Berg och dalbana

Berg och dalbana, ja så kan man ju kalla min lördag för.

Efter att tagit en lång morgonpromenad och hunnit prata med Jerka om Oldies, letat tussilago, lyssnat på Canadagässen och fått en bra start på dagen, så var det hem i duschen. Körde Fia till tåget och tog mig friheten att åka till närmsta centrum och kanske shoppa något.
 
Trodde det var ett försenat april-skämt men inte då !!!! Är och handlar massa snygga kläder i Tumba som jag hittar på rean, och tycker jag kan få unna mig just nu!! Mår som en lite shopping-prinsessa, kommer till bilen som står parkerad i parkeringshuset. Och...och ....och....det är inte sant. Jo, det är sant. Jag har lyckats få en P-bot, har nämligen som jag inte tänkt på TVÅ stycken P-skivor, och det får man inte ha säger P-bestämmelserna för vilken ska de då kunna läsa av????? Japp, det är som så att det sitter en liten gammal fastklistrad JÄVLA P-skiva i högra hörnet som tidigare ägare klistrat dit, och den är jag hemmablind på. Tänker inte på vad det är och att den just bara suttit där hela tiden. Lägger sen dit min P-skiva i papper med rätt tid....och Då!!!....har jag ju TVÅ JÄVLA P-skivor. Arg som ett bi sliter jag ner den gamla P-skivan åker hem och får sen dammsuga hela bilen på P-skive skräp och på annan smuts.





Sen kommer grannen och undrar vad jag gör ute ??? Dessutom arbetar jag med fel sorts bil !!!! Tur att han fick mig lite på rätt spår för sen var jag i garaget till middagen var klar vid åtta. Efter allt surt efter shoppingrundan vände livet och jag fick må som en prinsessa igen. Förresten vet jag inte om prinsessor mår bra. Varför skriver jag så ???? Vet inte !!! Iaf så var jag på toppenhumör i garaget och arbetade med att sortera upp mina bildelar och fixa lite cromlister. Lyckades få i mig ett par whiskey dessutom under tiden. Ja, livet leker ibland.



Satte fart att göra iordning listerna till fönstrena i dörrarna, när jag städat klart bland bildelarna. De såg lite rostiga och eländiga ut.





Körde autosol på rostangripna klipps och....



.....borstade med tandborste. De bleb riktigt fina ska jag säga. Som tandkräm med Xtra polermedel för att få dem vita.



Vänster = före            höger = efter
Så kan det se ut före och efter lite omvårdnad. Sparade lite pengar på att fixa till dem själv. Snart är P-boten betald :-)




Stog där och jobbade och kom att tänka på att utebordet till altan, kommer jag vilja äta frukost vid det någon mer gång??? Bordet har blivit mitt renoveringsbord!!! Jo, jag kommer att sitta och äta vid det men kanske ingen annan. Jag vet vad varje fläck kommer ifrån ;-)



Överst = före         understa = efter
Blankt och fint blir det på alla cromade lister.



Letade sedan redan på de bitar av inredningen som jag länge funderat över om de kommer skyla en liten lackeringsmiss. Annars har lackeraren lovat lacka i det när han ska göra det sista på lacken. Det hela är mitt FEL, så är det !!!!



Ena sidan okey, men om man vänder på biten så är det silikon. Silikon över allt, hela min bil. Man funderar på om de satt fast delarna med silikon istället för att dra skruvar. Inte en skruv på bilen var orginal kändes det som när jag plockade ner henne i molekyler, jo någon ;-).



Silikon......gratis.....om någon vill göra bröstinplantage ;-)



Den passade som sagt inte :-(

Gick och la mig ganska tidigt och vaknade halv fyra av att jag trodde det var inbrott i garaget. Smög mig upp på övervåningen och kollade ut genom fönstret mot garaget. Va !!! min stora dotter är visst hemma. Hon och ett par tjejkompisra har varit i eskilstuna och shoppat och sen kollat på ett band som spelade där. Två av killarna i bandet är söner till min sjukgymnast. Så vid fyra på morgonen satt vi och åt frukost eller nattvard, jag vet inte vad det kallas vid den tiden. Somnade om och nu har jag suttit vid datorn och skrivit alldeles för mycket och fikat. Nu ska jag ta på mig joggingskorna och ta mig en runda i det UNDERBARA vårvädret, dvs regn och dis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0