Mmmmmmmmmmmmmmmm............







Mmmmmmmmmin älskling. Nu har jag en så stor längtan att få ha min älskling i mina händer. Vill bara kunna få ratta henne ut på vägarna. Har ett så stort behov av att få köra henne så jag vet inte hur jag ska kunna bota det. Det är väl klart lite överdrivet, jaghar ju klarat mig i flera år efter det jag hade sålt henne. Men jag fick ett stort beroende av henne sen jag köpte tillbaka bilen. Vill iaf kunna få köra henne NU ! Det är nog en av mina större önskningar just nu, men det är mycket kvar. Två helger med Corvette-evenemang sen så har man helgerna fria till Corvetten och garaget.
Fyra månader kvar till nyårsafton.

Laban............



Hittade denna underbara lilla pärla i Rosersberg. En Renaut R4:a. Vi hade fullt av sådan hemma, och då menar jag fullt ! Pappa meckade sådan och vi hade olika färger på dem tills han sålde dem. Kommer ihåg att jag och syrran spelade golf på tomten med växelhandtaget. Kallades visst i folkmun ¨paraplytväxel¨. Skulle vara coolt att äga en sådan, men krocksäkerheten är nog - 4.

Igår var jag uppe tidigt, bloggade och fixade hemma. Tog en löparrunda innan jag åkte till jobbet och hade en kanondag med barnen. Vi plockade upp potatis som vi satte i våras så idag ska kocken koka potatis och steka fisk åt oss till lunch.



Efter jobbet var jag hemma hos Maria och hjälpte henne att städa och plocka undan inför flytten till Norge. Hemma klockan halv tolv och uppe idag klockan fem för att fika, starta tvättmaskinen och göra en hel del innan jobbet.

Känns som jag är glad över att hösten är här !! Är så härligt ute................idag ska jag ha två pass uteidrott och imorgon ska jag arrangera friluftsdag i Rudan för barnen på skolan. I kväll är det föräldramöte. Ska sova tidigt ikväll hoppas jag!!!


När ska jag ta hand om mig själv ??????

Fick frågan om - När ska du ta hand om dig själv ??????

Mår klart bättre nu än vad jag gjorde i våras. Var faktiskt ute på hemsidan och tittade på olika bilder och reportage där under gårdagen. Hittade lite bilder från på Nationaldagen då jag sprang omkring med långklänning. Jag vet att modet är så, att man ska ha långa klänningar. Jag hade valt långklänning denna dag för att ta det LUGNT. Man kan inte springa omkring som en hottentott då. Klänningen tar liksom STOPP!! Sjätte juni var jag iaf superstressad..............så stressad att jag veckan för midsommar var hos läkaren för att ta alla prover man kan göra för att kolla HUR min kropp mådde. Min kropp och alla värden var jättefina, men stressen satt nog i huvudet. Allt som skulle göras och stressen på jobbet, hemma och ALLT !!!!!



Samling i Hagaparken inför Nationaldagsutflykten...........



och här bjuder jag på fika till alla som vill ha....................




Beställde ett glas vin till maten. Jag hade chaufför denna dag.



Sen var det besök på ett lekskasmuseum vid Tidö slott !!!!

På den tiden var jag stressad..............nu mår jag nog rätt bra när jag sitter här och bloggar. Känns som livet kan ha sina goda stunder. Igår  gjorde jag klart det mesta som jag skulle fixa med Corvetteklubben, tvättade hela dagen och tog det allmänt lugnt. Min helg har nog varit rätt bra faktiskt. Sov middag efter jobbet i fredags, sen lite mat och sen Corvetten in till cruisingen inne i Stockholm på Sveavägen. Lördagen var det besiktning på Corvetten, så det är bara till att ställa in den när hösten kommer och ta fram den i vår igen. Sen var jag på bilmöte i Rosersberg hela dagen och efter det han jag med att kolla in läget på Vegabaren där det var raggarbilträff. På kvällen hade vi grillkvälll hemma med familjen och med mycket skratt. Så härligt när barnen är hemma och Linus. Drack vin och skrattade till långt efter midnatt. Söndagen va en göra klart-dag och slappa dag.

Nu är det en ny vecka............
Måndag (idag) ska jag hjälpa Maria att städa och packa inför hennes flytt till Norge.
Tisdag Föräldramöte
Onsdag Inköp av varor till Vallentuna och höstcruising
Torsdag Möte med Corvettevänner
Fredag inget ännu 
Lördag inget ännu
Söndag  Bilträff i Vallentuna

Nu har jag nog bloggat klart, har hunnit planera mina lektioner jag ska ha i veckan. Nu ska jag kolla om jag fått någon lön. Har inte fått någon ännu!! Var är den ??? Sen ska jag nog ta mig en löparrunda.

Ha en bra måndag och vecka................





reportage

Avslutar nu kvällen efter en heldag vid datorn. Skrivit sex reportage, ja sex olika inte sex-reportage till CM. Text och bilder. Tittat på foton från hela sommaren. Har så mycket bilder. Har ju lyckats vara på bilträff varje helg utom två sen första maj. Det är bra jobbat tycker jag ! Vet inte hur mycket foton jag har, men många är det.

 Jag har dessutom städat, tvättat. plockat bort saker och pratat i telefon. Nu är jag helt slut och ska snart nanna kudden. Fick för mig att avsluta dagen med att blogga.

 Hittade ett kort på mig från när jag var ute på Åbergs museum den 21 maj. Längtar tillbaka till då, hade då haft hela sommaren framför mig. Nu har jag bara vintern framför mig..............



En Elisabeth

05.04 - 00.23

Vaknade klockan 05.04 igår och gjorde mig klar inför besiktningen och träff med klubben.

Besiktigade Corvetten klockan sju och det gick bra, men med vinterjobb även på den grå.



Var tidigt uppe i Rosersbeg. Var och handlade frukost på Ica i Upplandsväsby. Stog och väntade på att de skulle öppna klockan åtta. Körde sen ut mot Rosersberg där Örnen fixat jättebra klubbparkering för alla medlemmar.











Glada kompisar !!!!!!!!!!!!

















Vi packade en Guy´s Corvette full med saker som vi ska ha till nästa helg då det är träff på Vallentuna flygfält. Vem har sagt att det inte går att få in allt i bilen ??? Det beror på hur man packar. Kan man ta av taket har man fler lösningar på hur man kan packa mot taket på.............

När vi avslutat Rosersbeg så var det dags att bege sig hemåt. Vid Norrull började köerna ut på essingeleden, kö över Tranebergsbron och essingeleden/södertäljeleden. Tog av mot Nynäsvägen, kö i tunneln mellan Årsta och Nynäsvägen. Kunde inte låta bli att kolla in träffen vid Vegabaren inna jag styrde hemåt. Pratade med barnen och de skulle åka och bada så jag fick lite tid över innan grillningen. Parkerade min bil en bra bit bort från träffen och gick upp till Vegabaren. Där var det fullt drag !!!!

Så mycket folk och bil, dessutom en stark kontrast till Rosersbeg.



















Efter dubbla bilträffar kom jag hem till tvätt och matlagning. Barnen var hemma och vi hade en trevlig kväll ihop. Satt och skrattade åt deras roligheter. Snart åker Maria till Norge och jag funderar på att skaffa Facebook så att jag kan snacka med henne och få föja henne i Norge. Jag är dock skraj att jag ska bli fast vid datorn och uppdatera mig mot fler än min älskade dotter.

Idag ska jag göra mina jobb för klubben klara och maila iväg så fort som möjligt. Det blr en datordag och med det väder som råder är det inga problem. Tur hade vi med vädret igår då solen sken och vi hade över tjugofem grader och det var som en sommardag. Idag är det mer som en höstdag.

Ha en bar söndag, jag ska ta det lugnt och göramina jobb.

Sista fredagen i månaden...........

 Stockholm city sista fredagen i månaden.

I fredags tog jag den grå in till stan och kollade in cruisingen. Mycket bilar och mycket folk i staden. Många Corvetter och många Corvettevänner. Jag lyckades hitta in parkeringsficka nere vid Vanadisbadet, det var fullt så långt ögat kunde se med parkerade bilar utefter Sveavägen, sen var det såååååååååååååå många som bara cruisader runt, runt, runt.











Hade en toppenkväll, så fruktansvärt kul att köra bil hem sent på natten. Bilen gick så braaaaaaaaaaa och jag bara gasade. Det gjorde killarna som körde race vid Haninge oxå. Tyvärr missade jag racet, poisen var redan där. Vi behöver nog verkligen en racebana i Stokholm så vi kan göra våra race på ett bra sätt.....

som att gå till tandläkaren

Det är som att gå til tandläkaren. Man är orolig fast man inte behöver. Så är det NU !!! Jag ska klockan sju besiktiga bilen och sen ska jag till Rosersberg idag. Där har automobil sin årliga Corvette-träff och vi har en fin parkering framför slottet fför Corvettemedlemmarna. Örnen har fixat...........

Igår kväll var det Cruising inne i stan. Så mycket bilar och avgaser. så härligt. Träffa massa fina människor och allt var toppen !!!

Nu sitter jag med min kaffekopp och lite nervösa mage. Vaknade klockan 05.04 av mig själv och har duschat och fixat mig lite.

Tack Anna för dina fina ord. Det gör mig glad !!!

Ingen bild idag på bloggen, bilderna från igår kväll ligger kvar i kameran och jag har inte tid.

Ha en bra lördag. för det ska jag ha. I kväll är det grillkväll på gång.

Hoppas det går bra hos bilprovningen nu bara!!!! Ska gå ut och kolla lysena för det missade jag igår .

Kram, kram

2 X Corvetteladdning........

Vad är det HÄR ??? Var är alla digitala stolpar ???



Vad ska detta betyda ?? Alla digitala stolpar är borta och det står något konstigt som jag inte vill läsa - reserve !!



Lite mer fattig.............men det är lättare att betala 1000:- i bensinpengar än 1000:- i matpengar. Så är läget i mitt fall !!!

In i fållan med vildhästen och sen var det bara att dra vidare.............



Nu ser det bättre ut på de digitala mätarna. Räcker hela natten lång och hela fredagkvällen och lördagen.



Tog mig en härlig tur hem, nu kunde man gasa lite. Satt på nålar till bensinmacken att bensinen bara skulle räcka fram. Jag gasade inte någon gång på resan dit. Körde som om jag satt i en Svensk bil ;-)

På väg hem stog det två älgar vid skogsbrynet som vanligt. De stog en bit längre bort igår bara när jag åkte hem från SKanssundet och åt............Verkar som om de har sitt matställe vid Bröta som området heter.



Jag var och hämtade ut mitt paket på Ica. Det var nog det bästa med hela Mantorpshelgen. När jag kom hem från Mantorp var jag ute på nätet och surfade runt och hittade bilen som jag letat efter hela sommaren. I Rättvik hade de haft två stycken till försäljning men de lyckades Jerka och Pilefors att köpa före mig, eftersom de kom upp en dag tidigare än mig till Rättvik.



 Paket med ett litet gulligt meddelande i .....

Så kom en laddning till min Corvettehylla i form av en ny liten söt Corvette i skala 1:18. Nu har jag en oxå !!!!!! Så är det Jerka och Pilen..............



Min torsdag var helt underbar, att få vara ute och ha idrott, spela boll och leka burken hela dagen i denna tropiska värme passar mig perfekt.

Idag börjar jag halv elva, vaknade 05.08 så jag kommer nog att hinna med en hel del innan jag är på jobbet idag. Har satt på en tvättmaskin ;-) och nu fikat och bloggat och klockan är tio över sex. Ska städa och träna innan jag drar vidare till arbetet, sen blir det Sveavägen ikväll och imorgonbitti är det bilprovningen för den Grå.

Ha en glad och lycklig helg !!!!!! I morgon ska det bli SOL :-)

Corvettemiddag............

Igår efter jobbet åkte jag till Skanssundet och åt middag med Corvettevännerna. Kändes så bra efter en bra dag på jobbet. Först så fick jag beröm av min nya chef att jag gjort ett bra jobb och det är jag inte van att få. Sen hade jag en toppenutedag med eleverna i skogen med samarbetsövningar och lekar. Det blev så bra och lyckat, mina två arbetskamrater gav mig beröm för bra innehåll på dagen. Stog och pratade på eftermiddagen med flera familjer och de var så nöjda med verksamheten på fritids. Svarade i telefon när Janne¨Skräcken¨ringde och vi fick avbryta samtalet för att ett barn skriker - Elisabeth, jag måste få en kram innan jag går hem, för du är bästa fröken ! Janne som jag har i luren bara skrattar och säger, att du verkar ha ett bra jobb. Ja, det har jag ! Sen kommer en mamma in på fritids och säger att hon har en present till mig. - Va! Till mig ??? Ja, mycket riktigt............ur fickan på sina jeans plockar hon fram en liten present till mig som hon hade hittat på semestern som jag bara skulle ha sa hon!

Hur gulligt är inte det !!! Blev så otroligt glad, dessutom hade jag inte den bland mina hundrafemtio andra bilar. Det blev en tiopoängare av det !!!



Efter jobbet var det bara hem och byta bil och ett par samtal.........sen ringde en snäll kompis i klubben och berättade om poliskontroll på väg ner mot träffen.................tackar för att man har bra kompisar i klubben också.

Pratar med mamma och då visar det sig att hon och pappa har betalat min stora räkning på Corvettedelar, hur snälla är de ?? Nu har jag ett problem mindre, visste inte hur jag skulle få ihop det heller ! Ser ut som allt går på räls just nu. Får se hur länge det håller sig.



På väg mot Skanssundet.................



Misade färjan precis vid Skanssundet, den hade lagt ut max hundra meter...........sen kom den tillbaka, vi väntade tjugo minuter och vi kunde köra ombord sen. Nu var vi tre Corvetter som tog båten över sundet. Janne som ringde på vägen ner och sa att de var på väg och att vi skulle försöka hålla båten för att de skulle hinna med. De kom i full fart så en gammal dam som stog i kön med sin bil höll på att få hjärtinfarkt när han växla ner och bromsa in. Hon trodde nog inte han skulle hinna stanna innan kön utan mer i kön.



En ren och en smutsig !!!!



En som behöver tvättas ;-)








Jag åt en god räksmörgås !!!!













Corvetter i höst-natten !!! Eller sensommarnatten !!!





Hemåt i natten !!!
När jag kom hem och kollade posten hade jag fått besiktningspapper att det var dags att besiktiga den Grå Corvetten. Jag satt och kollade tider och samtidigt ringde Jerka, vi satt och pratade om ditten och datten. Han hade iaf hunnit fram till bensinstationen i Tumba utan bensinstopp. Jag hittade en tid på bilprovningen på lördag morgonn klockan sju. Ta den sa Jerka, du kommer hinna till Rosersbeg innan nio ändå ! Det är som så att det är fritt inträde till Rosersbeg före nio på lördag för utställare.

Ha en bra dag alla mina vänner !!!! Nu ska jag till jobbet och ha ett tufft idrottspass med mina elever.







Korvette-träff i Lissma

Igår var det Korvette-träff i Lissma :-)



Jag var Där !!!!!!!!!!



..............och Mats var där !!!



Det var som så att Mats och jag hade sällskap till Lissma denna tisdag. Han stog startklar mellan sina grindstolpar när jag kom körandes och vi gjorde sällskap sen till Lissma.

Fick dessutom provsitta en Rod som ser rätt tuff ut ! Skulle vilja både få åka en tur och provköra en sån. Skulle vara en upplevelse det med !! Nu har jag provsuttit och den var helt Okey !!!



Utsikt över denna härliga tisdagskväll i Huddinge.



Så läcker !!!!!!




Min lille GRÅ !!!!









Ha, ha ........där står någon bakom trädet som jag känner !!!




Alla tog inte bilen till Lissma............



Träffade Uffe som kom i skinnställ och inte sin bil. Han hade kastat både gips och kryckor. Härligt att se.









Hade en fantastisk tisdag, hela dagen. Vaknade kvart över fem. Låg kvar i sängen och googlade på nya lekar som jag vill leka med barnen på jobbet. Sen tog jag en fika och bloggade vid köksbordet. När klockan var 06.55 blev jag så otroligt sugen på att löpträna. Tog en halvmil löpning, sen duschen och kläder på. Kom fem  minuter sen till jobbet, men det var det värt. Hade lekar på förmiddagen och sen drott. Efter lunch spelade vi boll och sen var det möte på eftermiddagen. Efter jobbet var det full fart hem och byte till Corvetten och sen till Lissma. Träffade så många vänner och det var så många Corvetter där. Hur roligt som helst. Full fart hem, glömde att tanka så nu hoppas jag att bilen kommer till bensinmacken utan bensinstopp!!! Jag har långt till bensinmacken, hela en och en halv mil.

Nu är klockan sex och jag har snart bloggat klart. Ska ta mig en löparrunda idag också innan jag börjar arbeta. Sen ska jag ha utomhuspedagogik med barnen idag. Vi ska gå till skogen och arbeta................mys !!!!!!

Skolstart......

Igår var det skolstart för alla barnen på jobbet. Jag var tidigt på jobbet för att baka tårta med kocken. Vi har nog gjort det till en tradition han och jag. Vi har säkert hållit på med det i tio år. Tårta och fest när skolan startar................



Tårtan blev hela två meter och nitton centimeter lång.

Sen spelade vi brännboll, yatzy och MixMax. Fullt ös fram till halv sex, sen var jag och storhandlade vilket slutade femtonhundra fattigare. Var hel slut sen och la mig vid tio. kollade Hollywoodfruar och de skulle man vara, vilka bilar de sitter och kör omkring i. Lite avundsjuk faktiskt.

Ha en bra dag, skiner solen vid fem så kanske det blir Lissma. Det var länge sedan man var där !!!!

Söndag i garaget.............

Välkommen till garaget söndag morgon, hade de förfest här igår ???



Kom ut i garaget igår morse och det stog ölburkar och färdiga drinkar på burk överallt. Vad hände ??? Drack vi så igårkväll ??? Jag började iaf med att städa undan sådant som inte tillhör garaget. Sen vart det fint och det var dags att sätta igång med dagens mål.



Måste bara kolla in mina saker som jag hade beställt och inte riktigt sett hur de såg ut. Här är stoppningen till mina nya säten i Corvetten. Kommer nog upp någon centimeter så att jag ser ut lite bättre oxå och så blir det mjukare för baken...............de gamla sätena är ganska nersuttna. Ska leta reda på en bra sadelmakare, har hört mig för hos Alfa bil & båt de skulle kunna tänka sig göra arbetet sa de !



Nya överdrag till stolarnaaaaaaaaaaaa...............
........................och nya säkerhetsbälten.



Gammel-backspegeln och nya backspegeln i kartong, alla tillbehör för att montera backspegeln är också nya. De ligger i små söta påsar så att jag vet hur och var de ska monteras.




Nya emblem ........Stingray till min Corvette. Dessa är inte gratis de heller ;-)




I går morse monterade jag ihop och dit bensinlocket, hade gjort det rent med autosol. Fint som bara den blev det !!!!




Monterade sen dit sidoblinkers bak, baklysen och alla metallringar som ska hålla lyktorna. Lite pyssel med det oxå...........



Fick borra upp de gammla hålen för att det skulle lira bra med varandra ;-)

Känns lite tungt att sätta borrmaskinen i bilen, känns som man gör henne illa !!!



Sen var det bara att sätta dit lyktglasen...............



Linus och Sofia sov hos oss lördag natt till söndag. Linus var glad som bara den. Han köpte sig en ny bil igår. Han var till Göteborg och hämtade hem den igår tur och retur !!!!



Har en ganska TUFF mamma måste jag säga. Tänka sig att hon är sjuttiosju, nä det kan man inte !!!



När vi hade fikarast kom en toppenkompis ( Åke ) förbi,och tog en snabbfika med oss.  Han hade varit i Sundsvall och kört Top-Fuel i helgen. Han är också cool !!!!



Efter fikat kom Hagberg förbi och kollade om vi jobbade med bilen. Just då var det fikadags, men när han åkt hem gav jag mig fan på att få dit Värmepaketet. Pappa och jag svor i kapp, men dit kom det. På rätt plats och ställe. Lite småsvårt och så där, men bra blev det och nöjd vart jag. Sen lagade jag middag till alla och drack inte bara ett glas vin till middagen. Jag firade söndagens och lördagens arbete som jag var riktigt nöjd med



Gårdagens och dagens arbete i garaget gör mig bara glad och lycklig !!!!! Jag är på G.



Maria la sig i solen och sov efter nattens festande. Gjorde man så när man var ung ????? Eller är det så på 2000talet ??? Nä, det är nog som så att man festade och orkade att festa mera när man var ung. Nu är man gammal och grå.............iaf när det gäller att festa. Blir så sliten dagen efter, så man känner sig som nittio ;-)



Idag är det skolstart med upprop, ska baka tårta till barnen på jobbet klockan sju. Sen ska vi fira in höstterminen.

Ska försöka få tag i Pierre idag, har ringt i helgen men inte lyckas få napp.

Heldag i garaget...........

Igår blev det en heldag i garaget, regnet öste ner och vi drog igång både värmen och projektet med att borra för klammer i rutramen för fönsterlisten. Sen hade vi mycket arbete med att passa in takluckorna till rutramen. Jag fick otroligt bra hjälp av pappa och Tobbe. Jag tror att jag mest sprang runt och tog fram delar från olika påsar och lådor från dess att vi plockade isär bilen. Varje skruv och del har sin låda och påse, någon typ av sortering av det hela har jag ju iaf.

 Jag tog hand om ett litet paket, vad finns där tror ni ???

- Jo ! ett litet nytt värmeelement. Gjorde iordning allt igår lördag, för värmepaketet som vi ska montera dit idag söndag.



Tobbe och pappa tog på sig arbetet med att borra hålen i rutramen. Jag var nog mest orolig att det skulle bli fel. Det var vilda diskussioner medan arbetet utfördes. Dessutom tog de fram sågen och började såga i ramen. Snickaren !!!!!





Sen ska alla små bitar passas in med takluckor och rutram. Det gäller att man gör rätt så det blir tätt :-)



Mamma var också med ut igår så det blev lunchfika i garaget vid ett. Kaffe, smörgås och hembakat från frysen. Jag lyckades att göra vissa arbeten med klubben i garaget under dagen också. Några samtal till både Jerka, Örnen och Åke.



Fikarast...........




Ny packningssats till värmepaketet...........



Pappa är så otroligt duktig, han har ett visst tänk om hur allt ska vara och hur det ska vara. Allt för att olika metaller och annat inte ska vara oroliga mot varandra.



Lunchbordet blev under eftermiddagen ett groggbord där vissa satt och njöt och vi hade det riktigt trevligt i garagets varma famn. Vid sjutiden blev det kräftskiva inne i huset. Då kom Maria, Sofia och Matilda hem.



 Snickaren satte upp brandvarnare, men han är lite orolig för att den ska gå igång då jag startar just mina bilar. Vet inte riktigt varför ?? Kan det ha med katalysatorn att göra ?? Mina bilar luktar ju iaf gott !!!!!

I natt när jag hade gått och lagt mig kom Linus hem från Göteborg med sin nya bil, så det ska bli spännande att gå ut på gården och se vad han har hittat för något.

Idag söndag har vi nog mer sol ute, men jag ska så fort som möjligt ta mig ut i garaget så som det ser ut där. Ser ut som vi har haft fest där !!! Saker överallt. Igår satte jag fast det sista muttrarna som jag hade kvar till bakdelen, det fungerade toppenbra - Mitt revben har nog läkt nu, för det gick hur bra som helst att ligga under bilen och fixa det. Sist jag jobbade med bakdelen så hade jag skadat revbenet på bilbanerace i Askersund och det gick inte så bra att ligga under bilen och mecka. Nu går det mesta som BÄST !!!

Har pratat med så många nu om mitt val så jag tror att jag ska tacka JA. Bara jag kan bidra med något............tror att jag kan lära mig mycket och så har jag så många bar vänner runt mig !

Champagnefrukost..........

Igår hade jag ställt klockan på 04.30 för att hinna med tåget klockan 05.53. Fick sedan åka med i bil från Tungelsat till Vikingterminalen. Igår hade vi planeringsdag på sjön med vår nya rektor.................supertrevligt. Vi började med en riktig frukost med allt gott man kan tänka sig. Den slog nog alla sommarens hotellfrukostar med hästlängder. Dessutom fick man champagne till frukost om man vill. Det var en i personalgruppen som tog Chamagne. Kan Ni gissa VEM ???????



Inte svårt att gissa va ?  Rätt svar: Elisabeth

Sen hade vi ett konferansrum som väntade på oss och hårt arbete.



I Mariehamn böt vi båt, vår båt skulle forsätta tll Åbo.





Efter lite paus på soldäck var det lunchbuffé med fri tillgång av vin. Gott gotti gott gott !!!



Vin tilll efterrätten fungerade oxå !!!!!



Hemma vid köksbordet blev det en Jäger.......



Köpte med mig lite gott hem...........

............en rolig BAG in BOX



Dessutom hade jag tur med vädret denna dag. Blåst och regn började först när vi kom in vid Furusund. Hade iaf en toppendag igår.

Idag blir det nog en dag i garaget...................nu ska jag ut och fota alla mina nya bildelar och ev. blir det dags att borra hål i rutramen för fönsterlister m.m. Ska iaf vara i garaget och troligtvis kommer paappa ut också för att  hjälpa till....

Min support...........



Hilding för ett par år sedan ...............

Älskar mina TJEJER !!!!

Jag och mina underbara barn................



...............och min Stingray.

Happy.........




Har sovit som en prinsessa och nu fikat klart. Sitter med löpskor och kläder på mig för att ta en löparrunda, sen ska jag på kurs om livsstil, häls och matlagning. Trimma kroppen NU !!!!

..............sen blir det Ålandsbåt i morgon och sen en hemma-helg!!!

Ska dricka vatten och mecka bil.

lill-lördag



Idag är det lill-lördag, men vem hinner ???????
- Inte jag !!!!!

Nu har vardagen tagit över semesterlunken. Igårkväll missade jag Lissma för att svärmor fyllde 80 år. Ikväll missar jag Skanssundet för att jag har arbetskväll på jobbet. Jobbet tar över min fritid, den inkräktar. Men, men, men det blir väl bättre. På fredag ska vi ut på sjön med jobbet och sitta i konferansrum....!?!?

Jag mår faktiskt rätt bra just nu, livet är rätt fantastiskt. Har nog fått en kick av alla paket i garaget. Som lilla julafton, ska ha paketöppning i helgen eller kanske redan på torsdag kväll. Efter Ålandsresan på fredag är det nog inte läge, rätt trött då !!

Jag går och funderar, måste bestämma mig i livet. Hur ska jag göra ?? Skulle nog behöva bli troende och fråga högre makter eller börja gå till en spå-tant som talar om hur min framtid ska bli. Kommer jag orka eller inte? Tänka sig att det ska vara så jobbigt att fatta vissa beslut ! Har du något tips hur man gör ? Man ska nog sätta sig i garaget och skriva ner på ett papper positiv och negativ och sen bara välja. Så får det nog bli ! Nä, nu måste jag göra mig klar för en arbetsdag till på jobbet. i morgon ska det bli så roligt å jobbet............

Nu kan jag starta...........

nu kan jag starta min fortsatta renovering av C3:an. Var och hämtade bildelar igår. Hjälp vad kul!!!! Pappa var lika glad. Nu ska vi starta den fortsatta renoveringen. Ska bara vara hemma i helgen, jag längtar till det. Kom hem hur sent som helst igår. HAn inte ta några foton. Var på banek i en och en halv timme och sen hämta delar och lite småbus på vägen hem. Nu är jag på jobbet och ikväll är det till att fira en åttioåring!!!!

Ha det bra.......nu är det Höst!! Regn och kyla och garaget   :-)

Hittat på forumet...............

......................vem kan ha lagt upp om inte Chrippe !!



Bild på mig från Mantorp i helgen, efter ett par Whisky och vin och grogg....................

Hemma igen............

Hemma igen efter en helg nere på Mantorp. Hade bara hemlängtan hela tiden.............undrade varför jag egentligen var där!!!!! Skulle nog vart bättre om jag varit ensam hemma denna helg.

 Vill bara få lukta på saltvatten.....saknar sjön. Jag kommer inte överleva vintern. Det har inte blivit något Sandhamn och inga morgondopp och salta bad i solens sken. Faaaaaaaaaaaaaaan. Jag orkar inte.










Ska iaf vara hemma hos Svarten nästa helg. Inge bilåkande, bara vara i garaget och med min C3:a, jag saknar den bilen så det gör ont i själen. Vill bara starat och åka med just den bilen.................



I morgon är det en ny vecka och på fredag är det studiedag................sen är det helg igen.

Bilder från Mantorp kommer när jg får tid över. Nu har vi kollat på bil till Linus. Sen hämtat Maria och kört henne till sin bil som hon parkerat vid Hemfosa.


Snart fredagsmys...........

Vaknade fyra i morse av att katten skulle ut och kissa. Satt och gosade med honom igår kväll och då ramlar något kallt ner på min hand...............blääääääääääää uschhhhhhhhhhhhh en binikimask från kattens bakdel. Matat honom med avmaskningmedel inte avfettningsmedel ;-)

Igårmorse var jag ute och löptränade och det gick jättebra, jobbade full dag och sen var jag hälsade på Sofia och Linus som bor i Marias lägenhet nu när hon är i Norge. Hem med mitt nya Citronträd igårkväll och vattnede med lite näring, så det ska må bättre. Ungefär som att byta olja på bilen ska jag byta jord och ge den en ny kruka och sen hoppas jag att den sak trivas av min kärlek till detta träd och ge mig citroner till groggen.

I helgen är det Mantorp som gäller med Corvetteklubben och alla vänner där. Hoppas att vädret blir toppen så alla som vill köra verkligen får köra av sig aå att det ryker om det. Känner en kille som fick pris på sommarmötet för han lyckades bäst av alla, vilket är vardagsmat för honom. Han är BÄST på det, helt enkelt. Hoppas att han får använda sin Corvette till 100% i helgen, han som lever för just racing. Vet en hel del som ska köra provapå-repor och banrcing. Eller så blir det som så att man bara tar det lugnt............och har det !!!





Däckbyte :-)

Han föll för min charm................

Han föll för min charm..............var idag i växthuset för att eventuellt köpa någon blomma. Brukar gå dit ibland. Det är samma spa för själen som att gå in i garaget eller cruisa fram på vägen en härlig sommardag, helst sommarmorgon.
Gick iaf omkring i växthuset och tittade på citronträd och olivträd. Kollade även in rosmarin och lavendel på stam. Efter en stund dyker en av ägarna upp och börjar fråga mig om hur mitt citronträd mår. ???? Han kommer ihåg mig ???? Har frågat om mänga tips om hur jag sköter mitt träd. Jag berättar att det mår bra och att jag lyckats bra med det, men önskar ett till. Han har många citronträd och olika priser. Det hela slutar med att jag går hem med ett citronträd för 650:-, men betalar bara 350:- för det. Faaaaaaaaaaaaaaaan vad jag är lycklig. Nu har jag två citronträd och jag ska vårda dem med all min kärlek. Ska köpa en ny kruka till mitt nya träd och ny jord. Den har nu fått näring och flttat ut till mitt gamla stora citronträd på altanen. jag kommer ha citroner till groggen som sagt var....................fett naiiiiiiiiiiiiiiiiijs!!!!

Mitt nya citronträd......................



Fick bli kompis med mitt gamla. Tror att de kan ge kärlek till vandra och bäraa mera frukt. Den som avvaktar får se.......


13 timmar

13 timmar på jobbet igår. Jag som inte skulle börja så här, att arbeta i 200. Nu är jag igång som vanligt och semesterlunken om jag nu hade någon är borta ! Har ju faktiskt varit igång hela semestern, inte haft semester på någon badstrand eller båt som tidigare semestrar. Utan iår har det varit semster med bilen på vägar, parkeringsplatser och med bilintresserade människor. jag fattar inte att det är en vecka sedan man var i Rättvik och satte sig hellre i skuggan än i solen för att det var så vamt. Jag som ändå älskar solen och värmen, och aldrig väljer skuggan. 
Igår när jag stog i köket på jobbet och lagade mat slog blixten ner i vår telefon i köket och ett blixtsken stog som en ljuskvast ur telefonjacket precis bredvid mig i köket. Jag skrek och det gjorde barnen också för all el gick i hela skolan. För att de inte skulle bli mer uppskrämda så började jag att skratta och då var allt lugnt. Det ös regnade och haglade och blixt med dunder hela eftermiddagen. Målade en del fönster på skolan efter jobbet och sen var det möte. Helfull dag på sin arbetsplas..............

Barnen gjorde en snögubbe vid tre tiden på eftermiddagen och när jag gick hem klockan nio var det fortfarande spår av den....................



Snö och kyla igår onsdag, sol och värme förra onsdagen i Rättvik.



Min älskade grå Corvette i Rättvik under Classic Car Week.

Måste bara lägga upp ett underbart foto från i måndagskväll då jag tvättade min lilla älskling efter ovädret på Barkaby under söndagen. Stog där efter jobbet och tvättade bilen i solens nergång.............



Nu börjar det dra ihop sig till Mantorp och helgens utmaningar. Har ännu inte bestämt mig om jag ska köra mina repor på dragracingen. Kan ju vara helt klart superkul...............framför allt vill jag att det ska vara bra väder i helgen så alla kompisar som har värstingbilar får köra av sig!!!!!

Igår blev det inget Persåker, dels var vädret inte på topp och jag hade fullt upp på jobbet. Var på min arbetsplats i trettontimmar, jag tror jag ska ta och flytta dit sängen också.

Nu öser regnet ner och jag som hade velat ta mig en löparrunda i morgonsol ;-)

Underbara helger !!!

Tänker tillbaka på ledighet och alla underbara helger och sol, sommar, semster och göra vad man vill. Nu är arbetslivet igång. Igår var jag på jobbet tio timmar och har en käsla att det blir minst lika många timmar idag. Öppnar klockan sju och kommer säkert inte hem förrän vid nio i kväll. Blir utflykter på helgerna numera. Igår blev det inget Lissma, vet inte om det var några bilar där heller, det var lite regnskurar runt omkring i Stockholm. Då brukardet bli lite bil. Ikväll är det Persåker om vädret och arbetsschemat tillåter. Vet nog det fram mot tre-tiden, om jag kommer iväg på en liten mini-träff ikväll.

Helgen var iaf toppen ute på Barkaby, vilka underbara människor man har att arbeta med och prata med och helt plötsligt är det kväller och man har inte hunnit med att prata med alla man vill iaf.



Min lilla pärla på Wheels Barkbay 2011

Godmorgon.........

Godmorgon mina blogg-vänner jag har nu lagt ut en hel vecka med bilder och text. Mycket att titta på om man orkar till fikat. Det hände något konstigt för 3.e och 2.a augusti kommer före 31- juli men så är det.

Jag har nu skrivit om

söndag 31 juli  ( Stockholm -Rättvik)
måndag 1 augusti   ( Rättvik )
tisdag 2 august  ( Rättvik )
onsdag 3 augusti  ( Rättvik - siljan - Stockholm )
torsdag 4 augusti ( Arlanda )
fredag 5 augusti ( röjde fram bildelar)
lördag 6 augusti  ( Wheels Barkaby )
söndag 7 augusti ( Classic Car Barkaby )
måndag 8 augusti ( första arbetsdagen )

Nu ska jag snart till jobbet, och de vanliga rutinerna.

Kram till er alla från mig !!!!



Första arbetsdagen......

Igår var det första arbetsdagen för denna höst. Jag hade fullt upp från första början. Arbetad sju till tre, ska hålla mina timmar i år och inte arbeta tio om dagen.

Åkte hem och sov middag en timme, sen fixade jag lite mat. Efter maten tvättade jag C4.an och pckade ihop lite saker på vinden.

Satte upp min tavla på väggen, som jag köpte i Rättvik.



Plockade ut mina samlarbilar till garaget och ställde de på sin plats.En C3:a årsmodell 1982, köpt i Rättvik.



En C2:a köpt på Barkaby under lördagen.



Sen kunde jag inte låta bli att köpa den underbara - 63:a, trots att den är i skal 1.24 och jag ska inte spara på dem också. Men nu ska jag nog skapa en hylla för dem också så jag kan spara dem där !!!







Tog med mig mina plåtskyltar ut i garaget, jag satte inte upp dem för jag vet inte riktigt vilken vägg jag ska ha dem på. Jag har hela hösten att fundera ut det..................för nu är hösten här !!!

Just nu ösregnar det igen........sovit dåligt i natt. Åska och blixt, sen spydde katten på parkettgolvet och när jag tände lampan satte en syrsa igång att spela. Han bor visst på övervåningen !!! Han spelade ett tag, men slutade och jag kunde somna om efter att legat vaken länge och vänt och vridit på mig.

Söndag 7e augusti



Packade bilen igen för att åka till Classic Car på Barkaby. Just när vi åkte var det uppehåll, men dagen lovade regn och under natten hade det regnat en hel del. De som arrangerar Wheels Barkaby vill gärna att vi finns på söndagen också. Jag och Ove bestämde att vi ses där och kör en mindre klubbparkering vilket vi gjorde förra årett också.



När jag kom till Barkaby kom också regnet. Fikade i tältet med klubbkamrater som var ute med sin bil för första gången på en träff med klubben efter vissa renoveringar. När vi sitter där och fikar kommer en reporter fram från tidningen Classic Car och vill göra ett reportage om just hans bil. Killen blev överlycklig och vi bara gratulerade.



Regn över hela Barkaby.........



En del började ge upp och begav sig hemåt.............
och då kom mamma och pappa i ösregnet. Att de bara orkar i deras ålder, de borde sitta hemma i en soffa och virka och läsa Svenskan.



De är iaf stötsköna!!! Jag är så imponerad att de orkar !!! De är krut i min mamma och pappa iaf. Regnet kan inte stoppa dem om de har bestämt sig för något.



Ove ville att flaggan skulle synas, den var alldeles tung av allt regnvatten.

Sen bestämde vi att vi också plockade ihop våra saker. Det regnade för mycket och sen kom blixt och dunder.






När vi plockat ihop alla saker var både vi och våra bilar blöta.

Stannade till och handlade lite mat på vägen hem, sen kom en kompis och hjälpte till med datakrångel.


Wheels Barkaby



Tidig morgon på Barkaby....klockan var 07.15, när vi börjad arrangera upp klubbparkering för våra medlemmar och deras Corvetter.



Flaggan hissas.............



Frukostbuffé tillsammmans i klubbtältet !!!





Rent och fint ska det vara !!





Fler bilar till vilket skåp ????? Var ska du ha dem ????






Marknadsgata på Barkaby..........





Och Mats var där !!!!



Jag köpte två plåt-tavlor..............










Vad ska du köpa min ¨lilla¨pappa ??



Jag köpte ett glas/flaska till mitt whiskyskåp 

Fredag den 5e augusti

Hade en lugn semestermorgon med mycket te, kaffe och en bra tidning. Plockade lite hemma och städa undan lite. Då ringer pappa och han vill få fram framvagnen till sin cheva. När han kommer ut röjer vi för fullt med lie och större modell sekatör. Klipper av sly och slår av kvickrot. Man ser inte ramarna för allt grönt ogräs. Men till slut är det fint och vi kan börja mecka ner den. Han har visst kommit på något !







Så här mycket sly och annat skräp blev det efter att vi röjt !!!



Efter att arbetat ute i över åtta timmar så grillade vi en hamburgare och åt ute i kvällssolen. Sen förberedde jag allt inför Wheels Barkaby. Packade bilen med det mesta och gick och la mig alldeles för sent.

Torsdag 4e augusti

Vaknade av mig själv klockan 04.08, innan klockans alarm gick igång.  Hämtade Maria hemma hos henne klockan 05.15 och sen körde jag henne till Arlanda. Vi var på Arlanda 06.15 och hon checkade in. Sen skulle hon ha frukost och gå på toa. När vi är på toa ropar de ut final incheck till Luleå, vad säger Maria då. Mamma !, - jag har nog lite brottom!!! Lite ???? Nä, mycket !!! Sprang uppför rulltrappor till inckeckning, hon får röd lampa i passerkontrollen. de börjar rva upp hennes saker, samtidigt som en efterlysning går ut i alla högtalare på Arlanda att Maria Söd.......... saknas till gate 31. Hon kastar lite saker som inte får följa med och springer till gate 31.

Får ett SMS av Maria.
Hahahahaha katastrof!!!!!! Men jag
hann :-) fett spännande !!

ker sen till mamma och pappa och fikar. Sen handlar jag allt till träffen på Barkaby då vi ska bjuda på frukost. När allt är klart så lägger jag mig i solen och bara tar det lugnt.

Lugn kväll hemma......

Måndag den 1:a augusti...

Vaknade vid sju på måndagens morgon på hotellrummet och bestämde mig för att ta på löparkläder och skor. Var ute och löptränade en timme innan frukosten. Sprang runt i Rättvik och utmed Siljan, så härligt. Mötte morgonen och solen, mycket tuff backe upp till Lerdalshöjden, den sprang jag uppför i och tog ut det sista i ork och kraft. Efter frukosten var det gemensam promenad ut på piren för att ta sig ett dopp i Siljan.

Innan vi gick ner på stan ¨pimpa¨jag min Corvette. Det visade sen att fler ville hjälpa till senare under eftermiddagen också. ( Tyvärr inget foto på det )



Det smittar..........fler  ¨pimpar¨sina bilar.



I staden var det full fart med veteranbilsrally och tävlingsstationer.....



Alla gillar solen...........



Maria och jag stannade kvar hela dagen på bryggan. Tog ett piller och hoppade lunchen. Hade fullt upp att prata med olika härliga människor som också kom ut solade och badade.



Sen blev det tre rättersmiddag på hotellet, så gott!! Fast jag åt fisk, omega3   :-)



Jag och en av mina älskade döttrar !!!!



En puss av mamma, får det bli !!!!



........och en suveränt god efterrätt.



Sen gick Maria och jag ner på stan och kollade alla bilar som cruisade omkring i Rättvik.

Fin utsikt över Siljan från hotellterrassen.




Så mycket fina bilar i staden. Lite förtjust i BelAir nu också, med lägprofildäck....helt okey !!



Men detta slår nog ALLT, ALLT, Allt..............en motivlackad Stingray med husvagn i samma stil och motivlack. Ja, det är så att man kan gråta. Så otroligt, vem är du ??? Skulle vilja prata med ägaren för han måste ha så mycket att berätta. Får söka på nätet så kanske man kan bli lite berikad av fakta om dett ekipage.




Full fart fram till efter ett då huvudet värker av alla avgaser, man är inte van att dra i sig SÅ mycket !!!!



Dotter och Mor i Rättviksnatten !!!!





Jag framför hotellet i natten, ser nästan lite tropiskt ut. Hotellet och palmer framför entrén.



Blev en sängfösare innan man hamnade på hotellrummet i sängen.........


Söndag 31 juli

Ganska tidigt kom vi iväg hemifrån, tankade bilen i Tumba och drog sedan in mot Stockholm. Klockan var nog kvart i nio tror jag när vi la ut kurs mot Rättvik. Valde denna morgon att åka motorvägen upp till Gävle och sedan över Falun till Rättvik. Så underbart att få trycka i sjätteväxeln och bara flyta fram som på en räkmacka, motorvarvet sjunker från 3500 till 1600........helt uderbart!!! Hade telefonkontakt med pappa och mamma, Lasse och Ingrid, Janne och Andreas samt de vidare mot Molle. Utanför Falun strålade vi samman på en parkeringsruta för att ta fram fikakorgen och sträcka på benen. Jag hade dessutom fått panikstanna innan Falun för att kissa i ett dike................

Här är vi samlade i vår parkeringficka, medan vi står och fikar åker en blå Corvette förbi som senare vänder och stannar till hos oss för att prata lite. Vi träffar honom senare i Rättvik flera gånger under de dagar vi var där.




Maria var med upp och satte sig på direkten i solen för att njuta av solen strålar.



Vi bodde på Lerdalshöjden tillsammans med andra Corvettevänner..........



Jag var direkt nere på stan och kollade in marknaden, allt från kläder till allt annat krimskrams. Tyvärr hade mina kära vänner köpt de samlarrbilar som jag ville ha i skala 1:18



Cruisingen var i full gång...............



När vi kom upp till hotellet så bjöd pappa på en Irisch



Sen somnade man sött efter en ganska lång och intensiv dag.

Onsdag 3e augusti

Tisdagens morgon blev en sovmorgon efter en ganska sen natt. I går natt var det drag på stan iaf. Åt en otroligt god frukost ute på terassen till hotellet i solen. Sen packade vi bilen och checkade ut.



Var och hälsade på ett par vänner mellan Rättvik och Leksand på deras ställe. De tblev en liten Corvetteparkering där oxå, då det fanns två Corvetter på besök hos dem, och deras egna.





Vi fikade i deras trädgård och gick sen husesyn, riktgit trevligt det oxå.



Efter en liten paus på Leksandbröd och lite inköp styrdes bilarna mot Stockholm. Vi lyckades träffa två riktigt häftiga regnskurar så vi fick sätta på och ta av taket ett par gånger. Sen tog Maria ratten och jag somnade som vanligt. Vaknade vid Strängnäs..............sen var det motorvägen till Södertälje och vidare hem. Packa ut och laga lite mat, sen satt vi i solen och bara slappade. Fixade lite med foton innan man gick och la sig.

Tisdag 2 augusti

På tisdagens morgon vaknade jag vid sju lika så, tog på mig träningskläderna och lånade ett par gå-stavar på hotellet. Tog mig en riktigt lång romenad runt staden, var ute i över en timme och sen blev det frukost. efter frukosten tog vi bilarna till marknad på travbanan och utanför staden. Hittade en tavla till väggen i garaget på veteranmarknaden.



Maria bland alla vackra bilar som åkte omkring på marknader och andra aktiviteter.



Corvetter parkerade i rad efter varandra utanför ishallen.......



Jag köpte dem inte !!!! ( Fast vissa tyckte de kunde passa mig )



Fick små smilies av Hasse, så de vet vilket humör jag är på. Byt smilies och tala om dagens humör, så lyder det senaste från Hasse. Helene satte en på rätt ställe ;-)



När vi kommit tillbaka till hotellet och parkerat våra bilar så tog vi ryggsäcken fylld med burkar och badkläder för att ta oss ett dopp i Siljan.



Jag älskar SOLEN !!!!



Hjääääääälp!  Känner ni fort men fel ?



På väg upp till hotellet hade bilarna börjat ställa upp sig till karaven inför kvällen. Så mycket fint igen !!!


Alla gillade inte att det parkerades i cruisingstråket och fick en lapp på rutan !




Ännu fler som ¨pimpar¨sin bil, Amerika.......var det inte en Japan ????



Vi åt en otroligt god grillbuffé på hotellet samtidigt som cruisingtåget gick på gatan precis neranför. Såg nästan alla bilar från middagsbordet.




Gott att dricka till blev det oxå !!!!




Samtidigt spelades det in nya program av Dallas, JR´s okände kusin dök upp i serien.



Efter mat coh dryck gick vi ner på stan, här var det folkfest!!!












Någon hade hällt tvättmedel i fontänen, det såg häftigt ut. Fick lite flash-backs

'



Maria som var glad i hatten skulle sätta skum och lödder på tillvaron...........sen festade hon bort sina solglasögon. Som tur var hittade vi kamera och bankomatkort som inte hade riktigt koll på !!!!!


Snart........

Snart ska jag lägga in min sista semestervecka................har haft fullt ös hela tiden. Söndag till onsdag var jag i Rättvik. Torsdags var jag uppe fyra och var mammataxi, fredag röjde jag fram ramen till pappas cheva, lördag var det Wheels Barkaby och idag söndag var jag på Classic Car på Barkaby i ösregnet och åskan.

Nu är semestern slut och jag börjar arbeta i morgon...........



Lugn jag kommer....................med foton snart!!!

RSS 2.0