åkte till jobbet. Det kännde bra :) Efter middagen blev det en PowerWalk på en halv mil i den ljumma natten. Att träna är nog som att trimma bilen den mår och går bara bättre. Sommaren gör underverk för själen både på landsvägen och i träningsspåret.

Länna onsdag 19 maj-10



Idag hade vi en Corvetteonsdag för Oldies och alla andra Corvetteägare. Oldiesbilarna fick stå på gräddhyllan medans nyare bilar fick parkera en bit bort. Solen och vädret var medd oss och vi blev nog en tjugofem gammelcorvetter, lika många nya Corvetter och några i ¨vardagsbilen¨direkt från jobbet.





Parkering för Oldiesbilar :)



Parkering för nyare Corvetter :)



Mingel bland bilarna. Att öppna motorhuven är ett måste ibland, fick göra det själv för att visa hur mina tändkablar ligger numera :) Här ska inga heders få bränna av dem någon mer gång!

   

Svempa körde in sin bil och öppnade motorhuven han med :) Ja, motorn sitter bak ( han ska inte visa matkassarna)



Vem har inte en lastbilscab?, om inte Svempa. Han bjöd dessutom publiken på en egen liten show, den killen han vet var skåpet ska stå. Han är en bra förebild när man åldras, livet tar inte slut vid 65+.

   

På besök i garaget.....



Bandet som kom dit och spelade. (Är det någon som är medlem i Moonshine så får du gärna bjuda in mig till nästa helg. De ska nämligen spela där och de här killarna var grymt duktiga på att lira bra musik) Kan säga attt det var svårt att stå stilla, här skulle man kunnat ha fått sig en härlig svängom.



Är imponerad av RockaBilly stilen. Ska nog köra den stilen själv en kväll, Raggarmötet vid Vegabaren i höst blir nog ett bra tillfälle.



Hamburgerkön var lång hela tiden, där kunde man stå och prata med killen eller tjejen framför.



Fina lotteripriser hade vi kvällen till ära  :)



Ett stort tack till Roine som var med och roddade kvällen. Vilken kille HAN är, så jättetrevlig!
När allt var undanplockat och klart tog jag Svarten ut på motorvägen och runt på småvägar i den ljumma kvällen. Ville inte åka hem alls. Jobbigt att man behöver sova ibland. Nu vill jag bara köra bil, den går så BRA!!!
 

LISSMA tisdag kväll 18 maj

Var till Lissma på kvällen och tittade på bilar. Det fanns mycket fint att titta på och många vänner som man känner och kunde prata med.Riktigt trevligt! Solen sken och det var som en riktig sommarkväll, fattar inte att det är sant efter denna kalla och snörika vinter.

    

Maria var med och hon kollar inte bara Corvetter, är nog lite sugen på Mustang. Hon vill bryta trenden i familjen säger hon. Här är lite bilder till dig!









Vissa vänder man ryggen till!



För att kolla en pling-pling droska!



eller var det den här killen hon såg, han som körde med Jonna i Värsta bilföraren.



   



Efter att kvällen på Lissma var slut, åkte jag och några Corvette-vänner till Vegabaren och tog en hamburgare. Tobbe åkte hem till fåtöljen. Hade svårt att sluta köra så det blev ett par svängar på Nynäsvägen, tur att det finns avfarter och påfarter. Man kan vända var man vill och köra hur långt man vill :)

 


TLC



Tender Love Care. Min bil var åter på verkstaden i tisdags. Nu går hon så fint så att man vill bara köra bil hela dagarna :) Killarna på AutoNito har gjort ett jättebra jobb. Stort tack till Tobbe och Nisse som fixat henne. Nu ska det köras bil hela helgen. Tog en sväng till Lissma på tisdagskvällen efter att hämtat henne på verkstaden. Kom hem alldeles för sent efter att provat henne ett par svängar på Nynäsvägen. Aj! Aj! Aj! vad bra det gick :)

Skala 1:43

Våra bilar i skala 1:43 eller var det 30m upp i luften.


Läran om lite mer än bilen.

Efter maten på slottet( Cruising till Yxtaholm) sålde de kokböcker baserade på flera olika huvudmaträtter från olika slott och herrgårdar. Mycket gott kunde man hitta där. Min favoritpappa hittade nog något som skulle smaka. Själv hittade jag rårakor med löjrom, rödlök och gräddfil. Längtar själv till Bomans goda smarriga :)



Igår fyllde älsta dottern år då var det grillfest igen och hon fick egen bok om god matlagning. Grattis MARIA på din 20 årsdag.

Cruising till Tumba brandstation 15 maj.

Efter att haft en toppenmorgon då jag vaknade halv sex och hade hunnit med både att träna, tvätta, fixa i växthuset och duschat så satte jag mig i solen med en kopp kaffe i badlakandet och njöt. Vips var klockan för mycket och tiden hade bara försvunnit. In och klä på sig och köra ut bilen.Samling vid Årsta partihallar klockan elva men jag kom som sagt en kvart för sent. Fick ta täten i cruisingtåget på tjugoåtta bilar. Vi stannade till för en bensträckare i Tungelsta på en gammal bensinstation.





Efter att sträckt på benen i Tungelsta City fortsatte vi på Slingerbulten, ner till Rosenhill och vidare till Vårsta. Vid Vårsta fick vi stanna för att hjälpa Peter och Ann att mecka, då alla andra fortsatte till ett lunchställe i Tumba. Generatorremmen hade gått av och slagit av fläktremmen från sin bana, så det blev till att fixa till det !



Ann i meckarkläder ;)   Sådan bil - sådan ägare. Bara skönhet :)



Jag hade lite verktyg i Svarten......men de räckte inte.
 
          

Vi provade att ringa hem till Micke och han kom ner med mer verktyg, så himla snällt och dessutom var han hemma  :) I väntan på verktyg så sken solen och det var verkligen den där Ryssvärmen som alla pratade om! Ann och jag gick till Ica och köpte dricka, vätskenivån måste gälla på oss så som på Anns bil. Vi ska fylla på vätskan i bilen vid Tumba bensinstation så mår nog den bilen lite bättre också. 


   

I väntan på bättre tider.....

   

Trottoarkanten fick funger som domkraft bra tips av mig, för domkraft hade ingen av oss med i bilen. När vi fått dit  fläktremmen och den  satt som den skulle kunde vi åka iväg till Tumba. Men först skulle vi göra oss rena, tänk vad skitig man blir av lite olja :)

 

samling vid Tumba brandstation för guidad tur.

 

De visade oss sin träning för att släcka bränder och rädda en som fanns i huset.

   

Sen fick vi åka stegbil trettio meter upp i luften

   

Efter fika kommer mingel bland bilarna....





En toppendag trots allt, och nu vet jag hur man byter fläktrem.


NYTT LJUD...

Tobbe tog bilen till en annan del av Köping..........



och skaffade sig ett nytt Borla avgassystem.



Det spöregna hela resan och när han tvätta bilen och skulle köra in den i garaget så startade jag Svarten. Tobbes kommentar: - Du har ju inte kostat på något nytt avgassystem och ändå låter du ju värst! Så är det med inre skönhet :)  Lyssna och njut.


Till LASSE !

Hej Lasse! Har du hittat något nytt ??? Jag hittade fina bilder på nätet till dig. Måste ju säga att bilen är riktigt snygg. Hoppas du hittar en sådan :)  Lycka till!








 


Tack AutoNito....

I morse lämnade jag in henne på verkstaden och fick sen vänta hela dagen på vad det skulle kunna vara för fel på bilen. Killarna på AutoNito är hur duktiga som helst. De fixade till nya tändkablar så som tändkablar ska ligga om man nu har headers på bilen. Allt nytt och omdraget! Vacumklockan var trasig i fördelaren samt rotorn. Nytt kommer på tisdag då hon ska tillbaka på återbesök. De har pluggat igen slangen till avgasreningen samt hittat annat smått och gott som inte var helt Ok! Jag kommer att få en bil som går klart bättre än vad den gör idag. Tack var två toppenkillar på AutoNito. STORT TACK till Tobbe och Nisse!!!!

Kr Himmelsfärdsdag....



Pappa och jag hittade felet på varför bilen gick så dåligt. En av tändkablarna hade kommit för nära en heders och bränts av. Skulle fixa nya kablar, men i dagens nya samhälle finns det inte bildelar på bensinmacken utan mjölk, ost, korv med bröd och våfflor. Det är inte klokt! Jag ville få tag i tändkablar! Stanna till vid en mindre verkstad där killarna stannade upp i sitt meckande med ett stort HEJ! Där kom lilla jag in skitig och med meckarkläder, men de kunde tyvärr inte hjälpa mig men rekomenderade Åbergs, de hade kablar som var bättre och tålde värmen mer från headers.När jag åkte därifrån blev det ett Va! Är det du som kör Cadillac!( de visste ju inte att jag lånat den av pappa, hi hi ). Ett av tändstiften var dessutom helt vitt, och varför kunde inte pappa svara på.



Den skadade kabeln som senare ersattes av en kabel från en gammal motor på gården.



Vi bytte tändstift och ställlde brytarspetsarna. Ny olja och filter han vi också med under eftermiddagens timmar.



Ställde tändningen.Fixade lite med förgasaren, men den är nog inte riktigt OK, ska köra iväg med henne idag till ett par killar som får kolla om de kan göra något.



Tack pappa.......DU ÄR BÄST !!!!! Love you  :)

Tänk vad tiden går fort!!!

Pappa och jag har meckat Svarten.Vi började vid tre och helt plötsligt var klockan åtta.Maria och min mamma ropar middagen är klar! Hur kan tiden gå så fort när man är i garaget? Har haft en helt underbar eftermiddag med pappa i garaget då vi meckat och pratat. Nu går Svarten ganska bra. Ska berätta mer i morgon.Är helt trött och skitig. Ska duscha och sen sova.....Godnatta!!!!

Curly Ann-Debaser

Var igår och kollade på Jonas som spelade med sitt band Curly Ann på Debaser vid Medis. Innan hade vi varit hos Jerka och Helene och ätit en god middag.Taxi till Medis, kolla Curly Annn, Pub på Folkkungagatan, Taxi till Jerka och Helene.På väg hem skojade vi om bro öppning. Mycket riktit hade det varit det, mitt i natten och den gick dessutom inte ner.Fick åka över hela Söder.Dyr resa hem :(

 Curly Ann



Jonas och hans Corvette :)


MATOLJA , ett tips från MIG !

Ett litet tips till dig som ska ta bort lim från klistermärket på nummerplåten. Vissa provar med T-röd, lacknafta,avfettning m.m. och inget tar bort limmet. Hokus pokus, på med lite matolja och så är allt rent. Ett litet tips jag gav min sambo :)


Taxinge 2010

Hur kul som helst :) Har kontakt med en kille som mailar mig lite då och då. När jag var på Taxinge ropade han på mig. Jag funderade över vem han var men han var snabb och fattade att jag inte kände igen honom. Då presenterade han sig som killen som mailade över bilder på Corvetter som skulle passa mitt blonda hår. Då visste jag direkt vem han var. Han mailade dessutom över tjugo kort till mig samma dag som Vårmönstringen var. Dessutom kollar han efter en Corvette och skulle till Enköping och titta på en. Hoppas det blir en som kommer att gå med i klubben.



   
  



   







 











Tack för bilderna kompis :)

Tömde bilen på olja!

Var ute i garaget och tömde bilen på olja.Kollade om jag hade bensin i oljan för att den gick så himla dåligt i lördags, men så ser det inte ut att vara. Men att oljan behövde bytas var det ju inte så svårt att se. Svart som natten var den olja som rann ur. Nya stift, olja och filter ska det bli till Kr Himmelfärdshelgen.
  Svart som Svarten, hi hi




Kollade hur mina nya headers såg ut, tror att jag kan lista ut att hon inte gått på alla cylindrar. Ettans cylinder ?


Min BIL !

Min bil gick som en klocka i fredags. Vi tog en sväng på slingerbulten jagandes av två MC-killar.Allt var frid och fröjd.Lördag morgon var det vårmönstring i Taxinge och då var det åter dags för en tur med Corvetten. När vi skulle därifrån vid tretiden gick hon inte riktigt lika bra.Nu behöver hon service och får stå upp-pallad i garaget till helgen då vi ska göra vissa arbeten.Hoppas på hjälp av ett par killar med vissa inställningar.Helt klart är att hon får för mycket soppa!


Helene,Jerkas fru!





Helene du är allt bra toppen du!




Taxinge 8 maj 2010



På Taxinge kom regnet vid tolv-tiden precis då vi fick gå in och äta lite lunch.Maten var toppen.Efter att stått vid infarten och hälsat alla Corvettemedlemmar och deras bilar välkomna var man riktigt genomfrusen vid den här tiden.Tre timmar i blåst och kyla för det var vad dagen bjöd på!.Efter maten gick jag och Kerstin och sålde lotter, sen körde jag och Kenneth lottdragning.Ingen tur denna gång till oss.Jo, pappa van en MYCKET fin solkeps med Corvetteloggan på :)  Vid bordet när vi åt hade vi fin utsikt på en av klubbens vackraste pärlor....



Det blev en våt tur hem i regnet med ¨Svarten¨som inte ville gå så bra :(  Kvällen slutade mycket trevligt med god mat då Helene, Jerka,Camilla,Kenneth,Kerstin,Annkatrin och Leif kom över.

Fågelskiiiit!



Sist kvar på jobbets parkeringplats på min födelsedag, och vad hade jag fått i present? En fågel hade bombat på min bil.Fågelskit på hela rutan och taket. Fy tusan,det är tacken det!På lacken!



Bläääää, fick tvåtta bilen halv tolv på kvällen för att åka till Taxinge på vårmönstring dagen efter.

GUL BIL ?????



Kom en bild på mailen men den var inte gul, hur hade du tänkt dig Peter??

Tack alla för igår.....

Kände mig så firad. Kul att många av Corvettevännerna hörde av sig under dagen.Det kom SMS mest hela tiden. Tack ska du ha som fick iväg ett. Jag blir så himla glad :). Lyckad dag på jobbet alla barn sjöng och kom med teckningar. En ära till chefen och arbetskamraterna oxå.En toppenkväll med ungdomarna och de närmaste vännerna. Smörgåstårta och jordgubbstårta allt smakade toppen. Åkte dessutom ¨Svarten¨till jobbet för att göra dagen riktigt toppen. Tankade i Tumba och åkte sedan Slingerbulten till jobbet.Kändes också himla bra.Jag känner mig så firad......TACK för att ni finns.

YXTAHOLMS hetaste bil !



Den här killen och tjejen hade nog dagens hetaste bil.Lack och övriga options var nog mer än tillräckligt! Nej då, det var utbytt lite båda här och där. Ljudet ska vi inte tala om...så rått. Fett najs!! Här kommer en bild till.




Min DAG :)

Helt underbart, Fia kom in med te, smörgås och fika i morse klockan 05.22. Man kan inte mer än mysa när man hör henne sjunga utanför rummet.Pricken över i:et var ju att hon köpt en fin present till sin mamma.En otroligt fin klocka, du vet vad din mamma behöver och önskar sig.Puss på dig!

 



Första grattis SMS:et kom 00.34 och det värmer gott när någon tänker på en då!

Igårkväll kom Maria och hjälpte mig göra smörgåstårta som vi ska ha till ikväll.Var uppe 04.15 och gjorde matlåda och frukost till henne i morse.Hon började jobba klockan fem.

 


Du har fågelskit på din bil !!!

Här parkeras bilen för att beskådas av alla Corvettevänner. Det är ju inte alla som har en sådan skönhet med fler hästar än en  :)



Men vad händer då????



En fågel skiter över hela motorhuven och då menar jag hela.Hela skiten stänker ner bilen, ända upp på fönstren. Det blir att ta fram hink och tvättsvamp. Till hela historien hör att det var andra gången för dagen. Stackars MAN.



Till slut flyttas bilen och ställs under ett träd.....LYCKA TILL........fåglar flyger och sitter sedan gärna i träd.

RALLYBULLAR

Jag är inte klok! Ställde mig och baka bullar efter åtta igår kväll,Jag som sover vid tio.Dessutom blev det en misslyckad tårtbotten. Men, bullarna blev godkända. Fick stans gulligaste sms av Fia som försökte somna på övervåningen.Mamma vad du suktas, vad det luktar Gott! Var sist i säng med kanelbullsdoft i håret.Vilken kan inte somna då?

.

Härligt med positiv ¨feedback¨ på bloggen.

Kul läsning o bra fotat, du kanske skulle byta jobb.
Motorjournalist skulle passa dej. Det e aldrig försent ..!!..

Ta av taket, hur gör man då?



En kille hade en så ny bil att han aldrig hade plockat av taket, solen den sken och vips var taket borta! Han åkte därifrån med en ny upplevelse.

 


Kul att du uppdaterar mig Jerka !



Vill man köpa sig en FIN-Bil så är den här inte dum! Den är så SNYGG!!!
Ligger på Blocket för dig som är intresserad. För min del handlar det om pengar. Annars hade den kunnat vara min....


Vad har du under ( kjolen) huven?

Så här kan det se ut på en corvetteträff!!! Någon öppnar en motorhuv och då kommer några, sen kommer en till, och en till, och en till, och en till.....det blir som getingar kring en sockerbit.



















Vilken tjej jag ÄR!

Jag mår BRA!! för Nu är jag GLAD :)
Nu känns livet som det håller på att återvända.Bilarna är mina ögonstenar:) Utan bilen stannar ELISABETH. Jag håller på att tina upp efter denna hårda vinter nu hoppas jag på att Svarten vill gå bra denna sommar för OJ! vad ska få åka då!



PÅ fredag fyller jag år, USCH ännu äldre men just nu glad ändå!



Vilken underbar DAG!"!

Idag är en sådan dag som man kommer att minnas i vinter när snön yr kring knuten på stugan.Har haft så många underbara upplevelser. Kom på halv sex i morse att jag skulle åka min gråa Corvette och den var inte körklar.Men det blev kaffe, duschen och sen ut i garaget.Fixat och klart till halv nio. Klockan nio träffades vi ett gäng på sju bilar i Södertälje. Han ringa och väcka Lasse som låg och sov skönhetssömn, han körde ifatt oss i Flen så det var bra jobbat!





Statoil i Södertälje sedan cruising på fina vägar:)



Sju bilar och jag sist.......sen kom vi till Yxtaholm.













Lasse putsar på sin Corvette, lite smuts får inte finnas där!










Sedan var det karavankörning därifrån klockan två. Vi tyckte stället var så toppen, blev kvar ett tag till och körde vår mini karavan till Rosenhill för fika och glass.





Motorcyklar i mängder. Killar och tjejer i skinnställ fikandes i solen.Café Rosenhill bjuder verkligen på gott fika, smarriga smörgåsar, fikabröd och god glass



Motorcyklar i mängder. En vilsen Corvette. Svårt att få plats med alla bilar :(



Träffade oxå Nettan en toppen-tjej på MC. Ska fika ihop i veckan :)
 




Ställt på ;)



Gillar den gråa oxå!

Har nu på morgon ställt på den gråa Corvetten och ska kanske ta mig en sväng med den. Att få ratta och växla är som balsam för själen och det är precis det jag behöver ;)  Livet kan inte bara vara jobb, tvätt och städ. Jag behöver avkoppling NU! Tur att jag är så lyckligt lottad att jag kan ha mina små favoriter.Måste tänka på dem mera när det känns jobbigt att jobba. Utan jobb stannar ju de. Vi är ett gäng som kommer att köra cruising ner till Yxtaholms slott för att träffa lite andra Corvettevänner. Mer bilder kommer i kväll.Ha en bra dag, det ska jag försöka ha :)

FÖRLÅT!!!!!!



Sandhamn 2009

Skulle behöva lite semester, pust! Har inte haft tid med bloggen :(  SORRY!
Det har varit för mycket i mitt liv just nu, har iallifall kört över Ivans bil som ska till Vettesmåland till försäljning. Är du sugen på en bil så är den klart fin. Har firat Valborg med byn, trevligt men kunde tyvärr inte åka på 1 maj cruising till Värmdö. Var lite dagen efter och då ska bilen stå still.



 


RSS 2.0