GOTT NYTT ÅR


Kaffe och mjuk pepparkaka!

Var igår hos Ivan och Kim, mycket skratt och gott fika.Ivan visa sin julklapp-glatt! En värsting Tv, mycket bra ljud och bild.(Den gamla fick vår dotter som just flyttat hemifrån,TACK Ivan)Titta på film med vackra bilar.De är så underbara människor,har stort hjärta av mycket vänskap båda två. I LIKE THEM



pepparkakor från Maria.

30 december 2009 och -12 grader.



Här var det inte -12 grader! Har varit ute på en milsrunda och vandrat,garanterat kallt.

TACK MARIA för bloggen!

Tänka sig att det skulle vara så kul att skriva dagbok på nätet.Hade inte i min vildaste fantasi att jag en tonårsmamma skulle sitta och skriva framför datorn, men ack vad jag tog miste.Jag tycker att det är riktigt KUL!
Hoppas att det håller i sig. Här kommer lite bilder till dig från när du var med ett gäng från Corvetteklubben och åkte gokart.

Du hänger väl på nästa gång me´?

   



genomgåmg av regler....som gäller för alla;)



Maria men härliga dotter! Du visde dem var skåpet skulle stå.

    



vissa tog ju corvetterna dit  21 november 2009


Vad är gamla stans julmarknad mot REAN ?

Har idag varit på rean och kollat kläder, men inget fynd. Fynd gjorde jag däremot på julmarknaden i Gamla stan, hittade en butik som sålde leksaksbilar.Jag köpte tre stycken till min samling och pappa en bil till sin samling.

Tänk om man ägde en rosa -57:a, det vore som BRA!


Tänk att vi klara det !!

VINDRUTEMOTORN SKA TILLBAKA, med nytt drivhjul

Att vi klarade att få den fönster och motor var ju ett ¨mickel¨, men att få ihop det hur skulle det gå?

Jodå, team pappa och dotter fixade det! Efter ett par timmar var allt klart och fönster gick både upp och ner med hjälp av motorn.Man blir som lycklig när man vrider på tändningen och vindrutemotorn lirar med el-knappen! I somras fick man dra upp det de sista 7 cm för att få det tätt. Snacka om att det regna in när det kom en regnskur- det kan jag lova dig ;) Nu är tillochmed alla hjul med och lirar, de hade glömt eller låtit bli en eftersom det var väldigt svårt att få dit den. Jag lovar er att det är trångt att mecka i en bildörr.(Ja, jag kom ju inte in men med små fingrar och tunna armar gick det dock bra, må jag säga.

vindrutemotorn ska på plats...

   

.....alla stödhjul och skenor ska tillbaka.

AVGASRÖREN skull dit, men så blev det inte!

Hål på avgasröret passar inte på min bil, det skulle bytas. Vi hade köpt nya avgasrör som skulle monteras dit MEN, då hände det. Allt var visst sönder rostat ! Så det blev till att ta den hela avgassystemet. Nu måste jag hitta delar som passar.



Snacka om rostigt;) ....den vek sig när vi slog på avgasrören.


      


Bild på mig när jag försöker ta bort avgasröret som satt fast ordentligt.
Min dotter Sofia tog en hel del

 

Avgasröret sitter fast som bara den!  J..la muttrar.

 


    

Hallå där under!

FÖRGASAREN, kom också på sin plats.

Förgasaren har varit hos Tidbloms på renovering. I somras var det inte kul att köra Corvetten om man skulle köra sakta. Motorn fick för mycket bensin och gick till slut inte alls. Däremot gick den väldigt bra om man fick trycka på lite, då förbrändes bensinen på en gång. Nu är vakumklockorna renoverade och har fått nya fjädrar så de ska orka stängas i andra spjället. De tidigare var lite slöa och gick inte igen.







NU har jag varit i garaget fr.kl.9.00 till 17.30 med rast för glögg och fika.

Ha det :)

                  


Garaget i morgon

I morgon kommer min favorit pappa ut och hjälper mig att montera tillbaka förgasaren som varit hos Håkan i Tidblomsgaraget, samt en nyrenoverad vindrutemotor. Att få bort vindrutemotorn var ett himla ¨mickel¨, undrar hur det är få tillbaka den på samma plats???



Svarten står upp-pallad och ska få lite omvårdnad.



förgasaren



vindrutetorkamotorn


Jag och mina corvetter

Denna sida kommer att handla om mina corvetter, träffar och vackra bilar.

Min favorit har kommit hem efter femton år ifrån mig. Jag köpte henne första gången som 21-åring och i somras var jag åter lycklig ägare till henne. Det kommer också handla om min andra favorit en grå C4:a som jag har haft medans 75:an var i andras ägor. Nu har jag dem båda två i garaget.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0