September-söndag!

September-söndag! Vaknade till ett vitt landskap - frost! Frost på gräs, buskar och vindruta. Sov alldeles för länge, vakande halv åtta och missade två och en halv timme på det sättet. Jag som alltid vaknar klockan fem - senast. Idag vaknade jag 04.17 ringde och väckte mamma och pappa. Klockan fem ringde jag Sofia och väckte henne. Nu är jag utvilad, har haft en toppenhelg!
Efter kaffe och bloggande igår morse tog jag mig en Power-Walk, sen duschen och sen........................
Fick lite uppdatering via mobilen om hur de hade det Mantorp, tur att man har sina vänner både här och där. Är så glad över att jag har dem!
 

Pratade en stund med några andra av mina vänner i klubben och de ger mig så mycket glädje. Man ska vara rädd om sina vänner och njuta av varje minut som man kan få dela sin tid med dem.
 
Hade support när jag stannade bilen vid Intersport och provade en jacka, tycker du om den så KÖP DEN! Ja och så blev det. När jag kom ut till bilen blev det prat med en medelålders man som hade haft en lika dan bil på 80-talet. Han var lite imponerad över att bilen var så fin.
 
Sen var det - Ut med Corvetten i det vackra höst-vädret. Så fint, men lite kallt. Det blev mössa på, taket av och full värme på. Vilken underbar körning. Åkte hem till mamma och pappa och fikade, sydde i en knapp i pappas skjorta och fixade lite annat.
 
 
Efter fika och annat i Bromma åkte jag och hälsade på ett par grabbar i Spånga. Körde hem hans son som bor i Stockholm, när jag skulle hemåt. Fram mot fem kom regnet..............skit!
 
 
Hemma sent i regn och rusk, körde in bilen i garaget och där får den stå tills jag ska tvätta den.
 
 
 
Min nya Puma-jacka till jobbetjacka lite slit och släng, vardagsliv!
 
Igår kväll låg jag i min säng och tittade på elden i öppna spisen. Ögnade igenom boken jag fick av mamma och pappa, han bor granne med dem och kom på att efter uppdatering av mobilen så är det otroligt lätt att blogga i mobilen. Kan hända att det blir en nyhet! Att helt plötsligt ligger det något där, mitt under dagen. Det var hur lätt som helst.........kul med nyheter!
 
 
Ha en bra dag, nu e det måndag i gen! I morgon är det OKTOBER!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krama kudden

Kramar kudden just nu och bara myser. Ligger i sängen och tittar på elden i braskaminen. Kan man ha det bättre???? Tror inte det, eller kanske !  Har varit ute på staden och åkt Corvette. Sol och vackert väder när jag drog hemifrån, på väg hem regn och skitvädret . Inte roligt! Men ny är det mys !!

Ligger och läser en bok som jag fick idag . 


Nu ska jag sova! Detta är en test att skriva på bloggen från min IPhone . Ska se om det är bra. Annars blir det  mera av det här !!😊😀😊😀😊



Lördags-mecking med...............

Lördags-mecking med Transporten. Efter fika och bloggandet så var det på med meckar-kläder och ut på gården. Lite småkylig morgon, men det är fullt i garaget just nu.................så då får det bli ute. Frisk luft i lungorna. Meckade lite med bilen tidigare då det läckte in en massa vatten på passagerarsidan när det regnade. Trodde att det berodde på alla löven som låg och täppte till i ventilationen vid vindrutetorkarna. Men vid en ny regnskur så visade det sig att det läckte in i gen. Så därför blev det läge att se över om jag kunde hitta felet idag............
 
 
Körde vattenslangen mot framrutan för att se var det läckte in, men inget hände. La mig sedan uppochner inne i bilen på golvet medan Tobbe körde mig runt på småvägarna, vilken jävla resa. Som Gröna Lund! Det kom inte något vatten iaf. Sen i min ensamhet hittade jag felet. Det har börjat rosta i rutramen och det är troligtvis där vattnet kommer in. Så är det! Rensade gummilister och fick support via mobilen på att täta med silikon. Inte fan river man fönstret på denna gamla bil. Bara att inse att bilen närmar sig bilkyrkogården i stormsteg............snyft!
 
Hittade andra ställen med blötsand som ligger och goar till sig för rost. Hämtade min kaffe-latte sked och rensade ut löv, sand och annat.
 
 
 
 
Perfekt ställe för att samla skit på.............
 
 
Körde torrt och rent !
 
 
Sen tvättade jag bilen, plockade undan utemöbler och efter det - lunch!
 
 
Tog mig en löparrunda och det gick riktigt bra. Kroppen börjar bli trimmad........orkar!
 
 
Efter löpträningen och stretching tog jag och laddade batterierna på ett MåBra-ställe. Det är så fint här! Att bara sitta och njuta av livet och prata med lite Corvette-vänner i telefonen. Så mysigt. Visst är det vackert??? Jag mår iaf väldigt bra här och bara njuter av utsikten.................
 
Städade hela huset, duschade och la mig på sängen för att läsa sista numret av iForm. Då ringde Maria och ville bli hämtad vid pendeltåget. Självklar att mamma-taxi kommer! Hur ska jag klara mig? Hon som snart åker till Bali.........min älskadedotter.
 
 
På kvällen blev jag bjuden på en riktigt god middag. Tobbe grillade kött, till det rotsaker i ugnen och Marias handplockade höstkantareller blev till en god sås...............så gott.
 
 
Efter middagen fick jag köra till Norrudden för att Marias lilla bil hade fått motorstopp där. Det fixade vi och sen blev det en kvällspromenad och TV. Tror ni jag somnade i soffan? Rätt svar:JA
 
Nu ska jag ta mig till mina kära föräldrar och hälsa på dem, tror det blir en Corvette-cruising. Solen är uppe men än så är det frost och minusgrader. Får vänta en stund, sen kan man dra iväg. Kan hända att jag hinner med en Power-walk innan avfärd.
 
Härliga SÖNDAG !
 
PS! Så kul, det visar sig att flera har hittat min blogg igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista fredgagen......

Sista fredagen i månaden, hört att flera stycken planerat att åka in till Stockholm och Sveavägen i kväll. Men, men, men...........vad får vi för väder. Känns som om prognosen inte stämmer in alls. Inget BRA. Vaknade på morgonen kvart i fem och gick upp  och arbetade vid datorn. Skrev klart lite uppdrag på datorn............sen.
 
Sen bar det av till Solna och min tandläkare, har lyckats bita på en knäckemacka så att en hörna av en lagad tand har gått av. Det gick fort att ta sig till Solna, nästan ingen trafik och mys i bilen. Älskar ännu att köra omkring i mina gamla Transport, gud vad jag tjatar om denna gamla bil. Men jag känner mig som en drottning på vägarna, skulle säkert göra det i en Hummer, Dodge eller någon större sov också. Lagade min tand och drog till jobbet för att utföra min arbetsuppgifter...............stängde fritids.
 
Lasse och Tobbe kom till parkeringen och vi åkte in till stan. Träffade Patrik och Roffe. Vi trotsade regnet och cruisa lite på Sveavägen.
 

Lite bil inne....................
 
 
 
................hungern satte in så vi drog och åt en hamburgare och firade att sommaren har varit helt underbar! Vilken sommar! Sol och härliga bilturer, bilträffar, grillpartyn, bad etc. Sommaren 2013 vill man minnas. Har varit så bra, jag njuter och kan verkligen tänka mig att ställa in bilen och bara vänta på vintern och nästa vår.
 
 
När vi var mätta och nöjda så körde vi en sväng. stannade till på Sveavägen och njöt av att se de som firade med öl, kompisar och ljud på högsta volym. Sen kom polisen och vi fick trevligt sällskap. Sen kom regnet och det var bara att inse att nu är det höst. Lägg ner..............nu har vi trotsat klart denna fredag. Måste bara se det positiva i det hela och det är att jag fick träffa vänner, äta gott, Tobbe var med in, åka Corvette, njuta av Stockholm, skratt och roliga historier och att vi gjorde något och inte bara satt hemma i soffan.
 
Idag är det lördag och då ska jag se om det blir en tur med Corvetten, tror jag behöver det.
 
Dagens medicin mot allt - ta en tur med Corvetten.........................har jag drabbats av höstdeprition?????
 
Näpp! Solen skiner på liten täppa och ute skiftar träden i alla vackra färger som bara en vacker höstdag kan erbjuda. Ska fika klart och kanske ta mig en löparrunda.............innan avfärd.
 
Kram, kram
 
 
 

Trimmar......

Trimmar kroppen ännu utomhus. Var ute och löptränade klockan sex i minusgrader. Mössan var på och vantar och lånkalsonger och Xtra tröja. Men fint var det!
 
 
Fick sen stressa genom duschen för att komma i tid till jobbet.....och vad hände?????? Jag blev ett troll......
 
 
Fick sen skrapa bilen innan avfärd..............
 
 
Hade en toppendag på jobbet, Var ute hela förmiddagen och det var så mysigt. Kylan nöp mig i baken.........hihi. Sen gick jag in och pysslade med barnen, vi gjord ett höstträd.
 
 
När jag kom så körde jag Maria till Sorunda för hon skulle på middag. Kom hem och det var så fint ute så jag tog mig en löpträning till. Körde halvmilen igen, så fiiiiiiiiiiiiiiiiint ute! Kom hem eldade i öppna spisen och tog mig ett bad. Låg i badkaret och läste, pratade med Sofia som körde en Power-walk.
 
 
 
Vilken underbar torsdag jag fick uppleva! Somnade som en stock med mobilen i handen, vaknade halv nio av att den ringde och att jag fick gå ut i kylan och hämta henne.
 
Det jag missade igår var en inbjudan till fiskgryta hemma hos en Corvette-vän, hade han ringt tjugo minuter tidigare så hade jag dragit dit. När vi hördes på mobilen var jag ute på min löparrunda. 
 
Nu ska jag till tandläkaren Solna, sen lite jobb och sen blir det Sveavägen.
 
hoppas vi ses ikväll!!!
 
 
 
 

Lill-lördag

 
 
Lill-lördag i slutet av september innebär inget Skanssundet, utan bara mörker och kyla. Nu är det på gång! Vi går mot hösten och mot vintern. Hoppas på att hela Stockholm kommer att ligga vit i december. Saknar snön så in i pipsvängen. Det var så länge sedan man fick ha lite semester i fjällen och åka lite skidor. Kan kanske bli så i år. Tänk om man kunde göra en skidresa med Corvette-vänner. Vet att det var något distrikt som gjorde förr om åren. Skulle var coolt att åka skidor och gå på After-ski med Corvette-vänner. Igår var det iaf kallt och jag fick skrapa rutorna innan jag åkte till jobbet. Gräsmattan var också drabbad av kylan och frosten låg där som en vit matta.
 
 
 
 
Fick skrapa framrutan och njuta av att vintern är faktiskt på gång!
 
 
Var i skogen med hela klassen, vi hade utepedagogik.........hitta mycket i skogen lyckades också att få en fästing att nypa sig fast på mig.
 
 
 
Vi var till Viltvattnet och hade en toppen-dag............
 
 
Näringskedjan för ett litet asp-löv......
 
Hade det varit juli hade man haft Corvetten ute på en liten tur och ätit något gott i Skanssundet och träffat sina vänner ¨live¨.
 
 
 
'
Två pärlor i kvälls-solen..........
 
Igår fick jag tillfälle att prata med fem av vännerna i telefon - det känns bra.
 
Missade ett möte och blev arg på mig själv.............jävlar till mycket och lite. Men blev mycket gladare efter att ha pratat med C-G, han är alltid så härlig. Missade lite information men blev snart uppdaterad av honom. Det känns skönt!
 
 
Ha en bra dag, för nu ska jag ut och springa en runda i kylan. Blir nog mössa på idag, nu är det minus 0,8 grader ute............kommer att bita lite mera i kinden. Sen är det uteverksamhet fram till elva idag. Slutar halv fem och ska se vad man kan hitta på för roligt en torsdag. I morgon är det fredag och då är det sista cruisingen i månaden. Blir nog lite Sveavägen till kvällen med Corvetten, tak av - värmen på - och mössa på!
 
Kramiz
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte en Corvette i sikte!

Inte en Corvette i sikte! Ingen tid för cruising till Länna för att ställa upp bilen bland alla andra biltokiga människor. Länna/Lissma är ett rätt mysigt ställe en tisdagskväll. Igår jobbade jag till 21.00 så det blev ingen cruising någon stans.
 
Bild från Länna/Lissma 2013
 
Igår morse vaknade jag till en fin start på dagen. Träningslokalen lystes upp av solen som var på G upp! Hösten är på gång och vackert är det ute nu! Frisk luft och inga avgaser här inte. Rundan på morgonen är energi-givande och den får vila från jobba och annat bara att gasa på och trimma upp ............
 
 
Igår vart det mössa på, snart täcka på Corvetten också. Mössa på den mé.........
 
 
Efter dusch och lite samtal, prata, prat, prat med mina underbar vänner så tog jag min lilla Rally-bil till jobbet för att vara ute med barnen och ha lite roligheter........
 
 
Det blev en fika vid halv tio ute på bollplanen...............går nästan aldrig in just nu!

 
Ute hela dagarna och igår gick jag ner till tomtgränsen och njöt en stund. Spa i vardagslivets ös, ta tillfälleti akt. Pausa, jobba, pausa, jobba...........
 
 
Sen kom det en riktig regnskur, dränkte hela skolgården och oss!
 
 
Fick lite roligheter i sandlådan. Vi byggde inga vägar eller körde med bilar. Det blev åar och båtar.
 
 
 
Skulle vilja ha denna leksak och bo vid havet, läckert!!!
 
 
 
Pins!
 
Igår eftermiddag satt jag i ett möte mellan tre och sex, fortsatte med ett till mellan sex och nio. Hemma efter plock och eftersnack till klockan kvart i tio.......sent! Upp idag fem, vaknade halv fem. Ikväll styrelsemöte med klubben...............hjääääääääääääälp! Full fart.....V8an är igång.
 
Min älskling!!!
 
Ha en bra dag.......ska dra ut på en runda tror jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saknar sommarens Mantorp.......

Saknar sommarens höjdare. Något jag längtar tillbaka till är helgen på Mantorp. Vilken underbar helg jag hade. Skriver jag eftersom jag står för det, kan bara inflika det finns de som håller med. Jag åkte ner redan fredag eftermiddag för att hjälpa till med saker som skulle fixas innan lördagen. Vi satte upp banderoller och satte upp staket m.m. Drog iväg med Hejdaren och fixade smörgåsar till alla som skulle vara medhjälpare ute på banan. Jag fick eller tog på mig rollen som städare...............usch!
 
 
Visste inte var jag skulle bo? Kunde inte komma in i min stuga, men vi lyckade till slut. Var och åt med grabbarna på värdshuset vid Statoil på kvällen. Sen stängde jag baren den kvällen som de sa. Gick och la mig i min stuga med hjälp av vänner som såg till att dörren gick att låsa. Annars hade jag backup på det. Inte fan sover jag med öppen dörr inte!
 
Lördag morgon drog igång med banracing och några droppar regn, som vanligt denna helg. Sen kom solen och vi körde dragracing. Hade så roligt på in-line linjen. Fick stöd och kunskaper som jag inte hade tidigare och fick testa de jag hade ihop med bra människor som fanns kring mig.
 
På kvällen blev jag bjuden på mat, hjälpte självklart till med både matlagning och disk. Städade duschar och toaletter flera gånger under dagen också............phu!
 

Söndagen blev kanon! Tittade på banracing och så körde vi själklar dragracing också. Det ena på förmiddagen och det andra på eftermiddagen.
 
 
 
Fick ett stort tack för att jag hade hjälpt till och lyckats med de noter jag fick av ledningen! Fick en skurhink som de sa, men det var en tvätthink med tvättmedel, vax , svamp och lite annat och så fick jag ett jättefint paraply........
 
 
Ja den här helgen längtar jag tillbaka till på alla tänkbara sätt. Hade så roligt och så trevligt hela helgen. Så mycket gamla vänner och så några nya vänner.
 
Igår hade jag vissa planer efter jobbet men de planerna gick upp i rök och jag fick jobba över, sen kom mamma och pappa ut med sin bil och vi åt middag. Hade en myskväll hemma vid köksbordet. Maria och mamma/mormor hade varit på stan hela dagen. Maria lagade middag och vi fick fiskgryta.....mmmmmmmm så gott!
 
Igår hade jag en bra start på dagen med en löparrunda i den fina höstmorgonen, tror jag ska försöka trycka in en i dag också...............så jag tror jag måste sluta skriva här. Ska väcka Sofia om en stund. Nu är man tillbaka i vardagen. Jobb, jobb, jobb, jobb..............jobbade igår kväll sent vid köksbordet också. Ikväll ska jag ha kvällskonferans och styrelsemöte på jobbet. Måste ladda batterierna med en löpning tror jag.
 
Hej då! HA en bra dag.............kram från mig.
 
Här är jag!!! Svettig och nöjd efter löptur i somras!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 

Söndags-lunk!

Söndags-lunk! Japp, det stämmer som rubrik för gårdagen. Kom hem sent på natten och sov till nio på morgonen, redan förlorat fyra timmar av den tid jag brukar syssla med mina morgonaktiviteter. Låg kvar i sängen och kollade FB. Gick sedan upp, startade tvättmaskin nummer ett och drog igång kaffemaskinen.
 
Satt sedan hela förmiddagen i köks-soffan och surfade runt på nätet. Pratade i telefonen och gjorde inte många knop. Lite lätt sliten kan man kalla tillståndet..............
 
Skrev ett inlägg på forumet och tackade AK Racing för lördagens trevliga träff hos dem. Då dök det senare upp en kommentar om hur det går med min C3a. Kanske på fel ställe tycker ja, men OJ så roligt! Började kolla runt på bilder och hittade bilder från meckandet ute i sommar. Vad man längtar tillbaka..............
 
 
 Satt och pratade med pappa om mina drömmar och om realistiska drömmar när livet är som det är! men fan vad coolt om man vann 5 miljoner på Triss som killen i morgonTV gjorde. Då hade drömmar gått i uppfyllelse. Jag drömmer vidare..............
 
 
 
Jag drömde vidare och lyckades tvätta fem maskiner med tvätt, städa lite i hallen och i klädkammaren. Lyckades inte hinna med att sova middag och träna var jag för slö för. Gjorde lite men inte mycket. Ringde och tackade för senast efter en toppen-kväll ute i Trollbäcken. Surfade vidare på nätet och hade en riktig slappardag. Man kan nog behöva ha det även om man är en Duracellkanin.
 
Kom ihåg.........
 
 
Hur ska jag få ihop alla pengar för att njuta av livet så som jag vill njuta av livet. Jag försöker iaf njuta av de tillfällen jag får med Corvetten, vänner, familj, träning, sensommarsolen m.m.

 
Den här veckan kan bli tuff............idag ev. fika med en Corvette-kompis, tisdag kvälls-konferens på jobbet och styrelsemöte, onsdag styrelsemöte i klubben, torsdag- ledig(ännu), fredag Cruising i Stockholm på kvällen...........fixa planering av vinteruppställning Corvetter. Snart ska pyjamasen på.............
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag i topp!

Lördag i topp! Hur kan man ha det så bra??? Så här vill man ha det jämnt.
 
Vaknade till en soligt fin höstmorgon där vi satt och slappade/fikade vid köksbordet och uppdaterade våra telefoner.(nu på morgonen har Tobbe och jag hittat nya egenskaper). Har haft nattgäster hos oss från fredagskvällen då vi hade en liten spontan Corvette-träff hemma hos oss. Klart bättre blev mobilen på vissa egenskaper, tror jag kommer att gilla den om det nu håller måttet ända fram.
 
Kvart över nio åkte vi hemifrån och träffade PG, Ann och Roffe i Skärholmen. Köpte en blomma och drog vidare till Spånga. Så härligt att Ann hoppade in i min bil och vi drog därifrån ihop.........
 
Hade en otroligt trevlig dag på AK Racing i Spånga och deras invigning av lokalen. Mycket bilar, bullar, smörgåsar och framförallt Corvette-vänner blev det.
 
 
 
 
 
 
 
                                       Alltid lika glad och trevlig!
 
 
 
 
Så häftigt när de körde igång motorn..............effekt!
 
 
Var där hela dagen kändes det som! Kom strax efter tio och åkte hem vid tre. Där fanns det också lördagsgodis till oss godisnarkomaner!!
 
Fin resa hem till stugan.............
 
 
Kom hem och fixade kaka till kvällen, bakade en kladdkaka idag också. Plockade in mina citronträd och olivträd eftersom det lördagmorgon bara var 2,7 grader ute. De tål absolut inte frost! Nu finns de i orangeriet, hi hi
 
Fick gå och lägga mig en halvtimme eftersom jag höll på att få migrän. Somnade i min säng som en stock och vaknade kanske lite för sent. Sanering av mig själv och på med party-locken.
 
Hamnade på kräftskiva ute i Tyresö. Så otroligt trevligt. vilken dag det blev igår. Jag ville inte att den skulle ta slut.
 
 
 
 
 
PG körde vinprovning, vilket jag inte kunde delta i 100%.....snyft! Smakade några droppar på vinet, de var så goda.............goda droppar, gott vin. Hade velat ha mera och vara med och skålat, men jag var chaufför. Aldrig mer när vi ska hem till dessa underbara vänner. Här flödade champagnen och jag fick inte dricka...............skit, skit, skit. Men jag hade roligt iaf. Kul att se när de runt omkring går in i rusets lilla värld.
 
Åt goda Svenska kräftor......................( Ps! Jag som inte gillar kräftor, men dessa var goda)
 
 
Sen vart det dans ända fram till småtimmarna och vi måste åka hem! Fick hoppa in i duschen innan jag hoppade ner i sängen mellan lakanen. Avslutade dagen som ett litet träningspass............
 
Sov till halv tio i morse. Det hör inte till vanligheten. Men vilken lördag det vart. Högsta poäng på allt igår. Idag är det regn och jag ska fixa lite hemma och lite i garaget. Har nu druckit tre muggar kaffe.............och mår som en prinsessa.
 
 
Idag får man leva på gårdagen.................
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fradagen den 20 september.....

Fredagen den 20 september blev en bra dag det också. Just nu är livet, bilen och jobbet rätt okey! En bra balans mellan alla dessa aktiviteter som fyller en vardag.
 
Vaknade igår morse och njöt av Bloggandet och morgonkaffet, sen drog jag fram snabeldraken och städade hela huset. Fredagsstädning är en bra start på helgen för då är det tråkiga gjort. Laddade om i duschen och körde sen ut Corvetten. Drog till bilprovningen och besiktigade men..................jag hade ingen soppa i Corvetten. Spännande att åka dit på reserven och sen bisiktiga på reserven, inte bra planerat. Hade totalt glömt att kolla det. Kollad lampor och annat inför besiktningen men att den skulle tankas var inget jag hade i tanken under torsdagen eller fredagens morgon. Så det var bara att köra dit och passa tiden som var bokad. Den gick såklart igenom!!
 
 
Handlade mat till kvällens grillning. Det blev bestämt att vi skulle få besök av lite kompisar och det tycker jag alltid är roligt. Helgen får lite mera innehåll om det dyker upp lite vänner och bekanta. Jobbade, tog hand om 4-5ans elever ett tag och sen var jag ute hela eftermiddagen och spelade boll. Så vackert väder, en stor sol sken från en klarblå himmel. Ute var det t-shirt väder och coola bilar och mycket hojjar passerade på Slingerbulten! = Nice!!
 
Hem efter jobbet och tvätta bilar. Jag tvättade min lilla Grå................så mycket flugfän från förra helgens cruising runt Mälaren.
 
 
Sen kom det två Corvetter till upp gårdsplanen för att bli rena och fina.
 

Jag låg och meckade lite med bilen eftersom jag inte tycker allt fungerar som det ska. Fick support och hjälp men vi hittade inte felet, får nog gå på support-tipset att det sitter i växellådan. Det tar vi senare bestämde jag, kanske i vinter.
 
 
 
 
Gul bil har gult tvättmedel, då fungerade inte vårat lila ;-)
 
När bilarna var rena och fina, och torra på vattendroppar så gick vi in och  åt middag. Maria hade dukat och Tobbe grillade kött, jag kan verkligen inte grilla men det kan han!
 
 
Sen satt vi och småpratade fram till tio och då hade mörkret kommit och lagt sig över Stockholm och polarna drog hemåt.
 
 
Nu sitter jag vid köksbordet och tar morgonfikat, sen ska vi dra till AK-Racing på deras invigning idag.
 
Vi kanske ses!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn......

Regn i stora mängder var det igår morse. Hade uteverksamhet från kvart över åtta fram till kvart i elva. Var bara ute i regnet och myste- jag lovar att det regnade. Det var skyfall. Hade det bra iaf. första dagen denna höst som jag hade både längkalsonger och mössa på mig hela förmiddagen. Efter utelivet kom jag in i värmen och blev serverad soppa och nybakat bröd. Inte så dålig start på en arbetsdag. Efter lunch målade jag med eleverna i år 2. Många fina kommentarer barnen mellan.
 
 
 
Efter jobbet tog jag en löparrunda och middag. Var ute till Transporten och fixade med torkningen av mattan inne i bilen.
 
 

Bytte glödlampa på Corvetten blinkers vänster fram.
 

..................sen vart det mys framför braskaminen.
 
 
Satt där och myste och såg att min Alovera-växt mår riktigt bra just nu. Den växer och är ett litet eget husapotek där den står i rummet.
 

Har tagit in min palm nu! Tycker det känns som om hösten är på väg och jag är rädd att den ska förfrysa och dö för mig.
 
 
Har anmält mig till invigningen av AK-racings event nu på lördag och det ser ut som om solen ska visa sig från sin bästa sida. Älskar verkligen att det blir så......SOL!  Vill köra Corvette ! Har nog fått mer Corvettefeber nu på hösten än vad jag hade i somras. Vill bara åka och njuta och ladda energi. Snart är ju novembermörkret här och det är inte roligt. November är nog den absolut tråkigaste månaden. Snart måste jag lägga om min träning och börja lägga in träningspass på gymmet och skippa mina härliga joggingrundor bland hästhagar och på småvägar.
 
 Sol i sinnet sol över Stockholm. Så härligt............
 
Ser fram mot helgen och mot måndag.......................blev så glad igår. Fick i luren orden
 
- du allt en speciell du.
( positiv synpunkt alltså )
Du har mycket positiv energi och
att personen blev glad av mig.
 
Dessa ord ska jag leva på ett tag framöver............fick höra att jag var bästa fritidsfröken igår också av en mamma och att hon var både stolt och glad över att hennes son hade mig på dagarna. Kan man få bättre betyg?
 
Igår Grattade jag  killen som ägde Svarten före mig och det kändes konstigt/stolt när jag såg fotot på min bil på hans FBsida. - Där står ju min bil, hemma hos honom när han ägde den. Läckert faktiskt!!!! Han är en så bra support till mig och till renoveringen av Svarten, han har följt mig hela tiden. Det känns så bra! Träffade honom senast på Amerikan Car Show i Norrtälje.
 
Där står Svarten! Bakom hans röda.............

Nä nu har jag fikat klart, ska städa huset nu!
 
Kram till er alla från mig.......
 
 
 
 
 
 

Lill-lördag...........

Lill-lördag för vissa. Fick SMS av en kompis som tog orden på allvar. En öl i Askersund på ett hotell, efter hårt arbete kan inte vara fel. Jag hade en bra dag igår. Hade planerat in en idrottsdag för flera månader sedan, bokat och klart var det - men, vädret! Hur skulle det bli?? Så mycket regn som det fallit de senaste dagarna, skulle det fortsätta? Stämmer prognosen? Ska jag ställa in hela dagen? Helt otroligt............dagen blev toppen! Uppehåll, lite blå himmel och sol. Kanske kort om tid, men så är det när bussar och scheman ska hållas......
 
Men vad fan, det glömde jag ju bort! Det vart ju visst Lill-Lördag för mig. Fick köra C5a på morgonen. Ta mig en liten tur innan jag började min arbetsdag. Det är sådant man kallar livskvalite.
 

Efter jobbet åkte jag hem och vi meckade med min Transport. Fick hjälp av Tobbe med att kolla upp var vattnet kom in i bilen på passagerarsidan. Nu när det har varit sådant regn så har jag fått in mängder med vatten när jag styrt åt höger. Det ligger vatten och kluckar vid framrutan och sen kommer det in som om någon tog ett öskar och skickade in en hel mängd vatten. Hela mattan var blöt i fram och det rinner vatten från fönstrets nederkant inne i bilen och utmed instrumentpanelens sida och ner på golvet.
 
 
 
Vi fixade bort löv och rensade bort komposten som blivit under och i luftintagsgallret. Tog mig tid att tvätta av hela den biten av motorrummet, så nu jävlar är det rent. Fick lite support via FB av Benny som tydligen haft liknande problem. Hittade dock inte dräneringsslangen, om det nu finns någon? Får kolla med meckarna jag har kontakt med.
 
Det som hände var iaf att några av mina naglar gick av, de orkade inte med meckandet nu när de var så långa. Klippte av resten senare på kvällen. Nu kan jag inte klia någon på ryggen eller armen.
 
 
 
Dessutom undrade jag under dagen om livet som kvinna är värdigt att leva en gång i månaden.
 
 
Igår körde jag cupévärmaren i bilen för att torka upp golvmattan i bilen, nu var jag ute och drog igång fläkten igen. Har hopp om att det ska bli bra. Min älskade lilla bil. Gillar alla mina bilar. Kan man bli kär i en bil? Jag kan nog bli det!
 
Senare igår på kvällen var det kontakt via telefon med mina kompisar. Pratade med mamma och Sofia också! Hinner en hel del på en dag måste jag säga. Lyckades städa rummet och tvätta en tvättmaskin också.
 
 
Middagen fixade Maria medan vi meckade.............
 
 
Mina passionsblommor blommar nu! Tog in min palm igår kväll i uterummet. Nu börjar det verkligen att bli höst. Det han jag också med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En vanlig tisdag i september..........

En vanlig tisdag i september så var det morgonfika vid dator och blogg med tända ljus och mysfaktor 5. Blogg Ja! Tänk att jag tycker att det känns så bra att sitta här och skriva en rad. Lätta mitt hjärta till hela etern. Inte klokt, men riktigt skönt. Lite kul idag när jag satt och kollade tillbaka på bloggen och upptäcker att jag faktiskt göt saker.
 
Igår var det kanon, regn och blött på morgonen och fint mellan åtta och halv tre då jag var ute med barnen. Vi hade uppehåll hela tiden och det var full fart på det mesta. Jobbet bara flyter på just nu, allt liksom löser sig. Kul med nya kollegor och alla barn och allt runt omkring. Slutade dagen  med en arbetskonferens och sedan iväg till Haninge för ett nytt möte med Idrottslyftet. Idag ska jag ha idrottsdag och fick lov att köpa nya tidtagarur på Jula i Haninge, samtidigt så passade jag på att kolla in lite butiker. Unna mig lite Xtra.................
 
När jag var och handlade kaffebönor på ÖoB hittade jag e liten mini Corvette i skala 1:64. Fick mig ett gott skratt i kassalinjen. När jag hade betalt och började packa ihop mina varor säger killen i kassan. - Spar kvittot ! Det är garanti på bilen om du skulle krocka. (jag skrattade iaf och kunderna i kassan bara log).
 
 
Något som är mindre roligt är att något har hänt min transport. Den läcker in vid fönster eller dörrstolpe fram. Vet inte om det kan vara något stopp i hål, slang som ska föra vattnet bort eller om rutan släppt från rutram eller gummilist som inte är hel. Vatten kommer det iaf in - snyft. Låg med badlakan igår kväll och torkade upp det mesta. Ikväll ska jag fortsätt mitt sökande efter varför detta händer.
 
Älskar min bil så det får inte vara något större fel nu inte..........
 
 
Blev glad i går efter att pratat med Jerka, det kommer hända lite roligheter i november. Roligt att ha något att se fram mot. Fick ett roligt sms igår av en kompis där en kille står och tvättar bilen med bensinstationens gummi/tvättskrapa för fönstertvätt. Det blev inga Coca-cola burkar till honom inte. Just nu får man gåvor om man köper tvättprogram på bensinstationen.
 
Ha en bra dag alla min Blogg-läsare. Nu ska vi lämna in en bil på morgonen........
 
 
 
 
 
 

Veckan igång på alla sätt.........

Veckan är på gång på alla sätt..............full fart på jobb, fritid och kropp. Igår morse satt jag vid datorn länge och arbetade medan regnet föll - Nej! Öste ner ute. När sen klockan var nio kom solen och det blev uppehåll mellan moln-tussarna. Snörde på mig löparskorna och tog mig en löpträning- så skönt. Kroppen är verkligen igång, det går bra nu!   Ingen tofs idag!   Hade då också fixat med mitt citronträd som blåst omkull under natten.      Började jobba vid elva, lagom till lunch. Hade så roligt med barnen, stängde fritids och hade lönesamtal.     Byggde ett torn med mina tvåor från golv till tak. Det första rasade då vi bara hade några klossa kvar, men det andra kom till taket.------------YES!    Igår kväll efter jobbet var jag och köpte en laddare till musikspelaren på jobbet. Nu ska vi ha kul med barnen............stannadeupp i mitt liv och tog en fika, innan jag åkte hemåt. Väl hemma vart det lite samtal med Corvette-vänner innan jag hoppade ner i sängen och somnade direkt. Klockan var nog alldeles för mycket då, säkert halv elva. Idag ska jag på möte i Haninge och jag har en känsla av höst i kroppen. Lingonvecka är det också...............

Söndag...

Söndag....vaknade och drog igång ett par tvättmaskiner, plocka ur diskmaskinen och tog mig en underbar morgontur. Löpträningen går så bra numera, igår morse körde jag på mer än vanligt. Körde lite pulsträning i backarna och på vissa sträckor. Tog en Xtra runda för att det var så sköööööönt! Fixade med nya blommor i köksfönstret!
 
 
 
Hem och fixa det sista till Sofia, duscha och ordna med det mesta känns det som! Drog till Länna för att fixa det sista och få ihop dagen. Det blev smörgåstårta, fika och lite inflyttningspresenter under dagen. Släkt och vänner samlade.
 
 
 
 
Sofia fick lite säkrare tillvaro............skumbad som hon sa!
 
 
Jag fick en Iphone-laddare av Tobbe! Behöver ladda upp i bilen ibland......
 
 
Pappa kom med bult och lite annat smått och gott för upphängningen av ljuddämpare och avgasrör till min C3a. Både mamma och pappa var hos Sofia, de är så söta!
 
På kvällen satt jag i ett par timmar med telefonkontakt med Corvetteuppdrag som skulle fixas. Listor som ska sammanställas och skickas vidare. Låg sedan i sängen och lekte med massa foton...........
 
Typ så här.............la upp de på Instagram. Somnade gott och vaknade kvart i fem i morse.
 
Nu har jag suttit vid datorn ett tag, lyckats prata med flera Corvettevänner nu på morgonen. Planerat min arbetsdag och skrivit ett arbetsdokument.
 
 
Har suttit så länge att nu har ljusen brunnit ner! Ska ringa min chef och kanske jag hinner med en löparrunda innan arbetsdagens start!
 
 
Ha en bra vecka för nu är det en ny vecka...............
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En helt fantastisk dag...........

En helt fantastisk dag var det igår. Kommer att minnas dagen länge . Att få uppleva och kunna njuta av en sådan fin höstdag som var mera som en sensommardag. Vi är i mitten av september och har ett väder som är lika fint som en juli-dag. Det är läckert !! Det är en sådan dag man bara stannar upp och njuter av Corvetten, vännerna och vårt vackra landskap. Vet inte hur många mil det blev. Men nästan en hel tank bensin körde jag upp! Vi körde på små vägar runt Västerås/Mälaren och stora vägar med blydojjan på. Kan man kalla blandad körning. Från cruising till flera bilar ihop på större vägar och några få som slog oss loss och fortsatte dagen ihop till egna små mål på helt underbara vägar.
 
Vaknade som ett busfrö!
 
 
Klippte lugg och blev lite lugnare ;-)  - trodde du ja !!!
 
 
 
Tankade bränsle i Rosenhill, traktorer- Mustanger- MC-killar..............
 
 
Träffade kompisarna i Södertälje på Mc Donalds för en frukost.....
 
 
 
Träffade ännu fler Corvette utanför Strängnäs. Fick Cola av Peter och han ihop med Ipren räddade min dag från migrän.
 
Sen for vi till Bacho.musset och outletet på Bacho. Fick guidning i deras utställningshall också. Mycket folk och mycket Corvetter. Kul att så många kom för att kolla in verktyg!
 
 
 
 
 
 
 
 
Min söta pappa och mamma var med igår också. Mamma vann pris och pappa njöt av att kolla in alla verktyg och annat.
 
Efter lunch på någon golfbanerestaurang i närheten, där jag hittade en superfin tröja i deras shop. Har inte fotat den ännu får göra det! Den kommer senare. Efter mat och lottdragning åkte jag med tre grabbar till Västerås. Körde runt på fina vägar och stannade i Strömsholm och tog en fika/macka. Sen blev det lite stopp här och där. Ärenden som skulle uträttas och så!
 
Kom hem vid åtta och gjorde smörgåstårta till idag. Tog mig en G:N och njöt av dagen. en stund...............tills jag somnade.
 
 
Fick SMS av en prylbög.............som handlade en hel del under dagen...hi hihi
 
 
Nu ska jag snart ut på jogging-rundan och sen blir det inflyttningsfest hos Sofia idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag 13.e

Fredag den 13e var det igår. Är det en otursdag eller en turdag/lyckodag. Min dag var iaf superbra igår. Hade en mysdag i går, både på morgonen och på kvällen och dagen. Så underbart att vi har denna sensommarvärme.
 
Under morgonen pratade jag med mina underbar klubbkompisar.
 
Kom hem och fick en god middag och en kvällspromenad.
 
Nu laddar jag för en tur med Corvette-klubben. Vi ska till Bacho-museet i Enköping och ha en heldag där. Ska bli kul att träffa alla vänner och ta ut Vetten för en åktur.
 
 
 
Idag ska jag ut och lufta häst(krafterna)!!!!
 

Trimmar själen............

Trimmar själen just nu! Det blir bara bättre och bättre, hoppas det fortsätter så här fram till jul :-)
 
Började dagen med min löpträning, det gick hur bra som helst! Är så otroligt glad över att det går så bra. Känns som om kroppen är tankad på 98 oktan. Allt bara flyter på! Ute är allt så fint om morgonen. Älskar naturen och landet, en önskan skulle vara att kunna löpträna utmed vattnet lite då och då. Möta havet och saltet, vilket jag gjorde på La Manga om morgonen. Så jävla bra start på dagen och livet, att få en dos av havet. Doft, kyla, värme, stiltje, storm eller vad det nu kan vara.
 
 
 
Hade en toppendag på jobbet inklusive aktivitetskväll. På väg hem ringde Roffe och jag bjöd in honom på en fika eftersom han var ute och luftade sin Corvette. Tyckte han kunde komma och fika efter det att jag tvättat min Corvette inför helgens aktiviteter.
 
Jag for hem och tvättade min C4a i den ljuvliga sensommarkvällen...............just nu är det så otroligt skönt ute! Det är skönt både morgon och kväll. Igår kom jag hem och allt var dött på gården, jag drog igång stereon på högsta volym och sen tvättade jag bilen. Mår så bra då! Musik och Corvetten som blev ren och fin.................
 

Sen kom min fika-kompis.............och
 

.............han behövde min hjälp. Jag blev jätteglad över att jag för en gång skull kan hjälpa tillbaka. Han hade lyckats få ett visitkort att fastna i framrutan, under instrument-brädan mot framsidan låg kortet och täckte chassinumret. Vilket gjorde att han kunde inte besiktiga bilen. Jag lyckades få ner en gripklo och få in visitkortet med hjälp av tryckluft i klorna och dra det upp.............förbi gummilisten och fånga det med mina små fingrar. KRAMP!!! Efter att krampen släppte kunde jag få visitkortet mot framrutan och dra det sakta upp. Blev så jävla otroligt glad!!!! Han slapp montera ner instrumentbrädan för att få bort det lilla visitkortet.
 

Efter fikat blev det mörkt och natten kom på besök. Älskar lysen och lampor i ljus-sken i natten. Somnade som en utmattad Elisabeth och var nöjd med dagen..............i dag är det fredag........;-)
 
 

Toppbetyg.............

Just nu får jag toppbetyg av de flesta. Det jag lägger ner min tid på genererar positiva ord och fina kommentarer. Vilken skillnad det kan vara på att känna press och att INTE hinna med saker som man hade planerat att hinna med och att hinna med allt........................och lite till, eller inte alls. Har just nu medvind i mitt liv och gör det jag ska göra. Hinner dessutom med det jag ska göra, det jag inte hinner ............................hinner jag med en annan dag och ser det inte som ett misslyckande. Jag har säkert gjort något annat bra under dagen. Hade ett långt samtal med chefen igår om att jobbet kan inte vara så viktigt att man blir sjuk av det! Lika så kan man inte bli sjuk av annat heller.........
 
Just nu är träningen i topp också! Kör min löpträning fem till sex dagar i veckan. Blir en halvmil på morgonen, så jävla skööööööööööööööööönt! Vi har ju sensommarvärme i vårt Sverige. Bara att njuta av varje kväll och dag. Igår efter jobbet löptränade jag åtta kilometer och det gick bra, jag som aldrig springer på kvällarna. Men,men,men det fugerade! Jipiiiiiiiiii Sprang mellan hästhagar och annat, vänligt hälsande av små krutpaket av hundar.
 
 
Efter dusch och middag åkte jag till crossbanan och tittade på när några av mina elever träningskörde cross. De vart så glada och det var så roligt att se dem, nu kan vi prata mer om det på fritids.
 
Nu ska jag fika klart, sitter här med min kaffemugg och tittar på ljusen som brinner på bordet, Det kan man få energi av, sen ska jag ta mig ut i morgonkylan och ta en löpträningsrunda, det är bara sju grader idag. det får man också energi av, japp! Av löpträning. Solen gick precis upp..........klockan 06.09, det ska visst vara dimma också enligt radion. Jag får springa ut och kolla upp det hela. Ikväll är det arbetskväll på jobbet och jag ska få föräldrarna att arbeta med saker som ska fixas på jobbet. Det är roligt................det också.
 
 
I helgen blir det Corvette-träff med vännerna. Ska prata ihop mig med några från södra sidan för att träffen är på norra sidan. Cruising i tåg ska det visst till Bacho-museet. Vill ut och åka. Jävlar nu kom jag på det! Måste ringa han som lackade Svarten idag. Det hade jag nästan glömt bort i allt som händer just nu. Satsar så mycket tid på att hela och renovera mig så jag glömmer att renovera klart Svarten. Det får bli dagens uppdrag! ........också.
 
Kram på er alla.................speciellt till en person i Västergötland som förstår mig och som faktiskt har fått mig till att börja skriva här igen. Tack Inger...................
 
PS! Tack alla som gör att jag får energi..........Duracellkaninen är laddad! Nu ska vi bara hitta ett spar-läge också, så energin inte försvinner.

Omstart......salut...... Nypremiär.

Omstart.......salut. Nypremiär. Har inte skrivit på Bloggen på ett kvartal. Men idag.......JUST NU! Nästan på timmen och minuten tror jag att det är dags att börja igen. Ser att flera har besökt bloggen trots att den legat nere. Att ni orkar. Imponerande! En stor ros till er................från mig. Kul att ni vill följa mig och mina tankar om ditten och datten. Hoppas att ni vill hänga med nu när jag drar igång och att ni lägger in en kommentar lite då och då. Lite feedback är alltid roligt.
 
När jag slutade skriva på Bloggen i juni, mådde jag skit. Har inte ägnat en tanke eller ork för att skriva här. Men nu så känns livet lite annorlunda. Tror jag ska göra det igen. Finns en viss harmoni i att sitta här på morgonen med kaffemuggen och skriva om sina tankar och visa lite bilder. Tror jag kör igång omgående.
 
Kan väl säga att jag körde igång med Facebook i juni och den har nog ätit upp min lust till att skriva här på Bloggen. Man hinner inte med allt. Men det är ju det här som är roligt. Varför slutade jag..???????????
 
Kommer att skriva ett sammandrag om sommaren. Den har varit så bra. Träffat mycket gamla vänner och en del nya vänner. Vänner är det bästa man kan ha!
 
Det kommer mera som sagt var om mig och om Svarten och om den Grå!
 
 
 
 

RSS 2.0