Anmälda.....



Jaha, då var vi anmälda till GoldenHits med klubben den 9 oktober efter årsmötet ;-)

Tack Jerka

När jag kom hem efter att jobbat över vid niotiden fick jag en glad överraskning. Lite kvällslektyr till mig, tog tidningarna och gick och la mig........Tack Jerka för att du beställde dem till mig, du är BÄST !!!!


vilket väder.....vem firar utan mig????

Kommer ut från gymmet klockan sex och blir alldeles mållös, VAD FINT.......Hela hösten var här, doften, kylan och en helt fantastiskt sol som höll på att gå ner vid 18.00. Hade jobbat riktigt hårt på gymmet så jag mådde dessutom som en rinsessa igen......livet kan då vara underbart.....vilken tur att man är frisk och har förmånen att uppleva allt. Vårt klimat i Sverige är helt otroligt......hösten är sååååå fiiiiin........tillochmed NISSEPISSE var fin som stog där i sin parkeringsruta, ja det är Sofias övningskörningsbil. Använder den till jobbet oftast för vår parkering där är så usel. Är rädd om min egen vardags bil :-) vill inte ha några dörruppslag i den inte.



Men VEM har festat vid Nissepisse medan jag var på gymmet????? Kommer och ska öppna dörren och åka tillbaka till jobbet för att jobba lite mera och då upptaäcker jag att någon öppnat en flaska Champagne där utan att jag fått smaka. Vilken stil !!!!!! Så kan man inte göra.......jag vill ju också vara med !!!!!

 


Kul Annika :-)

Kul Annika att ni hittat mina sidor, klart att grabben ska ha en EPA, hoppas ni hittar en äkta....

Här kommer bilder på  MARIAS söta EPE som hon hade....oj, vad vi meckade och gjorde den fin och vad roligt hon hade med den.



 


nu är det HÖST!

Idag när jag kom ut till bilen var det en riktig höstdag, solen var på väg upp för at värma den kyliga morgonen. Bilen hade riktigt med morgondis på sig och innan man kunde åka iväg så måste man sätta på vindrutetorkarna. Kunde såklart inte låta bli att rita lite innre känslor på bilfönstret......så är det :-)





LOVE....

Efter jobbet åkte jag hem för att byta bil och tog Corvetten till Lissma, hämtade upp PIA i Tungelsta också. Måste säga att det kändes som det blev sista Lissma för i år. Kallt och knappt några bilar. Tobbe, Hasse, Pavel, Uffe, Roffe, Affe och Christer från klubben var där och så jag och Pia. Vi titta runt lite, mest Mustanger på parkeringen och sen gick vi in i cafét och tog en kaffe. Pia ville ut och åka det vill ju alltid jag med så vi bestämde att åka in mot Stockholm. Motorväg är alltid kul att bränna, och Roffe hängde på med sin busbil.



Vi stannade till uppe på Fjällgatan, jag har en viss kärlek till lysen :-) Stockholm är för vackert, hämtade massor av kraft fast det var bara 7,2 grader ute. Stog där och frös när något spännande hände......





Ett par Nissar ska ta upp sin båt på en lastbil bakom VikingLines båtar. Jag sa bara att det där kommer inte att fungera, de har inte rätt grejer. De höll på och på, flera försök och sen var det som jag sa de fick ge upp och båten fick åka till hamn och lastbilen hem utan att lyckats köra in hel kosing.



Månen gick upp över Grönan och allt var riktigt vackert, men dock kallt.......
Bara att inse och kanske ställa av bilen för nu är vintern på intågande.

Lissma i kväll....



I kväll är det sista tisdagen som det är öppet i Lissma. Jag ska nu iväg och jobba, slutar halv fem och åker direkt hem och hämta min GRÅ haj. Ska sedan åka till Lissma och ha med mig Pia som gillar det här med bilar och saker som låter bra. Hon och hennes kille ska kanske köpa en, hur det nu ska gå till......hon som har sju barn. Vem ska få åka med då???? Ha en bra dag......jag somnade om i morse, så kaffet smakar URK!!! Har säkert stått på i en timme på kaffeplattan. Inte bra för magen det inte

Ett ljus för mig....






Igår efter träningen hade jag lite tid över och då gick jag genom centrum efter att varit och hälsat på min dotter på hennes arbete. Jag kunde inte motstå detta ljus, det står att det är MITT så det köpte jag, och tände igår kväll när jag bara hade en mysig stund i mörkret.

Kul med SMS

I går kväll tjugo över sex kom ett SMS:

530 häst på bak hjulen 8-)

Tack kompis!!!......gillar att bli uppdaterad, alltid kul med andras projekt och kunna dela lycka med dem.

Gulle dig :-)

Härligt att en del bryr sig, men det är ingen fara. Jag lovar, jag kommer att överleva min mörkare dagar också. Men det är skönt när du frågar hur jag egentligen mår. Känns som om du bryr dig.(finns några till som bryr sig om lilla mig  :-)  ) Tror alla har sina mörkare dagar, jag kanske delar med mig av dem bara mycket mera än vad andra gör. När jag tycker saker är jobbigt är det nog som så att jag måste prata eller skriva om det. Därav kanske det blir lite snyftande på bloggens sidor. Jag tror för den delen att i mitt liv/kropp/själ ligger glädje och lycka väldigt nära att kunna gråta och vara ledsen.

Men nu är jag igång med min träning och mår kanske snart som en trimmad V8:a i kroppen.

Styrketräning och kondition måndag morgon, onsdag eftermiddag och fredag morgon. Löpträning lördag. Söndag vilodag..........ja, så ser min vecka ut just nu. Känns som ett gift att komma iväg till nästa gym-pass.


Söndag 26 september

Lördagen var det städning och träning, löptränade och lyckades springa en mil utan att stanna. Kändes riktigt bra. Konditionen är på väg tillbaka i min gamla kropp......:-)

Söndagen skulle själen få ro, skulle bli Corvetterunda och bara njuta av det fina höstvädret och Andreas ( systersonen) skulle komma och hälsa på. Hämtade honom vid pendeltåget i Hemfosa halv tio på morgonen.



Andreas och jag var inne på Statoil och handla lite inför vår cruising.



Vi tog bilen in till Sveavägen för att kolla vackra motorcyklar bland annat. Cruisade först runt på stan innan vi hittade en parkeringsplats. Hade åkt Essingeleden in till Lindhagensplan, Norr Mälarstrand och förbi Lasse. Han var där för bilen var parkerad utanför, slog en signal för att kolla läget. Träffades en stund på Norr Mälarstrand för att prata....jag, Lasse och Andreas.



Parkerade på Frejg. och vad händer då ?????? Jo, medan jag är och betalar p-avgiften så går bildörren i baklås och där inne ligger plånbok, jacka och BILNYCKLAR........faaaaaaan  vad glad( på tvärtomspråket) jag blev då! Som tur är det som så att det fanns ett par extra bilnycklar hemma så riddaren på motorcyckel kom in med de så att jag fick jacka, plånbok och NYCKLAR. Sen gick vi och kollade in........motorcycklar.





Eftersom det var lunchdags så blev det stamstället.....



Körde sen hem Andreas till hans flickvän i Huddinge och tog sen bilen på en liten tur till i det vackra höstvädret. Hade tänkt hälsa på en kompis i Huddinge eftersom jag var i närheten, men han var i ishallen. Körde vidare hemåt och skulle handla lite i Vårsta, då ringer en annan kompis som är i Strömsholm och pratar bort lite tid. Sitter på parkeringen i Vårsta och pratar då en gul Corvette backar upp bredvid, avslutar samtalet för att prata bort lite tid med Micke. Medan vi står där och pratar kommer en Corvette till, det var Robin en kille som köpt sin bil i år, och han var väldigt nöjd med bilen och sommaren.

När de åkt och jag ska gå in och handla så kommer en annan Micke och hans Monika och det blir prat igen. Sen blir det handling,..........trodde jag ja! Medan jag plockar in varorna i bilen kommer Robin med hund och flickvän förbi. De kommer fram för att de tror jag har fått problem med bilen eftersom jag fortfarande är kvar. Vi pratar bort ytterligare tid och när jag väl lämnar p-rutan har jag tillbringat två timmar på en p-plats i Vårsta. Helt sjukt , men MYCKET TREVLIGT. Hem och koppla av lite......med vadå? Gissa ? Ja, de flesta vet nog vad.....


vid sjön....





Tänk att kunna sitta vid sjön på en brygga och ändå ha känslan av bilvärlden.....kan det bli bättre. Nä, det kan det nog inte.  Det här är nog JAG så mycket det kan bli...lite sött, lite salt och lite gummi.

För en vecka sedan hamnade jag i någon innre deppression......satt och grät, grät, grät min bil. Vad är det som händer ? Varför blir det så här ? Varför ska livet inte bara vara kul ? Massa krav, krav, krav......orkar inte med dem. Vill vara ifred och bara njuta......livet är för kort för att inte ta vara på tiden......så är det för mig!

Nu ska jag och Andereas ut och åka Corvette........härligt!!!!

Äntligen.....

För en stund sedan ringde min favorit och ville träffa moster i morgon. Det ska bli kul, saknat honom.

sista fredagen i september



Vi samlades inne på Sveavägen vid sju för att prata bort en stund. Tiden gick fort och skönt väder var det, vid tio började man dra sig hemåt. Det var riktigt mycket bilar inne i stan. Någon stackare som bjöd på lite raceande fick blåljus efter sig. Så är det, race passar inte på Sveavägen.....stackars människor som bor där inne när vissta bjussar på vad bilen går för. Ljudet är inte alltid inom ramen för godkänd decibell. Väl hemma somnade jag som en stock.......en av kompisarna lyckades precis komma hem till gårdsplanen för att växellådan skulle rasa. Tur för vissa :-) ingen bärjning...-......



Busbilen inne på besök i den stora staden, mycket kul.



Min andra lilla pärla, grå och skön som skönheten själv.




 


Champagne.....

 Idag efter gymmet ska jag ta mig tid och åka till Systembolaget i Haninge. Borde sen åka till pappa i kväll och slå upp ett glas till honom med :-)  Utan pappa stannar min hobby!!!!! Kan kanske bli så efter cruisingen i Stockholm, beror på stämningen i stan och hur sent det blir......vem vet?

Mycket man vet men man inte vet........

Just nu!!!!



Tittar nästan alltid mot stjärnorna.......gjorde det för mig själv när jag kom hem nu efter en hård arbetskväll på jobbet. Roddat runt massa föräldrar i olika sysslor. Snickrat, målat, röjt sly, sågat ner träd, byggt altan m.m. Var hemma klockan nio och himlen är alldeles full av stjärnor. Vilken stjärna vill då lysa över mig???? Jo, den lilla stjärnan SVART, nu har jag druckit rosévin och firat för mig själv. Skål vad jag gillar min bil, tjugofem år var det visst det var idag. Bara slitit och jobbat, vill fortfarande ha rosa champagne. Men inget här inte.....får nog ta mig till Kallfors med sovsäck för där finns det goda vänner som har det mesta. Bland annat finns det oftast champagne och de är då inte snåla på att bjuda.

Har pratat med Janne Skräcken, han är toppen. Han ska visst köra sin Corvette i bänken i morgon. Kul att se hur många hästar han har under huven. Ja, nog är det fler än vad många andra har iaf.

Roffe undrade om Svarten skulle ha transport .....klart den ska men när??? Delarna från USA var inte med i denna sändning så de ligger väl någon stans och bara dammar för jag vill ha dem nu.

Bra, Mats att du firar åt mig på Kreta, bjud Anette på en oxå, så hoppas jag att vi ses sen när ni kommer hem.

Nu tar jag mig en JÄGER.....skål...... och då kom Maria precis hem. Vad gör du mamma. Jag firar att jag köpte Svarten för tjugofem år sen svarar jag henne. Fy fan vad coolt till svar. Grattis då råh!!!!

Alkohol har en viss förmåga att göra att man klömmer visst och kommer ihåg annat. Känns riktigt bra nu, och jag som ska vara på gymmet och träna i morgon klockan halv åtta.


25 år sedan

Hur ska jag fira det här då?????? Vet inte......måste bara komma på något.

Jag borde sitta med en prinsesstårta vid datorn och blogga......nej FY FAN det håller inte måttet på magen och träningen. Så ska det inte firas.......ska nog få ihop det. Bara så dumt att jag är ansvarig för arbetskvällen på jobbet i eftermiddag. Roddade hem en arbetskväll i tisdags kväll oxå, hade pappor som snickrade, tömde förråd och körde ut grus och fyllde så som jag vill ha det på skolgården. I kvälll är den stora arbetsdagen och då kommer det många.....både barn, mammor och pappor. Det ska arbetas och grillas korv.

Men, men, men.......får se om jag kan hitta på något annars får jag lägga det på framtiden. Skulle vara rätt okey med en flaska rosa champagne till kvällen. (kalorier det med förståss!). Ta sig en funderare i garaget och tycka att livet har sina goda stunder. Kanske hinner köpa en på rasten idag. Annars får det bli i morgon, fast då är det träningspass oxå mellan 7.30 och 9.00, sen duscha och sen gröna näsan kanske.

Men, men, men .......champagne kan det inte bli i morgonkväll för då är det sista fredagen i månaden och då är det cruising........hoppas det är fler som tänker så.

Tänka sig att det är tjugofem år sedan jag köpte SVARTEN hur glad var man inte då på en skala från ett till tio. Att kunna få köpa sig en sådan juvel när man är tjugoett det är inte fy skam :-)

Jag har alltså ägt en Corvette mer än halva mitt liv......rätt grymt om man tänker så.


Jag vill festa!!!!



Lev livet som fan, innan fan lever livet med dig!!!!

Onsdag 22 september



Idag vann träningsabstinensen över bilåkandet. Velade hela eftermiddagen om jag skulle åka till gymmet eller ta en runda med Corvetten. Slutade tidigt idag så tiden fanns tid för att göra vilket som. Solen sken från en klar himmel och vädret kunde inte vara bättre. Kände bara behovet av att få svettas och lyfta lite skrot.....kändes bra även efteråt att jag gjorde det valet. Men när Jerka ringde och sa att han var ute och åkte, fick man ju lite ågren över om man verkligen gjorde rätt val. Nu är iaf kroppen tränad och sen är det bara hoppas på vackert väder till helgen. Vill så hemskt gärna åka bil......min vackra bil......


besiktning...



Körde ut bilen igår 06.45 och det verkligen ösregnade. Det är HÖST......var och besiktigade den och fick en hel del beröm. En kille som satt i bilprovningen tyckte det var en snygg jenkare, tror han bara ville prata med mig och visa sig lite kaxig......för sen skulle han snabbt berätta att han minnsann hade en Cadillac osv. Tror han försökte lägga upp en liten raggningsreplik.

Killen däremot som besiktigade Corvetten gav mig ett ärligt beröm. Han tyckte bilen var fruktansvärt fin och det var kul att se en så fin orginal bil. Han gav mig bara rådet att vårda den väl och inte göraa om den. Klart att bilen gick igenom så nu är det bara att vänta ett år till för nästa besiktning. Besiktningskillen tog sig tom. tid att läsa reportaget om min fina bil i tidningen, tidningen låg kvar sen tidigare i bilen då Stickan var sugen på att se reportaget.



Regnet bara öser ner.....


träff i garaget?

En kompis var på väg för att kolla in vraket i garaget, men jag fick hejda honom för jag är inte hemma och kan bjuda på kaffe. Roffe vill också se vraket!


Kanske ska fixa en Corvette träff alá HÖST i garaget så att vi kan träffas ett par stycken och prata lite. Skulle faktiskt vara mycket trevligt.........i allt detta regnande.

Fixa solen :-)

Fick ett SMS om att jag skulle fixa fram solen av Mats, så att vi kunde åka till Lissma. Klart jag gjorde efter jag fått den förfrågan. Så klockan halv tio var regnet borta och jag hade idrott ute med min elever. Men vad hände sedan????? Inget störtregn som tidigare på morgonen, utan varmt men lite mulet och solen titta fram lite då och då. Men känslan av regn fanns där hela tiden. Det var klart att ingen åkte till Lissma, inte jag heller som fick stanna kvar längre på jobbet för att arbetet tog längre tid än vad jag planerat. Roffe ringde från Lissma, för han gjorde som jag gjorde förra veckan. Trotsade regnet :-)  Men det var inte många bilar där, enligt Roffe.......det kanske är som så att sommaren är över.......är det höst det heter?????

En kompis var på väg för att kolla in vraket i garaget, men jag fick hejda honom för jag är inte hemma och kan bjuda på kaffe. Roffe vill också se vraket

Häftigt.....

Häftigt och se att det är någon som läser min blogg redan nu på morgonen. Klockan är dock bara kvart över sex, kanske någon som sitter där med kaffekoppen och liksom jag.....DISSAR....DN och Svenska dagbladet.

REGN

Förbannade regn, nu ska jag snart köra ut Corvetten och regnet bara finns där igen. Regn, regn, regn, regn....vad här hänt med klimatet???? Var är brittsommaren ?????  Bilen är ren och jag hade hoppats på Lissma till kvällen. Nu blir det biltvätt och garaget igen!!

Bilprovningen måste jag bara ta nu på morgonen om det så regnar eller inte!!!!!

Ska ta det lugnt idag när jag åker iväg, så det inte händer mig och Corvetten som med den här bilen. Den ligger i diket precis när man rundat ett par kurvor hemifrån och ska nerför en backe....



Höstdekoration     :-)

Tack Mats!

Tack Mats och alla ni andra som ger mig heja rop till detta projekt med Svarten. Kan medge att man hamnar i svackor och ser bara SVART, hi hi hi. Man funderar ju starkt över hur i helvete man ska få ihop henne. Men någon utställningsbil kommer hon nog aldrig bli. Men får jag ihop Svarten till Corvette klubbens sommarmöte 2011 så ska jag vara nöjd. Då ska det visst vara dags att hämta 25 års- plackett dessutom. Hoppas det blir ett roligt ställe att åka till så man får dubbel glädje, alltid mycket trevligare .

Måste säga att gråten i lördags var av lycka, men gråten i söndags ni som tröstade mig då det var av tvivel. Mitt kontrollbehov är inte tillfredställt.......så är det bara.

Men nu är jag glad ........  :-)

Mina naglar....



Nytvättade händer med två trasiga naglar....vad göra.....jo, klipp av dem



och så var det gjort......



Sen skitig igen........mycket mecka.

ingen bakfylla.....





Var i växthuset och plockade vindruvor, fullt av druvor är det så det är bara att äta. Det bästa är att man inte blir bakfull. Igår söndag drack jag ett par glas rosé och det känns ju inte så bra. Idag blev det ett par klasar med vindruvor och i morgon blir det besiktning av den grå Corvetten. Tjugo över sju i regn ska den besiktigas, hatar riktigt detta väder...regn, regn, regn. Kommer må prima och står polisen där kan jag lugnt blåsa för alko-kontroll.

I morse klockan halv åtta var jag på gymmet och tränade i en och en halv timme, sen jobbat och nu avslutat dagen med en kvällspromenad. Känns riktigt bra det med.

Varit ute och kollat alla lampor på bilen inför besiktningen. Dessutom behövde batteriet laddas så nu står den på laddning så jag kommmer iväg i morgon bitti. Nu blir det snart kudden och sova en stund. Är riktigt trött ska jag säga.  Sov gott och dröm sött.....

Renovering av dörrar...











Nu har vi inga dörrar kvar på  bilen och gångjärn, bult och brickor ska bytas. Nya ligger i olja :-) Kan säga att när jag flyttade bilen och skulle köra utan dörrar kändes det väldigt konstigt. Tur att man har dörr på bilen säger bara.....fan vad man skulle bli skitig annars....hi hi hi


Min bil är i delar.....

Har iaf plockat ner hela bilen i delar. Ska bara få tag på en kille som svetsar i en ersättningsbit när den kommer till mig.....det kan ta tid. Sen litar jag på en av mina vänner att han kan hjälpa mig att frakta över bilen. Jag ser fram mot sommarmötet 2011 , då kanske min bil är klar......jipiiiiiii

retur.....

Idag var det min tur att hjälpa pappa :-) det  känns bra! Var uppe tidigt och röstade, åkte sen till pappa och mamma och hjälpte dem att plocka ut alla deras sängkläder, dynor och segel m.m. ur båten. Hela min bil var full av saker och den är stor när alla säten är borttagna. Tror att pappa kände sig rätt nöjd när vi var klara. Hade han åkt med sin vardagsbil hade han fått åka flera turer, nu klarade vi allt på en tur.

Var sen i Barkaby outlet och skulle handla kläder, gick och tittade men hittade inget. Budget varning....spara pengar.....fönster och butikshopping. Skulle sen åka och hälsa på en nära vän men det blev inte så.......det blev flera mil i bilen. Åkte och åkte.

Sen ringde en kompis R och han fick mig på gladare tankar. Måste säga att kompisar är bra att ha....Vem fan överlever livet utan kamarter ????? Inte jag iaf.....

Har nu druckit två glas Rosé och det känns som jag ska gå och ¨nanna¨kudden. En ny dag i morgon och halv åtta ska jag vara på gymmet.

Tyvärrr blir det inga bilder nu.....ska köpa en hårddisk så jag kan tanka över bilder....min dator är full på bilder....det gåt inte in en ända......

mobil under bilen.....

Igår när jag låg under bilen och monterade bort strålkastarna ringde telefon och det var en kille i klubben som undrade om jag hade varit på Kjula. Vem åker på Kjula när det regnar....ja, inte Jerka och Tomten iaf. Hade de kört hade det kanske varit en femma. Lördagens förmiddag gick åt till att bygga båtställning sådant som också måste fixas. Nu är båten på land och presssen på, fan vad det känns bra :-) Alla timmar kan gå till Svarten :-) Blir bara så glad när alla vänner  hör av sig och accepterar att jag är en den jag är. En tjej som gillar att vara igång i bilvärlden......

inte hunnit använda kritorna

Jag har  ännu inte hunnit använda kritorna. Ska sätta mig en kväll med en flaska Jäger och rita/skissa på olika billackeringar. Hur ska Svarten se ut....kanske svart ?????

lördag :-)

Det blev ingen kräftskiva för mig......pappa kom ut klockan tolv och vi jobbade i garaget till klockan var halv tio. Då gick vi in och tvättade skiten av oss.......åt lite hembakad pizza och sen somnade pappa på soffan. Tur att jag har min pappa...han kan såååååå mycket. Vi monterade bort båda strålkastarlycktorna och det var inget litet arbete. Pappa hade dessutom med sig en present till mig som gjorde mig så lycklig att jag grät i garaget. Han är bäst min pappa. Han gav mig presenter redan som liten när jag låg på sjukhuset och det verkar som det är något som hänger i än idag. Jag älskar när det händer saker och när det är saker som berör en. Jag föll helt enkelt i gråt och dessutom kunde jag ana en tår i pappas ögon för han blev så glad över att jag blev så glad - vilken soppa. Som värsta såpoperan! :-) Denna bil gör mig så lycklig och den svetsar mig och min pappa ännu mera samman som vintern 1985. Det var då det hände, jag flyttade hem till mamma och pappa och lämnade över min lägenhet till min lilla syrra. Bodde hela vintern med pappa och Svarten i garaget. Pappa gav mig order om saker som skullle göras på bilen och jag utförde dem. Inte undra på att Svarten betyder så mycket. Nu ger pappa mig order åter även om det är lördag och fest eller ej. Vi jobbar bra ihop och bilen går före allt.

STREAMERS ????

UTAN PAPPA STANNAR MIN HOBBY

Hur kan man va så lycklig?



Känns så rätt allting, fast ändå stort. Ibland dyker frågan upp hur ska jag få ihop henne? Att plocka ner en bil och lägga allt i plastpåsar är ju en bit av det hela, men att få ihop den till en bil. Hur ska det gå? Nu är det gjort och allt kan bara bli bättre mot vad det har varit. Kommer iallifall aldrig att sälja henne, hon är min bara MIN.




onsdag i garaget

I går var det garaget igen :-). Var där från fem till nio. Billackeraren var förbi och kollade hur långt vi hade kommit och han trodde killarna på hans jobb kunde ta svetsjobbet på takbågen. Men så var inte läget, tyvärr!!! Nu ska pappa fråga någon kille han känner i Spånga som kanske kan ta det.

Nu är dörrarna borta och ny fläktkåpa monterad, samt nya galler vid positionslysen fram inköpta. Ja, det är ju inte jag som letar reservdelar jämt utan nu är det pappa som har tagit sig an det som någon ny hobby. Pappa hade varit nere hos killarna i Tidblomsgaraget och de hade lite grjer på lagret som precis passade min bil. Tror att pappa tycker det är lika roligt med nermonteringen av Svarten som jag. Han var ute hos mig i lördags, söndags, måndags och nu onsdag. Han är BÄST.

UTAN PAPPA STANNAR MIN HOBBY..........vad säger ni om den ;-)  
Kanske en ny streamers i bakfönstret på bilen ????

Lissma i regn...

I går var det skönt att ta en paus från garaget och prata bort en stund med Mats och Anette. Vi trotsade vädret och tog Corvetten till Lissma ändå. Totalt på Lissma var det tio bilar och regnet fannsdär, lika så hamburgarna men inte strömmen. Det var alldeles svart inne på krogen så där satt ett gäng och pratade,skrattade med tända ljus på borden. Mats är toppen med sina förslag på olika lackeringstips, ett av tipsen ligger nog på plats ett. Det förslaget är bra och bilen skulle ändå vara Svarten :-)

Blev glad av att Helene ringde igår och pratade bort några minuter. Hon har alltid koll på läget :-)

 




Orkar inte ha vackra naglar!

Hur kan man mecka med långa naglar och långt hår. Nu är alla naglar borta, de som jag spart på under hela sommaren. Kvar finns små stumpar, ser inte kvinnligt ut......ha ha ha. I-landsproblem tänker någon.

Men hur är det med nästa problem. :-( 
När man ligger under bilen på liggtrallan ¨Horan¨ ( kan en tjej kalla liggtrallan för Hora?, ja kanske det finns ju manliga horor oxå) och så visar det sig att allt mitt långa blonda hår fastnar där under hjulen på liggtrallen och det göt bara ONT!....hur skönt är det på en skala från ett till tio. ja, just det! Tio. Nä, några kvinnliga mekaniker med långt hår och långa naglar finns det nog inte.

Har inte så gott om tid till bloggning och fotografering, är mest i garaget just nu. Nu har jag och min underbara pappa strippat bilen, allt är klart på ett par dagar. Mina fryspåsar är slut och hela garaget är fullt med bildelar. 

Den 23:e ska det firas.......ja, du ska får veta det senare. Jag ska göra något som jag kanske kommer att ångra, men just nu känns det så rätt. Funderat på det i flera år, och nu ska jag nog slå till.

panelhöna :-)





Vem är det som håller låda på alla Oldies träffar ......jo Elisabeth. Kontaktpersonen .......
...

I Lördags var jag ute och cruisa men behövde inte ha/ta det yttersta ansvaret, Kunde bara ta det lugnt och mingla runt dess mera bland alla Corvettevänner. Klart jag skulle hjälpa till om det behövdes, hade lovat Christer det......min hjälpsamma hand är erbjuden. Christer ville att jag skulle vara vallhund och fånga upp alla Corvetter och hålla dem samman från HagaNorra till Mälsåkers slott. Vi blev totalt 52 Corvetter som skulle köra i karavantåg. Vid Mälsåkers slott blev det lunch och sen guidning på slottet om man var sugen på det. Jag pratar hellre själv med vännerna. Efter cruisingen skapade vi en egen utflykt på fem bilar til Mariefred. Där åt vi god glass och skrattade gott åt Pilefors skämt.

Sen bar det av hemmåt, mecking i garaget. Pappa skulle kolla så att allt är som det ska. Jobbade i garaget till klockan ett, när jag kom in sov alla, bara lilla jag som var vaken.  



lackning.....









Höstcruising förra helgen......lite stressigt att både vara fin och hålla tidsramen :-)


en ganska vanlig onsdag...



Ute i garaget började jag att skruva bort inredning men hamnade bland lektyr från 80-talet.

 

Hittade faktiskt tips på lackning ibland dessa tidningar.....

Idag var jag uppe och löptränade klockan sex, sprang sju kilometer det gick väldigt bra. Tänker, tänker, tänker.....jobbat och tog en lunchpromenad på lunchen, är som om sommaren är här igen. Slutade tidigt idag redan klockan fyra, hamnade sen i telefon med olika personer gällande mitt bilprojekt. Var ute till garaget efter att kollat med glasfirma, lackfirma och transport till lack. Smatal, samtal, samtal.

Jag som skulle montera ner rumpan på Corvetten idag enligt mina planer men det blev inte så. Måste vara bra att  ha baklysen när man åker till glasmästaren på måndag, om polisen är ute och åker.

Tisdag kväll i Lissma.....



Bara massa fina bilar och en hel rad Corvetter som jag inte fotade. Tror de var tjugotre stycken Corvetter., mycket bra jobbat en kall, solig och myggig tisdagskväll. Många härliga vänner träffade man på, vet inte vad jag tänker på just nu. Lite förvirring i hjärnan tror jag. Sniffat lack ???? Har inte tid att blogga heller kört igång hårt med träningen. tisdagen var det träningsvärk och idrottspass två stycken, igår gymmet.


Hur tokig är jag ?????



Hur tokig är jag, här med Nalle Phu mössa på mig i en affär i Rättvik. Helene var snabb med kameran som vanligt och lyckades fånga mig på bild. I natt drömmde jag om att min bil var svart och grå med Ior på......hallå hur knäppt låter inte det. Har fått Ior på hjärnan, han finns med varje dag just nu på jobbet alla barn samlar på klistermärken och de vill ju ge sin bästa fröken lite presenter då och då. Har ett helt gäng med Ior-klistermärken på min agendabok, inte undra på att man drömmer knäppa drömmar.

Mycket tankar kring detta med lack. Lackar man om bilen vill man ju vara nöjd ett par år framöver .........det kostar att lacka om :-)

Måndag.....

igen, och en vecka framför sig tills det blir fredag kväll. Började dagen förbannat trevligt med ett riktigt gympass på gymmet i en och en halv timme. Sen var jag i centrum och köpte jeansen jag sett tidigare :-) Det som inte var bra att det blev en finblus, en jeanskjol, ett par jeans till och en tröja.......detta är inte bra för plånboken :-( Måste spara alla mina pengar till annat NU! Jobbat på som vanligt med arbetet för att få lön för att finansiera det övriga runt mig.

Efter middagen som var god tillbringade jag lite tid i garaget för att planera upp mitt arbetet med att plocka den alla saker som ska bort. Kolla in hur man ska få bort stötfångare bak och fram, samt hur man monterar bort dörrarna. Har som tur är en verkstadshandbok på -75:an. Tog den innertaket och då verkar takluckorna få en helt annan passform....undra om de jag har verkligen ska vara till denna årsmodelll ?

Måste börja planera hur jag vill att den ska se ut. Ska ringa Jonas tror jag!

Har frågat efter hjälp att frakta bilen till verkstad på trailer, och det finns en otroligt snäll manniska som ska hjälpa mig med det.

Har en som kan tänka sig komma över och hjälpa mig att plocka den emblem m.m. Tack!!! Ska börja på fredag kväll senast.....så det händer något.

I morgon blir det nog Lissma.

Söndag 5 september

Idag blev det en tur med Corvetten till ett större företag för att köpa en speciell lampa för växter. Mitt citronträd måste ha mer ljus än det dåliga ljus som just nu råder i Sverige, om det nu ska bli några citroner til groggen :-). Åkte en tur med Corvetten och träffade mamma och pappa som också var ute och åkte. Skulle ta en fika vid Rosenhill men ack, ack, ack det var så fullt med motorcyklar att man inte kunde stanna eller komma fram där. Kul att de har hittat ett favoritställe på södra sidan. En helt vanlig söndag lugn och fridfull.

Skulle dra igång med projekt Corvette C3 men det var för fint väder, det är som en solig sommardag. Passade på att bara njuta. Livet måste ha sina goda stunder......idag ska jag sms:a Fredrik och höra om pris......



Jag och Ingrid i solen i Rättvik, sommaren 2010, i väntan på den stora Cruisingkaravanen på tisdagskvällen.

vilken lördag....



Den här lördagen blev åter en lördag att minnas. Uppe tidigt och rodda hem allt till cruisingen. Var i Botkyrka med kaffe och hembakat klockan nio för att möte mina Corvettevänner som skulle hänga med på en Oldies aktivitet. Det blev mingel och kaffe, sen ledda jag karavanen ner mot Södertälje och när vi skulle passera klaffbron så hände det!........broöppning. Vi stannade hela gänget och jag gick ut och fota, då blev det fart på byggjobbarna vid bron och gubbarna på väg till systembolaget. Åhhh det är en brud!!!! snygg bil!!!!!du kan fota mig med!!!!! osv.





Körde vidare när bron gått igen mot Scaniarinken, upp Strängnäsvägen till Nykvarn. Över motorvägen och till Järna. Stannade vid Järna på en bensinmack och ett gäng glada japaner kom springandes för att fota och de tjattrade på som ett gäng fåglar.



Sen åkte vi vidare till Skanssundet för en hamburgare och fika, lotteri, mingel och guidning av bränneriet. Solen var nu riktigt skön och alla cabbar var nere och luckorna plockades bort. Var förbi Ivans grav och sen åkte jag in mot Stockholm.















Åkte runt på stan, stannade en sväng hos Lasse och pratade bort lite tid.
En kille i Jaguar cab kaxade lite med mig och smålog, vi buskörde ut mot Bromma, han hade en glad min när vi skildes åt. Kul att glädja varandra för jag tyckte han såg så sur ut när han satt i bilkön och spännde sig i sin bil. Åkte sen ut till mamma och pappa med present från Lasse och där tog jag en god kvällsmacka med te och skorpa. Pratade bort halva natten och sen tog jag mig en till sväng på stan.

På väg hem i natten fick jag häng av en svart Corvette till Tumba där jag stannade för att tanka igen. Vilken kväll och natt.......jag lever!!!!!!för det här :-)


åhhhhh vilken lördag :-)

Klart bra LÖRDAG bilder och text kommer, jag har inte tid NU!!!!!

Ha en bra söndag

sista cruisingen med C3, 2010

Tack för att det har börjat.......nu ska hon strippas. Alla som vill vara med, kom och hjälp till om du har kunnande om det. Ta med fryspåsar, jag har öl i garaget.......

idag blir det sista turen, CRUISING på SÖDRA sidan med Oldiesbilar och i kväll eller i morgon börjar Jag iallifall med att plocka den saker från bilen. Nu blir det skönhetssömn som heter duga :-)

Jerka har beställt fint väder och jag hoppas på bra uppslutning......fina vägar, inget krångel med bilen och god lunch vid Skanssundet. Ska till Ivans grav oxå, ( Tällberg är inte jag med iår kanske han)

Det plingar för fullt i mobilen, nu levereras härliga bilder från en kompis som är tillbaka från en resa utomlands.

Nu är jag på G, känns bra!!

Nu är jag på gång, efter helgen ska hon få sin vintersömn och skönhetsvård. I morgon lördag blir det höstcruising och sen går startskottet.....känns för jävla bra. I kväll kommer en helt ny bekantskap för att kolla in Svarten, han ska ta på sig lackjobbet, nu är det bara för mig att veta hur jag vill lacka henne. Har kollat in olika billackningar halva natten, det finns en hel massa. Första dagen jag sovit längre än till kvart över fem på länge. Inte bra med datorer när man väl börjar surfa runt bland billack, showlack, motivlack m.m. Det är bara smaken efter baken. Nu kom jag på det!!!! Jag ska självklart prata med M, ??????? faaan jag har inte hans nummer.






Svarten i garaget......åhhhhhh vad hon är snygg!!

bilprovning....

Har nu bokat tid för bilprovning av min C4:a, den 21 september ska vi se om den går igenom testen. Ska använda den nu i september en del hade jag tänkt, Svarten ska nog få lite skönhetssömn. Vill lacka om den NU! Det känns så himla rätt. Måste ändå byte gummilister och ruta fram efter helgens jävla stenskott!!!

Skjut inte på mig skjut på någon annan.......

Omlackat????!!!!

Idag hade barnen kul på jobbet när de fick lacka om, eller färga håret på deras fröken som de så heter. ROSA , snygg färg eller hur ? Samtidigt som jag fick hårvård så fick jag massage av en annan elev, kan man ha det bättre på jobbet. Har haft en toppendag då jag spelat fotboll, basket och brännboll.



Lackning eller så färgning.....






Här fick jag massage samtidigt som färgen skulle torka.

Har fått nummmret till en bra bil-lackerare. En som kanske skulle vilja lacka Svarten under vintern. Det vore fett naijs !!!!!!! Ska kolla penningsumman bara, och prislappen.


och Elisabeth var där!!!



Var inne på en blogg och hittade denna fina bild. Klart att Elisabeth var där!"!! :-) i Lissma !!! Du tar fina bilder M ;-)

Lissma 31 augusti

Igår kväll trodde jag aldrig att jag skulle komma till Lissma, vid kvart över fyra öste regnet ner från skyn och jag blåste av träffen med Pia en tjej som är intresserad av Corvetter, ev. eget köp med mannen sin :-) Pia skulle få åka med till Lissma för att kolla in läget och känna av feelings med Corvette. Pratade med Jerka som var på andra sidan stan han lämnadde sin väderprognos, pratade sen med Kerstin som hade koll på vädret i Haninge och sist Sofia som sa - Mamma det är sol, så åk du bara! Sofia var hos sin kille i Länna och närmst Lissma så jag åkte. Hämtade upp Pia som sken som en sol och alla hennes barn fyra stycken, hon har tre till ;-)som vinkade farväl tillsammans med sin man. Vi hade en toppenkväll i Lissma, solen sken ocjh det var fullt med Corvetter på parkeringen. Hon blev rätt taggad och tyckte livet var toppen denna kväll.

Tankade äntligen Statoils bensin i Corvetten och hon gick kanonfint igår. Tänker aldrig mer tanka på macken i VH, jävla skit soppa!!!




























 Vilken underbar tisdag, jag tror jag faktiskt vill ha lite sol under denna höstmånad så jag hinner med två höstcruisingar, Kjula och sisa fredagen i månaden cruisingen. Pia ville gärna följa med in den sista fredagen i september......vi får se! Igår pratades det bland Corvettekillarna om att det skulle bli varmare i nästa vecka .....hoppas ändå på det. Garageväder kommer än då! Superkul att det dessutom igår kom fram en kille  och pratade med mig som inte gjort det på länge.....kändes bra. Livet har sina ljusa sidor/punkter.


Augusti 2010



31 augusti, sista sommarmånaden :-)
Börjar faktiskt längta lite efter hösten och att få tillbringa lite tid i garaget. I kväll ska jag börja mitt sökande efter hjälp! Ska hitta en bra bil-lackerare och sen börja ta tag i det hela så fort jag gjort Oldies höstcruising den 4 september.

* Ny framruta
* Limma om bakrutan
* Fixa sidorutan igen
* Montera bakrumpan bättre
* Nya gummilister
* Ny lack

Oj Oj Oj Det blir inga nya kläder och shopping för mig under hösten och vintern Ha ha ha :-)

RSS 2.0